Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
BeeMeR - Wto 23 Paź, 2018 22:24
Trzeci i czwarty odcinek Piękna podobały mi się bardziej niż poprzednie - oby ta tendencja się utrzymała
Nawet tym razem nie przewijałam (inna sprawa że przy obieraniu jabłek na sok trudno przewijać upapranymi rękami ) Główni ładnie rozwijają wzajemne złośliwości, zainteresowanie, empatię.
Największy problem mam o dziwo nie ze Śnieżkiem (czego się obawiałam) ale z Drugą - mam wrażenie, że jej oczy spływają z twarzy acz doceniam pomysł, żeby największym rywalem Głównego była kobieta - przyrodnia siostra walcząca o przyszły spadek po dziadku. Niestety aktorka zupełnie mi nie leży - za to zachwyca Główna Główny też jest ok, bardzo dobrze pasuje do swojej przypadłości - a ta jest świetnie pokazana, jako nieustanna walka, problem, który może rypnąć w każdym momencie - nie to co w Księciuniu jako potrzeba niezidentyfikowania jednego Księcia a ogólnie nie ma sprawy
Dobrze, że Lee Min Ho drugi zmienił imię, najwyższa pora
Admete - Śro 24 Paź, 2018 17:43
Lotnisko obejrzane. Dobry odcinek, plotki biurowe potrafią utrudnić życie. Ładnie się historia głównej pary rozwija. Jakoś miałam zaufanie do tej scenarzystki, bo pamietałam, jak bardzo mnie irytował główny bohater w Romantic Doctor, a potem go polubiłam.
Alicja - Śro 24 Paź, 2018 17:53
| BeeMeR napisał/a: | Ale ja sobie nie spoileruję zakończeń (chyba że chcę bo samo się w trakcie emisji) a przy czekaniu cały tydzień potrafię stracić zainteresowanie. Moje obecne maratony to pikuś przy poprzednich gdy karmiłam dziecko i oglądałam po 3 odcinki dziennie - teraz się cieszę jak mi się uda obejrzeć jeden cały |
I piąteczka. Gdzie te stare dobre czasy karmienia dziecięcia i siedzenia z serialami... Teraz to ja mogę w nocy posiedzieć o ile ie padnę na nos wieczorem.
Czy Lotnisko jest w wiadomym miejscu też?
W oczekiwaniu na kolejny Terius przewijam Beautiful Spy.
Admete - Śro 24 Paź, 2018 18:09
Chyba nie ma, ale może być.
EDIT: Już jest.
Alicja - Śro 24 Paź, 2018 19:17
już korzystam
Admete - Śro 24 Paź, 2018 19:28
To miłego korzystania
Memories of Alhambra - teaser:
https://www.youtube.com/watch?v=qK4FaL_-8vg
I drugi:
https://www.youtube.com/watch?v=snTg3s_Dszo
Trzykrotka - Śro 24 Paź, 2018 21:02
Jedna z radości powrotu do domu, procz odzyskanego łóżka, smacznego jedzenia, wody w kranach (szpitalnej zabrakło własnie ) braku konieczności jeżdżenia windą (szpitalna się zacięła i koniec) oraz innych tego typu prrwa, będzie przyjemność oglądania sobie wszystkich dram po kolei, smacznie i spokojnie
Lotnisko juz bardzo lubię, do Piekna 2 odcinek dobrze mnie nastawił, no i jest jeszcze Ksieciunio.
Admete - Śro 24 Paź, 2018 21:07
To obyś jak najszybciej do domu wróciła. Kolejna drama dla mnie:
http://www.dramabeans.com...in-ocns-priest/
Yoo Inna wraca z nową dramą:
http://www.dramabeans.com...h-of-sincerity/
BeeMeR - Śro 24 Paź, 2018 21:12
A wiadomo już kiedy zostaniesz wypisana?
Tegotygodniowe odcinki Księciunia są tyleż długie co nudnawe, jak to z reguły bywa gdy główni chcą być razem ale nie mogą, więc wzdychają albo płaczą Albo się całują ukradkiem Tudzież prowadzą kolejne śledztwa celem uruchomienia wspomnień Księcia. Aktualnie mamy porę monsunów, ciężko o suche drewno. Monsuny wyglądają tak samo jak susza
Trzykrotka - Czw 25 Paź, 2018 01:40
Ale piekne kolory w tej wiosce sielskiej i anielskiej! Mam nadzieję na więcej Doleczka.
