Filmy - Plotki i wieści filmowe część II
Agn - Czw 18 Lut, 2021 17:17
A czy ja gdzies pisze, ze musisz ogladac ciemnoskora Anne Boleyn? Nie musisz.
W pierwszym zdaniu, w ktorym wzielam udzial w tej dyskusji napisalam, ze uwazam ten pomysl za dziwny.
Ale potem staralam sie wyjasnic, skad te zmiany moim zdaniem, zwlaszcza ze bardzo ciekawie mi sie wymienialo uwagi z Annmichelle.
Oczy Liz byly intensywnie niebieskie o ciekawym odcieniu, utarlo sie nazywac je fiolkowymi. Ale nawet gdyby byly zielone, to i takich Kleopatra nie miala.
Loano
Admete - Czw 18 Lut, 2021 17:19
| Agn napisał/a: | | Oczy Liz byly intensywnie niebieskie o ciekawym odcieniu, utarlo sie nazywac je fiolkowymi. Ale nawet gdyby byly zielone, to i takich Kleopatra nie miala. |
Nie była też czarna Zresztą nigdy tego filmu nie widziałam
Na szczęście nie muszę i nie będę oglądać czarnoskórej Anny Boleyn. Nie tylko dlatego, ze czarnoskóra - ile razy można oglądać żony Henryka VIII Tak samo jak Bridge - coś tam. Nie tylko dlatego, że są czarnoskórzy aktorzy. Po prostu nie moje klimaty.
Sorry - mam dziś zły humor.
Agn - Czw 18 Lut, 2021 17:21
To przyjrzyj sie Egipcjanom i policz ilu ma jasny kolor skory.
Ciemnoskorzy tez maja rozne odcienie skory, jedni wygladaja wrecz jak lekko opaleni, inni maja skore czarna jak smola.
PS Widze wlasnie, ze masz zly humor. Jakos mozemy pomoc?
Admete - Czw 18 Lut, 2021 17:23
Egipcjanie mają inne rysy twarzy.
Aktorka, która ma grać Boleyn wygląda w kostiumie groteskowo. To się robi coś w rodzaju karykatury. Anna Boleyn nie była czarna i już. Dla mnie to śmieszne, żeby grała ją czarnoskóra aktorka. Mogą przecież robić serial oparty na historii z Afryki - było tam wiele ciekawych wydarzeń przed czasami kolonialnymi. I wtedy cała obsada będzie czarnoskóra. Można wykorzystać mity, legendy, baśnie. Jest tyle możliwości. I to by było ciekawe, inne.
Po zastanowieniu stwierdzam, że to po prostu sposób na odgrzanie starego kotleta. Tyle już było filmów i seriali o tej historii. Wrzucili czarnoskórą aktorkę i od razu ruch w interesie.
Agn - Czw 18 Lut, 2021 19:19
Wlasnie mnie juz meczy to ciagle walkowanie Henka VIII i jego zon. Nowy film niczego nie wniesie, mysle. Mogliby o innych zrobic.
I fakt, naprawde fajny bylby jakis film czy serial z historia Afryki, robiony teraz, z dzisiejszymi mozliwosciami technicznymi. Albo jakikolwiek inny. Filmowcy szukaja wciaz nowych rzeczy, a kreca sie, mam wrazenie, ciagle tylko w swoim bagienku.
Admete - Czw 18 Lut, 2021 19:42
Idą po najmniejszej linii oporu.
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2021 22:43
| Kod: | | jej uroda to mit, ponoc byla raczej wzglednie atrakcyjna niz rzeczywiscie piekna. | Ten mit jest głęboko zakorzeniony w świadomości ludzi - nie widzę powodu by go nie podtrzymywać komercyjnym filmem. Tj. nie widzę możliwości, by w roli Kleopatry zatrudnić nieatrakcyjną, albo wręcz nieładną aktorkę - to nie Jane Eyre W końcu ona usidliła Cezara, władcę imperium, połowy ówcześnie znanego świata - byle kiecka by tego nie dokonała.
Btw. w moim poczuciu Elizabeth ma po prostu niebieskie oczy, tu widać jak usmarowała powieki też na niebiesko:
https://www.youtube.com/watch?v=ZvHqbsOBUNQ
a film jest w dawnym stylu, z ogromnym rozmachem, tu świetna scena jak Kleopatra przybywa do Rzymu do Cezara z ich synem, Cezarionem - niestety słabej jakości.
https://www.youtube.com/w...B5Wv8IHVf0&t=2s
Pojęcia nie mam jak bardzo wiernie go zrobiono, podejrzewam że typowo, czyli mniej/więcej, kolorując tu i ówdzie, albo nawet puszczając wodze fantazji przy kostiumach, ale do obsady zastrzeżeń nie mam
Barbarella - Śro 24 Lut, 2021 09:53
| Agn napisał/a: |
Jakis czas temu ogladalam jakis starszy film, do konca juz nie pamietam co to bylo i o co chodzilo, ale dotyczylo jednej ze starych cywilizacji, Aztekowie czy jakos tak - coponiektorzy biegali tam z jasnymi wlosami po prostu w jakichs giezlach.
Wskazuje po prostu, ze przez lata biali grali role postaci, ktore biale nie byly i nikt o to larum nie podnosil.
|
Aztekowie w giezłach.
