Fantastyka - Ring of Power - wątek dla odważnych ;)
BeeMeR - Śro 19 Paź, 2022 19:35
Siostra zaczęła ROP i podesłała mi to
Ja wciąż jeszcze nie tknęłam
Admete - Śro 19 Paź, 2022 20:46
Ja już więcej nie tknę, bo mi nerwy na to nie pozwolą. Szanujmy się A memy przednie
BeeMeR - Śro 19 Paź, 2022 20:54
Ja memy znałam, ale w innym kontekście - coś w stylu "gdy usługodawca chce taniej", do ROP zapewne też pasują
Admete - Pią 21 Paź, 2022 22:35
Aragonte podrzuciła mi Kulturalny Roast RoP, siedzę i się chichram:
https://www.youtube.com/watch?v=mik_Its55To
Aragonte - Nie 23 Paź, 2022 00:01
Mnie się najbardziej spodobał tekst, którym cię tam zwabiłam: "Dialogi są tak drewniane, że Pippin i Merry mogliby je skłonić do ataku na Isengard"
Jak dla mnie mogliby częściej wywoływać do gadania Czerwia Fantastycznego, czyli Dominikę
Anaru - Nie 23 Paź, 2022 01:22
Udało mi się zasnąć mniej więcej w połowie drugiego odcinka, ale jestem pełna dobrej woli i chęci obejrzenia całości skoro już zaczęłam
Admete - Nie 23 Paź, 2022 08:52
Ktoś tam w dyskusji o RoP też chyba mówił, że zasnął
BeeMeR - Wto 01 Lis, 2022 19:12
Obejrzałam już całe 15 minut pierwszego odcinka - nie kapuję ni cholery, czemu elfy idą przez lody i lodospady ubrani w kolczugi i żelazne/metalowe rękawice
To nie ma sensu
To z nie ma ich więcej niż tuzin to pal sześć, może się potem rozmnożyli...
BeeMeR - Czw 03 Lis, 2022 06:59
Jestem w drugim odcinku -Galadriela płynie wpław przez ocean. Wpław. a Sauron -jak mniemam -spadł jak meteor z nieba. Po ziemi chodzą łosio-ludzie i chwasto-niziołki. Czarny elf jest najmniejszym problemem, nawet bym powiedziała, że jest jednym z przystojniejszych i lepiej grających elfów.
Nie to, żebym miała jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, ale przynajmniej upewniłam się naocznie, że ROP ma tyle wspólnego z Tolkienem co serial Merlin z legendą arturiańską - nazewnictwo cokolwiek się zgadza i to by było tyle
Admete - Czw 03 Lis, 2022 13:33
Błąd, to nie Sauron 😀
Aragonte - Czw 03 Lis, 2022 13:40
| Admete napisał/a: | | Błąd, to nie Sauron 😀 |
Nie spoileruj, niech sama zgaduje
I dodam jeszcze na obronę "Merlina", że bohaterów tegoż serialu dawało się lubić, nie było tam specjalnego zadęcia i nie udawało to, że jest czymś na serio
BeeMeR - Czw 03 Lis, 2022 14:40
Och, doprawdy jak "meteor" grzmotnął o ziemię to wypalił coś na kształt oka Saurona -tak mi się wydawało.
Nie mówcie mi tylko, że to któryś istari w ten sposób się transportuje do "Śródziemia", skoro mógł płynąć wpław że też Feanor z ferajną na to nie wpadł, niedopatrzenie jego, nie musieliby rzezi Telerim robić o statki
Jasne, że Merlina & co dało się lubić, ale kostiumy i pomysły niektóre też były od czapy
Tak jak i Robin Hood z Rysiem. RoP pewnie też ma sympatyków.
Aragonte - Czw 03 Lis, 2022 16:53
| BeeMeR napisał/a: | Jasne, że Merlina & co dało się lubić, ale kostiumy i pomysły niektóre też były od czapy
Tak jak i Robin Hood z Rysiem. RoP pewnie też ma sympatyków. |
Było sporo od czapy, ale jakiś tam sentyment miałam, choćby z uwagi na duet Merlina i Artura. Mam za to wrażenie, że w RoP trudno polubić jakąkolwiek postać
Anaru - Czw 03 Lis, 2022 21:59
| Aragonte napisał/a: | | Mam za to wrażenie, że w RoP trudno polubić jakąkolwiek postać |
To fakt, j jestem po 5 odcinku i nie powiem, żebym kogoś jakoś szczególnie lubiła, za to wiem kogo nie lubię - chyba najbardziej Galadrieli, jakaś taka zimna i antypatyczna jest.
