Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
BeeMeR - Nie 05 Cze, 2016 14:16
| Trzykrotka napisał/a: | | LMH w eleganckim, ciemnym garniturze. | Z deka prześwitującym, też pamiętam
| Trzykrotka napisał/a: | O tak, lepiej nie myśleć nawet, bo czasami logika szwankuje | A tam w ogóle jest jakaś logika?
Ot, chłopiec spotyka dziewczynę a potem już tylko takie ple ple i nieco skinshipu
On się może jeszcze rozwinie - w sumie zarówno Wąż, jak i Białowłosy i Chebol ma głównie stać/siedzieć i wyglądać, oni prawie się nie odzywali - w tym ostatnim ma dopiero w ogóle coś do gadania - no to oby pierwsze kotki za płotki, oby
Ja wczoraj obejrzałam Tree 7
LSH taaaki młodziutki i chudziutki
Ale ogólnie nic nowego - Za dużo latania po drzewach i za dużo Jang Huyka
Admete - Nie 05 Cze, 2016 18:14
Dwa odcinki Zwierciadła doskonałe Joon mnie rozśmiesza chwilami bardzo. Był naprawdę zabawny, gdy wypił eliksir, a potem sfajczył książkę I podoba mi się pomysł na jaki wpadli twórcy serialu, by mógł być cały czas przy dziewczynie. Szamanka nadal pięknie knuje i posługuje się czarną magią.
BeeMeR - Nie 05 Cze, 2016 19:28
Zwierciadełko i Gong Shim to ja dopiero jutro najwcześniej.
Agn - Nie 05 Cze, 2016 19:53
| Trzykrotka napisał/a: | Całe szczęście, bo chińska drama była nie do końca po mojej myśli - zdecydowanie wolę nową adaptację |
Na soompi sporo osób w wątku dramowym (i Junkowym) narzeka, że drama była ładna itd., ale nie do końca im zagrała.
| Trzykrotka napisał/a: | Uch, tak choć Wachlarz na tym zdjęciu wygląda na 15-latka i cała sprawa pachniałaby kryminałem (*nie, no - przyjrzałam się - wygląda na bardzo dojrzałego 15-latka ) |
Pachniałaby tylko z bardzo daleka, jako że wiemy, że Wachlarz ma 15 lat na jednej nodze.
| BeeMeR napisał/a: | Z deka prześwitującym, też pamiętam |
Prześwitujący garnitur?
| BeeMeR napisał/a: | Tree 7
LSH taaaki młodziutki i chudziutki |
Prawda? Aż przykro patrzeć.
Mnie jeszcze zostały 4 odcinki TWDR, ale nie mogę się za nie zabrać. Źle się takie dramy ogląda samotnie. Znaczy się wiem, że ty oglądasz, ale jesteś przy siódemce, a ja usiłuję już sfiniszować.
| BeeMeR napisał/a: | za dużo Jang Huyka |
Zdecydowanie za dużo.
A tu... plakacik... Czwarty książę ma oko! Znaczy się jednak go nie stracił, może ma tylko wstrętną bliznę wokół...
Jest to plakat na Chiny. Oficjalny koreański dopiero będzie.
PS Muszę coś sprawdzić z Iljimae. O ile znajdę moje płytki... One gdzieś muszą być!!! Aaaaaa!!!
Trzykrotka - Nie 05 Cze, 2016 22:10
| BeeMeR napisał/a: |
Ja wczoraj obejrzałam Tree 7 |
Strasznie wtedy wyglądał, w White Christmas też - chudy jak patyk, a twarz to tylko oczy i usta. Widziałam jakieś zdjęcia z sesji, do których go rozbierali - strach się bać. Teraz to co innego.
Jun Ki jako Upiór Opery? Yeeah, niech tak będzie! Pięknych oczu szkoda na wydłubywanie, szkoda, żeby pokazywać tylko jedno.
Czekam na pokazanie wizerunku dziewczyny.
