To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Agn - Czw 31 Mar, 2016 22:05

Trzykrotka napisał/a:
a Argusowi otworzy się każda rana po kolei, bez znieczulenia.

I że będzie obficie z nich krwawił, a potem wda się gangrena. :evil:
Ale czekam na akcję Big Bossaaaa! :excited: Już ci pitoliłam w smsie, powtórzę i tutaj - Wachlarz zdejmie mundur, przywdzieje czerń, nasunie daszek na oczy, tak że te jego niesamowite oczy ledwie widać i... Agn zamieniła się w budyń, a potem ściekła na podłogę. I kto to teraz posprząta, to nie wiem, ale ja nie wstaję, tak będę leżała. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
Boję się o obu lekarzy: i śliczny i ten od pielęgniarki jakoś mi wyglądają na potencjalny odstrzał.

Ja myślę, że Trzeci da sobie spokojnie radę, mam nadzieję, że doktorek-czebol przeżyje (został ugryziony już po wysłaniu próbek - czy ktoś go sprawdził potem???), mam też szczerą nadzieję, że zarówno Drugi, jak i Pierwszy przeżyją. Coś czuję, że jak Si Jin tak dalej będzie robił, to go po prostu z tego wojska wywalą. ;)

Agn - Czw 31 Mar, 2016 22:09

BeeMeR napisał/a:
Na wszelki wypadek naści 95%

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited: :excited: :excited:

Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2016 22:25

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Na wszelki wypadek naści 95%

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited: :excited: :excited:

Egzaktly :excited: :excited:
Odpalam i na pohybel zdrajcom :uzi: :uzi:

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 22:27

Ja odpaliłam - ach jak panom pięknie w czerni :serce2:
Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2016 22:29

:excited: :excited: Czerni przybywaj! (w czym im nieładnie.... )
Odpalam :cheerleader2:

Agn - Czw 31 Mar, 2016 22:40

Trzykrotka napisał/a:
Odpalam i na pohybel zdrajcom

6 minut! Kurde, jeszcze 6 minut i będzie mojeeeee!!! :excited:
Trzykrotka napisał/a:
Czerni przybywaj! (w czym im nieładnie.... )

Zastanówmy się nad tym przez chwilę...
.............ale później, po odcinku!!! :excited:
(4 minuty!)

Agn - Czw 31 Mar, 2016 22:49

Dzięki za łatkę, Basiu!
A u mnie jak minuta zawisła, tak wisi. *łazi jak tygrys po klatce* Rrrraaaawwwwwrrrrrr...

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 22:52

O matko co za okropna piosenka!
Co za okropna jasnoróżowa szminka u wracającego z misji człeka w czerni! :paddotylu:
Aż mi się fuksje Heirs przypomniały, brr :confused3:
No, ale misja zacna :szacuneczek:

Agn - Czw 31 Mar, 2016 22:54

Nie dręcz...
AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! MAAAAAM!!! MAM! MAAAAM!!! *podskakuje pod sufit i bierze się za 12tkę* Nie ma mnie! :excited:

BeeMeR - Czw 31 Mar, 2016 22:57

Zwłaszcza scena "sori about the sari" mi się podobała :mrgreen:
Trzykrotka - Pią 01 Kwi, 2016 00:03

Skończyłam - Agn :przytul: :przytul: :kwiatek: wielkie dzieki za wspólne wyciąganie prześcieradeł i machanie pomponami.
Co za piękny odcinek, rany! Pani gładko przeszła przez wszystkie fazy nastrojów i klimatu. Ryczałam, ogryzałam paznokcie, serce mnie bolało, a potem była kawa....(piękny pomysł z powtórzeniem sytuacji w odwrotnej konfiguracji) i poranna przebieżka dialogowana - że o końcowej nie wspomnę :rotfl: I kłótnia przy kurczaku i panowie w fartuchach i gorąca kapiel (in spe) i w ogóle... Mogłoby tak się skończyć. Nie, no jeszcze ta kąpiel musi być. I czy ktoś zwróci ten kamyk na plażę?
Coraz bardziej boję cię, co wymyślili na 4 pozostałe odcinki.
Scena z Wachlarzem palącym zdjęcie złamała mi serce.

