Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 16:15
| BeeMeR napisał/a: | Zawsze mnie boli jak go leją albo poniżają i to publicznie - ojciec zwłaszcza |
Albo wloką za ucho przez pół ulicy
Admete - Wto 28 Lis, 2017 18:07
| Cytat: | Dooglądałam odcinek do końca i pojawił się - jak rozumiem - Black, więc pewnie będę dalej oglądac |
Mnie chyba całkiem kliknęło gdzieś przy czwartym. Ale mimo niedociągnięć, ten serial coś w sobie ma.
BeeMeR - Wto 28 Lis, 2017 18:47
Doczytuję cd.
To jest ciekawy post - różowa koszula kontra różowy sweter (i inne dary koszulowe ofiarowane w dramie )
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?do=findComment&comment=19475047
Sporo jest takich par, np. koncert na który trzeba kogoś było zapraszać błagając albo poczekać aż sam spadnie z nieba
Natomiast postów JH team typu:
| Cytat: | | After calming down and watching the confession again, this time unbiased... I agree with @blue_angel_1004. It's kinda obvious that JH's the husband. I mean look at DS's reaction! She looks happy. That's like the last piece to the puzzle. I dunno what I wrote before... Guess I have to watch everything twice now haha. JH, TK, DS, let me hug you all!!! >_< JH, I wanna pat you on the shoulders. I'm so proud of you!!! And no offence to TK-DS shippers or anyone. I love TK too. Hope he gets a good girlfriend >_< | nie jestem w stanie czytać, bo oni oglądają jakąś inną dramę
To przypomina mi sytuację z Hwarangów, gdy sympatycy króla domagali się jego związku z główną całkiem ingerując fakt, że ona nie jest i nigdy nie była zainteresowana
Tam wątek też zamknięto kiedyś dla uspokojenia piszących
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 19:13
Ja takie posty czytuję czasem ku swojej uciesze
I nie miej złudzeń - ich autorki mają w rzyci to, czego chce bohaterka, czasem nawet tego w ogóle nie ukrywają
| BeeMeR napisał/a: | To przypomina mi sytuację z Hwarangów, gdy sympatycy króla domagali się jego związku z główną całkiem ingerując fakt, że ona nie jest i nigdy nie była zainteresowana
Tam wątek też zamknięto kiedyś dla uspokojenia piszących |
Pamiętam, pamiętam, podczytywałam go dośc regularnie - ale ja byłam w Teamie Sun Woo (jeśli już w jakimkolwiek), więc nie mogłam zrozumiec, o co tym pannom chodzi A jakie były analizy wymuszonego przez króla kissu
Akurat Deok Sun zainteresowana była JH, ale na pewnym etapie, potem jej wyraźnie przeszło, i tyle. Ja tam jej się zresztą nie dziwię.
No i cóż, autorka tego posta miała poniekąd rację - Taekowi dostała się naprawdę fajna dziewczyna
Admete - Wto 28 Lis, 2017 19:30
Mój odbiór obu bohaterów w waszym serialu był zupełnie inny niż wasz. Ale też zrezygnowałam chyba po szóstym odcinku? Z mojego punktu widzenia dalsze oglądanie było stratą czasu Na szczęście dowiedziałam się, jak się serial kończy, więc oszczędziłam sobie fatygi
Zaczęłam wczoraj Untouchable, ale niestety musiałam iść spać. Na razie stwierdzam tylko, że fajny pościg mieli na początku. Because this is my first life się skończyło. Obejrzę ostatni odcinek, nie mam teraz czasu na oglądanie, więc zostawiam tylko te, w których z mojego punktu widzenia więcej się dzieje albo gra jakiś pan przystojny ( według mnie ) Ten serial nie spełnia kryteriów Aragonte tobie by się mógł spodobać.
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 19:33
Po szóstym odcinku to twój odbiór AM88 nie mógł byc inny Postacie (nie tylko Taeka, inne też) bardzo ładnie się rozwijają, ewoluują, ale to wszystko wymaga czasu
Myślę, że to nie była drama dla ciebie i tyle, Admete
Dobra, wracam do Blacka, jestem przy drugim odcinku. Ciekawe, czy te reminiscencje z przeszłości bohaterki i detektywa Hana będą miały później jakieś znaczenie
Na razie za żadną nową dramę się nie wezmę, mam w kolejce parę do nadrobienia - jedną z In Gukiem, jedną (półtorej) z CSW, no i jedną z Bogusiem. Nie liczę już tego, że mam też w kolejce Wilczka z Junkim
Edit: Black powinien przed wyjściem ze szpitala zdobyc jakieś gacie Chyba że Kosiarze nie uznają bielizny?