Ale ponieważ nie czytałam niczego poza Hobbitem I Władcą Pierścieni, więc traktuję to jako luźny fanfik i oglądam bez przykrości.
BeeMeR - Pią 04 Lis, 2022 07:31
Odcinek 2 RoP - mam wrażenie że Galadriela pomyliła plany i wskoczyła do "mega-szczęki 16" ale reżyser się nie zorientował i kręcili dalej
O, Galadrieli prześwitują majtki - kostiumy nie są mocną stroną tego serialu
To nie ma sensu, żeby gościu ze statku był Sauronem, więc obecnie stawiam na niego, bo niewiele w tym serialu ma sens, więc pasuje
Właściwie to jestem ciekawa jakie bzdury jeszcze wymyślą
Admete - Pią 04 Lis, 2022 12:43
To myślisz jak twórcy zamierzyli 😉
BeeMeR - Pią 04 Lis, 2022 13:04
Konkludując zatem: Dziadek ktory spadł z nieba to Gandalf, stąd hego sympatia dla małych ludzi - to też nie ma sensu, no Gandalf wiedział kim jest, przypłynął i został powitany przez Kirdana, ktory dał mu pierścień ergo też pasuje
Admete - Pią 04 Lis, 2022 15:02
Bzdura bzdurę pogania
Aragonte - Pią 04 Lis, 2022 15:11
| BeeMeR napisał/a: | Odcinek 2 RoP - mam wrażenie że Galadriela pomyliła plany i wskoczyła do "mega-szczęki 16" ale reżyser się nie zorientował i kręcili dalej
O, Galadrieli prześwitują majtki - kostiumy nie są mocną stroną tego serialu
To nie ma sensu, żeby gościu ze statku był Sauronem, więc obecnie stawiam na niego, bo niewiele w tym serialu ma sens, więc pasuje
Właściwie to jestem ciekawa jakie bzdury jeszcze wymyślą |
| BeeMeR napisał/a: | Konkludując zatem: Dziadek ktory spadł z nieba to Gandalf, stąd hego sympatia dla małych ludzi - to też nie ma sensu, no Gandalf wiedział kim jest, przypłynął i został powitany przez Kirdana, ktory dał mu pierścień ergo też pasuje |
BeeMeRku, czy ja mogę cię zacytować gdzieś indziej? Tj. nie jako Ciebie, ale te Twoje wrażenia
BeeMeR - Pią 04 Lis, 2022 15:21
Ależ cytuj do woli
Czy wspominałam, że byłam pod wrażeniem szczuro-trolla zwalczobego przez Galadrielę w dużej mierze tyłem?
Bo widać tak się walczy jak się jest "dowódczynią"
Aragonte - Nie 06 Lis, 2022 16:16
Czerw Fantastyczny komentuje ostatni, ósmy odcinek RoP - sama jeszcze nie oglądałam, ale już się dzielę
https://www.youtube.com/watch?v=9q4uFQPAyvk
BeeMeR - Nie 06 Lis, 2022 16:22
Ja sobie takie omówienia obejrzę/poczytam później, na razie będę błądzić w domniemaniach kto jest kim i co zrobi - będę bredzić, nie dziwcie się
Na razie dokończyłam odcinek 2 - znów się tam komuś pomyliły gatunki i było trochę horroru w postaci stwora z czachą na głowie - wzdech, nie takie cuda chciałabym oglądać.
Zaczęłam natomiast prawie kibicować Galadrieli by nawiązała romans z - chyba jednak człowiekiem na tratwie - bo czemu by właściwie nie Jak szaleć to szaleć
Admete - Nie 06 Lis, 2022 16:40
Cybertolkienpunk Dominika rozbawiła mnie już na początku.
Aragonte - Nie 06 Lis, 2022 16:58
Mnie też Będzie też dowcip o "czuff"
BeeM, jasne, poczekaj z oglądaniem tych żartobliwych omówień do końca, może to ci zepsuć zabawę w czasie oglądania
Admete - Nie 06 Lis, 2022 17:23
Już wiem, o co chodzi z tym, "czuf" Uśmiałam się.
|
|
|