To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wampiry i wilkołaki

asiek - Czw 18 Sie, 2011 19:57

praedzio napisał/a:
I chyba jednak kibicuję Billowi.

Też się na tym złapałam, że w konflikcie Antonia-Bill kibicuję temu ostatniemu, choć w zasadzie nie powinnam. :mysle: :wink:

praedzio napisał/a:
Te ciepłe kluchy to nie takie całkiem ciepłe. Podczas walki pokazał, co w nim siedzi.

Podczas walki i owszem trochę z siebie dał :wink: ... Ale w kontaktach z Billem i Sookie jest mięczakiem... aż przykro patrzeć. :roll: Przesłodzony do bólu. :wink: Stanowczo wolę go w innym wcieleniu. :wink:

A co do lalki /brrrr... jak ja ich nie znoszę/ ... wątek z duchem ciekawy...Pan Medium rozkłada mnie na łopatki. :lol: :lol:

praedzio - Czw 18 Sie, 2011 20:01

Neeee, miałam na myśli związek Sookie i Billa. :mrgreen: Może dlatego, że nigdy nie byłam wielką fanką Erica.
asiek - Czw 18 Sie, 2011 20:06

praedzio napisał/a:
Neeee, miałam na myśli związek Sookie i Billa.

Aaaaaa... :wink: W tej materii, to zaczęłam kibicować Alcide'owi. :wink:

praedzio - Czw 18 Sie, 2011 20:49

Swoją szosą, Debbie da mu popalić, coś czuję. :roll:
Eeva - Pią 19 Sie, 2011 17:36

Zdecyowanie przeraża mnie wątek z lalką. Serio. Przyprawia mnie o ciarki.

Wolę złego Erica i chcę żeby wrócił. To ma być Wiking! Wojownik. A nie panna Zosia z pensjonatu na zielonym wzgórzu. Ech....

Caitriona - Pią 19 Sie, 2011 19:10

Też już wypatruję powrotu złego Erica - ten pocieszny był fajny na poczatku, ale wiadomo, że co za dużo to nie jest zdrowo.

W konflikcie Bill - wiedźma, jestem za Billem ;) Wiem że kobieta się sporo wycierpiała, ale jednak nie mogę jej znieść :lol:

I nadal nie rozumiem co widzi Alcide w tej swojej Debbie... :shock:

milenaj - Pon 22 Sie, 2011 20:06

Obejrzałam kolejny odcinerk "True blood" i jestem znudzona...
Ja naprawdę chcę złego Erica.
A już sen Sookie... :thud:

A wiedźma chyba jest gorsza od wampirów.

Też nie wiem co Alcide widzi w Debbie...

praedzio - Pon 22 Sie, 2011 20:13

milenaj napisał/a:
A już sen Sookie...

:rotfl:

To jest jeden z tych momentów, kiedy mam ochotę zacząć przewijać film, czego nigdy nie robię. :rotfl:

milenaj - Pon 22 Sie, 2011 20:15

praedzio napisał/a:
To jest jeden z tych momentów, kiedy mam ochotę zacząć przewijać film, czego nigdy nie robię.

Naprawdę miałam przez chwilę podejrzenia, że oglądam inny rodzaj filmu...
Teki, w którym dialog się nie liczy...

asiek - Pon 22 Sie, 2011 20:18

milenaj napisał/a:
A już sen Sookie...

O matko z ojcem, przesłodzony do bólu. :lol: :roll: Ledwie zdzierżyłam przy monitorze... Nie takiego Erica polubiłam, wolę go w takim wydaniu... :-P
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Jak on cudnie kłania się swojemu władcy... :lol: :lol:

Spoiler:
Wyczytałam, że Eric w końcu odzyska pamięć, ale niestety nie będzie pamiętał, co się wydarzyło, kiedy był pod wpłwem klątwy. :lol: ... Tym sposobem serial otrzymał kolejny sezon. :zalamka:

zuza - Wto 23 Sie, 2011 20:24

Ogladam drugi sezon. Na tyle podobal mi sie pierwszy, choc mam sporo zastrzezen. No, ale ogladam.
asiek - Wto 23 Sie, 2011 21:07

Mnie pierwszy sezon nie zachwycił, dopiero w w drugim wpadłam. :wink:

Obejrzałam najnowszy odcinek... Sny Sookie robią się coraz ciekawsze. :lol: :lol: :lol:
Wątek z lalką wreszcie się zakończył... uffff... Nie lubię lalek, oj nie. :roll:

Ubawiła mnie rozmowa Billa z Alcidem przy umierającej Sookie...
A - Ma puls ?
B - Znikomy
A - Możemy coś jeszcze zrobić ?
B- Możemy się modlić
A- Wilkołak z wampirem ? Kto nas wysłucha ?
:lol: :lol: :lol:

asiek - Sob 27 Sie, 2011 21:18

Proszę, proszę nawet Colin Farrell zaraził się wampiryzmem. :lol:
Postrach nocy
http://www.youtube.com/watch?v=sUipgKdTi_k

Admete - Sob 27 Sie, 2011 21:26

Jak zrobią jeszcze jeden film o wampirach, to chyba mnie skręci :roll: :wink:
Aragonte - Sob 27 Sie, 2011 22:22

asiek napisał/a:
Wilkołak z wampirem ?

