Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Admete - Śro 02 Sie, 2017 18:43
To dziś finał Królowej.
BeeMeR - Śro 02 Sie, 2017 19:39
Nie dla mnie
Zostałąm w tyle - tj. dopiero w połowie - ale będę oglądać
Agn - Śro 02 Sie, 2017 19:44
| Admete napisał/a: |
Agn idziesz na kurs koreańskiego jesienią? |
W planach mam mandaryński.
Widziałaś tam na jednym zdjęciu "King Sejong room"?
Ja dalej przekładam drugi odcinek CM. Byłoby szybciej tylko mnie dialogi przeklętego doktorka doprowadzają do szału. Nienawidzę tej postaci. To on mi funduje toxoplasmy gondii i inne gruczoły akrynowe czy jakie tam.
Admete - Śro 02 Sie, 2017 20:37
Widziałam. A to nie wiedziałam, że zmieniłaś plany. Dlaczego zmieniłaś plany? Wróciłam do Horse doctor - oprócz walki z zakażeniami po operacjach mamy księżniczkę planującą ślub doktora z pielęgniarką, przy czym zainteresowani nie bardzo mają coś do powiedzenia. Oczywiście do rzeczywistego ślubu to jeszcze sporo odcinków jakby ktoś chciał parę odcinków King's loves, to proszę się odezwać, bo wyrzucam.
Wywiad z Yoo Jae-myung czyli Lee Chang-joon w SF - ale czytać dopiero po obejrzeniu serialu. Kto oglądał Hwarangów i ten serial o firmie kosmetycznej, togo zna.
http://koreajoongangdaily...spx?aid=3036661
Będę sobie zaglądać na te stronę, żeby wiedzieć co w Korei
A tu wywiad z Cho seung Woo z okazji Inside Man:
http://www.hancinema.net/...-woo-88630.html
Agn - Śro 02 Sie, 2017 20:45
| Admete napisał/a: | | Widziałam. A to nie wiedziałam, że zmieniłaś plany. Dlaczego zmieniłaś plany? |
Ja zmieniłam plany? Kiedy?
Admete - Śro 02 Sie, 2017 20:49
Bo byłam święcie przekonana, że miał to być koreański, ale pewnie mi się wydawało - sorry
Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2017 20:54
Agn zawsze mówiła o mandaryńskim, musiało ci się pomylić
Admete, King Loves spokojnie wyrzuć. Chyba ja jedna zbieram i mam na bieżąco.
Admete - Śro 02 Sie, 2017 20:59
A to wyrzucę, niestety drama nie zaklikała. Po okresie prosperity, nie bardzo mam co oglądać. Trzeba poczekać na jesień. Może się coś trafi.
Agn - Śro 02 Sie, 2017 21:13
Podejrzałam sobie odcinek nr 3 CM - będzie TEN wykop. Oraz trzaśnięcie złego z łokcia. Miodzio. Trochę mi mało, ale może w toku odcinka (dramy???) będzie takich akcji więcej.
No. To mogę spokojnie wrócić do tłumaczenia.
Aragonte - Śro 02 Sie, 2017 22:26
| Admete napisał/a: | Wywiad z Yoo Jae-myung czyli Lee Chang-joon w SF - ale czytać dopiero po obejrzeniu serialu. Kto oglądał Hwarangów i ten serial o firmie kosmetycznej, togo zna.
http://koreajoongangdaily...spx?aid=3036661 |
On miał też niezbyt dużą, ale fajną IMO rolę w Jealousy Incarnate - grał jednego z prezenterów, pojawił się jakoś w połowie dramy. Polubiłam go już wtedy.
Jak stwierdzę, że mój mózg zlasuje się od upału i nie będę w stanie się na niczym skupic, to chyba sobie puszczę fragmenty JI Nadal lubię tę dramę.
BeeMeR - Śro 02 Sie, 2017 22:30
Jak on się ładnie zachwycają Krakowem
Trzykrotka, dzięki za link
https://www.youtube.com/watch?v=rm99wUgJCDQ
Aragonte - Śro 02 Sie, 2017 23:01
A tu panie jedzą tatara i popijają polską wódkę
https://www.youtube.com/watch?v=VTHfUKx6XJY
I golonkę
https://www.youtube.com/watch?v=CWQ1Adb1C3k
BTW jedna z nich to księżniczka z Horse Doctor, którego właśnie oglądam
Trzykrotka - Czw 03 Sie, 2017 00:14
Tak, Królowa (ze Scholara)- kociara, jak ją nazywam. Pięknie wygląda w wianuszku od kwiaciarek. A druga grała w Stranger in my House z Plagą i Ciapową. Bardzo mi się ten ich spacer po Krakowie podobał
Zauważyłyscie, że oni zawsze i wszędzie najbardziej skupiają się na jedzeniu? I nie radzą sobie z nożem i widelcem, ale to zrozumiałe.
