Ekranizacje - Mansfield Park (2007)
Admete - Śro 07 Mar, 2007 19:05
ten krzyżyk pasuje, bo to jest gangsta Fanny
Caitriona - Śro 07 Mar, 2007 22:34
| Admete napisał/a: | ten krzyżyk pasuje, bo to jest gangsta Fanny |
Admete! Przez Ciebie musiałam wytrzeć monitor z herbatki
Mi także nie podoba się ta Fanny... Brak jej subtelności, nieśmiałości... Okropna jest.
Marija - Śro 07 Mar, 2007 22:38
To już trzecia próba dopasowania aktorki do Fanny Price i widzę, że za każdym razem gorzej ??: . W jednej ekranizacji (chyba z lat80-tych? W sześciopaku Epelpolu była) Fanny generalnie wyglądała jak przygłup; luźna kolejna "ekranizacja" i Fanny zachowująca się jak stuknięta, arogancka pannica; a teraz znowu jakiś kocmołuch?? :sad:
Ulka - Śro 07 Mar, 2007 22:56
Biedna ta Fanny. Przez 20 lat była zahukanym dziewczątkiem, a teraz jeszcze odpowiedniej odtwórczyni i wizerunku masowego na jej miarę doczekać się nie może..
achata - Czw 08 Mar, 2007 22:38
Zrobiłam tapetkę z trailera.
Gitka - Pią 09 Mar, 2007 00:17
Piękne ujęcia, dłonie w środku, bardzo mi się podoba
trifle - Pią 09 Mar, 2007 09:52
O, ładnie. Jak Fanny ma zasłoniętą buzię troszkę to się prezentuje całkiem całkiem :grin:
achata - Pią 09 Mar, 2007 18:34
| trifle napisał/a: | | O, ładnie. Jak Fanny ma zasłoniętą buzię troszkę to się prezentuje całkiem całkiem :grin: |
Własnie dlatego wybrałam to zdjęcie Główni bohaterowie niestety nie grzeszą urodą, ale Edmund ma przynajmniej ładny uśmiech...
Anonymous - Pią 09 Mar, 2007 20:33
Jak dla mnie Edmund nie jest bohaterem na miarę Darcy'ego czy Wentwortha, którymi można się ekscytować, takie ciepłe kluchy z niego, dlatego jego brak urody mi nie przeszkadza, a w tym filmie aktor nawet mi bardzo odpowiada, jakoś tak podobnie go sobie wyobrażałam.
trifle - Pią 09 Mar, 2007 22:13
Ja właściwie mam podobne odczucia co do aktora grającego Edmunda. Jest w porządku. Ale 'ciepłymi kluchami' bym go nie nazwała Dla mnie on był takim nudziarzem, wiecznie poważny, bez poczucia humoru albo z jakimś minimalnym. Denerwowało mnie, że zachwycał się panną Crawford i tak to potem przy Fanny irytująco analizował, grrrrrrrrrrrr...
Marija - Pią 09 Mar, 2007 22:56
Edmund był pastorem z powołania, dlatego był taki poważny . Jego starszy brat był natomiast z powołania dziedzicem majątku ojca, hulaką i utracjuszem .
trifle - Sob 10 Mar, 2007 14:51
Hehehehe, też bym tak mogła - być dziedziczką majątku z powołania. Tylko trzeba by jakiś majątek na zbyciu znaleźć
A Tom nie jest taki straszny w końcu. Przechodzi przemianę i staje się miły i sympatyczny i porządny albo coś koło tego
Anonymous - Nie 11 Mar, 2007 19:42
| Marija napisał/a: | | Edmund był pastorem z powołania, dlatego był taki poważny |
To fakt. Ale na przykład Tilney z Opactwa też był pastorem, a jednak zachowywał się wyjątkowo swawolnie .
Zastanowiło mnie też, czemu taka Mary Crowford zainteresowała się Edmundem, zrozumiałe, że on nią, ale ona nim?
Co do Mary - czy są gdzieś jakieś zdjęcia jak tu wygląda? Chodzi jak wygląda w loczkach, w epokowej sukience i kapeluszu budce ewentualnie .
Ulka - Nie 11 Mar, 2007 21:12
Hm, mnie bardziej dziwiło, że Edmund zainteresował się Mary...a nawet nie to, że zainteresował, bo to można uzasadnić jej urodą, miłym obejściem, ale że tak poważnie o niej myślał, znając jej poglądy i zachowania, które przecież go bulwerowały..
Co do mary- moja teoria jest taka, że w gruncie rzeczy marzył jej się przyzwoity, odpowiedzialny, nie płytki facet...więc cechy Edmunda przeważyły nad zaletami (majątkowymi) jego brata na przykład Zwłaszcza, że Edmund nie był i tak biedakiem, pewnie w miarę przystojny, zalety wewnętrzne miał.. no i na pewno różnił się od panów, których Mary znała
Marija - Nie 11 Mar, 2007 21:26
Albo tez Edmund byl akurat takim rodzajem faceta, jakiego Mary w swoim wielkomiejskim swiecie jeszcze nie widziala, takie nowe zwierzatko, a potem to moze i zalety charakteru jakas role odegraly . Przystojny w miare tez musial byc, bo nie bardzo wierze w milosc oparta na wylacznie duchowym przyciaganiu
Harry_the_Cat - Pon 12 Mar, 2007 21:55
Stronka JA Season:
http://janeausten.itv.com...t=elliot#/Home/
Marija - Pon 12 Mar, 2007 21:57
Fanny ma odrosty . .
Harry_the_Cat - Pon 12 Mar, 2007 22:00
Ale w ogóle... Tam sa tapetki no i powiedzmy sobie szczerze - my byśmy lepsze zrobiły
ETA - chyba w Opactwie widzę Adę z Bleak House...
ETA 2 - a tak, juz chyba o tym była mowa
Anonymous - Pon 12 Mar, 2007 22:14
| Harry_the_Cat napisał/a: | | ETA - chyba w Opactwie widzę Adę z Bleak House... |
Ja też widzę Adę i Kitty Bennet w jednym i jeszcze Roya z RH widzę!
Harry_the_Cat - Pon 12 Mar, 2007 22:15
| otherwaymistercollins napisał/a: | | Roya z RH widzę |
O, to przegapiłam! Ale ja Roya i tak nie lubiłam nigdy
Anonymous - Pon 12 Mar, 2007 22:17
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Ale ja Roya i tak nie lubiłam nigdy |
No wiesz! Taki fajny był, gorylowaty troche ale fajny
achata - Pon 12 Mar, 2007 22:33
Rajuśku w "Opactwie..." Johna Thorpe gra Roy z RH! Takiej szczeki się nie zapomina
Gitka - Śro 14 Mar, 2007 09:20
http://www.classicfm.com/sectional.asp?id=13287
http://www.austenblog.com...itorsletter.jpg
India - Sob 17 Mar, 2007 23:56
Hej Dziewczyny
Ja jutro bede miala okazje ogladac te najnowsza ekranizacje...
I chociaz ksiazki nie czytalam, to nie moge sie doczekac
A W tym miejscu glowna bohaterka :razz:
Harry_the_Cat - Nie 18 Mar, 2007 00:19
Chyba za punkt honoru postawili sobie znaleźć najgorsze mozliwe zdjęcia
|
|
|