Czy to znaczy, że do Sookie startują dwa wampiry i wilkołak? :roll:
O rany... To chyba sobie odpuszczę oglądanie tego drugiego sezonu i poprzestanę na pierwszym, kiedyś tam obejrzanym.

asiek - Sob 27 Sie, 2011 23:08

Aragonte napisał/a:
Czy to znaczy, że do Sookie startują dwa wampiry i wilkołak?

W czwartym sezonie i owszem, ale są ku temu powody, zwłaszcza jeśli chodzi o wampiry. :wink:
Spoiler:

Krew Sookie ma dla nich szczególne właściwości, dzięki niej mogą chodzić w ciągu dnia.

Co do przystojnego wilkołaka, to na razie jest on dobrym przyjacielem Sookie i nie zanosi się na nic innego. :wink:

Aragonte napisał/a:
chyba sobie odpuszczę oglądanie tego drugiego sezonu i poprzestanę na pierwszym, kiedyś tam obejrzanym.

Drugi sezon jest świetny, znacznie lepszy niż pierwszy... Pierwszy był momentami męczący. Drugi jest zabawny i lekko odjechany :lol: ... Aragonete, jeżeli lubisz czarny humor, to polecam. :wink:

Aragonte - Sob 27 Sie, 2011 23:11

asiek napisał/a:
Co do przystojnego wilkołaka, to na razie jest on dobrym przyjacielem Sookie i nie zanosi się na nic innego. :wink:

Mimo to jakoś "zmierzchowo" mi się kojarzy :-|

No nic, do drugiego sezonu podejdę, skoro tak zachwalacie, a potem się zobaczy.
Czarny humor lubię :wink:

asiek - Sob 27 Sie, 2011 23:16

Aragonte napisał/a:
Mimo to jakoś "zmierzchowo" mi się kojarzy

Owszem, wątek romansowy jest, ale on nie wysuwa się na pierwszy plan... Poza tym charakter tego wątku jest zupełnie inny niż w Zmierzchu.

Aragonte - Nie 28 Sie, 2011 00:38

No OK, ale nadal jakiś marysuizm mi tu wyłazi :wink:

Mimo to zerknęłam na początek tego II sezonu. Doszłam do sceny, w której Bill obwieszcza "w tym domu się segreguje śmieci" i padłam ze śmiechu :lol:
Może i obejrzę ten sezon - początek był dość zabawny.

asiek - Nie 28 Sie, 2011 10:05

Aragonte napisał/a:
No OK, ale nadal jakiś marysuizm mi tu wyłazi

Sookie celowo jest przerysowana i mnie to akurat bawi, kupuję tę konwencję. :wink:

Aragonte napisał/a:
Doszłam do sceny, w której Bill obwieszcza "w tym domu się segreguje śmieci" i padłam ze śmiechu

Taaaa... niektóre wampiry są proekologiczne. :lol: W tym sezonie sporo jest podobnych zabawnych smaczków. :wink: Powieje również grozą... :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=_qQsMcY4EPo

Caitriona - Pią 16 Wrz, 2011 17:25

The Vampires Diaries wróciło ;)
asiek - Pią 16 Wrz, 2011 19:08

Porzuciłam serial na początku sezonu II, jeszcze przed przemianą Tylera, może wrócę do niego ? :mysle: Zakończył się True Blood, więc w wampirzym temacie posucha. :wink:
Agn - Pią 16 Wrz, 2011 19:26

Ja powinnam nadrobić zaległości, albowiem przerwałam oglądanie mniej więcej w połowie drugiego sezonu.
asiek - Pią 16 Wrz, 2011 20:26

A'propos wampiorów... Czy ktoś widział już film Priest z Paulem Bettany ? Ciekawam co to za dzieuuuo... :mysle:
http://www.youtube.com/watch?v=gmlo6MyhDXw

Agn - Sob 17 Wrz, 2011 07:52

Przy całym swym uwielbieniu dla Paula Bettany'ego, nie byłam w stanie obejrzeć tego chłamu.
Stęskniłam się za czasami, w których wampiry były Draculą albo Lestatem, a nie skrzyżowaniem obcego z choinka wie czym. :?