Fantastyka - Star Wars
Aragonte - Sob 30 Lip, 2022 12:49
| BeeMeR napisał/a: | Pytanie od Adasia (retoryczne): czym oni tam oddychają na Tatooine, jak tam nie ma drzew ani innych roślin? |
Bardzo dobre pytanie Dlatego właśnie nie traktuję SW jako science fiction
A Boby Fetta obejrzeliście do końca?
Admete - Sob 30 Lip, 2022 13:10
W domyśle oni tam coś w jakiś sposób uprawiają za pomocą techniki
BeeMeR - Sob 30 Lip, 2022 13:13
Powiedziałam, że może mają jakiś mega generator tlenu
Za mało wiem o tym świecie, ale też nie mogę powiedzieć żebym była super fanką, po prostu lubię przygodówki, space opery, fantastykę.
Nie, dwa ostatnie odcinki Boby przed nami, ciężko nam się zebrać razem, ja oglądam w kuchni przy czynnościach gospodarskich, Adam chwilowo złapał fazę na Spidermana, obejrzał wczoraj pierwszy film, ten z Tobym z 2002 r,
BeeMeR - Sob 30 Lip, 2022 23:05
Skończyliśmy Mando - tj. Boby Fetta, rozwalanka na koniec była jak się patrzy, nawet King Konga nie brakło
Jakoś nie miałam wątpliwości (Adaś też nie ) że dzidziuś Yoda będzie wolał tatusia niż miecz świetlny
Admete - Sob 30 Lip, 2022 23:15
Dzidziuś Grogu woli tatusia. A końcówka w samolociku była zabawna.
BeeMeR - Sob 30 Lip, 2022 23:30
Tak, urocza
Ale coś mały ten samolocik, ani się gdzieś wygodniej przespać ani wziąć Grogu na kolana
No i dobrze, że szeryf "nie zginął na śmierć" tylko go odratowują
Admete - Nie 31 Lip, 2022 10:00
Spać nie musi, bo tak szybko przeleci z jednej planety na druga, że nawet nie zauważy
BeeMeR - Nie 31 Lip, 2022 10:13
Ale tam nawet nie ma się jak obrócić, wysikać, przewieźć złapańca, przytulić młodego - no wicie rozumicie
Niemniej szybkość jest zaletą, to na pewno.
Więź ze znajdką została ślicznie pokazana.
Przypomniałam sobie Nową Nadzieję - nigdy nie rozumiałam zbytnio czemu Obi Wan zniknął, zamiast się z Vaderem rozprawić jakoś bardziej, tj ja wiem, że on ma do byłego ucznia słabość i uczucia niełatwe, plus Vader musi się zetrzeć z synem, ale to dla mnie zawsze pewne wtf....
No ale ja nie siedzę w tym świecie za bardzo i pewnie nie pokapuję pewnych rzeczy nigdy
Han Solo zaś nie starzeje się wcale, a pod koniec nucił mi się motyw główny z Indiany Jonesa, więc chyba też wkrótce będzie pora na powtórkę najlepiej z Adasiem
Admete - Nie 31 Lip, 2022 10:46
Miałam sprawdzić czy Indiana Jones jest na Disney+, czy też mam szukać gdzie indziej. W przypadku ST nie rozkminiam za bardzo - płynę z prądem
BeeMeR - Nie 31 Lip, 2022 11:59
| Cytat: | | czy Indiana Jones jest na Disney+, | u nas nie ma, ale pojawiły się spidermany ku radości Adasia Ja na pewno Indianę mam na płytkach- a przynajmniej powinnam.
Tak, ja też się staram nie rozkminiać ani nie czepiać, np. Braku tlenu w próżni i niejasnych kwestii dokowania Sokoła podczas gdy szturmiwch sobie stoją obok a potem wysiadają główni
Plus czystości ciuchów po pobycie w zsypie
BeeMeR - Nie 31 Lip, 2022 18:38
Pod układnie puzzli obejrzałam Imperium kontratakuje i pół Powrotu Jedi i dokonałam odkrycia (tak, wiem, że to pewnie wyważanie otwartych drzwi ), że łowcą nagród, który dostarczył Hana Solo Jabbie jest Boba Fett Adaś mi powiedział od razu, jak tylko się pojawił, chwilę się sprzeczaliśmy, po czym musiałam przyznać mu rację - lata Żelazkiem (tak nazywamy jego statek ) i skończył tu w brzuchu potwory w której się budzi we wspomnieniach w serialu Boba Fett A jak odzyskał zbroję widziałam w Mandalorianie
Admete - Nie 31 Lip, 2022 19:48
Tak, to był Boba Fett.