Aragonte - Czw 03 Sie, 2017 00:20
Na jedzeniu i piciu A co do radzenia sobie z nożem i widelcem - no cóż, my różnie sobie radzimy z pałeczkami Ostatnio w nowej koreańskiej knajpce poprosiłam o jedno i drugie, ostatecznie jadłam pałeczkami, ale za wygodnie mi nie było - były zdecydowanie grubsze od tych, których zwykle używam, nieporęczne.
Admete - Czw 03 Sie, 2017 05:55
| Aragonte napisał/a: | BTW jedna z nich to księżniczka z Horse Doctor, którego właśnie oglądam |
No właśnie wydała mi się znajoma. Super te filmiki. Takie pozytywne.
Podsumowanie SF z dramabeans:
| Cytat: | | The show has left us with that perfect ending that we get so rarely: It’s superbly positioned for a second season, but the story feels complete, and it gave us excellent resolutions for all its plot lines and characters. So while I’d love another season because Shi-mok, Yeo-jin, and their motley gang have grown so dear to me (and because I will watch anything this writer does, from now until I die), I’m okay with leaving it here, too. I can imagine all these characters continuing on their adventures, forever changed by this one investigation that brought them together and shook up their world. |
Z wpisów:
| Cytat: | | What I love about FoS, aside from everything, is that every character felt human. None of them were straight out hero, who saves the day, or a villain that always gets in the way. |
| Cytat: | | Whatever relationship is between Shi Mok and Yeo Jin is as good as any full-blown kdrama romance. I've rewatched the episodes while waiting for new ones and noticed something new each time. Now that I know the full story, time to make another pass... |
Warto obejrzeć ten serial. Dałam cytaty, żeby nie było, że tylko ja tak mam
Poza tym serialem w tym roku dobre było także Voice i Tunnel. Poczekam na Bad Guys 2 i Black, oba seriale produkcji OCN. A może za rok tvN wyprodukuje coś na miarę Misaeng, Signal czy Secret Forest?
Agn - Czw 03 Sie, 2017 07:28
Ja go pociągnę dalej na pewno.
Tymczasem pakuję same wiecie gdzie CM3.
Hmm, zauważyłyście, że CM, wbrew nowej modzie, ma normalną numerację odcinków?
Dziś wieczorem urządzę sobie seans i postaram się dokończyć przekład odcinka nr 2.
BeeMeR - Czw 03 Sie, 2017 07:35
Ja wczoraj zaczęłam CM, ale zupełnie nie mogłam się skupić na oglądaniu, może dziś pójdzie mi lepiej
Admete - Czw 03 Sie, 2017 07:38
Jeszcze parę innych dram wychodzi w starym stylu, a Falsify ma łączone odcinki i ja je numeruję na nowo. Obejrzę dwa odcinki CM jutro, bo dziś mam kierunek Sandomierz.
Agn - Czw 03 Sie, 2017 07:41
Jedziesz do Sandomierza? Sandomierz mi tylko mignął w wiadomo którym polskim serialu, bardzo ładnie wygląda to miasto.
BeeMeR - Czw 03 Sie, 2017 07:58
Może "Ojciec Mateusz", bo tam regularnie pokazywali to miasto - piękne jest
Agn - Czw 03 Sie, 2017 07:59
Tak, właśnie ten.
Trzykrotka - Czw 03 Sie, 2017 09:18
Oby ci nie dogrzało, Admete, dziś znów jest strasznie Ale Sandomierz powinien wynagrodzić wszystko, nawet upał.
BeeMeR - Czw 03 Sie, 2017 10:07
Skończyłam CM 1, paradoksalnie lepiej mi się oglądało rankiem niż wieczorem, może byłam zbyt zmęczona wczoraj. Główna trójka mi odpowiada, podejrzany też, reszta jest ok, acz geniusz najmniej mi się podoba. Wolałabym, żeby tu nie było romansu - jakoś mi się nie widzi Najwyżej bardzo subtelny, ale lepiej wcale
Admete - Czw 03 Sie, 2017 10:08
Na razie jest dobra klima w samochodzie.
Trzykrotka - Czw 03 Sie, 2017 11:10
CM mnie się świetnie ogląda, choć geniusz jest IMHO pomyłką obsadową. Panna Moon nie wygląda na bohaterkę romansu, w takim surowym wydaniu może być. Od wczoraj natomiast (kto się dziwi, ręka w górę ) tumblra zalała fala gifów i zdjęć Jun Ki, który zdaje się błyszczał w 3. Widziałam, jak zabawiał małą dziewczynkę na komisariacie i jak mrugali do siebie z jakimś chłopczykiem. Acz są i tacy, którzy marudzą, że Jun Ki jest "nierealny" we współczesnym stroju
Agn za pełne tłumaczenie i czekam na dalszy ciąg
|
|
|