To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Perswazje Persuasion (2007)

Gitka - Sob 02 Gru, 2006 09:51

Sally Hawkins oglądałam w mini serialu "Złodziejka"
http://www.filmweb.pl/Film?id=152990

Ona nie ma powalającej urody ale w tym filmie grała bardzo dobrze.
Myślę, że w Perswazjach poradzi sobie, ale będziemy się musiały do niej przekonać, to pewne.
Tak wyglądała w "Złodziejce"

Gunia - Sob 02 Gru, 2006 17:49

Harry_the_Cat napisał/a:
Dzięki Gitko!

Ale ona mi się jednak strasznie nie podoba... Mam nadzieję, że przekona mnie grą.

Mi się wydaje, że ma duże możliwości. Odpowiednia charakteryzacja i będzie piękna. :D

Trzykrotka - Nie 10 Gru, 2006 22:27

Ja też patrzę na zdjęcia z lękiem. Okropnie brzydko ją uczesali. Anna niby miała być szarą myszką, ale nie wiem, czy tędy droga... Ufam, ze jest świetną aktorką i nasze obawy rozwieje w pierwszych 10 minutach filmu.
Anonymous - Wto 12 Gru, 2006 15:41

Gitka napisał/a:
Ona nie ma powalającej urody

W zasadzie nie powinna być ...

Harry_the_Cat - Nie 17 Gru, 2006 23:17

1-szy rzut oka na Annę i Kapitana w ruchu - ITV1 Winter Drama Preview:

http://youtube.com/watch?v=z_XCw5UVS4Q

(Anna dalej marna IMHO)

Admete - Nie 17 Gru, 2006 23:24

Rzeczywiście marna...Kapitan za to niczego sobie ;-)
Harry_the_Cat - Nie 17 Gru, 2006 23:26

Ona jest straszna. Mam olbrzymie obawy.. Kapitan faktycznie niczego sobie, ale nie wiem, czy dorówna Ciaranowi.
Anonymous - Nie 17 Gru, 2006 23:41

ja nie oceniam po fragmentach. Dla mnie te sekundowe urywki to zdecydowanie za mało :D
przecinek - Pon 18 Gru, 2006 19:52

A Anna kojarzy mi się w Fanny z Mansfield Park z 1999 roku.
laura - Pią 29 Gru, 2006 13:59

9 stycznia na TV4 o 22.00 i środę o 22.05(cz.2) bedzie wspominana wyżej "Złodziejka" z Sally Hawkins.Ciekawa jestem jej gry aktorskiej
Anonymous - Pon 01 Sty, 2007 21:09

AineNiRigani napisał/a:
Dla mnie te sekundowe urywki to zdecydowanie za mało

Dla mnie też, lecz muszę przyznać, że Wentworth zdążył w ciągu tej sekundy kiedy się pojawił :wink: zrobić na mnie duże wrażenie.

Anonymous - Pon 01 Sty, 2007 22:04

bo Rupert jest śliczniutki :D
ale czy sie sprawdzi?

Anonymous - Pon 01 Sty, 2007 22:32

AineNiRigani napisał/a:
ale czy sie sprawdzi?

pożyjemy, zobaczymy :wink:

Alison - Wto 02 Sty, 2007 13:06

Harry_the_Cat napisał/a:
Ona jest straszna. Mam olbrzymie obawy.. Kapitan faktycznie niczego sobie, ale nie wiem, czy dorówna Ciaranowi.

Się zgadzam z początkiem zdania, mnie Ciaran jakoś nigdy nie podchodził pod moje książkowe wyobrażenie. Ten kapitan ten nie podchodzi, bo jest blondynem, ale...chyba mogłabym się zauroczyć ....i chyba nie omieszkam tego uczynić ;-)

Gitka - Wto 02 Sty, 2007 15:39

Jeszcze avki
http://maplest.livejournal.com/9644.html#cutid1

Caitriona - Wto 02 Sty, 2007 17:41

Na tym wygląda całkiem interesująco: http://pics.livejournal.com/webbers/pic/0017332k ale na tym: http://pics.livejournal.com/webbers/pic/00172trr - koszmarek

No nic pożyjemy zobaczymy.

