Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
asiek - Czw 18 Sie, 2011 19:57
praedzio napisał/a:
I chyba jednak kibicuję Billowi.
Też się na tym złapałam, że w konflikcie Antonia-Bill kibicuję temu ostatniemu, choć w zasadzie nie powinnam.
praedzio napisał/a:
Te ciepłe kluchy to nie takie całkiem ciepłe. Podczas walki pokazał, co w nim siedzi.
Podczas walki i owszem trochę z siebie dał ... Ale w kontaktach z Billem i Sookie jest mięczakiem... aż przykro patrzeć. Przesłodzony do bólu. Stanowczo wolę go w innym wcieleniu.
A co do lalki /brrrr... jak ja ich nie znoszę/ ... wątek z duchem ciekawy...Pan Medium rozkłada mnie na łopatki. praedzio - Czw 18 Sie, 2011 20:01 Neeee, miałam na myśli związek Sookie i Billa. Może dlatego, że nigdy nie byłam wielką fanką Erica.asiek - Czw 18 Sie, 2011 20:06
praedzio napisał/a:
Neeee, miałam na myśli związek Sookie i Billa.
Aaaaaa... W tej materii, to zaczęłam kibicować Alcide'owi. praedzio - Czw 18 Sie, 2011 20:49 Swoją szosą, Debbie da mu popalić, coś czuję. Eeva - Pią 19 Sie, 2011 17:36 Zdecyowanie przeraża mnie wątek z lalką. Serio. Przyprawia mnie o ciarki.
Wolę złego Erica i chcę żeby wrócił. To ma być Wiking! Wojownik. A nie panna Zosia z pensjonatu na zielonym wzgórzu. Ech....Caitriona - Pią 19 Sie, 2011 19:10 Też już wypatruję powrotu złego Erica - ten pocieszny był fajny na poczatku, ale wiadomo, że co za dużo to nie jest zdrowo.
W konflikcie Bill - wiedźma, jestem za Billem Wiem że kobieta się sporo wycierpiała, ale jednak nie mogę jej znieść
I nadal nie rozumiem co widzi Alcide w tej swojej Debbie... milenaj - Pon 22 Sie, 2011 20:06 Obejrzałam kolejny odcinerk "True blood" i jestem znudzona...
Ja naprawdę chcę złego Erica.
A już sen Sookie...
A wiedźma chyba jest gorsza od wampirów.
Też nie wiem co Alcide widzi w Debbie...praedzio - Pon 22 Sie, 2011 20:13
milenaj napisał/a:
A już sen Sookie...
To jest jeden z tych momentów, kiedy mam ochotę zacząć przewijać film, czego nigdy nie robię. milenaj - Pon 22 Sie, 2011 20:15
praedzio napisał/a:
To jest jeden z tych momentów, kiedy mam ochotę zacząć przewijać film, czego nigdy nie robię.
Naprawdę miałam przez chwilę podejrzenia, że oglądam inny rodzaj filmu...
Teki, w którym dialog się nie liczy...asiek - Pon 22 Sie, 2011 20:18
milenaj napisał/a:
A już sen Sookie...
O matko z ojcem, przesłodzony do bólu. Ledwie zdzierżyłam przy monitorze... Nie takiego Erica polubiłam, wolę go w takim wydaniu... http://www.youtube.com/wa...feature=related
Jak on cudnie kłania się swojemu władcy...
Spoiler:
Wyczytałam, że Eric w końcu odzyska pamięć, ale niestety nie będzie pamiętał, co się wydarzyło, kiedy był pod wpłwem klątwy. ... Tym sposobem serial otrzymał kolejny sezon.
zuza - Wto 23 Sie, 2011 20:24 Ogladam drugi sezon. Na tyle podobal mi sie pierwszy, choc mam sporo zastrzezen. No, ale ogladam.asiek - Wto 23 Sie, 2011 21:07 Mnie pierwszy sezon nie zachwycił, dopiero w w drugim wpadłam.
Obejrzałam najnowszy odcinek... Sny Sookie robią się coraz ciekawsze.
Wątek z lalką wreszcie się zakończył... uffff... Nie lubię lalek, oj nie.
Ubawiła mnie rozmowa Billa z Alcidem przy umierającej Sookie...
A - Ma puls ?
B - Znikomy
A - Możemy coś jeszcze zrobić ?