Agn - Wto 28 Lis, 2017 19:48
| BeeMeR napisał/a: | Oj tam, pewnie stopniuje napięcie i następnym razem mu pozwoli |
No, że tak powiem - uznajmy, że pozwoliła. Sun Woo znów pytał, czy może, ona coś tam zbierała się chyba do syczenia po swojemu, ale nie zdążyła, bo Sun Woo wziął sprawy w swoje ręce i fiuuuuuuuu! Fiu-fiu-fiu! Nie protestowała ani przez chwilę.
Uśmiałam się przy wypadzie pań do wróżki (skąd znam wróżkę? ). Jaki one miały ubaw z przepowiedni dla mamy Sun Woo! I jak się ładnie ułożyło - ot, kolejny syn "spadł z nieba". JB ma swoje wielkie szczęście (szkoda, że nie widać reakcji matki na to, bom okrutnie ciekawa, czy ona też miłość uważa za najlepsze, co może jej syna spotkać - myślę, że mimo wszystko wolałaby go wysłać na studia ). Ciekawe, jak się potoczy dalsza sprawa z DS i jej studiami "gdziekolwiek, byle się dostała".
Gra w hwatu bardzo fajna, łącznie z muzyką (z Bonda? dobrze zgaduję?) w tle. I wróżką Minky, która załatwia sprawę ostatecznie. Jak się ojciec DS potem złościł. Brykiety rozwalał.
Wiecie, Taeka to trochę mało jest. Czasem przez cały odcinek go nie ma, a potem pojawia się w jednej scenie. Czas antenowy to tu rozłożony jest wysoce niesprawiedliwie.
| Admete napisał/a: | nie mam teraz czasu na oglądanie, więc zostawiam tylko te, w których z mojego punktu widzenia więcej się dzieje albo gra jakiś pan przystojny ( według mnie ) Ten serial nie spełnia kryteriów |
Ani akcji, ani przystojniaka? No to wyfuk z tym.
| Aragonte napisał/a: | Nie liczę już tego, że mam też w kolejce Wilczka z Junkim |
Czyjeś oczy widzą ten post!
Admete - Wto 28 Lis, 2017 19:48
| Aragonte napisał/a: | Ciekawe, czy te reminiscencje z przeszłości bohaterki i detektywa Hana będą miały później jakieś znaczenie |
Będą miały. I pytanie czyimi wspomnieniami są? Ale nie będę ci mieszać, drama i tak jest poplątana
| Aragonte napisał/a: | Black powinien przed wyjściem ze szpitala zdobyc jakieś gacie |
No powinien, ale zapomniał Nie zdążył. Jak już się odzieje w garnitur, to będzie z górki
| Agn napisał/a: | No to wyfuk z tym. |
Może którejś z was by się spodobał, bo jest dobry. Trzykrotko oglądasz jeszcze?
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 19:52
| Agn napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Nie liczę już tego, że mam też w kolejce Wilczka z Junkim
Czyjeś oczy widzą ten post! |
Wiedziałam, że Agn Sokole Oko tego nie przegapi
A to, że Taeka na początku było malutko, to kładę na karb tego, że chyba kończył wtedy kręcił IRY. Ale później faktycznie przydałoby się go więcej, niż było. Jednak temat tej dramy to i tak rodzina, a jednego głównego bohatera nie ma, więc tak pewnie miało byc
Black nr 2 (cd.)
Blacku, załóż niewymowne - musieli cię wypikselowac w jednej scenie, bo niepolityczny widok się zrobił Zaczęły mnie śmieszyc jego teksty "Nie przyjmuję rozkazów od ludzi!"
Chyba dostanie niebawem w łeb
Admete, a wspomnienia nie są detektywa Hana? Nie zgłębiłam, czy w Go Arze siedzi ktoś jeszcze
Admete - Wto 28 Lis, 2017 19:56
| Aragonte napisał/a: | Zaczęły mnie śmieszyć jego teksty |
Ma dobre teksty. Jeszcze wypowiadane tym nieco ponurym, głębokim głosem są czasem naprawdę zabawne I dialogi z dwójką kolegów - kosiarzy
| Aragonte napisał/a: | dmete, a wspomnienia nie są detektywa Hana? Nie zgłębiłam, czy w Go Arze siedzi ktoś jeszcze |
A dlaczego od razu musisz wszytko wiedzieć? We wspomnieniach jest dwóch chłopców - jeden to detektyw Han, a drugi jego przyrodni brat - Joon. Są podejrzenia, że Black to naprawdę Joon. Ale nikt tego nie wie na pewno.
