To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Ulka - Pon 25 Cze, 2007 22:43

adminluc napisał/a:
"wszyscy_żywi"

hihi, a więc jednak żyję :D

Anaru - Wto 26 Cze, 2007 00:23

praedzio napisał/a:
adminluc napisał/a:

Z wszystkich obecnie zarejestrowanych użytkowników, którzy napisali choć jeden post, utworzyłem grupę "wszyscy_żywi".

Znaczy się, reszta to wredne zombie... :shock:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Za to żadne "namiętowe" zombie nie będzie już kalać Literatury :mrgreen:

praedzio - Wto 26 Cze, 2007 12:21

Uwaga, zombie na horyzoncie! http://forum.northandsout...ewprofile&u=223
ŁukaszG - Czw 28 Cze, 2007 20:25

Witam
Uff, udało się :)
Znalazłem rozwiązanie problemu, dopiero teraz, bo jakiś czas temu wróciłem do domu, ale najważniejsze, że już działa.

Pozdrawiam
Luc

Admete - Czw 28 Cze, 2007 20:28

To było strasznie traumatyczne przeżycie. Dzięki Adminie.
praedzio - Czw 28 Cze, 2007 22:14

Yatttaaa!! (Czy jakoś tak...) Nareszcie!
Marija - Pią 29 Cze, 2007 08:40

Że tak spytam z niezdrowej ciekawości: co to był za problem? Może zalegamy z opłatą?? A brak dostępu do forum faktycznie był wkurzający niebywale: coś jak lizanie czekolady przez szybę (a wyglądało to tak: )
Ulka - Pią 29 Cze, 2007 16:51

Marija napisał/a:
Że tak spytam z niezdrowej ciekawości: co to był za problem? Może zalegamy z opłatą?? A brak dostępu do forum faktycznie był wkurzający niebywale: coś jak lizanie czekolady przez szybę (a wyglądało to tak: [url=http://img440.images...nd5.gif]Obrazek[/URL])

i zastosowałaś najlepszą technikę relaksacyjną :oklaski:

Anonymous - Pią 29 Cze, 2007 19:06

ja już bałam się, że coś z moim sprzętem nie tak :uzi: :uzi:
ŁukaszG - Sob 30 Cze, 2007 01:05

Marija napisał/a:
Że tak spytam z niezdrowej ciekawości: co to był za problem?

Omijając szczegóły techniczne wyglądało to +/- tak: w ostatnich tygodniach Panowie z firmy, gdzie mamy forum, trochę eksperymentowali z ustawieniami na serwerze, ja także trochę eksperymentowałem z pewnymi ustawieniami, aby zoptymalizować działanie forum pod ustawienia i wersje oprogramowania na serwerze. W pewnym momencie okazało się, że pewne zmiany, które ja wprowadziły zaczęły - zaskakujące było, że właśnie dwa dni temu - pogarszać sytuację, zamiast polepszać. Na szczęście wczoraj jak wróciłem do domu szybko sobie przypomniałem o pewnych moich zmianach i problem usunąłem.

Luc

Admete - Sob 30 Cze, 2007 12:01

Dzięki raz jeszcze :-) :kwiatek:
Marija - Sob 30 Cze, 2007 16:53

adminluc napisał/a:
trochę eksperymentowali z ustawieniami na serwerze, ja także trochę eksperymentowałem z pewnymi ustawieniami, aby zoptymalizować działanie forum
No, tak to bywa, jak się ulepsza coś, co jest niezłe :wink: ...
ŁukaszG - Sob 30 Cze, 2007 17:00

Marija napisał/a:
No, tak to bywa, jak się ulepsza coś, co jest niezłe :wink: ...

To się nazywa nadgorliwość ;)

Luc

Anonymous - Sob 07 Lip, 2007 16:40

Właściwie nie wiem w jakiej kategorii ten post jest adekwatny - ale kto mi zmienił avatar?
ŁukaszG - Sob 07 Lip, 2007 16:59

AineNiRigani napisał/a:
Właściwie nie wiem w jakiej kategorii ten post jest adekwatny - ale kto mi zmienił avatar?

Zmienić Twój awatar mogą następujące osoby: ja i osoba znająca Twoje hasło na forum... Możliwości są praktycznie dwie: albo ktoś Ci zrobić dowcip, z kim współużytkujesz komputer, albo ktoś poznał Twoje hasło. Jeśli wiesz, kiedy to +/- mogło się stać, "najlepiej dziś", to jestem w stanie ustalić IP komputera, z którego zmiana była dokonana.

