Ekranizacje - Casting Prawdziwych Dam do nowej ekranizacji "DiU"
izek - Pon 05 Mar, 2007 21:16
kartoflowata
a nie tak dawno temu rozwodziłyśmy się nad wdzięczną urodą niewychudzonej Gośki :razz:
generalnie bardziej mi pasuje "aksamitna miękkość i delikatność" Margarett
Harry_the_Cat - Pon 05 Mar, 2007 21:20
Ja nie mam nić przeciwko jej kształtom, mi chodzi o buźkę jedynie, co to taka jest trochę ja ziemniaczek...
Anonymous - Pon 05 Mar, 2007 21:34
mnie sie podoba normalna Daniela, a nie Margaretka.
Zresztą osobiscie mam raczej mało szaucku i sympatii do tej postaci.
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 10:53
| trifle napisał/a: | | Co za podłość... |
Jaka tam podłość, po prostu pamiętam taką Twoją dawną sugestię i byłam ciekawa, czy jeszcze o tym myślisz . Mi osobiście Alexis Bledel odpowiadałaby, i oczy ma piękne, i urok, i charakter. Jej zdjęcie na filmwebie http://gfx.filmweb.pl/p/58969/po.118160.jpg jest świetne. Więc wypraszam sobie podłość .
| izek napisał/a: | A mnie się wydawało, że panna de Bourgh była raczej taka przeźroczysta, a nie głupiutka...
może bladziutka Kate Blanchette by ją zagrała? |
Nie za stara trochę? Kate jest jednak kobietą dojrzałą, a panna de Bourgh nie była chyba starsza od Darcy'ego, który miał 28 lat o ile pamiętam.
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 10:57
| trifle napisał/a: | Ja się sprzeciwiam Rosamund Pike jako Lizzy. To jakby Macfaydena obsadzić teraz w roli Wickhama. Niet! |
W sumie ja oceniam trochę w oderwaniu od "DiU" 2005, patrzę raczej na to, jak Rosamund grała w "Żonach i córkach" i w drugim fimie, w jakim ją widziałam - w którymś Bondzie .
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 11:41
Jako wielka fanka pana Collinsa wytypowałam kilku aktorów pasujących do tej roli
Ben Crompton
James Frain - chyba już ktoś wcześniej wysunął jego kandydature do tej roli
Sam Troughton
I jeszcze jedno - gdyby to ode mnie zależało to Wickhama zagrałby Ola Salo
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 11:49
James Frain - na niego osobiście się nie zgadzam, bo zbyt ciepłe uczucia żywię do niego .
bezpaznokcianka - Wto 06 Mar, 2007 12:12
może krótki opis pana Collinsa się przyda?
z Dumy i uprzedzenia JA:
| Cytat: | | Był to wysoki, ociężały, dwudziestopięcioletni młody człowiek. Poważny i godny, zachowywał się bardzo konwencjonalnie. |
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 12:17
Czyli Tom Hollander sie nadawał na pana Collinsa jak ja na Blanche Ingram
Anonymous - Wto 06 Mar, 2007 13:47
| Nimloth napisał/a: | | trifle napisał/a: | | Co za podłość... |
Jaka tam podłość, po prostu pamiętam taką Twoją dawną sugestię i byłam ciekawa, czy jeszcze o tym myślisz . Mi osobiście Alexis Bledel odpowiadałaby, i oczy ma piękne, i urok, i charakter. Jej zdjęcie na filmwebie http://gfx.filmweb.pl/p/58969/po.118160.jpg jest świetne. Więc wypraszam sobie podłość . |
Za ładna taką banalną urodą...
trifle - Wto 06 Mar, 2007 22:17
i nie ma Lizzy, buuuuuu
Gosia - Wto 06 Mar, 2007 22:24
Much moglby byc zabawny moze nawet zbyt zabawny
Gunia - Śro 07 Mar, 2007 16:52
Tak. Ja jestem za Muchem.
trifle - Śro 07 Mar, 2007 18:47
a kto zacz?
Gosia - Śro 07 Mar, 2007 18:47
Kolega Robin Hooda
trifle - Śro 07 Mar, 2007 18:57
Czyli czyli? Ja niestety, nie mogę robin hooda oglądać
Gosia - Śro 07 Mar, 2007 19:01
Polecam watek Robin Hood w Richard Armitage.
achata - Czw 08 Mar, 2007 22:31
| Alison napisał/a: | | No bo Rysiek jako Darcy, czemu nie, jeno by mu trzeba buty na "obczasie" zrobić bo za malutki na Darcy'ego. |
Od kiedy Rysio jest niski??
praedzio - Wto 17 Kwi, 2007 09:51
No, to tak:
Darcy - Richard Armitage
Bingley - Rupert Evans, chociaż najlepszy byłby odmłodzony o jakieś 10 lat Jeremy Northam
Wickham - Michael Fassbender albo Scott Bairstow
Mr Collins - obowiązkowo Sam Troughton!!
No, a z babskimi rolami znów klops :neutral:
Lizzie widzi mi się jako brunetka (Hm... Audrey Tatou? bez tego akcentu może by i uszła. A może Anne Hathaway? albo Laura Pyper - tylko bez tego diabolicznego makijażu jak w Hex:
http://www.curtisbrown.co...laurapyper.jpg)
Jane z kolei jako blondynka (kandydatek brak...)
Christina Cole z kolei może na siostrę pana Bingleya? http://newsimg.bbc.co.uk/...ina_cole203.jpg
Annette - Sob 28 Kwi, 2007 21:59
A może by tak Kate Beckinsale na siostrę Bingleya?
|
|
|