B- Możemy się modlić
A- Wilkołak z wampirem ? Kto nas wysłucha ?
asiek - Sob 27 Sie, 2011 21:18 Proszę, proszę nawet Colin Farrell zaraził się wampiryzmem. Postrach nocy http://www.youtube.com/watch?v=sUipgKdTi_kAdmete - Sob 27 Sie, 2011 21:26 Jak zrobią jeszcze jeden film o wampirach, to chyba mnie skręci Aragonte - Sob 27 Sie, 2011 22:22
asiek napisał/a:
Wilkołak z wampirem ?
Czy to znaczy, że do Sookie startują dwa wampiry i wilkołak?
O rany... To chyba sobie odpuszczę oglądanie tego drugiego sezonu i poprzestanę na pierwszym, kiedyś tam obejrzanym.asiek - Sob 27 Sie, 2011 23:08
Aragonte napisał/a:
Czy to znaczy, że do Sookie startują dwa wampiry i wilkołak?
W czwartym sezonie i owszem, ale są ku temu powody, zwłaszcza jeśli chodzi o wampiry.
Spoiler:
Krew Sookie ma dla nich szczególne właściwości, dzięki niej mogą chodzić w ciągu dnia.
Co do przystojnego wilkołaka, to na razie jest on dobrym przyjacielem Sookie i nie zanosi się na nic innego.
Aragonte napisał/a:
chyba sobie odpuszczę oglądanie tego drugiego sezonu i poprzestanę na pierwszym, kiedyś tam obejrzanym.
Drugi sezon jest świetny, znacznie lepszy niż pierwszy... Pierwszy był momentami męczący. Drugi jest zabawny i lekko odjechany ... Aragonete, jeżeli lubisz czarny humor, to polecam. Aragonte - Sob 27 Sie, 2011 23:11
asiek napisał/a:
Co do przystojnego wilkołaka, to na razie jest on dobrym przyjacielem Sookie i nie zanosi się na nic innego.
Mimo to jakoś "zmierzchowo" mi się kojarzy
No nic, do drugiego sezonu podejdę, skoro tak zachwalacie, a potem się zobaczy.
Czarny humor lubię asiek - Sob 27 Sie, 2011 23:16
Aragonte napisał/a:
Mimo to jakoś "zmierzchowo" mi się kojarzy
Owszem, wątek romansowy jest, ale on nie wysuwa się na pierwszy plan... Poza tym charakter tego wątku jest zupełnie inny niż w Zmierzchu.Aragonte - Nie 28 Sie, 2011 00:38 No OK, ale nadal jakiś marysuizm mi tu wyłazi
Mimo to zerknęłam na początek tego II sezonu. Doszłam do sceny, w której Bill obwieszcza "w tym domu się segreguje śmieci" i padłam ze śmiechu
Może i obejrzę ten sezon - początek był dość zabawny.asiek - Nie 28 Sie, 2011 10:05
Aragonte napisał/a:
No OK, ale nadal jakiś marysuizm mi tu wyłazi
Sookie celowo jest przerysowana i mnie to akurat bawi, kupuję tę konwencję.
Aragonte napisał/a:
Doszłam do sceny, w której Bill obwieszcza "w tym domu się segreguje śmieci" i padłam ze śmiechu
Taaaa... niektóre wampiry są proekologiczne. W tym sezonie sporo jest podobnych zabawnych smaczków. Powieje również grozą... http://www.youtube.com/watch?v=_qQsMcY4EPoCaitriona - Pią 16 Wrz, 2011 17:25 The Vampires Diaries wróciło asiek - Pią 16 Wrz, 2011 19:08 Porzuciłam serial na początku sezonu II, jeszcze przed przemianą Tylera, może wrócę do niego ? Zakończył się True Blood, więc w wampirzym temacie posucha. Agn - Pią 16 Wrz, 2011 19:26 Ja powinnam nadrobić zaległości, albowiem przerwałam oglądanie mniej więcej w połowie drugiego sezonu.asiek - Pią 16 Wrz, 2011 20:26 A'propos wampiorów... Czy ktoś widział już film Priest z Paulem Bettany ? Ciekawam co to za dzieuuuo... http://www.youtube.com/watch?v=gmlo6MyhDXwAgn - Sob 17 Wrz, 2011 07:52 Przy całym swym uwielbieniu dla Paula Bettany'ego, nie byłam w stanie obejrzeć tego chłamu.
Stęskniłam się za czasami, w których wampiry były Draculą albo Lestatem, a nie skrzyżowaniem obcego z choinka wie czym.