BeeMer, z szminką z Heirs nic się nie równa :frustracja: Ta tutaj to był pryszcz. Bardziej mi przeszkadzała ta ziemista, którą pomalowali usta chorej MJ. Z bliska było widać, ze to makijaż

Ciekawa jestem, w którym miasteczku kręcili scenę z wieżą zegarową - jak tam ślicznie!

Mam zrobione napisy do 8 :banan: Na surowo póki co, ale pewnie niedługo sprawdzę i wrzucę :kwiatek:

Aragonte - Pią 01 Kwi, 2016 00:29

Widzę, że tłumaczenie Kropek idzie pełną parą - to ja pewnie obejrzę kiedyś z polskim sosem :)

Smoczy OST nr 8, chyba ostatnia część, której - wrrrrrgrrrrwwwww! :uzi: - nie ma na oficjalnym soundtracku :?
Pieśń Ddang Sae o górach zielonych:
https://youtu.be/XI45mqIJOKQ
Druga piosenka to duet YBJ i Gap Bong, ale nie dysponuję linkiem.

Edit: już dysponuję :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=ud8hQBkTaRM

Trzykrotka - Pią 01 Kwi, 2016 00:33

Smocze piesni :serduszkate:
Agn - Pią 01 Kwi, 2016 00:35

Piękneeee!!! Trzykrotkę muszę przeprosić za faflunienie od rzeczy i zawracanie jej głowy - wybacz! :kwiatek:
Cudny odcinek akcja z początku to sam miód, to, że nasza para zamiast się foszyć, przechodzi etapy i decydują się być razem, nie zrywając przy pierwszej z brzegu okazji. Wg mnie jest to przecudne.
Pocałunek przy wieży - miodzio.
Fatima ma spokój, seksowna barmanka się nią zajmie (mam nadzieję), kąpiel się pewnie kiedyś od... no właśnie! Widziałyście zapowiedź! Toż tam widać, że:
a) Pierwsi chyba wypiją o jedno soju za wiele iiiii...
albo to jest zwykłe wishful thinking
b) Drudzy może wreszcie zaliczą kisu, którego nikt nie wytnie
c) i ciekawam co z Trzecimi, bo bieg z żołnierzami zasługiwał na owacje na stojąco :D :D :D
W zapowiedzi widać też panów w garniturach. :serce: Agn zemdleje jak nic. Czy oni tam będą jakiegoś VIPa ochraniać? Zgaduję, że prezydenta.
Martwię się, co teraz będzie, bo w tym odcinku to jakby idealny finał. A zatem prawdziwy, obawiam się, da nam w kość.
Nie, nie odpowiadajcie na to ostatnie, wszystko wyjdzie w praniu.
Jej... wiecie, że jeszcze tylko 2 tygodnie i będzie po ptokach? :cry2:
Ale jedno wam powiem - takiego szału dawno nie było. Ostatni raz chyba przy Heirsach. Smoki robiły to inaczej, nieco łagodniej, a trzymały za serce. Kropki sprawiły tę świromanię, którą... hah! ostatnim razem zaliczyłyśmy w 2013. Jej!
Cudnie się razem ogląda. Ach i och! ^^

Agn - Pią 01 Kwi, 2016 00:36

Aragonte napisał/a:
Widzę, że tłumaczenie Kropek idzie pełną parą - to ja pewnie obejrzę kiedyś z polskim sosem

Ja pewnie powtórki bardzo intensywne będę czynić. :serce:

SMOCZE PIEŚNI!!! :serce: Własnie przeczytałam odpowiedź - nie ma tej pieśni na soundtracku. Ale jest czysta wersja na YT. Poradzimy sobie i z tym.
Ale wielki żal, że jej nie ma na oficjalnej płytce. Jest tak piękna, tak pięknie z uczuciem zaśpiewana... Aż mi łzy pociekły na wspomnienie. :cry2:

Aragonte - Pią 01 Kwi, 2016 00:40

Agn napisał/a:
SMOCZE PIEŚNI!!! :serce: Własnie przeczytałam odpowiedź - nie ma tej pieśni na soundtracku. Ale jest czysta wersja na YT. Poradzimy sobie i z tym.

