To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Ring of Power - wątek dla odważnych ;)

BeeMeR - Śro 19 Paź, 2022 19:35

Siostra zaczęła ROP i podesłała mi to ;)

Ja wciąż jeszcze nie tknęłam :P

Admete - Śro 19 Paź, 2022 20:46

Ja już więcej nie tknę, bo mi nerwy na to nie pozwolą. Szanujmy się ;) A memy przednie :)
BeeMeR - Śro 19 Paź, 2022 20:54

Ja memy znałam, ale w innym kontekście - coś w stylu "gdy usługodawca chce taniej", do ROP zapewne też pasują ;)
Admete - Pią 21 Paź, 2022 22:35

Aragonte podrzuciła mi Kulturalny Roast RoP, siedzę i się chichram:

https://www.youtube.com/watch?v=mik_Its55To

Aragonte - Nie 23 Paź, 2022 00:01

Mnie się najbardziej spodobał tekst, którym cię tam zwabiłam: "Dialogi są tak drewniane, że Pippin i Merry mogliby je skłonić do ataku na Isengard" :twisted:
Jak dla mnie mogliby częściej wywoływać do gadania Czerwia Fantastycznego, czyli Dominikę :wink:

Anaru - Nie 23 Paź, 2022 01:22

Udało mi się zasnąć mniej więcej w połowie drugiego odcinka, ale jestem pełna dobrej woli i chęci obejrzenia całości skoro już zaczęłam :lol:
Admete - Nie 23 Paź, 2022 08:52

Ktoś tam w dyskusji o RoP też chyba mówił, że zasnął ;)
BeeMeR - Wto 01 Lis, 2022 19:12

Obejrzałam już całe 15 minut pierwszego odcinka - nie kapuję ni cholery, czemu elfy idą przez lody i lodospady ubrani w kolczugi i żelazne/metalowe rękawice :shock:
To nie ma sensu :shock:
To z nie ma ich więcej niż tuzin to pal sześć, może się potem rozmnożyli... :wink:

BeeMeR - Czw 03 Lis, 2022 06:59

Jestem w drugim odcinku -Galadriela płynie wpław przez ocean. Wpław. :zalamka: a Sauron -jak mniemam -spadł jak meteor z nieba. Po ziemi chodzą łosio-ludzie i chwasto-niziołki. :dramasmiley: Czarny elf jest najmniejszym problemem, nawet bym powiedziała, że jest jednym z przystojniejszych i lepiej grających elfów.
Nie to, żebym miała jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, ale przynajmniej upewniłam się naocznie, że ROP ma tyle wspólnego z Tolkienem co serial Merlin z legendą arturiańską - nazewnictwo cokolwiek się zgadza i to by było tyle :wink:

Admete - Czw 03 Lis, 2022 13:33

Błąd, to nie Sauron 😀
Aragonte - Czw 03 Lis, 2022 13:40

Admete napisał/a:
Błąd, to nie Sauron 😀

Nie spoileruj, niech sama zgaduje :wink:

I dodam jeszcze na obronę "Merlina", że bohaterów tegoż serialu dawało się lubić, nie było tam specjalnego zadęcia i nie udawało to, że jest czymś na serio :-P

BeeMeR - Czw 03 Lis, 2022 14:40

Och, doprawdy jak "meteor" grzmotnął o ziemię to wypalił coś na kształt oka Saurona -tak mi się wydawało. :wink:
Nie mówcie mi tylko, że to któryś istari w ten sposób się transportuje do "Śródziemia", skoro mógł płynąć wpław :-P że też Feanor z ferajną na to nie wpadł, niedopatrzenie jego, nie musieliby rzezi Telerim robić o statki :-P

Jasne, że Merlina & co dało się lubić, ale kostiumy i pomysły niektóre też były od czapy :wink:
Tak jak i Robin Hood z Rysiem. RoP pewnie też ma sympatyków.

Aragonte - Czw 03 Lis, 2022 16:53

BeeMeR napisał/a:
Jasne, że Merlina & co dało się lubić, ale kostiumy i pomysły niektóre też były od czapy :wink:
Tak jak i Robin Hood z Rysiem. RoP pewnie też ma sympatyków.

