Komunikaty - Pytania techniczne
Ulka - Pon 25 Cze, 2007 22:43
| adminluc napisał/a: | | "wszyscy_żywi" |
hihi, a więc jednak żyję
Anaru - Wto 26 Cze, 2007 00:23
| praedzio napisał/a: | | adminluc napisał/a: |
Z wszystkich obecnie zarejestrowanych użytkowników, którzy napisali choć jeden post, utworzyłem grupę "wszyscy_żywi". |
Znaczy się, reszta to wredne zombie... |
Za to żadne "namiętowe" zombie nie będzie już kalać Literatury
praedzio - Wto 26 Cze, 2007 12:21
Uwaga, zombie na horyzoncie! http://forum.northandsout...ewprofile&u=223
ŁukaszG - Czw 28 Cze, 2007 20:25
Witam
Uff, udało się
Znalazłem rozwiązanie problemu, dopiero teraz, bo jakiś czas temu wróciłem do domu, ale najważniejsze, że już działa.
Pozdrawiam
Luc
Admete - Czw 28 Cze, 2007 20:28
To było strasznie traumatyczne przeżycie. Dzięki Adminie.
praedzio - Czw 28 Cze, 2007 22:14
Yatttaaa!! (Czy jakoś tak...) Nareszcie!
Marija - Pią 29 Cze, 2007 08:40
Że tak spytam z niezdrowej ciekawości: co to był za problem? Może zalegamy z opłatą?? A brak dostępu do forum faktycznie był wkurzający niebywale: coś jak lizanie czekolady przez szybę (a wyglądało to tak: )
Ulka - Pią 29 Cze, 2007 16:51
| Marija napisał/a: | | Że tak spytam z niezdrowej ciekawości: co to był za problem? Może zalegamy z opłatą?? A brak dostępu do forum faktycznie był wkurzający niebywale: coś jak lizanie czekolady przez szybę (a wyglądało to tak: [url=http://img440.images...nd5.gif]Obrazek[/URL]) |
i zastosowałaś najlepszą technikę relaksacyjną
Anonymous - Pią 29 Cze, 2007 19:06
ja już bałam się, że coś z moim sprzętem nie tak
ŁukaszG - Sob 30 Cze, 2007 01:05
| Marija napisał/a: | | Że tak spytam z niezdrowej ciekawości: co to był za problem? |
Omijając szczegóły techniczne wyglądało to +/- tak: w ostatnich tygodniach Panowie z firmy, gdzie mamy forum, trochę eksperymentowali z ustawieniami na serwerze, ja także trochę eksperymentowałem z pewnymi ustawieniami, aby zoptymalizować działanie forum pod ustawienia i wersje oprogramowania na serwerze. W pewnym momencie okazało się, że pewne zmiany, które ja wprowadziły zaczęły - zaskakujące było, że właśnie dwa dni temu - pogarszać sytuację, zamiast polepszać. Na szczęście wczoraj jak wróciłem do domu szybko sobie przypomniałem o pewnych moich zmianach i problem usunąłem.
Luc
Admete - Sob 30 Cze, 2007 12:01
Dzięki raz jeszcze
Marija - Sob 30 Cze, 2007 16:53
| adminluc napisał/a: | | trochę eksperymentowali z ustawieniami na serwerze, ja także trochę eksperymentowałem z pewnymi ustawieniami, aby zoptymalizować działanie forum | No, tak to bywa, jak się ulepsza coś, co jest niezłe ...
ŁukaszG - Sob 30 Cze, 2007 17:00
| Marija napisał/a: | No, tak to bywa, jak się ulepsza coś, co jest niezłe ... |
To się nazywa nadgorliwość
Luc
Anonymous - Sob 07 Lip, 2007 16:40
Właściwie nie wiem w jakiej kategorii ten post jest adekwatny - ale kto mi zmienił avatar?
ŁukaszG - Sob 07 Lip, 2007 16:59
| AineNiRigani napisał/a: | | Właściwie nie wiem w jakiej kategorii ten post jest adekwatny - ale kto mi zmienił avatar? |
Zmienić Twój awatar mogą następujące osoby: ja i osoba znająca Twoje hasło na forum... Możliwości są praktycznie dwie: albo ktoś Ci zrobić dowcip, z kim współużytkujesz komputer, albo ktoś poznał Twoje hasło. Jeśli wiesz, kiedy to +/- mogło się stać, "najlepiej dziś", to jestem w stanie ustalić IP komputera, z którego zmiana była dokonana.
