To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

Anonymous - Śro 01 Maj, 2013 22:29

powtorka z sosem sprawila, ze tym bardziej podoba mi sie ten sezon. Naprawde.
Kurcze, po ostatnim ciagle jestem pelna nieufnosci, ale juz przeciez 20 odcinek i naprawde seria jest dobra. Moze i ja nie jestem juz tak bez imentu zakrecona, ale od 3 sezonu nieprzerwanie mam supernaturalny dzwonek w telefonie (a zauwazylam, ze oprocz mnie tylko Rielka jest pod tym wzgledem wierna :P ) Mialam po ostatnim sezonie zmienic, ale jednak nie zmienilam i ciagle jestem z niego dumna...

Tak wlasnie wczoraj sobie ogladalam ponownie ostatni odcinek i wyszlo mi, ze w gruncie rzeczy Sam nie angazuje sie w zwiazki z ludzmi. Moze to jest nawet jakas konsekwencja postaci - nie pamieta matki, przeciwko ojcu sie buntowal, jak sie ostatecznie zaangazowal w zwiazek z Jess, to ja stracil. Nawet w ta nieludzka lekarke nie zaangazowal sie tak naprawde. Po prostu zabijal czas? Probowal zyc normalnie za wszelka cene? Byle jak, byle by bylo?
Troche to smutne, ze chociaz obaj bracia maja jakies predyspozycje do normalnego zycia, ale hunterstwo jednak dominuje. W sumie przydalaby im sie jakas kobieta z syndromem corki/zony zolnierza. Czelajaca i gotowa na wdowienstwo. Coz... jestem pierwsza w kolejce, bo sie nadaje :P
Ale bardzo ladnie sa pokazane zwiazki chlopcow (znaczy sie Deana) z nowymi paniami.

Caitriona - Śro 01 Maj, 2013 23:14

AineNiRigani napisał/a:
ale od 3 sezonu nieprzerwanie mam supernaturalny dzwonek w telefonie (a zauwazylam, ze oprocz mnie tylko Rielka jest pod tym wzgledem wierna :P )

U, sorki, ale ja już nie pamiętam od kiedy - tak dawno to było - jak mam Carry On Kansas jako dzwonek.

Deanariell - Czw 02 Maj, 2013 00:27

AineNiRigani napisał/a:
zauwazylam, ze oprocz mnie tylko Rielka jest pod tym wzgledem wierna

Ja mam ten dzwonek w "spadku" (z czego niezmiernie się cieszę), bo telefon dostałam od Admete, odkąd mój własny zdechł. :roll: :kwiatek: :wink: Ale w podpisie na forum faktycznie jestem wierna. :mrgreen: Nadal niezmiennie "Acklesism is my religion". Amen! :serce2:

Anonymous - Czw 02 Maj, 2013 01:51

Caitek !!! Chwala !!! Ja wiem, ze Ty jestes wierna niczym westalka. Milczaca, ale wierna.
Rielka tyz ma Carry on. Ale ja nie :)
Carry on nie pasuje mi na dzwonek (chociaz Aneby dzielnie mi to przerabiala). Nie pasuje do mnie.

Admete - Czw 02 Maj, 2013 07:44

A jaki masz dzwonek?
Anonymous - Czw 02 Maj, 2013 12:58

A to:
https://www.youtube.com/watch?v=K5WxLMeFrrE
https://www.youtube.com/watch?v=JocjTXmqiS0

Dzwonek w wersji oryginalnej, ale ta koncertowa jest swieta, prawda? Wprawdzie niekoniecznie do patrzenia, ale do sluchania :P

Admete - Czw 02 Maj, 2013 16:28

Mocny dzwonek - trudno go przegapić ;) ja nie mogę mieć muzyki, bo wtedy nie słyszę dzwonka.
Caitriona - Czw 02 Maj, 2013 20:01

O, Aine, dobry masz dzwonek :D Admete dobrze prawi, że ciężko go przegapić.

Ja uwielbiam Carry On. Nie wiem, czy kiedykolwiek go zmienię ;)

Anonymous - Pią 03 Maj, 2013 02:04

Ja tez bardzo lubie Carry on. Uwielbiam, ubostwiam wrecz Weel in the sky, ale zadna z tych piosenek nie nadaje sie na moj dzwonek. Aneby nawet cudnie mi przerobila Carry on na wersje samego spiewanego, Weel na mocniejszo gitarowy,ale jakos mi sie to nie sprawdzalo jako dzwonek telefoniczny. Potrzebuje silny, charakterystyczny sygnal, ktory bedzie mi sie podobal, ktory mnie okresla, z ktorego bede dumna.
Turn to stone rozpoczyna sie silna gitara - dobrze ja slychac. :)

W zasadzie lubie sobie przyporzadkowywac dzwonki do grupy osob - na szefostwo mam to:
https://www.youtube.com/watch?v=pgz6PnHkmpY
Na polska szkole mam to (przed Walshem to byl moj glowny dzwonek):
https://www.youtube.com/watch?v=sRYNYb30nxU

Walsh jest na wszystkie polaczenia przychodzace. W polskiej komorce na wszystkie Salonki i przychodzace spoza grup mam Walsha. Supernatural i Salonik sa dla mnie nierozerwalne skojarzeniowo. :) Ta piosenka ciagle mi sie cholernie podoba. Mimo tylu lat sluchania w skladance, w telefonie ciagle czasem przedluzam sygnal, aby posluchac tej gitary. Rozplywam sie wrecz...

