Fantastyka - Star Wars
Admete - Czw 04 Sie, 2022 20:22
Z tego co wiem ( gdzieś to wyczytałam, ale nie pamiętam gdzie ), że oni tam mają jakieś specjalne pole, które umożliwia im takie wpatrywanie do statków.
BeeMeR - Czw 04 Sie, 2022 20:25
Ok - to by wiele tłumaczyło
Admete - Czw 04 Sie, 2022 22:41
Ale ogólnie jak to w baśniach 😁
BeeMeR - Czw 11 Sie, 2022 22:21
Obejrzałam Przebudzenie Mocy - mam dość mieszane uczucia, z jednej strony dobrze było zobaczyć znów starą gwardię - Hana Solo, Leię i Luke'a, z drugiej kompletnie nie przemawia do mnie zamaskowany syn pierwszej dwójki ani jego działania (spoiler główny znałam), hm..
BeeMeR - Pią 12 Sie, 2022 11:36
Oglądam Ostatniego Jedi - im jestem starsza, tym mniej mam zrozumienia i zainteresowania dla zniekształconych Zuych
Dla masek też, ale przynajmniej Solo junior swoją porzucił i widać aktora -wolę tak
Admete - Pią 12 Sie, 2022 12:03
W 2 i 3 części tej nowej trylogii jego postać jest lepiej poprowadzona.
BeeMeR - Pią 12 Sie, 2022 12:30
No i go widać, a nie tylko maskę
Zupełnie mi to nie przeszkadzało w Mandalorianinie, zresztą miało uzasadnienie obyczajem i walką (tak mi się skojarzyło a'propos walki: kontynuujemy z siostrą i dziećmi Hobbita w mojej wersji, jesteśmy już przy Bitwie Pięciu Armii i wczoraj właśnie śmialiśmy się, że wszystkie krasnoludy Thorina biegnąc na zewnątrz Ereboru do walki pościągały uprzednio znalezione i dopasowane hełmy ), Vader miał porządny powód, ale ten nie wiadomo co w poprzedniej części. Tak że jest lepiej.
No i w SW jak mało gdzie indziej doskonale pasuje wielonarodowa obsada, jeśli o mnie chodzi nawet bardziej niż wielogatunkowa, zwłaszcza gumowe stwory mnie nie zachwycają
Admete - Pią 12 Sie, 2022 12:48
Powód był - naśladowanie dziadka, na którym się wzorował.
Aragonte - Pią 12 Sie, 2022 14:03
| BeeMeR napisał/a: | | No i w SW jak mało gdzie indziej doskonale pasuje wielonarodowa obsada |
O, dokładnie to wczoraj mówiłam koleżance. Ogółem w space operach wypada to świetnie i bardzo w punkt, podczas gdy w ekranizacjach książek Tolkiena...
| Admete napisał/a: | | Powód był - naśladowanie dziadka, na którym się wzorował. |
Nie miał to lepszych wzorców?
Nie przekonuje mnie ten główny pomysł, ale w końcu te nowe filmy obejrzę. Ale to już po "Rebeliantach" i po urlopie.
BeeMeR - Pią 12 Sie, 2022 14:17
| Cytat: | | Powód był - naśladowanie dziadka, na którym się wzorował |
No niby taaaak....
Ja tylko wrzucam wrażenia przez pryzmat własnych upodobań (jak każdy )
W drugim filmie faktycznie rozwinęli tą postać, no i aktor jest bardzo ok, przy czym również bardzo ciekawie brzydki
Nie zrozumcie mnie źle, ja lubię interesujących brzydali
annmichelle - Pią 12 Sie, 2022 15:08
Adam Driver jest super aktorem.
Po trylogii SW i "Historii małżeńskiej" nie dam złego słowa na niego powiedzieć.
BeeMer, przed Tobą jeszcze trzecia część, prawda?
Oglądałaś już kiedyś, czy nie, bo nie wiem, czy spoilerować coś odnośnie gry Drivera?
BeeMeR - Pią 12 Sie, 2022 15:13
Oglądam pierwszy raz, jeszcze mi pół godziny zostało drugiego filmu. Przecież nie mówię nic złego, tylko że jest interesujący brzydal tacy są Znacznie lepsi, ciekawsi niż banda mdłych pięknisiów
annmichelle - Pią 12 Sie, 2022 15:28
To, że brzydki czy ładny mnie nie obchodzi.
Lubię, gdy aktor "gra dobrze twarzą" i za takich uważam i pięknisiów (x lat temu ) di Caprio czy Brada Pitta, ale i "brzydali" jak Driver czy Cumberbatch.
Cóż, to miłego oglądania.
Dla mnie "Last Jedi" to najlepszy film nowej trylogii i w top 5 wszystkich SW.
Wiem, jestem w zdecydowanej mniejszości, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Podobał mi się ten film i już.
Mark Hamill i Adam Driver zagrali tam bardzo dobrze!