Było sporo od czapy, ale jakiś tam sentyment miałam, choćby z uwagi na duet Merlina i Artura. Mam za to wrażenie, że w RoP trudno polubić jakąkolwiek postać :wink:

Anaru - Czw 03 Lis, 2022 21:59

Aragonte napisał/a:
Mam za to wrażenie, że w RoP trudno polubić jakąkolwiek postać

To fakt, j jestem po 5 odcinku i nie powiem, żebym kogoś jakoś szczególnie lubiła, za to wiem kogo nie lubię - chyba najbardziej Galadrieli, jakaś taka zimna i antypatyczna jest.
Ale ponieważ nie czytałam niczego poza Hobbitem I Władcą Pierścieni, więc traktuję to jako luźny fanfik i oglądam bez przykrości.

BeeMeR - Pią 04 Lis, 2022 07:31

Odcinek 2 RoP - mam wrażenie że Galadriela pomyliła plany i wskoczyła do "mega-szczęki 16" ale reżyser się nie zorientował i kręcili dalej :-P
O, Galadrieli prześwitują majtki - kostiumy nie są mocną stroną tego serialu :lol:
To nie ma sensu, żeby gościu ze statku był Sauronem, więc obecnie stawiam na niego, bo niewiele w tym serialu ma sens, więc pasuje :wink:
Właściwie to jestem ciekawa jakie bzdury jeszcze wymyślą :lol:

Admete - Pią 04 Lis, 2022 12:43

To myślisz jak twórcy zamierzyli 😉
BeeMeR - Pią 04 Lis, 2022 13:04

Konkludując zatem: Dziadek ktory spadł z nieba to Gandalf, stąd hego sympatia dla małych ludzi - to też nie ma sensu, no Gandalf wiedział kim jest, przypłynął i został powitany przez Kirdana, ktory dał mu pierścień ergo też pasuje :-P
Admete - Pią 04 Lis, 2022 15:02

Bzdura bzdurę pogania :roll:
Aragonte - Pią 04 Lis, 2022 15:11

BeeMeR napisał/a:
Odcinek 2 RoP - mam wrażenie że Galadriela pomyliła plany i wskoczyła do "mega-szczęki 16" ale reżyser się nie zorientował i kręcili dalej :-P
O, Galadrieli prześwitują majtki - kostiumy nie są mocną stroną tego serialu :lol:
To nie ma sensu, żeby gościu ze statku był Sauronem, więc obecnie stawiam na niego, bo niewiele w tym serialu ma sens, więc pasuje :wink:
Właściwie to jestem ciekawa jakie bzdury jeszcze wymyślą :lol:

BeeMeR napisał/a:
Konkludując zatem: Dziadek ktory spadł z nieba to Gandalf, stąd hego sympatia dla małych ludzi - to też nie ma sensu, no Gandalf wiedział kim jest, przypłynął i został powitany przez Kirdana, ktory dał mu pierścień ergo też pasuje :-P

BeeMeRku, czy ja mogę cię zacytować gdzieś indziej? Tj. nie jako Ciebie, ale te Twoje wrażenia :-D

BeeMeR - Pią 04 Lis, 2022 15:21

Ależ cytuj do woli :mrgreen:
Czy wspominałam, że byłam pod wrażeniem szczuro-trolla zwalczobego przez Galadrielę w dużej mierze tyłem? :wink:
Bo widać tak się walczy jak się jest "dowódczynią" :wink:

Aragonte - Nie 06 Lis, 2022 16:16

Czerw Fantastyczny komentuje ostatni, ósmy odcinek RoP - sama jeszcze nie oglądałam, ale już się dzielę :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=9q4uFQPAyvk

BeeMeR - Nie 06 Lis, 2022 16:22

Ja sobie takie omówienia obejrzę/poczytam później, na razie będę błądzić w domniemaniach kto jest kim i co zrobi - będę bredzić, nie dziwcie się ;)
Na razie dokończyłam odcinek 2 - znów się tam komuś pomyliły gatunki i było trochę horroru w postaci stwora z czachą na głowie - wzdech, nie takie cuda chciałabym oglądać.
Zaczęłam natomiast prawie kibicować Galadrieli by nawiązała romans z - chyba jednak człowiekiem na tratwie - bo czemu by właściwie nie :P Jak szaleć to szaleć :-P

Admete - Nie 06 Lis, 2022 16:40

Cybertolkienpunk :lol: Dominika rozbawiła mnie już na początku.
Aragonte - Nie 06 Lis, 2022 16:58

Mnie też :lol: Będzie też dowcip o "czuff" :lol:

BeeM, jasne, poczekaj z oglądaniem tych żartobliwych omówień do końca, może to ci zepsuć zabawę w czasie oglądania :-)

Admete - Nie 06 Lis, 2022 17:23

Już wiem, o co chodzi z tym, "czuf" ;) Uśmiałam się.