Wyjdę stąd w czwartek albo piątek. Nie ma potrzeby zostawania na weekend.
Admete - Czw 25 Paź, 2018 04:38
Widzę, że nie mogłaś spać. Ja też dziś nie bardzo.
Trzykrotka - Czw 25 Paź, 2018 07:13
Noce w szpitalu są najgorsze Śpi się zrywami, od przebudzenia do przebudzenia.
Admete - Czw 25 Paź, 2018 08:36
Przypuszczam. Obym jak najpóźniej się o tym przekonała.
Aragonte - Czw 25 Paź, 2018 08:44
| Trzykrotka napisał/a: | Noce w szpitalu są najgorsze Śpi się zrywami, id przebudzenia do przebudzenia. |
Już niedługo będziesz w domu, i oby bolało cię jak najmniej
BeeMeR - Czw 25 Paź, 2018 08:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Noce w szpitalu są najgorsze | Tak zawsze było
| Trzykrotka napisał/a: | | piekne kolory w tej wiosce sielskiej i anielskiej! | Oj, musisz wracać szybko ze szpitala bo nie odróżniasz wioski od stolicy Monsunu od suszy pewnie też nie (jako i ja ) Całe towarzystwo albowiem raptem ma jakieś załatwienia w stolicy i zjechało z wioski:
do Hanyang, gdzie urzędują w rzęsiście oświetlonej (ale absolutnie pustej ) rezydencji ulubionego gubernatora :
Tu jeszcze Książę z dwiema żonami:
Alicja - Czw 25 Paź, 2018 08:58
| BeeMeR napisał/a: | | gdy główni chcą być razem ale nie mogą, więc wzdychają albo płaczą |
taaak, lubimy to...
Trzykrotko nikt nie lubi nocy w szpitalu, chrapią, człapią, trzaskają drzwiami, tv głośno gra i gdy zaśniesz ktoś włączy brzęczyk . Ile dram czeka...
Lotnisko będzie dobre, Piękności nie będę oglądała, Księciunio zbiera się. Nie mogę wrócić do Mr Sunshine, to chyba jak u Admete, wiem,że będzie złe zakończenie i mnie drama już nie woła Terius, gdzie Terius?! Na pocieszenie nadal ciągnę Beautiful Spy, dziwi mnie tylko,że półłnocnokoreańscy szpiedzy tak bezkrytycznie podchodzą do nowinek technicznych w płd Korei. I na smartfonach śmigają i laptopy nie problem. Nic ich nie dziwi w tym podłym kapitalizmie.
BeeMeR - Czw 25 Paź, 2018 09:09
Piąty odcinek Piękna znów bardzo mi się podobał (hiatus Hwayugi trwa, ale wrócę do tej dramy na pewno jak nabiorę oddechu po ostatnich wydarzeniach tamże),
Drudzy wprawdzie mało mnie interesują, bo Śnieżek jako ksiądz in spe był absolutnie niewiarygodnym, jako bożyszcze kobiet już bardziej z tą gładką buźką i uśmiechami, a jego wątek z niemiłą Drugą znów nie bardzo mnie bierze, ale Pierwsi podobają mi się coraz bardziej. Kontrakt został pięknie omówiony i podpisany, śmiało więc randkujemy dla mediów:
i nieco dla siebie pan bardzo nalegał na wspólne spanie że niby chciałby zobaczyć jak ona transformuje, żeby uwierzyć na 100 % - tja, każdy pretekst dobry żeby kobietę do łóżka zaprosić - i użyć poduszek w charakterze miecza Jeszcze jej nagadał, żeby tylko się w nim nie zakochała, a jeśli już to nie dała przyłapać (to jego motto: nie dać się przyłapać na słabości przez rodzinę, pracowników, kontrahentów i resztę świata, nie dać zrzucić ze stołka dyrektorskiego i wyrzucić z testamentu) i tylko czekam radośnie aż te słowa ugryzą go w dyrektorski tyłek, bo zdecydowanie powinny Zwłaszcza, że póki co on na nią (i wszystkich innych) patrzy trochę jak alien na ludzką ofiarę przygotowaną do wiwisekcji
Kilka ładnych obrazków - kopce królewskie z Gyeongju już rozpoznaję
Admete - Czw 25 Paź, 2018 09:21
Panią z Piękności lubię, ale pana nie bardzo. Na razie nie próbuję.