Harry_the_Cat - Wto 02 Sty, 2007 19:15

Dla mnie tylko koszmarek, niestety...
Anonymous - Wto 02 Sty, 2007 20:10

ja najpierw Perswazje oglądałam i muszę przyznać, że Ciaran wydał mi się obleśny. Jest taki moment jak je - cały ufajdany - fuj !!!
Samego Ciarana bardzo lubię, ale chyba najbardziej jako Rochestera. Jeju, jakie on miał tam oczy !!! Tatki mroczne... Samantha jak mnie wkurzałą tak wkurza, ale on bardzo mi odpowiadał. Teraz oczywiscie przy Tobiku odstaje w przedbiegach. no ale każdy by odstawał...
Wracając do tematu, mimo że najpierw oglądnęłam, a potem przeczytałam Perswazje, obraz Ciarana jako Wenwortha nie wbił mi się. CZekam na nową ekranizację, bo wprawdzie Frederic był dla mnie brunetem, Rupert pasuje mi do tej roli. Może w końcu Wenworth bedzie miał jakąś twarz?

Gunia - Śro 03 Sty, 2007 19:49

Ech. Może to tylko zły aparat/kamera użyta do tych zdjęć, lub złe światło?
*łudzi się*

Anonymous - Śro 03 Sty, 2007 20:12

w sensie?
Gunia - Śro 03 Sty, 2007 20:17

W sensie, że jest ładna, ale w takim oświetleniu wygląda jak szyszymora. :mrgreen:
Mag - Śro 10 Sty, 2007 11:37

Gunia napisał/a:
wygląda jak szyszymora.

:shock: co to jest ? :grin:

Anonymous - Śro 10 Sty, 2007 14:31

Z tego co pamiętam, to z mitologii celtyckiej jest to istota, ktróra wygląda jak dość brzydkaj staruszki, jęczącej i płączacej (zwykle za zmarłymi). Ale nie była potworem, a istotą związaną ze śmiercią. Mogła również przybierać pięknej kobiety ubranej na zółto...
Szyszymora istotą neutralną, pewnego rodzaju opiekunką danej rodziny (do której była przypisana i służyła jej przez pokolenia i wieki), ale jej pojawienie się zawsze oznaczało śmierć w rodzinie. Tyle że z drugiej strony pojawiała się wówczas gdy była niezwykle potrzebna i gdy siły i umiejętności ludzkie zawodziły lub gdy po prostu miało zdarzyć się coś doniosłego (kataklizm, wojna, klęska). jej pojawienie się pozwalało również przygotować się do ewentualnego niebezpieczeństwa.
Z czasem fakt iż pojawiała się przed śmiercią sprawił, że stała się nimal jej symbolem, ludzie zaczęli się jej bać i wymyślać coraz to bardziej przerażąjący wygląð - ogniste włosy, ognisty język, płonąca głowa, fruwanie, pokutujące jęki itp.

Ulka - Sob 13 Sty, 2007 02:03

jak dla mnie zarówno Anna jak i Fanny z tych nowych ekranizacji mają za bardzo wystające zęby... to już aparaty wsród aktorek nie są modne? <czysta złośliwość>

a jesli chodzi o kapitana...ja najpierw przeczytałam książke i o ile pamiętam wyobraziłam sobie go jako blondyna....a zaraz potem obejrzałam zachomikowany film (łatwiej było nagrac w Tv niz kupic książkę...o tempora...) i Ciraian mi się wbił... miał swoje wady ale i zalety... obecny kapitan (a propos możecie mi wyjaśnić czemu bez munduru?bo ja angielskiego ... tego...nie bałdzo.... :oops: ) nawet niezle, niezle sie prezentuje...lepiej chyba niz nowa Anna. Ja polubiłam Amandę :smile:

Gitka - Czw 18 Sty, 2007 10:27

Nowe duże zdjęcia

http://www.worldmags.com/...f/perspower.pdf