Go Ara jest tylko Ha Ram niczym więcej. Nie denerwuje cię chwilami?
BeeMeR - Wto 28 Lis, 2017 19:56
| Aragonte napisał/a: | | Po szóstym odcinku to twój odbiór AM88 nie mógł byc inny | Amen
Jak widzisz my się wciąż dobrze bawmy
Odmienna wersja ekshibicjonisty
http://gall.dcinside.com/..._mode=recommend
| Agn napisał/a: | | Wiecie, Taeka to trochę mało jest. | Wiemy - ale jak już jest to jest
*elokwencja mode on*
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 20:00
Widziałam to wcześniej
| BeeMeR napisał/a: | Agn napisał/a:
Wiecie, Taeka to trochę mało jest.
Wiemy - ale jak już jest to jest
*elokwencja mode on* |
Ano jest
*wybitna elokwencja mode on*
| Admete napisał/a: | | Go Ara jest tylko Ha Ram niczym więcej. Nie denerwuje cię chwilami? |
Trochę tak.
I nie muszę wcale wszystkiego wiedziec - przecież nie musisz mi od razu tego wyjaśniac, tak sobie tylko konwersuję w wątku I tak nikt poza nami dwiema tego nie ogląda.
Admete - Wto 28 Lis, 2017 20:01
| BeeMeR napisał/a: | Amen |
Ale ja chciałam innego rozwój wypadków i już.
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 20:08
| Admete napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | Amen |
Ale ja chciałam innego rozwój wypadków i już, Taek mnie nie interesował wtedy, nie interesowałby potem Niestety mam tak, że jak coś w książce czy serialu nie idzie po mojej myśli, to porzucam. Dla mnie takie założenie scenarzystów jak w Answer 1988 jest oszustwem. Gdyby dla równowagi dali jakąś dziewczynę albo gdyby sprawa ewentualnego męża w ogóle nie istniała - to byłoby ok. |
Ale w życiu niekoniecznie tak bywa, Admete, zwłaszcza jeśli się przegapi ileś tam szans i podejmie ileś tam złych decyzji - a Answer Me 1988 (tak w 18. odcinku) wyraźnie pokazuje konsekwencje takich złych wyborów i zaniechań. Nie przeszkadza mi to, że nie domknięto paru wątków, bo odbieram to jako realistyczne rozwiązanie. AM88 jest w wielu aspektach realistyczne (w niektórych nie, ale ok) i za to tę dramę cenię.
Ale rzecz jasna to mój odbiór, rozumiem, że masz inaczej. Nie podobał ci się rozwój fabuły, porzuciłaś oglądanie - spoko
Aha, wątek "mężowski" był momentami marginalny - najważniejsza była rodzina.
A JH nie został "spuszczony z wodą", tylko dostał życiową lekcję - i serio wierzę, że wyciągnął z tego później co najlepsze, związał się z kimś, założył rodzinę itd. BTW moim zdaniem dla niego pierwszoplanowa była jego własna rodzina (mama, ojciec i brat), a nie panna, w której się durzył i nie potrafił tego jasno okazac.
Admete - Wto 28 Lis, 2017 20:10
| Aragonte napisał/a: | | Ale w życiu niekoniecznie tak bywa, Admete, zwłaszcza jeśli się przegapi ileś tam szans i podejmie ileś tam złych decyzji - a Answer Me 1988 (tak w 18. odcinku) wyraźnie pokazuje konsekwencje takich złych wyborów i zaniechań. Nie przeszkadza mi to, że nie domknięto paru wątków, bo odbieram to jako realistyczne rozwiązanie. |
Ale to nie życie. To fikcyjna historia. Realizm mam za oknem Nie umiem docenić niuansów takich jak wy - dla mnie albo coś się dzieje albo jest nudno
Porozmawiajmy o Blacku Tam nie ma realizmu za grosz
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 20:16
| Admete napisał/a: | | Ale to nie życie. To fikcyjna historia. Realizm mam za oknem Nie umiem docenić niuansów takich jak wy - dla mnie albo coś się dzieje albo jest nudno |
Fikcyjna historia z mnóstwem realistycznie ukazanych emocji
I to też jest "dzianie się", tylko inne niż w scenach pościgów i rąbanek
O Blacku pogadam, jak obejrzę odcinek, na razie zostawiłam go z Go Arą w autobusie
Agn - Wto 28 Lis, 2017 20:18
| Aragonte napisał/a: | | zwłaszcza jeśli się przegapi ileś tam szans i podejmie ileś tam złych decyzji - a Answer Me 1988 (tak w 18. odcinku) wyraźnie pokazuje konsekwencje takich złych wyborów i zaniechań. |
Och, w 11tce miałam ochotę wyszarpać JH za czuprynę.