BeeMeR - Czw 25 Paź, 2018 09:30
Ja też wolę panią Pana zresztą widzę pierwszy raz, jako alien doskonale mi tu pasuje, a garnitury które nosi nie bolą
Nie da się oglądać wszystkiego - ja nie zamierzam (przynajmniej na razie) Teriusa ani Uśmiechu, co do Lotniska/Gwiazd jeszcze nie zdecydowałam - będę donosić co dalej (czy mi się podoba dalej zwłaszcza) i uprasza się o to samo
Admete - Czw 25 Paź, 2018 09:59
Na razie zostaję przy moich sprawdzonych, choc niedługo mi się skończą - w przyszłym tygodniu The Guest i The Ghost Detective.
Trzykrotka - Czw 25 Paź, 2018 11:16
W Hwayungi teraz będzie juz niestety smutnej i bardziej angstowo, choc czeka jeszcze wiele pieknych chwil na przykład dziecko podrzucone Oh Gongowi. Na Piękność juz się nie mogę doczekać. To drama dla mnie, choćby dla pani obejrzę. Pana tez lubię. BeeMer, sprobuj kiedyś This Life is Our First, spodoba ci się.
Jutro wychodzę do domu
Agn - Czw 25 Paź, 2018 11:19
To już teraz zacznij decydować, co obejrzysz jako pierwsze.
Zdrowiej szybciutko!
BeeMeR - Czw 25 Paź, 2018 11:39
| Trzykrotka napisał/a: | | Jutro wychodzę do domu | Bardzo dobrze - zdecydowanie zaplanuj sobie terapię dramami
Ja do Piękności nie namawiam, ale mnie się ogląda bardzo dobrze - taki trochę harlekin, a ja nie odmówię przy jesiennej szarudze. Łyknęłam kolejny odcinek - był bardzo ładny występ specjalny młodzieńca, co pozwoliło głównym zamieszkać razem i poznać się bliżej - na efekty nie trzeba długo czekać choć na razie niektórzy bronią się rękami i nogami przed zaangażowaniem oraz obnażeniem uczuć czy słabości.
Druga zmieniła makijaż na mniej agresywny i moim zdaniem wygląda znacznie lepiej.
Admete - Czw 25 Paź, 2018 19:09
The Ghost detective obejrzę hurtem w przyszłym tygodniu, bo ostatni odcinek będzie za tydzień.
Lotnisko:
https://www.youtube.com/watch?v=CJS4qTze6xw
https://www.youtube.com/watch?v=rP-kAmnXPJw
MV ze Smile:
https://www.youtube.com/watch?v=XbP0E11453g
Piosenka z The Guest:
https://www.youtube.com/watch?v=4OQB1lC3cjI
BeeMeR - Pią 26 Paź, 2018 09:25
W Piękności dojechałam do połowy i skończyły mi się odcinki, ech
Państwo przeszli już etap nieporozumień spowodowanych damsko-męskim mówieniem innymi językami, co równie częste (zwłaszcza gdy pan posługuje się krótkimi komunikatami) co wkurzające, zwłaszcza z początku związku No ale ostatecznie się porozumieli a randki na pokaz rozmyły się z rzeczywistością i skończyły na opak - tajnymi randkami - a menedżerka i asystent rychło odkryli, że takie tajniaczenie trudniej się tuszuje niż ustawia spotkania pod fotoreporterów
był tu też dialog:
- Czemu mi pomogłeś?
- Bo cię kocham
przy czym obie strony wiedziały że to ściema bo się dopiero poznały - nie zgadniecie z czyimi wyznaniami mi się skojarzyło
czas chyba wrócić do Małpy
|
|
|