Beautiful Gong Shim nr 6
Nie mogę się nacieszyć tą dramą. Po prostu czysta przyjemność. Przy czym - im dalej w oglądanie, tym bardziej staje się ewidentne, że to sunbae jest jej główną siłą napędową. Patrzę na niego i śmieje się jak głupia z takich scenek, jak ta, kiedt Andante złazi po schodach w takich śmiesznych przysiudach i podśpiewując sobie, napotyka na dole siostrę Gong Shim, głupio im się robi i ucieka na górę w takich samych podskokach Jako para z Gong Shim są bezcenni. Myślałam, że zejdę, kiedy zobaczyłam eleganckiego sunbae z buzią upapraną sosem pomidorowym i wymuszającego na pannie obsługę od pozorem uszkodzonej ręki. Przy czym "gips" okazał się równie ruchomy, jak i kapitana Yoo Uwielbiam A przy tym jaki męski potrafi być! Jak ją ładnie do ściany przyparł, jej....
Lecę do siódemki, nie wytrzymam!
Aragonte - Nie 05 Cze, 2016 23:48
Jakby ktoś chciał przeczytać - przemowa Yoo Ah Ina po otrzymaniu nagrody, tłumaczenie z Soompi, stąd:
http://forums.soompi.com/...83%A4/?page=318
Yoo Ah-In's acceptance speech at 2016 Baeksang Arts Awards
[English Translation]
Today, watching the Baeksang stage from the start, seating myself next to Song-Song couple (Song Jung-Ki & Song Hye-Gyo), I wanted to go with them together. It is quite embarrassing for me to receive this award.
Apart from anything else, 50 episode drama for me… (sudden change in his tone) Yeah, I know my acceptance speeches always cause controversy. (LOL) But, aren’t they funny? (LOL)
I don’t know…. 50 episode drama, Sageuk, Six Flying Dragons…. Awww (Sigh) There are so many key words that come to my mind when I’m thinking about last year. I had a lot of worries of my own, but now that I’m thinking about it, they were quite a shame. “Fifty episode drama, it would make me tired. Can I make it?” or “Fifty episodes? Star actors don’t do this kind of long-term drama, do they?” Such worries… honestly, people really said that, not about the drama itself but about the fake stories surrounding the drama. I didn’t want to focus on such fakes, and I felt ashamed of myself who was caring about them. Six Flying Dragons… I’m really proud of it.
Including Director Shin Gyeong-Soo, Writers Park Sang-Yeon & Kim Young-Hyeon, working with all the senior-junior actors like Choi Jong-Won (Yi In-Gyeom in SFD), Cheon Ho-Jin (Yi Seong-Gye in SFD)… what I felt is… I begun my acting career 10 years ago, but only Six Flying Dragons, this 50 episode drama, gave me the weird moment that I could witness so many changes and growth in myself just with one drama.
Since SFD had six main protagonists, other 5 actors shared the burden and there was no overtime shooting at night. I think it was quite excellent filming environments. Nonetheless, I really felt like I want to die. (LOL) Hmmm… but whenever I received a script book and recited it, it made me really happy. I thought this is the reason why I am an actor. “How could the writers give me this great lines?” “How could they drive me into such a moment?” Such thoughts took me to heaven as well as to hell.
I think I should make a living as an actor. A career as an actor sometimes makes me feel so frustrated that I think “Damn, I want to quit this stupid job”. However, at the moment when I start acting, when I’m entering into the atmosphere while the camera is rolling… (Silence for a while) … at the moment when I witness another myself in my own eyes, it gives me a big thrill. I’m happy for being an actor. Thank you all the audiences, TV viewers, for making it possible for me to live as an actor. I’ll do my best. Thank you.
Admete - Pon 06 Cze, 2016 05:34
Całkiem ładnie powiedział. Andante w Gong Shim jest prawdziwym cudem Uwielbiam postać. Aragonte daj się namówić, to taka sympatyczna drama.
