Aktorzy austenowscy - Keira Knightley
Harry_the_Cat - Nie 18 Lut, 2007 21:55
A ja gdzieś czytałam, ze w tym tygodniu na DVD wyszło u nas Podkręcić jak Beckham.
Może sie skuszę
Anonymous - Nie 18 Lut, 2007 22:58
Ujelaym to tak - jak dla mie ona jest do dobra aktorka. W KA ta jej rola byla raczej poboczna, ale bardzo mi sie podobala. W ogole KA Warto ogladnac dla plejady aktorwo znanych nam z innych ekranizacji Dancy, Winsto, Owen, Gruffudd ...
Ale tak jak pisalam to moze byc iebiektywny osad, bo mnie sie prawktycznie wszedzie podoba - nawet na swoj sposob w PP - do niej akurat mialam najmniesze zastrzezenia.
Gitka - Pon 19 Lut, 2007 10:44
Ten film "Jedwab" Silk (2007) zapowiada się całkiem, całkiem...
data premiery: 2007-03-09 (Świat)
Widziałyście zwiastun?
http://www.filmweb.pl/Jed...ilers,id=285542
Trzykrotka - Czw 08 Mar, 2007 23:26
A ja właśnie Podkręć jak Beckham obejrzałam i bardzo mi się Keira w nim podobala. Nie mogłam wcześniej zrozumieć jak taka londyńska laleczka i troche mimoza mogła zagrać piłkarkę (jak to inaczej ładnie nazwać?) - a jednak mogła i to bardzo fajnie zagrała. Kopie i strzela bramki, biora ją za chłopaka, ale jak trzeba jest ładną dziewczyną - oddaję jej sprawiedliwość - w tym filmie naprawdę błysnęła i nawet jej chudość była na miejscu.
Anonymous - Pią 09 Mar, 2007 00:08
Ona ma starszego brata, który ją podobno wiele nauczył (tak przynajmniej Jacusiowi powiedziała )
A oto i tata naszej Keiry, aktor Will Knightley:
http://www.oxfordplayhous...lla/cast/WK.jpg
http://www.foyleswar.com/people/203/brownea.htm
Anonymous - Pią 09 Mar, 2007 00:12
http://badhairday.typepad..._knightley.html
QaHa - Pią 09 Mar, 2007 07:35
no i co z tego, że sobie chodzi boso i rozczochrana, to nei plan flmowy aby tam biegac mieli styliści ani jakaś tam gala aby miala się ekstra stroić
lizzzi - Pią 09 Mar, 2007 09:27
W niedzielę na Canal+ "Duma ... " z 2005, o 20.00. Nie wiem, kto zakwalifikował ten film do melodramatów. Absolutnie (według mnie) nie jest melodramatem.
Maryann - Pią 09 Mar, 2007 10:16
| lizzzi napisał/a: | | W niedzielę na Canal+ "Duma ... " z 2005, o 20.00. Nie wiem, kto zakwalifikował ten film do melodramatów. Absolutnie (według mnie) nie jest melodramatem. |
A w recenzji stare błędy:
Znów mamy więc XVIII-wieczną, angielską prowincję i ekscentryczną panią Bennet (Blethyn), której życiowym celem staje się wydanie za mąż pięciu córek (jako kobiety nie mogły dziedziczyć posiadłości niezbyt zresztą zamożnego ojca). Nic dziwnego, że codzienność pań upływa w oczekiwaniu na kolejne bale. W czasie jednego z nich najstarsza córka Jane (Pike) z miejsca zakochuje się w bogatym i przystojnym dżentelmenie Bingleyu (Woods), za to jej siostra Liza (Knightley) - strofowana przez matkę jako "niezbyt urodziwa" - interesuje się jeszcze bogatszym i przystojniejszym Markiem Darcym (MacFadyen) - ten intryguje ją milczącym usposobieniem i ciętym językiem, ale zraża wyniosłością. Nad prawdziwymi emocjami wezmą jednak górę tytułowe uprzedzenia i duma, Bingley zostanie odseparowany od Jane, a Liza znienawidzi Darcy'ego - powieść Austen jest przecież niemal archetypiczną historią o źle odczytywanych uczuciach.