Admete - Pią 12 Sie, 2022 15:29
| BeeMeR napisał/a: | | drugim filmie faktycznie rozwinęli tą postać, no i aktor jest bardzo ok, przy czym również bardzo ciekawie brzydki |
Ma też ciekawy głos. Widziałam go w innych filmach, dobrze gra. Przystojny brzydal. Jak teraz obejrzałam różne produkcje z świata SW, to uznaję, że nowa trylogia nie jest taka zła.
BeeMeR - Sob 13 Sie, 2022 22:06
Dobrze gra - ale w pierwszym filmie z tej trójki nie da się tego stwierdzić, bo prawie cały czas nosi kask na głowie
Skończyłam "Ostatniego Jedi", to niezły film acz trochę bym go skróciła i inaczej zmontowała walki - nie znoszę jak w połowie walki pary A skaczemy do pary B i jeszcze gdzieśtam indziej
BeeMeR - Wto 16 Sie, 2022 20:05
Skończyłam Skywalker - Odrodzenie i tym samym przygodę z filmami SW
Przyznaję, że trochę mnie ten film nudził, a na ostatnie pół godziny - może trzy kwadranse dołączyły do mnie dzieci, a ponieważ uznałam, że na chłopski rozum ostatnia część powinna się skończyć pozytywnie to nie oponowałam, żeby popatrzyli na finalną rozwałkę i oczekiwany triumf dobra. Oj, rośnie mi moja własna loża szyderców
Gadają, komentują, nie zostawiają suchej nitki tam, gdzie im się coś wydaje nielogiczne - a powiedzmy sobie szczerze, SW nie są najbardziej logicznym tworem na świecie Jasne, część wynikała z niewiedzy kto co zrobił wcześniej, a część z nietrafionych oczekiwań (Ania miała nadzieję, że Rey i Ben "poślubią się i zrobią małe LukeSkybejbiki" - jakoś tak to nazwała no niestety nie bardzo wyszło )
ja osobiście nie znoszę jak ktoś wraca choć nie powinien, bo już dawno nie żyje - tu imperator. nie mam nic przeciwko wizji Hana Solo, Luka, Lei na koniec - to inna sprawa, ale imperator raz, nigdy do mnie nie przemawiał, dwa że tu też sprawiał wrażenie odgrzewanego kotleta
Żeby chociaż miał jakiegoś horkruksa czy pierścień władzy.... A tak to niby z jakiego powodu?
Nic to, został pokonany ponownie i ufam, że tym razem koniec na dobre.
Kilka postaci mi się podobało, kilka robocików też, ten kulkowy zwłaszcza, suszarka również sympatyczna. Generalnie seans jako całość oceniam nieźle, najsłabsza zdecydowanie jest trylogia epizodów 1-3, najlepsza najstarsza
Rebeliantów sobie wolniutko oglądamy dalej, wciąż w drugim sezonie, Adam odkrył niedawno rebelianckie kilkuminutówki i chyba zaczął oglądać beze mnie
Admete - Wto 16 Sie, 2022 21:56
| BeeMeR napisał/a: | | Adam odkrył niedawno rebelianckie kilkuminutówki i chyba zaczął oglądać beze mnie |
Oj nie bij dziecka Może uznał, że takie krótkie to sobie potem obejrzysz sama albo po prostu nie zauważysz
BeeMeR - Wto 16 Sie, 2022 22:10
On po prostu lubi takie krótkie formy i to było silniejsze od niego
BeeMeR - Nie 21 Sie, 2022 21:22
Oglądamy Rebeliantów dalej, pomalutku.
Adam: czemu statki po zestrzeleniu spadają w dół ekranu? Tam jest próżnia, nie ma grawitacji...
Czepia się
Admete - Nie 21 Sie, 2022 21:57
Zdecydowanie się czepia. Ale możliwe, że ma to po kimś 😉
BeeMeR - Nie 21 Sie, 2022 22:40
Możliwe
Powiedziałam mu, że tak łatwiej zwizualizować, że statek przepadł
Aragonte - Pon 22 Sie, 2022 19:00
Dobra odpowiedź
A mnie zostało ostatnie kilka odcinków Rebeliantów, bo finiszuję z czwartym sezonem, chlip. I potrójne chlip, bo odejście pewnego bohatera, chociaż byłam uprzedzona i nawet daną scenę widziałam na YT, i tak mnie poruszyło
Admete mnie rozumie
Admete - Pon 22 Sie, 2022 19:15
Tak, ja cię rozumiem i jestem z nas dumna Wzruszamy się na kreskówkach +6
Aragonte - Pon 22 Sie, 2022 19:29
| Admete napisał/a: | Wzruszamy się na kreskówkach +6 |
Powtórzę to, co pisałam Ci na Messengerze - to było zwyczajnie dobrze pomyślane i odpowiednio dramatyczne, ale nie przesadzone. No i są dalej tego konsekwencje, widać, że twórcy serialu mieli na to jakiś pomysł. To już mogę sobie trochę się posmucić, że mi ulubionego bohatera ubili, jeśli ma to głębszy sens i nie zginął na próżno
Admete - Pon 22 Sie, 2022 19:34
Ostatni sezon jest taki bardziej refleksyjny - od momentu powrotu na Lotham.
|
|
|