BeeMeR - Pon 06 Cze, 2016 08:42
| Admete napisał/a: | | Aragonte daj się namówić, to taka sympatyczna drama. | Popieram - mama za sobą pół odcinka 7 - bardzo ładne przebieranki segukowe
Ale chyba ładniejsze usuwanie usterki wodnej
Admete - Pon 06 Cze, 2016 08:54
Usuwanie usterki wodnej było bezbłędne I chyba jest ciąg dalszy w 8 odcinku.
Trzykrotka - Pon 06 Cze, 2016 11:27
| BeeMeR napisał/a: | Popieram - mama za sobą pół odcinka 7 - bardzo ładne przebieranki segukowe
Ale chyba ładniejsze usuwanie usterki wodnej |
Jedno i drugie przepiękne. Biedny smutny czebol w za małym kapelutku Myślałam, że każą mu pędzić w tych pantofelkach na jakieś spotkanie, ale nie- wystarczyło służenie za zakopiańskiego misia Usuwanie skutków powodzi oraz wspólne pranie - zachwyciłam się obydwoma. I jeszcze gestem Andante, który przyniósł Gong Shim torebkę peruk, a niektóre sam przymierzył
I jak subtelnie panowie licytują się na kompingu o to, któremu Gong Shim poświęciła więcej czasu
Ona sama znów mnie ujęła za serce od najlepszej strony. Raz - kiedy postawiła się zwalniającej ją czebolowej i z jaką godnością broniła swojego honoru. Dwa - kiedy tak rozpaczliwie płakała nad kubeczkiem z roślinkami od sunbae. Długo trzymają ją w stanie takiego "pączka," w dziecinnej sukience, płaskich butach, nietwarzowej peruce. Przez to niektóre Amerykanki narzekają, że ona wygląda jak dziecko, co sprawia, że romans jest mało wiarygodny. Ale myślę, że kiedy już nadejdzie makeover, to będzie spektakularny.
Ciekawam, co zrobią z siostrą, która teraz gra skromną panienkę przez matką czebola.
Trzykrotka - Pon 06 Cze, 2016 16:06
Song Couple
Rzeczywiście jakoś się do siebie upodobnili i piękni są nad podziw.
BeeMeR - Pon 06 Cze, 2016 20:30
Skończyłam 7 Gong Shim
| Trzykrotka napisał/a: | jak subtelnie panowie licytują się na kompingu o to, któremu Gong Shim poświęciła więcej czasu | Camping był uroczy
Świętowanie urodzin też - wraz z prezentami - nie wiem, czy sunbae coś tam posadził (potem po przesadzeniu już tak ) ale mam nadzieję, że wyrośnie
| Trzykrotka napisał/a: | | Długo trzymają ją w stanie takiego "pączka," w dziecinnej sukience, płaskich butach, nietwarzowej peruce. Przez to niektóre Amerykanki narzekają, że ona wygląda jak dziecko, co sprawia, że romans jest mało wiarygodny. Ale myślę, że kiedy już nadejdzie makeover, to będzie spektakularny. | Nauczyłam się oczekiwać makeoveru około połowy, zwłaszcza przy tak wolno a ciepło rozwijających się romansach, więc mi to nie wadzi zupełnie. Acz nie obrażę się jak nastąpi pewnie w przyszłym tygodniu - teraz, po wyrzuceniu z pracy i gdy roślinka rozkwitnie byłby czas .
| Trzykrotka napisał/a: | | Song Couple |
https://www.dramafever.co...rds-red-carpet/
Bardzo mi się podoba linia jej sukienki, zaznaczenie talii zwłaszcza - a może to figura SHK mi się podoba
Agn - Pon 06 Cze, 2016 21:52
Nie znalazłam płytki z końcem Iljimae, więc nie mogę sprawdzić butów, mieczy i czego tam jeszcze. Ale zrobię to!