Luc

Anonymous - Sob 07 Lip, 2007 17:45

sama nie wiem co sie dzieje. Nikt nie zna mojego hasła na forum, ani nikt nie uzytkuje mojego komputera. W pracy na forum nie wchodze.
Moze to kwestia mojego kompa? Dzisiaj od rana nie widze calej grafiki forumowej i mam innego avatara.
Jesli masz mozliwosc sprawdzenia IP - bylabym wdzieczna.

Gosia - Sob 07 Lip, 2007 17:52

Aine, przeciez masz swojego avatara :shock:
Wszystko wyglada okey.

ŁukaszG - Sob 07 Lip, 2007 17:58

AineNiRigani napisał/a:
sama nie wiem co sie dzieje. Nikt nie zna mojego hasła na forum, ani nikt nie uzytkuje mojego komputera. W pracy na forum nie wchodze.
Moze to kwestia mojego kompa? Dzisiaj od rana nie widze calej grafiki forumowej i mam innego avatara.
Jesli masz mozliwosc sprawdzenia IP - bylabym wdzieczna.

W takim układzie coś nie tak jest u Ciebie, wyczyść może pamięć podręczną, masz Firefoxa... Narzędzia/Opcje/Zaawansowane, ramka Pamięć podręcza [Wyczyść teraz], powinno pomóc, możesz też na wszelki wypadek wyczyścić ciasteczka odpowiedzialne za nasze forum, w Opcjach/Prywatność [Wyświetl ciasteczka], w kolumnie witryna będzie nazwa naszej domeny.
Potem zrestartuj przeglądarkę i sprawdź w ogóle jak się zachowuje u Ciebie forum pod IE

Luc

Anonymous - Sob 07 Lip, 2007 23:23

dzieki wielkie - pomoglo. Wrocil moj stary avatarek i w ogle wszystko.
Dzieks !!!

P.S. A dlaczego tak sie dzieje?

Admete - Nie 08 Lip, 2007 18:00

Chyba się dwóch dziwnych użytkowników zalogowało - nie zostawili zadnego spamu, bo Admin zabezpieczył, ale usunąc ich pewnie trzeba. Całe popołudnie Forum mi nie działało, ale teraz już jest ;-)
ŁukaszG - Nie 08 Lip, 2007 18:39

AineNiRigani napisał/a:
dzieki wielkie - pomoglo. Wrocil moj stary avatarek i w ogle wszystko.
Dzieks !!! P.S. A dlaczego tak sie dzieje?

Cieszę się, że problem rozwiązany.
Czemu tak się dzieje... czasami tak się dzieje ;)

Admete napisał/a:
Chyba się dwóch dziwnych użytkowników zalogowało - nie zostawili zadnego spamu, bo Admin zabezpieczył, ale usunąc ich pewnie trzeba.

Usunięci

Miłego wieczoru

Luc

trifle - Wto 10 Lip, 2007 23:02

Właściwie nie wiem, czy to dobre miejsce, ale nie wiedziałam gdzie spytać - co to za grupa "wszyscy_zywi";)?
Długo mnie nie było, więc :co_stracilam:

Anaru - Wto 10 Lip, 2007 23:05

trifle napisał/a:
Właściwie nie wiem, czy to dobre miejsce, ale nie wiedziałam gdzie spytać - co to za grupa "wszyscy_zywi";)?
Długo mnie nie było, więc :co_stracilam:

Tu masz wyjaśnienie :mrgreen:
http://forum.northandsout...p?p=93027#93027

ŁukaszG - Wto 10 Lip, 2007 23:08

trifle napisał/a:

Nazwa może niezbyt udana, ale najważniejsze, że pomysł okazał się skuteczny. Zauważyłem, że roboty spamujące polubiły nasz dział Literatura, stworzyłem więc grupę o takiej nazwie, do której dodałem wszystkich "prawdziwych" użytkowników, którzy napisali choć jeden post, a później ustawiłem, aby tylko osoby należące do tej grupy mogły pisać w dziale Literatura.

Pozdrawiam
Luc

Anaru - Wto 10 Lip, 2007 23:13

Nie, nazwa rozkoszna :mrgreen:
I działa :banan_czerwony:
Ostatnio chyba Literatura jest wolna od "nieszczególnie_żywych", nie?
Zresztą ostatnio w ogóle chyba jakoś mniej badziewia sie podczepia.... :cheerleader2: