Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Wto 24 Mar, 2020 15:56
| Aragonte napisał/a: | | I czy przypadkiem nie szykuje się - o dziwo - para z niej i lekarskiego "Buddy"? |
Byłoby ciekawie. Jestem za. Nowe odcinki są w czwartki.
Alicja - Wto 24 Mar, 2020 16:30
| Trzykrotka napisał/a: | | życia. Ja uczę się włoskiego żeby mi nie zardzewiał, dziergam ogromny obrus i tłumaczyć dalej będę. W zapowiedzi odcinka pojawiła się zapowiedź pocałunku, więc może Eun Seop się pozbiera po traumie jaką bylo wyznanie Hae Won. |
Ja NIESTETY pracuję nadal, nawet nie zdalnie, czuję się jak w walking dead, wymarłe ulice i ja jadąca do pracy Trzykrotko, masz fajne zajęcia na ten czas i jak miło, że dalej tłumaczysz
Trzykrotka - Śro 25 Mar, 2020 00:32
Alicjo, ja ci z całego serca szczerze współczuję i obecnej pracy cięższej niż normalnie i narażania się na niebezpieczeństwo. Bez ludzi jak wy ten świat utonąłby w chaosie - i współczuję i podziwiam. Nie wiem czy przez sytuację i generalne przygnebienie, ale dziś straciłam cierpliwość do Eun Seopa. Mam wrażenie że on się lubuje w tym swoim wyobcowaniu i samotności i niby cierpi, ale odpycha każdego kto chciałby się zbliżyć. Pewnie jestem niesprawiedliwa, ale przy 8 odcinku Pogody, bardzo ladnym zresztą, bylam bliska dania mu klapsa. Kissu nie zmienił mojej opinii, focha mam.
Admete - Śro 25 Mar, 2020 02:52
Dlatego nie chce mi się na razie oglądać Pogody. Poczekam. Mam zmiar obejrzeć sobie znów Secret Forest. Hwang Shi Mok na stres.
Alicja - Śro 25 Mar, 2020 06:23
| Trzykrotka napisał/a: | | Alicjo, ja ci z całego serca szczerze współczuję i obecnej pracy cięższej niż normalnie i narażania się na niebezpieczeństwo. Bez ludzi jak wy ten świat utonąłby w chaosie - i współczuję i podziwiam. |
Dziękuję bardzo.Takie słowa są nam teraz potrzebne, ja ogromnie lubię swoją pracę i lubię pracować tam gdzie jestem. Nie mam nawet syndromu niedzielnych wieczorów i poniedziałków Teraz nie martwię się nawet o siebie, tylko że przywlokę dziadostwo z pracy, a w domu mam dzieci i starszych rodziców piętro niżej.
| Admete napisał/a: | | Mam zmiar obejrzeć sobie znów Secret Forest. Hwang Shi Mok na stres. |
To jest bardzo dobry pomysł. Przyznam się, że obserwuje profile z jego foto na instagramie
Ale nie o 3 w nocy
Admete - Śro 25 Mar, 2020 08:07
Nie mogłam spać. Potem powiem wam, jak wypadło oblatywanie nowych dram.
Admete - Śro 25 Mar, 2020 12:58
Dziś zaczyna się drama Welcome, na podstawie webtonu i coś o kocie, więc może ktoś się zainteresuje. Kot zamienia się w człowieka. Widziałam fragment A piece of your mind - drama starannie zrobiona, dobrze zagrana, fajni aktorzy, ale...Nie mam chyba ochoty oglądac niczego o nietrafionych uczuciach. Pan kocha panią od zawsze, ona jest żoną innego ( to nie jest główna pani ), spotyka dziewczynę, ona się w nim zakochuje...Ło jeny...Chyba nie mam nerwów na coś takiego.
Trzykrotka - Śro 25 Mar, 2020 16:36
No właśnie... Mnie też chyba się nie chce tym razem. Jeden Eun Seop na raz. Mimo, że obsadę tamtej dramy bardzi lubię.
Admete - Śro 25 Mar, 2020 17:37
| Trzykrotka napisał/a: | | Jeden Eun Seop na raz. |
Może pozbieram i obejrzę potem hurtem.
Trzykrotka - Śro 25 Mar, 2020 17:44
Z napisami 3 odcinek już mam, na surowo, zrobię korektę i będzie na Wschodzie.
Admete - Śro 25 Mar, 2020 18:01
Nie ma sprawy
Alicja - Śro 25 Mar, 2020 18:39
Ja kota oglądać nie będę.
A piece of your minde z romansami może mnie utrzymać przy zdrowych zmysłach. Nerwy mam napięte
Trzykrotko
Trzykrotka - Śro 25 Mar, 2020 23:20
Prawda, teraz takie fabuły mogą działać terapeutycznie
Admete, a sprawdzałaś tę dramę w której 10 bohaterów cofa się w czasie o rok? Tak z ciekawości pytam, bo raczej nie będę oglądać. Póki co wystarczą mi Czekolada i Ładna Pogoda. Dla rozrywki mam Waikiki, choć 2 sezon wygląda na cieniutki....
W Czekoladzie - niewiarygodne - Kang dopiero w Wangdo i dopiero przy kolacji własnej roboty zorientował się, kim jest dziewczyna, dla ktorej gotował Ale ładnie, że odnaleźli tę świadomość w tak pięknych okolicznościach przyrody, nad oceanem, że zaczynają rozmawiać o uczuciach.
Tocząca się w tle nieczysta rozgrywka o pieniądze po babci jest taka... niegodna. Niegodna tych dwóch młodych mężczyzn, bo pokolenie ich rodziców i ciotek jest już stracone. Nie umiem pojąć, jak można zmarnować życie na podlizywanie się starej, niemądrej, za to władczej kobiecie, ale pojmuję, że po czymś takim chce się nagrody, choćby i po trupie babci. Mówię o matce Juna, ciotce Kanga. Ją spisuję na straty. Ale żeby coś się przełamało w drugim, młodszym pokoleniu, proszę
ładna Pogodna nr 3 już jest na miejscu
Admete - Czw 26 Mar, 2020 07:24
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale żeby coś się przełamało w drugim, młodszym pokoleniu, proszę |
Przełamie się. Kuzyni nigdy by się tak wobec siebie nie zachowywali, gdyby nie nieodpowiedzialni dorośli. Zostaliby przyjaciółmi.
| Trzykrotka napisał/a: | | Admete, a sprawdzałaś tę dramę w której 10 bohaterów cofa się w czasie o rok? |
Sprawdziłam i spróbuję oglądać dalej - trochę mnie martwi fakt, że to remake dramy japońskiej. Ale szkoda by mi było nie obejrzeć pana i pani A piece of mind dam jeszcze szansę, poza tym polecam Find me in your memory. Kim Dong Wook to naprawdę świetny aktor, powiedziałabym, ze w stylu Jo Seung Woo. Piękna gra oczami, świetny głos i na pierwszy rzut oka nie aż tak przystojny, ale ma w sobie to coś. Elementy może i typowe, ale dobrze rozpisane. Podoba mi się też relacja dwóch sióstr - aktorki i jej menadżerki. Przy czym pierwszy odcinek jest wstępem, nie zniechęcać się ewentualnie. Motyw zapominania - pamiętania - ciekawe podejście.
Idźcie na Wschód po kawałek duszy i pamięć
Admete - Czw 26 Mar, 2020 14:54
Piosenka z Find me in your memory:
https://www.youtube.com/w...ature=emb_title
Alicja - Czw 26 Mar, 2020 17:07
| Trzykrotka napisał/a: | | ładna Pogodna nr 3 już jest na miejscu |
przesyłam uśmiechy
| Trzykrotka napisał/a: | | Admete, a sprawdzałaś tę dramę w której 10 bohaterów cofa się w czasie o rok? Tak z ciekawości pytam, bo raczej nie będę oglądać |
| Admete napisał/a: | | A piece of mind dam jeszcze szansę, poza tym polecam Find me in your memory. |
Ten 365? Mam ciągle tyły, co obejrzę 1 dramę to oni wypuszczają 3 kolejne.
| Admete napisał/a: | | Piosenka z Find me in your memory: |
Ładne jabłka były w tym teledysku. I meble.