Za to w ramach relaksu oglądam sobie (przetłumaczony na angielski!!!) wywiad z Junkim (zaraz po roli Sędziego, ma rude włosy) - to się zrelaksowałam, że hej. Jak nie opowiada, jak go ojciec prał, to znowu jak uciekł z domu, mieszkał z karaluchami, a potem powierzył swoje pieniądze komuś, komu ufał, a kto te pieniądzie przerąbał na swoje przyjemności (a Junki bardzo po koreańsku twierdzi, że to jego wina ). O piciu, depresji, utracie przyjaciół na własne życzenie. Albo jak go tatuś praktycznie egzorcyzmował. Noremalnie...
| Trzykrotka napisał/a: | Jun Ki jako Upiór Opery? Yeeah, niech tak będzie! Pięknych oczu szkoda na wydłubywanie, szkoda, żeby pokazywać tylko jedno. |
Też tak uważam, ale podejrzewam, że i tak najczęściej podziwiać będziemy tylko jedno oczko - grzywa to drugie skutecznie zasłoni.
| Aragonte napisał/a: | | Yoo Ah-In's acceptance speech at 2016 Baeksang Arts Awards |
Ładna przemowa, zwłaszcza końcówka. Oj, chłopie, teraz to ty zasuwaj do wojska i szybko wracaj, bo po takim popisie w dramie nawet nie myśl, że mógłbyś robić coś innego.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ciekawam, co zrobią z siostrą, która teraz gra skromną panienkę przez matką czebola. |
To ta paskuda, co to ma mieć wszystko, "bo jest ładna"? Może dla odmiany ona wyłysieje na koniec.
| Trzykrotka napisał/a: | Song Couple
Rzeczywiście jakoś się do siebie upodobnili i piękni są nad podziw. |
Spora część przyjemności z oglądania tej dramy, to że oni tacy oboje ślicznie dobrani.
Tylko kurczę nie wiem, które z nich jest ładniejsze.
| BeeMeR napisał/a: | | Bardzo mi się podoba linia jej sukienki, zaznaczenie talii zwłaszcza - a może to figura SHK mi się podoba |
Albo obie te rzeczy.
BeeMeR - Pon 06 Cze, 2016 22:34
| Agn napisał/a: | Też tak uważam, ale podejrzewam, że i tak najczęściej podziwiać będziemy tylko jedno oczko - grzywa to drugie skutecznie zasłoni. | zdecydowanie wolę oko w masce niż grzywę.
| Agn napisał/a: | | Może dla odmiany ona wyłysieje na koniec. | Och, oby
Pracę już straciła
| Agn napisał/a: | Albo obie te rzeczy. | Możliwe - ale też te ślubne kiecki nie zawsze ma ją ładny krój - a ta i owszem.
Agn - Pon 06 Cze, 2016 22:42
| BeeMeR napisał/a: | | Możliwe - ale też te ślubne kiecki nie zawsze ma ją ładny krój - a ta i owszem. |
Znaczy się mnie chodziło o ten konkretny model.
Bo fakt, nie wszystkie kiecki mają ładny krój.
| BeeMeR napisał/a: | | Pracę już straciła |
Nie znam dramy, ale się cieszę jak diabli!
Trzykrotka - Pon 06 Cze, 2016 23:21
| Agn napisał/a: |
| BeeMeR napisał/a: | | Pracę już straciła |
Nie znam dramy, ale się cieszę jak diabli! |
Ta to zawsze spadnie na cztery łapy! Pracę straciła, ale zaraz tak wczepi się pazurami w rodzinę czebola, że chłopak ani piśnie, kiedy stanie z nią na slubnym kobiercu
Zwierciadełko numer 7
Niby wiele się nie działo, a obejrzałam odcinek prawie nie odrywając wzroku od ekranu. Piękny jest klimat tej jaskini, w której mieszka księżniczka, czuje się chłód i wilgoć, z dźwięku byłby zadowolony nawet pan Tumnus. Wydarzenia ze "świata wewnętrznego" bardzo mi się podobały: Joon uratowany, buszujący (i psujący) w jaskini, wypicie eliksiru, nie-do-końca-serio (jak to u niego, łotrzyka ) praca nad odtwarzaniem księgi i figlarne próby przeniknięcia wzrokiem za zasłonę lodowej panny. Podoba mi się subtelnie wprowadzona nutka humoru (choć przy oględzinach znamienia Joona śmiałam się na całego. Spoko Gościu nawet jako kapłan potrafi coś wywinąć ).