Marija - Pią 09 Mar, 2007 10:25
| Maryann napisał/a: | A w recenzji stare błędy:[...] codzienność pań upływa w oczekiwaniu na kolejne bale. jej siostra Liza strofowana przez matkę jako "niezbyt urodziwa" - interesuje się jeszcze bogatszym i przystojniejszym Markiem Darcym ??: [/i] | Przykro się to czyta, profanacja....
bezpaznokcianka - Pią 09 Mar, 2007 13:18
| AineNiRigani napisał/a: | | http://badhairday.typepad.com/bad_hair_day/2006/07/keira_knightley.html |
Kiera jak prawdziwa Angielka (którą przecież jest) chodzi na bosaka Nie wiem dlaczego ale od razu skojarzyło mi się to z Lizzy i jej trzymilową wyprawą do Netherfield
miłosz - Czw 03 Maj, 2007 08:33
Keira postanowiła rzucić aktorstwo
http://film.onet.pl/0,0,1528955,plotki.html
"Życie gwiazdy to kompletne szaleństwo. Myślę, że albo trochę się od tego odsunę, albo całkowicie z tego zrezygnuję - mówi. - W obecnej sytuacji nie mogłabym mieć dzieci. Ale mogłabym robić coś innego. I tak pewnie będzie. Chcę wreszcie zacząć żyć - dodaje"
miłosz - Wto 29 Maj, 2007 08:11
Keira kandydatka do roli ksieznej Diany!!!
"Keira Knightley jest faworytką w wyścigu do roli Diany Księżnej Walii w nowym filmie o życiu legendarnej brytyjskiej arystokratki.
Podczas tegorocznego festiwalu filmowego w Cannes producenci zajadle walczyli między sobą o prawa do ekranizacji kontrowersyjnej książki "Diana and the Paparazzi". Producent Quentin Reynolds, który ma nadzieję, że uda mu się przelicytować oferty konkurencji, ma nadzieję, że adaptacja książki okaże się hitem na miarę obsypanego nagrodami filmu "Królowa".
- W Hollywood już teraz mówi się, że w tym filmie powinna zagrać Keira Knightley. Ta historia spełnia wszystkie warunki, aby odnieść sukces: jest w niej patos, tragedia, komedia, przygoda… i Księżna Diana. Za każdy funt, jaki zarobiła w kinach "Królowa", film o Dianie zarobi ich co najmniej dziesięć - wyjaśnia producent."
hm mnie tylko ciekawi któż zagrałby Karola???
Maryann - Wto 29 Maj, 2007 08:18
Keira jako Diana ? Nieeee...
Balbina - Wto 29 Maj, 2007 08:49
Mnie tez jakoś nie pasi do roli Diany
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 10:34
mam nadzieję, że ten wybór nie będzie motywowany tylko sylwetką :|
Niech oni się postarają
Gunia - Wto 29 Maj, 2007 17:27
Błagam. Niech oni tego nie robią. Keira w tej roli? ??:
Maryann - Wto 29 Maj, 2007 17:36
Tak próbuję zgadnąć, co Keira ma wspólnego z Dianą poza narodowością ? I jakoś nic mi nie przychodzi do głowy... ??:
Alison - Wto 29 Maj, 2007 17:54
| Maryann napisał/a: | Tak próbuję zgadnąć, co Keira ma wspólnego z Dianą poza narodowością ? I jakoś nic mi nie przychodzi do głowy... ??: |
No ja jakoś też nijak nie mogę sobie tego drągalka wyobrazić jako seksownej Diany :neutral:
Narya - Wto 29 Maj, 2007 18:27
Ciekawe na jakiej podstawie dokonali takiego wyboru ??: Uważam, że Keira zupełnie się nie nadaje do tej roli.
malmik - Wto 29 Maj, 2007 19:06
| Maryann napisał/a: | Tak próbuję zgadnąć, co Keira ma wspólnego z Dianą poza narodowością ? I jakoś nic mi nie przychodzi do głowy... ??: |
Co mają wspólnego? - bulimię
Alison - Wto 29 Maj, 2007 19:45
| malmik napisał/a: | | Maryann napisał/a: | Tak próbuję zgadnąć, co Keira ma wspólnego z Dianą poza narodowością ? I jakoś nic mi nie przychodzi do głowy... ??: |
Co mają wspólnego? - bulimię |
No właśnie! Może ona po prostu najwiarygodniej odda jej profil psychologiczny, a wizualnie, od czego latex i charakteryzatorzy?
Maryann - Wto 29 Maj, 2007 20:57
Keira to bardziej na anorektyczkę wygląda. Diana nawet w najgorszych momentach wyglądała jak KOBIETA. Obawiam się, że w przypadku Keiry żaden lateks, kolagen i silikon razem wzięte nie pomogą...
A co do jej profilu psychologiczego - Keira jako nieśmiała Diana ? ??:
Kaziuta - Wto 29 Maj, 2007 23:06
| Maryann napisał/a: | | Keira jako nieśmiała Diana ? |
I jeszcze do tego ten jej usmiech, jakby reklamowała pastę do zębów.
Alison - Śro 30 Maj, 2007 08:59
| Kaziuta napisał/a: | | Maryann napisał/a: | | Keira jako nieśmiała Diana ? |
I jeszcze do tego ten jej usmiech, jakby reklamowała pastę do zębów. |
Jak opanuje te wyrzuty dolnej szczęki do przodu, to czemu nie? Przeciez to aktorka, chyba potrafi zagrać nieśmiałą?
|
|
|