Czy któraś z was ogląda lub zaczęła"Hi by mama"
Admete - Czw 26 Mar, 2020 17:49
Zaczęłam, ale nie moje klimaty. Tobie się jednak może podobać, spróbuj. Jak mi się zachce, to zawsze mogę obejrzeć na NF, bo będzie, jak skończą emisję w SK.
Alicja - Czw 26 Mar, 2020 18:23
Nie wiem czy mi się chce, bo jeśli mama potem wróci w zaświaty to zdecydowanie nie dla mnie. Za bardzo utożsamiam się z innymi matkami
Admete - Czw 26 Mar, 2020 18:31
Może nie wróci? Tego nie wiem Poczekaj, aż się skończy i sprawdź
Trzykrotka - Pią 27 Mar, 2020 11:15
Zeżarło mi wczoraj pokaźnego posta, jak ja to lubię
Chciałam napisać, że sprawdziłam Find Me in Your Memory i całkiem mnie zaciekawiło. Do Doktorów nie było dopasowanego sosu, na Czekoladę jakoś nie miałam wieczorem chęci, więc zerknęłam na świeżynkę i całkiem całkiem... Pana nie znam, ale jest fajny. Panią kojarzę jako nastolatkę, a to już młoda i ładna kobieta. Ucieszyłam się z Duszki, ale i żal mi trochę. Ona chyba nigdy nie będzie aktorką pierwszoplanową.
Mam zamiar kontynuować i dziękuję za polecenie
Admete - Pią 27 Mar, 2020 12:13
Ale Duszka jest bardzo zabawna w relacjach z siostrą. Chichrałam się mocno z jej scen ostatnio. Więcej jest jej w późniejszych odcinkach. Zaraz pójdę na Wschód.
| Trzykrotka napisał/a: | | Pana nie znam, ale jest fajny |
Pana bardzo lubię - grał w Along, w drugiej części więcej go było. Znam go dobrze z The Guest, tam mnie zachwycił. Wszechstronny aktor. W Find me...jest sporo humoru - na przykład reakcje bohatera na wieść, że umawia się z aktorką i całe późniejsze zamieszanie Relacja aktorki z siostrą też bardzo sympatyczna. Przyjaźń bohatera i psychiatry też. Ta scenarzystka współtworzyła Queen In-hyun's Man i Nine. Potem sama napisała Duel, które było całkiem niezłe. Moim zdaniem to lepsza połowa tamtego tandemu - druga pani jest autorką W i Alhambry, które dla mnie mają za mało treści. Ta od Find i Duel jest pewnie młodsza i poszła na swoje.
Admete - Pią 27 Mar, 2020 18:23
Hospital Playlist trzyma poziom, bardzo mi się podobało. Właściwa mieszanka powagi i humoru, aktorsko - pierwsza klasa, reżyseria i scenariusz też.
Trzykrotka - Pią 27 Mar, 2020 20:32
O tak, znakomita jest ta drama. Aż przyjemnie patrzeć na każdą scenkę po kolei, bo nie ma tam aktorskich słabych punktów. Dziś JJS śpiewał, obowiązkowy punkt zaliczony Mam jeszcze jakąś 1/4 do końca odcinka.
Admete - Pią 27 Mar, 2020 20:41
To się tak szybko ogląda, że człowiek nawet nie wie, jak mu mija te 80 czy 90 minut. Jest się całkiem zanurzonym w opowieści. Jakbym miała całość, to bym pewnie oglądała po kolei, aż do końca.
Trzykrotka - Sob 28 Mar, 2020 08:42
Tak, a to naprawdę coś, biorąc pod uwagę ile tam jest medycyny i konkretnych rozmów o przypadkach pacjentów. Nadal podoba mi się bardzo, z jaką oszczędnością rozgrywane są sceny smutne i wzruszające. Nie ma wycia rodzin, zawodzenia do utraty głosu. Tam gdzie trzeba jest bardzo smutno, ale bez ostentacji.
|
|
|