Jest zainteresowany DS, gapi się na nią z ukrycia, ale jak ona pyta, czy on z nią pójdzie na koncert (i to muzyka, którego on bardzo lubi, nie to, że jakiś durny boysband), to wymyśla wymówki, by nie iść. Jest w tym tak słaby i tak głupi, że cholera mnie już bierze.
Dobrze, że choć rodzinnie się stara i ma naprawdę ładne zachowania względem rodziców. Inaczej bym go znielubiła.
Względem Bory i Sun Woo - jak tak dalej pójdzie, to któreś z nich od tego ukrywania związku skończy w gipsie.
Admete - Wto 28 Lis, 2017 20:21
Widziałam fragmenty Two Cops - raczej się nie skuszę. Pana z dołeczkami chyba nie będzie dużo, Hyeri mi się nie chce oglądać. Spróbuję Doubtful victory z Moo Hyulem.
| Aragonte napisał/a: | Admete napisał/a:
Go Ara jest tylko Ha Ram niczym więcej. Nie denerwuje cię chwilami?
Trochę tak. |
Na początku denerwowała mnie bardziej, teraz tylko czasami. Trochę szkoda, że to akurat ją wybrano do tej roli. Nie bardzo mogę uwierzyć, że Black się w niej zakochał. Choć jest przezabawny jak sobie wmawia, że nie mógł się zakochać w człowieku
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 20:31
| Admete napisał/a: | | Nie bardzo mogę uwierzyć, że Black się w niej zakochał. Choć jest przezabawny jak sobie wmawia, że nie mógł się zakochać w człowieku |
Co za straszliwy spoiler, aigoo
Na razie Black rozwalił całą szajkę mafiozów - tylko że ciężko mi było się nie śmiac w trakcie, widząc, jak sprytnie próbowali to nakręcic, żeby nie majtnął czymś spod szpitalnej koszulki
To już kilt mu chociaż powinni założyc
Admete - Wto 28 Lis, 2017 20:32
| Aragonte napisał/a: |
Co za straszliwy spoiler, aigoo |
Przerażający - w opisie serialu stoi jak byk
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 20:33
| Agn napisał/a: | Och, w 11tce miałam ochotę wyszarpać JH za czuprynę.
Jest zainteresowany DS, gapi się na nią z ukrycia, ale jak ona pyta, czy on z nią pójdzie na koncert (i to muzyka, którego on bardzo lubi, nie to, że jakiś durny boysband), to wymyśla wymówki, by nie iść. Jest w tym tak słaby i tak głupi, że cholera mnie już bierze. |
Dalej też będzie głupszy, niż ustawa przewiduje Tj. wobec DS, bo w rodzinie, zwłaszcza jak Doradca mu coś podpowie, potrafi zachowac się bardzo ładnie.
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Co za straszliwy spoiler, aigoo |
Przerażający - w opisie serialu stoi jak byk |
Nie czytałam z premedytacją - wiem tyle, co ty pisałaś
I wiesz, jak ja boję się spoilerów
Admete - Wto 28 Lis, 2017 20:35
Dasz radę i z moimi spoilerami, nie jestem zbyt ostrożna
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 20:38
Dam radę
Black właśnie niechcący wystąpił jako ekshibicjonista w damskiej łazience - wiedziałam, że ten zgrabny czarny płaszcz do tego posłuży
Dośc ryzykowne mają żarty w tej dramie, na granicy dobrego smaku (a czasem i poniżej, jak w pierwszym odcinku).
Admete - Wto 28 Lis, 2017 20:43
Płaszcz całkiem ładny Nie było chyba jeszcze sceny jak się Black uczył z dram bycia policjantem Oglądał sobie między innymi Voice z Jang Hyukiem
Aragonte - Wto 28 Lis, 2017 20:46
| Admete napisał/a: | Płaszcz całkiem ładny Nie było chyba jeszcze sceny jak się Black uczył z dram bycia policjantem Oglądał sobie między innymi Voice z Jang Hyukiem |
Nie było - na razie go zgarnęła koreańska obyczajówka, zeżarł komuś obiad (nie dał sobie wyrwac miski) i nawrzeszczał na swego partnera przez telefon, ku szokowi tamtego
Niech on się już ubierze w garnitur, bardzo proszę
|
|
|