W świecie zewnętrznym natomiast bardzo miło patrzy mi się na Cordona. Bardzo ladnie, z godnością i stanowczością gra rolę Szlachetnego Strażnika Króla.
Nie czekam do jutra, oglądam numer 8!
BeeMeR - Pon 06 Cze, 2016 23:34
| Trzykrotka napisał/a: | Pracę straciła, ale zaraz tak wczepi się pazurami w rodzinę czebola, że chłopak ani piśnie, kiedy stanie z nią na slubnym kobiercu | Nie ma obawy - uczy się facet podstaw buntu od najlepszych - niezgoda, odrzucanie tel i nocleg poza domem (Camping) był
Na pewno nie łyknie narzuconej żonki
Oglądam 7 Zwierciadełko i też jestem zachwycona
Aragonte - Pon 06 Cze, 2016 23:53
| Agn napisał/a: | Nie znalazłam płytki z końcem Iljimae, więc nie mogę sprawdzić butów, mieczy i czego tam jeszcze. Ale zrobię to!
Za to w ramach relaksu oglądam sobie (przetłumaczony na angielski!!!) wywiad z Junkim (zaraz po roli Sędziego, ma rude włosy) - to się zrelaksowałam, że hej. Jak nie opowiada, jak go ojciec prał, to znowu jak uciekł z domu, mieszkał z karaluchami, a potem powierzył swoje pieniądze komuś, komu ufał, a kto te pieniądzie przerąbał na swoje przyjemności (a Junki bardzo po koreańsku twierdzi, że to jego wina ). O piciu, depresji, utracie przyjaciół na własne życzenie. Albo jak go tatuś praktycznie egzorcyzmował. Noremalnie... |
Ja to chyba czytałam po polsku w jakimś streszczeniu - tzn. znam te fakty, ale nie czytałam tego po angielsku, tylko po polsku, mam wrażenie Ale rzuć linkiem, chętnie sobie przypomnę
Troszczeczkę z dołu zaczynam wyłazić chyba więc może niedługo wrócę do dram (no dobra, z tym "powrotem" to nie do końca prawda, bo na pewnego Maestro zerkam nadal od czasu do czasu i nadal mi się podoba tzn. okropny jest, wiem, ale i tak mi się podoba ).
Admete - Wto 07 Cze, 2016 05:34
Zaczynam się martwić, ze w Gong Shim oni wyślą dziewczynę na te dwa lata na Jeju, a Dan Tae będzie cierpiał w przeświadczeniu, że ojciec porwał i zabił JP...
Agn - Wto 07 Cze, 2016 07:20
| Trzykrotka napisał/a: | | Ta to zawsze spadnie na cztery łapy! Pracę straciła, ale zaraz tak wczepi się pazurami w rodzinę czebola, że chłopak ani piśnie, kiedy stanie z nią na slubnym kobiercu |
Nie traćmy nadziei, to nie koniec dramy.
| Trzykrotka napisał/a: | | Zwierciadełko numer 7 |
Mnie właśnie źródełko wyschło na offline i wciąż nie mam tych odcinków. Może pojutrze...
| Aragonte napisał/a: | | Ja to chyba czytałam po polsku w jakimś streszczeniu - tzn. znam te fakty, ale nie czytałam tego po angielsku, tylko po polsku, mam wrażenie Ale rzuć linkiem, chętnie sobie przypomnę |
To będziesz sobie mogła go pooglądać w ruchu, bo to odcinek Healing Camp, gdzie właśnie zaprosili Junkiego.
https://www.youtube.com/watch?v=INetunN92u8
Zarezerwuj sobie 1 godz. 13 min.
| Aragonte napisał/a: | | Troszczeczkę z dołu zaczynam wyłazić chyba |
PS Nigdy nie chciało mi się zabrać za twórczość Małgorzaty Kalicińskiej. Więc Małgorzata Kalicińska postanowiła obejść ten problem...
http://www.swiatksiazki.p...cinska-4922510/
Już kupiłam.