BeeMeR - Pon 01 Sie, 2022 10:22
Skończyłam Powrót Jedi - zawsze mnie zadziwia i zachwyca zarazem jakie to wszystko tam jest łopatologiczno czarno-białe, jak niektóre teksty Hana Solo irytowałyby mnie w naturze a jednak jest to jedna z najbarwniejszych i najlepiej obsadzonych postaci
Och, na chwilę włączył mi się dubbing, ale Han Solo z dubbingiem to jakiś dramat
Oglądam dalej rebeliantów - Adaś z doskoku częściowo również, odcinek z R2D2 i C3PO i bronią znał z Lego SW
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2022 09:27
Odcinek 7 Rebeliantów to odmiana Pitch Black
Adam chyba już ma niezłego hopla SW - w basenie wczoraj walczył z imperialnymi, z lego zrobił sztabkę beskaru i pytał mnie co z niego wytopić a potem twierdził, że przetopił go na pilota do tv , a w minecrafcie zrobił sobie mandaloriańską skórkę
Admete - Wto 02 Sie, 2022 13:29
Aragonte dokończyłaś Rebeliantów? Fajnie, że Adas się wkręcił - next generation
Aragonte - Wto 02 Sie, 2022 16:37
Nie, jeszcze nie - znajomość końcówki sprawia, że aż tak mi się nie śpieszy Jestem jakoś przy piątym odcinku czwartego sezonu.
Admete - Wto 02 Sie, 2022 17:32
No tak, miałam podobnie, ale nie żałuję, że obejrzałam.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2022 18:05
Mnie dziś Adaś zabronił oglądać dalej Rebeliantów samej
Już od jakiegoś czasu dołączał, ale najpierw wyrywkowo, twierdząc, że niekoniecznie musi to oglądać, ale mu się spodobało i chce obejrzeć resztę w całości ze mną.
Admete - Wto 02 Sie, 2022 18:18
No - co będzie matka sama się dobrze bawić Ale macie świetną relację
Aragonte - Wto 02 Sie, 2022 19:52
| BeeMeR napisał/a: | Mnie dziś Adaś zabronił oglądać dalej Rebeliantów samej
Już od jakiegoś czasu dołączał, ale najpierw wyrywkowo, twierdząc, że niekoniecznie musi to oglądać, ale mu się spodobało i chce obejrzeć resztę w całości ze mną. |
No i prawidłowo, forumowe ciotki Admete i Aragonte go popierają
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2022 20:38
Mam nadzieję, że się nie gniewacie, że tyle piszę o dzieciach i ich reakcjach tu i tam, jak się rok szkolny zacznie to się wszystko skończy albo porozciąga w czasie - na razie wakacje - chwilo trwaj!
Nasze ulubione mv mandaloriańskie
https://www.youtube.com/w...o&start_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=2LpX_lcadvQ
Admete - Wto 02 Sie, 2022 21:16
Ależ my kochamy czytać o reakcjach dzieci Ciotki zawsze w pogotowiu
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2022 22:32
Dziś na dobranoc ja obejrzałam z Adasiem fragment lego SW - końcówkę Powrotu Jedi - to jest faktycznie głupiutkie ale zabawne, i prawie na temat (dobrze znać materiał wyjściowy )
Aragonte - Wto 02 Sie, 2022 23:23
| BeeMeR napisał/a: | Mam nadzieję, że się nie gniewacie, że tyle piszę o dzieciach i ich reakcjach tu i tam, jak się rok szkolny zacznie to się wszystko skończy albo porozciąga w czasie - na razie wakacje - chwilo trwaj! |
No coś Ty, to fajne jest Czasem zazdroszczę Twoim dzieciom, pisałam już?
BeeMeR - Czw 04 Sie, 2022 20:20
ja im czasem też zazdroszczę beztroskiego dzieciństwa
Skończyliśmy pierwszy sezon Rebeliantów, właściwie mamy dwa odcinki drugiego i starcie z Vaderem za sobą, Adaś stwierdził niezależnie ode mnie:
- właściwie to mam wrażenie, że oni tam w SW nie mają próżni, tylko tak sobie swobodnie wsiadają i wysiadają jak popadnie
Ja zaś obejrzałam Łotra 1 - podobał mi się, ale serca mi nie skradł
Niemniej na pewno wizualnie bardzo atrakcyjnie zostało pokazane niszczenie planet
|
|
|