BeeMeR - Sob 04 Maj, 2013 18:56

9 odcinków za mną - dalej uważam, że sezon jest kiepski ale dooglądam do końca.
Anonymous - Sob 25 Maj, 2013 17:49

Supernatural na podstawie informacji z fandomu:

Komediowy serial podróżniczy (każdy odcinek jest gdzie indziej) o chodzącym w płaszczu Aniele, o niskim poziomie umiejętności społecznych oraz jego wielkiej miłości do młodego mężczyzny, który z kolei jest związany ze swoim samochodem. W tle występuje jego brat który jest łosiem, oraz ludzie z piekieł w czym jeden z nich choć teoretycznie podły i ironiczny jest tak naprawdę fajny bo gra go Mark Sherppard. Kobiety też się pojawiają ale mają skłonność do stawania w płomieniach. Wszyscy umierają. Motywem przewodnim serialu jest próba odwrócenia tej sytuacji.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Read more: http://zpopk.blox.pl/2013...l#ixzz2UJtlAc12

praedzio - Sob 25 Maj, 2013 17:56

Łosiem... :confused3:
Admete - Sob 25 Maj, 2013 19:53

Dobre! Obsmiałam się strasznie ;)
Cytat:
Poza tym zima nadchodzi a Sean Bean nie żyje.

Tylko zwierz nagminnie gubi przecinki ;)

Eeva - Sob 25 Maj, 2013 20:55

AineNiRigani napisał/a:
ludzie z piekieł w czym jeden z nich choć teoretycznie podły i ironiczny jest tak naprawdę fajny bo gra go Mark Sherppard.

True story :serce:

Anonymous - Nie 26 Maj, 2013 00:51

praedzio napisał/a:
Łosiem... :confused3:

Zwoerz zna sie na rzeczy !!! :twisted:

praedzio - Nie 26 Maj, 2013 07:41

Zwierz zagląda nie na te fandomy, co trzeba. :foch2:
praedzio - Wto 11 Cze, 2013 11:48

O, Jensenowi urodziła się córeczka: http://www.buddytv.com/ar...ckle-50307.aspx Gratulacje!!! :bocian: :kwiatki_wyciaga:
Deanariell - Wto 11 Cze, 2013 12:55

praedzio napisał/a:
Jensenowi urodziła się córeczka

Ale cudnie! :love_shower: Ja bym chciała jakąś fotkę maleństwa zobaczyć... :cry2: Justice Jay Ackles :mrgreen: :dzieckohusta: Może za jakiś czas się gdzieś pojawi w sieci? :mysle: :trzyma_kciuki: Na pewno śliczna. :wink: Cieszę się, że są szczęśliwi. :serce:

Deanariell - Wto 11 Cze, 2013 13:08

A w ogóle to w zeszłym tygodniu widziałam na przystanku autobusowym młodego chłopaka, który urodą przypominał Dean'a - nawet miał czarną, skórzaną kurtkę, zupełnie w stylu naszego Winchester'a. :mrgreen: W pierwszej chwili ciśnienie mi podskoczyło nieco na taki widok. :shock: Gapiłam się bezczelnie przez całą drogę w autobusie :lol: , bo jakimś zbiegiem okoliczności jechał tym samym, co ja do pracy. :-P Dwa dni z rzędu miałam tę przyjemność. Ech, gdybym była młodsza... :rotfl:
Anaru - Wto 11 Cze, 2013 13:57

praedzio napisał/a:
O, Jensenowi urodziła się córeczka

Super! :cheerleader2: Tez chciałabym zobaczyć zdjęcie.
To teraz dwóch zbuntowanych samotnych braci będzie grać dwóch młodych szczęśliwych tatusiów. :mrgreen:

Yvain - Wto 11 Cze, 2013 14:00

O, jak fajnie :cheerleader2: :mrgreen: Czekamy na fotki.
BeeMeR - Wto 11 Cze, 2013 14:29

Super wiadomość :mrgreen: :oklaski:
Anonymous - Pon 22 Lip, 2013 01:21

w ramach wspomnienia - fajne zdjecie:

http://www.ew.com/ew/gall...0.html#21365902

Admete - Pon 22 Lip, 2013 12:00

Anioł i diabeł założyli spółkę ;)
Anonymous - Pon 22 Lip, 2013 12:45

Z (piekielnie) ograniczona odpowiedzialnoscia :P