Trzykrotka - Wto 07 Cze, 2016 08:17
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Mnie właśnie źródełko wyschło na offline i wciąż nie mam tych odcinków. | To może podeślę nowe źródełko na pw |
Mogę prosić i ja? Nie doczekałam się wczoraj na odcinkia, a rano widziałam taki gif z Panny Oh, że buty mi spadły...
Daj znać, jak się czyta!
Ten wywiad z Jun Ki - o rany... nie wiedziałam, że tak z nim było.
BeeMeR - Wto 07 Cze, 2016 08:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Mogę prosić i ja? Nie doczekałam się wczoraj na odcinkia, a rano widziałam taki gif z Panny Oh, że buty mi spadły... | Ależ owszem - tam czasem trzeba dzień/dwa poczekać, nie tak od razu jak w doramaksie, ale jakość jest przyzwoita. Ja zaś proszę o rzeczony gif
Ja tylko widziałam fotkę jak panna Oh była umalowana jak zdzira
O Junkim i ja słyszałam - ale to raczej któraś z was pisała/linkowała wypowiedź wcześniej.
Nie skończyłam wczoraj 7 Zwierciadełka, ale szalenie mi się podoba Joon i jego podejście do eliksiru Aktor jest przeuroczy w mimice, ma ogrom wdzięku. Podoba mi się też to, jak pokazano czytanie z zapamiętywaniem - drama jest piękna wizualnie Zresztą ta czarowna grota też jest ładna - z deka sztuczna zwłaszcza przy jeziorku, nie tak odrażająco sztuczna jak jaskinia Gwi w Scholarze.
Trzykrotka - Wto 07 Cze, 2016 08:59
| BeeMeR napisał/a: | szalenie mi się podoba Joon i jego podejście do eliksiru Aktor jest przeuroczy w mimice, ma ogrom wdzięku. |
I mnie! Fajnie, że wrócił z wojska. Pięknie operuje oczami, ma wdzięk i nadaje bohaterowi tyle dodatkowych znaczeń, że chyba nie śniło się o nich scenarzyście
Tutaj rzeczony gif z Another Miss Oh, ten z bukietem róż. Może być spoilerowy, ostrzegam.
http://daily-kravingz.tumblr.com/
Wizualnie piękny, ale boję się tych emocji. I rozumiem je też, poniekąd.
BeeMeR - Wto 07 Cze, 2016 09:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Tutaj rzeczony gif z Another Miss Oh, ten z bukietem róż. | Wygląda pięknie - i strasznie. Zresztą to pięknie nakręcona drama. Gif z uśmiechniętym, wreszcie szczęśliwym Tumnusem też ładny - tylko będzie musiał zebrać, co posiał...
Odnośnie Gong Shiim - nie wiem, czy ten wyjazd (jak ich nie lubię) nie będzie faktycznie konieczny dla rozwoju GS jako postaci, tj. rozkwitu jako kobiety, bo jako Kopciuszek jest urocza, widać, że zgrabna i ma pupę w kształcie serduszka nawet w tym dziwacznym spodium. Ale...
Trzykrotka - Wto 07 Cze, 2016 11:47
| BeeMeR napisał/a: |
Odnośnie Gong Shiim - nie wiem, czy ten wyjazd (jak ich nie lubię) nie będzie faktycznie konieczny dla rozwoju GS jako postaci, tj. rozkwitu jako kobiety, bo jako Kopciuszek jest urocza, widać, że zgrabna i ma pupę w kształcie serduszka nawet w tym dziwacznym spodium. Ale... |
Sprawdziłam kiedyś - ta dziewczyna jest członkinią jakiegoś girlsbandu, więc już samo to świadczy, że jest ładna niejako z urzędu i kiedy nie ma peruki widać tę urodę. Peruka i dziwne ciuchy strasznie ją tłumią, na szczęście nie aktorsko.
Fundują jej wyjazd? Echchch...
|
|
|