Luc
Anonymous - Sob 07 Lip, 2007 17:45
sama nie wiem co sie dzieje. Nikt nie zna mojego hasła na forum, ani nikt nie uzytkuje mojego komputera. W pracy na forum nie wchodze.
Moze to kwestia mojego kompa? Dzisiaj od rana nie widze calej grafiki forumowej i mam innego avatara.
Jesli masz mozliwosc sprawdzenia IP - bylabym wdzieczna.
Gosia - Sob 07 Lip, 2007 17:52
Aine, przeciez masz swojego avatara
Wszystko wyglada okey.
ŁukaszG - Sob 07 Lip, 2007 17:58
| AineNiRigani napisał/a: | sama nie wiem co sie dzieje. Nikt nie zna mojego hasła na forum, ani nikt nie uzytkuje mojego komputera. W pracy na forum nie wchodze.
Moze to kwestia mojego kompa? Dzisiaj od rana nie widze calej grafiki forumowej i mam innego avatara.
Jesli masz mozliwosc sprawdzenia IP - bylabym wdzieczna. |
W takim układzie coś nie tak jest u Ciebie, wyczyść może pamięć podręczną, masz Firefoxa... Narzędzia/Opcje/Zaawansowane, ramka Pamięć podręcza [Wyczyść teraz], powinno pomóc, możesz też na wszelki wypadek wyczyścić ciasteczka odpowiedzialne za nasze forum, w Opcjach/Prywatność [Wyświetl ciasteczka], w kolumnie witryna będzie nazwa naszej domeny.
Potem zrestartuj przeglądarkę i sprawdź w ogóle jak się zachowuje u Ciebie forum pod IE
Luc
Anonymous - Sob 07 Lip, 2007 23:23
dzieki wielkie - pomoglo. Wrocil moj stary avatarek i w ogle wszystko.
Dzieks !!!
P.S. A dlaczego tak sie dzieje?
Admete - Nie 08 Lip, 2007 18:00
Chyba się dwóch dziwnych użytkowników zalogowało - nie zostawili zadnego spamu, bo Admin zabezpieczył, ale usunąc ich pewnie trzeba. Całe popołudnie Forum mi nie działało, ale teraz już jest
ŁukaszG - Nie 08 Lip, 2007 18:39
| AineNiRigani napisał/a: | dzieki wielkie - pomoglo. Wrocil moj stary avatarek i w ogle wszystko.
Dzieks !!! P.S. A dlaczego tak sie dzieje? |
Cieszę się, że problem rozwiązany.
Czemu tak się dzieje... czasami tak się dzieje
| Admete napisał/a: | | Chyba się dwóch dziwnych użytkowników zalogowało - nie zostawili zadnego spamu, bo Admin zabezpieczył, ale usunąc ich pewnie trzeba. |
Usunięci
Miłego wieczoru
Luc
trifle - Wto 10 Lip, 2007 23:02
Właściwie nie wiem, czy to dobre miejsce, ale nie wiedziałam gdzie spytać - co to za grupa "wszyscy_zywi";)?
Długo mnie nie było, więc
Anaru - Wto 10 Lip, 2007 23:05
| trifle napisał/a: | Właściwie nie wiem, czy to dobre miejsce, ale nie wiedziałam gdzie spytać - co to za grupa "wszyscy_zywi";)?
Długo mnie nie było, więc |
Tu masz wyjaśnienie
http://forum.northandsout...p?p=93027#93027
ŁukaszG - Wto 10 Lip, 2007 23:08
| trifle napisał/a: | | Właściwie nie wiem, czy to dobre miejsce, ale nie wiedziałam gdzie spytać - co to za grupa "wszyscy_zywi";)? |
Nazwa może niezbyt udana, ale najważniejsze, że pomysł okazał się skuteczny. Zauważyłem, że roboty spamujące polubiły nasz dział Literatura, stworzyłem więc grupę o takiej nazwie, do której dodałem wszystkich "prawdziwych" użytkowników, którzy napisali choć jeden post, a później ustawiłem, aby tylko osoby należące do tej grupy mogły pisać w dziale Literatura.
Pozdrawiam
Luc
Anaru - Wto 10 Lip, 2007 23:13
Nie, nazwa rozkoszna
I działa
Ostatnio chyba Literatura jest wolna od "nieszczególnie_żywych", nie?
Zresztą ostatnio w ogóle chyba jakoś mniej badziewia sie podczepia....
|
|
|