To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Nie 27 Lip, 2014 15:34

Robin Hooda chyba tez zaprosili do występów ;) Ale zmienili aktora w stosunku do wcześniejszego odcinka?
praedzio - Nie 27 Lip, 2014 15:50

Tak, RH gra kto inny - ale w sumie zmiana na dobre wyszła.
Admete - Nie 27 Lip, 2014 15:56

Zdecydowanie na dobre, tamten wcześniejszy nie pasował.
Caitriona - Nie 27 Lip, 2014 16:39

Tom Ellis (wcześniejszy Robin) poszedł nagrywać swój własny serial Rush ;) Obu aktorów lubię, więc obaj mi pasowali.
Admete - Nie 27 Lip, 2014 16:54

W Once upon a time mają sporo Brytyjczyków.
praedzio - Nie 27 Lip, 2014 17:04

I Irlandczyków. :P
Admete - Nie 27 Lip, 2014 17:08

Co nie ejst niczym złym, wręcz przeciwnie ;) Dobrze mi sie ten serial ogląda. Na spoiler tv doczytałam, że w 4 sezonie pojawi się Elza z Frozen.
praedzio - Śro 13 Sie, 2014 12:46

Ktoś tu jeszcze poza mną ogląda Under the Dome? Czy mam sama gryźć paznokcie? :P :excited:
Eeva - Śro 13 Sie, 2014 12:49

ja! ja!
praedzio - Śro 13 Sie, 2014 12:57

Posnujemy dzikie teorie? :P Czytałaś książkę?
Eeva - Śro 13 Sie, 2014 12:57

Nie, ale przeczytałam streszczenie :D
Nie widziałam chyba ostatniego odcinka który był....

praedzio - Śro 13 Sie, 2014 13:02

No, właśnie ja też nie czytałam książki (która wciąż jest w pożyczeniu, wrrr...), więc swobodnie mogę się zastanawiać, jak to się wszystko skończy. ;) Co prawda w pierwszym sezonie też się tak nakręcałam, a później sadziłam joby na twórców serialu, którzy zakończyli serię cliff-hangerem... :mysle: Powinno mi to dać do myślenia, ale i tak czuję przyjemny dreszczyk emocji. :excited: Szkoda, że nie widziałaś ostatniego odcinka - dzieje się, oj, dzieje...

Spoiler:
Powiem tylko, że trójka mieszkańców Chester's Mill wydostała się na zewnątrz, z czego jeden z nich cholernie chce wleźć tam z powrotem. :mrgreen:

Eeva - Śro 13 Sie, 2014 13:09

O jaaaaaaaaaa! Serio?
To moze dziś zobaczę? Postaram się.

Eeva - Czw 14 Sie, 2014 09:06

Praedzio, obejrzałam!
Serio? Ja się zapytuję: serio!?
Spoiler:
tajemniczy tunel prowadzący ze szkolnej szafki, przez tajemniczą odchłań, poza kopułę?
Serio!?

praedzio - Czw 14 Sie, 2014 10:26

Oj, tam, oj, tam. ;) Ciekawa jestem, co się stało Lyle'owi, że tak zbzikował. ;)
No, i co to za tajemnicze wejście w ogródku u ojca Barbie'go. ;)

BeeMeR - Czw 14 Sie, 2014 10:45

Eeva napisał/a:
:rotfl:
Podczytuję, choć nie jestem w temacie Kopuły (mam kiedyś w planie... może, jak się uda ;) )

Eeva - Czw 14 Sie, 2014 10:45

Myślę że to (jak zawsze) wina kopuły. Wiesz, miesza ludziom w głowach;-)
Tak wszystkie jest tajemnicze - wejscie/wyjście, szafka, tunel :D

praedzio - Czw 14 Sie, 2014 11:00

BeeMeR napisał/a:
Eeva napisał/a:
:rotfl:
Podczytuję, choć nie jestem w temacie Kopuły (mam kiedyś w planie... może, jak się uda ;) )

Za grosz awanturniczej żyłki... :foch2: :P

Jak Lucy mogła przejść przez szafę, to czemu nasi bohaterowie nie mogą przez szkolną szafkę? :lol: Mnie teraz interesuje bardziej prozaiczna sprawa: co wspólnego z całą hecą ma ojciec Barbie'go? Bo że ma, to dam sobie kucyk uciąć. ;)

Eeva - Czw 14 Sie, 2014 11:06

praedzio napisał/a:
ak Lucy mogła przejść przez szafę, to czemu nasi bohaterowie nie mogą przez szkolną szafkę?

Na jeśli tak na to spojrzeć to faktycznie - czemu nie.
praedzio napisał/a:
Mnie teraz interesuje bardziej prozaiczna sprawa: co wspólnego z całą hecą ma ojciec Barbie'go?

Obstawiam tak - Ojciec Barbiego jest prawdziwym ojcem Juniora, to on stworzył kopułę aby odseparować Juniora (który jest kosmitą, ale jeszcze o tym nie wie) od reszty świata. Matka Juniora (obviously) też jest kosmitką ale dobrą i tylko przez niefortunną mutację genów urodziła zlo wcielone.

praedzio - Czw 14 Sie, 2014 11:07

:shock:
Eeva - Czw 14 Sie, 2014 11:08

Ej, no co :D
praedzio - Czw 14 Sie, 2014 11:11

Nie wiem, jakie ziółka popalasz, ale ja też chcę takie! :P

Ja to raczej obstawiam jakieś eksperymenta wojskowe. Choć z tymi kosmitami może być coś na rzeczy (świecące jajo, obelisk w Zenith itp.).

Eeva - Czw 14 Sie, 2014 11:16

No ja Ci spilerowac nie będą ale posiadam tajemną wiedzę książkową :D Także moje przypuszczenia nie są takie całkowicie nieprawdopodobne. Głupie? A i owszem. Prawdopodobne? Jak najbardziej :D

A na serio, to ten serial robi już się mocno zawiły jakby scenarzyści sami nie mieli na niego pomysłu.

praedzio - Czw 14 Sie, 2014 11:18

Ahaaaa.... Takie buty... ;) Ja tylko wiem, że scenarzyści co nieco pozmieniali w serii drugiej, tak że odbiega ona nieco od książki. Sam King majstrował w scenariuszu, bo rzekł był, że książka niespecjalnie mu się udała, tak więc ma okazję nadrobić braki poprzez serial.
Eeva - Czw 14 Sie, 2014 11:27

Po przeczytanie opisu na wiki sama się skapnęłam, ze to nie jest jego najlepsza książka i nie mam ochoty jej czytać. Opis wystarczy ;-)