A co do podnoszenia larum: nikt nie podnosił, ponieważ nikt nie wiedział, że np. Indian grali biali. Teraz jest to podnoszone i wskazywane, że tak się działo.
Barbarella - Śro 24 Lut, 2021 09:57
| Agn napisał/a: | | Wlasnie mnie juz meczy to ciagle walkowanie Henka VIII i jego zon. Nowy film niczego nie wniesie, mysle. |
Jak to nie wniesie. Dzieci będą Mulatami i zniosą niewolnictwo.
Aragonte - Śro 03 Mar, 2021 16:33
| BeeMeR napisał/a: | Pojęcia nie mam jak bardzo wiernie go zrobiono, podejrzewam że typowo, czyli mniej/więcej, kolorując tu i ówdzie, albo nawet puszczając wodze fantazji przy kostiumach, ale do obsady zastrzeżeń nie mam |
Kostiumy można obejrzeć sobie tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=sxdgohPosF8
BeeMeR - Pią 05 Mar, 2021 19:29
Stety - niestety właśnie z kostiumami Elizabeth miałam największy problem - bo ogólnie film mi się podobał, jest doskonałym produktem swoich czasów, wysokobudżetowym i widowiskowym, tylko te kostiumy w dużej mierze zupełnie z innej epoki, nie szczególnie pasujące do Rzymian
Barbarella - Pią 05 Mar, 2021 22:15
Z innej beczki. Polski film z największą liczbą nominacji do nagrody:
https://jastrzabpost.pl/newsy/zlote-maliny-2021-365-dni-nominacje_1013630.html
RaczejRozwazna - Pią 05 Mar, 2021 22:23
Cóż, dla tego czegoś to jest nobilitacja.
Trzykrotka - Pią 05 Mar, 2021 23:55
Pani Blanka może być z siebie dumna
Ile osób swoją drogą to dzieuo obejrzało
Agn - Sob 06 Mar, 2021 06:40
Dlaczego ma nominacje w kategorii "najgorszy remake lub sequel"? Nie jest ani jednym, ani drugim.
Blanka powinna odebrac te wszystkie nagrody osobiscie i sie w nich wytarzac z durnym usmiechem dumy na pysku.
Barbarella - Wto 09 Mar, 2021 11:30
| Agn napisał/a: | | Dlaczego ma nominacje w kategorii "najgorszy remake lub sequel"? |
Internety piszą, że Amerykanie uważają "365 dni" za remake "Greya".
Agn - Śro 10 Mar, 2021 19:51
Co moze byc glupszego od "365 dni"?
Nie no, dowcipy pisza sie same...
Ania Aga - Śro 10 Mar, 2021 20:15
| Barbarella napisał/a: | | Agn napisał/a: | | Dlaczego ma nominacje w kategorii "najgorszy remake lub sequel"? |
Internety piszą, że Amerykanie uważają "365 dni" za remake "Greya". |
RaczejRozwazna - Pią 12 Mar, 2021 19:43
Ogłoszono te nominacje do Malin. Sam rzut oka na to, w jakim towarzystwie znalazła się główna bohaterka w/w hitu pokazuje, że to naprawdę jest wielka nobilitacja dla tego filmu i ludzi w nim grających (bo przecież nie aktorów - Sieklucka w niczym innym nie grała):
Anne Hathaway - "Jego ostatnie życzenie" i "Wiedźmy"
Katie Holmes - "Brahms: The Boy II" i "Sekret: Odważ się marzyć"
Kate Hudson - "Music"
Lauren Lapkus - "Niewłaściwa Missy"
Anna-Maria Sieklucka - "365 dni"
Wręcz fenomenalna zagrywka promocyjna jak na moje oko - nie zdziwiłabym się gdyby ktoś z producentów filmu się zakręcił wokół tych nominacji.
https://www.onet.pl/film/...yw2q83,681c1dfa
Loana - Pią 12 Mar, 2021 21:04
Wiedźmy?? Bosz, nie wierzę, żeby to aż tak zasługiwało na maliny -_-
natomiast Niewłaściwa Missy już bliżej, okropny był ten film -_-
Agn - Pon 26 Kwi, 2021 07:56
Oscary rozdane: https://www.google.com/am...tow,nId,5192143
Trzykrotka - Pon 26 Kwi, 2021 08:40
Tytuly filmów nie mówią mi nic, a nic. Ale bardzo cieszę się z Oscara dla starszej pani, koreańskiej aktorki Yun Yeo Jung, a Minari chciałabym zobaczyć. Frances McDormand dostała i Anthony Hopkins
BeeMeR - Pon 26 Kwi, 2021 08:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Tytuly filmów nie mówią mi nic, a nic. | To tak jak mnie
Pooglądałam kiecki - niektórzy bardziej rozebrani niż ubrani, ech. Niby nic nowego...
Agn - Pon 26 Kwi, 2021 11:40
Ja strasznie chcialam zobaczyc "Nomadland" i "Obiecujaca. Mloda. Kobieta", ale jak weszlo na ekrany, to kina zamkneli.
Rzecz jasna nadal chce obejrzec i mam nadzieje, ze niedlugo te kina sie wreszcie otworza...
Barbarella - Pon 26 Kwi, 2021 12:36
Dzisiaj słyszałam, że "Nomadland" ma być wyświetlany od czternastego maja. I też trzymam kciuki za kina i ich otwarcie do tego czasu.
|
|
|