Już sobie poradziłam :wink:
Hmmm? :flirtuje2:

Agn napisał/a:
Ale wielki żal, że jej nie ma na oficjalnej płytce. Jest tak piękna, tak pięknie z uczuciem zaśpiewana... Aż mi łzy pociekły na wspomnienie. :cry2:

Oj pięknie :cry2: Moje biedne serce... Nie ma już Smoków :cry2: Nie będzie więcej Ddang Sae/Yi Bang Ji :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Agn - Pią 01 Kwi, 2016 00:45

Aragonte napisał/a:
Już sobie poradziłam
Hmmm?

Hem hem hem? :flirtuje1: :flirtuje1: :flirtuje1:
Aragonte napisał/a:
Oj pięknie Moje biedne serce... Nie ma już Smoków Nie będzie więcej Ddang Sae/Yi Bang Ji

Wiem, co czujesz. Wciąż mam posmoczego kaca. I nie wierzę, że w tym tygodniu nie było nowych odcinków. Ech...

Aragonte - Pią 01 Kwi, 2016 00:56

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Już sobie poradziłam
Hmmm?

Hem hem hem? :flirtuje1: :flirtuje1: :flirtuje1:

A sprawdź no pocztę :wink:

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Oj pięknie Moje biedne serce... Nie ma już Smoków Nie będzie więcej Ddang Sae/Yi Bang Ji

Wiem, co czujesz. Wciąż mam posmoczego kaca. I nie wierzę, że w tym tygodniu nie było nowych odcinków. Ech...

:cry2: :cry2: :cry2:
To głupie, durne, idiotyczne, wiem... ale ja się naprawdę czuję jakoś przywiązana do postaci YBJ :( I strasznie mi przykro, że wyszło, jak wyszło i niczego więcej się nie dowiem :cry2:
Jednak własna twórczość ma jedną zaletę - wszystko zależy ode mnie :?

Agn - Pią 01 Kwi, 2016 01:03

Aragonte napisał/a:
A sprawdź no pocztę

Hyhy koffana! :serce:
Aragonte napisał/a:
To głupie, durne, idiotyczne, wiem... ale ja się naprawdę czuję jakoś przywiązana do postaci YBJ

Przepraszam, ale muszę zareagować - NIE, TO NIE JEST ANI GŁUPIE, ANI DURNE, ANI IDIOTYCZNE! Tak jak kochamy postacie z książek i nosimy je w sercu czasem nawet do końca życia (nie wiem, czy kiedykolwiek Boromirowi zabraknie miejsca w moim sercu), tak ma prawo się tak stać w przypadku postaci z serialu. Bang Ji to super postać i też ją kocham i żałuję, że poza tym, co było w Smokach i co ewentualnie jeszcze mnie czeka w TWDR niczego więcej nie będzie.
Nie przeszkadza w niczym fakt, że została tak świetnie zagrana, tak jak nie wadzi mi, że widziałam non stop np. Sambonga (skapnęłam się, że to KMM chyba w Krakowie).
Ich habe gesagt. :)
Aragonte napisał/a:
Jednak własna twórczość ma jedną zaletę - wszystko zależy ode mnie

Owszem. Ale ja np. wolę nie tworzyć, bo kusi wtedy, by było słodko temu, komu lubię. Książka kogoś innego może mnie zaskoczyć i pozwoli mi przeżyć niejedno. Smoki zafundowały mi niejedno katharsis. :)

Aragonte - Pią 01 Kwi, 2016 01:12

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Jednak własna twórczość ma jedną zaletę - wszystko zależy ode mnie

Owszem. Ale ja np. wolę nie tworzyć, bo kusi wtedy, by było słodko temu, komu lubię.

Och, swoich bohaterów zdarzało mi się dręczyć (pospoileruję bez stresu, bo nie czytałaś i nie sądzę, abyś miała okazję to przeczytać). Ktoś stracił rękę, ktoś był dręczony na różne sposoby, a ktoś inny przeżył wojenny gwałt.

No dobra, idę sobie :-|

Agn - Pią 01 Kwi, 2016 01:23

Aragonte napisał/a:
Och, swoich bohaterów zdarzało mi się dręczyć (pospoileruję bez stresu, bo nie czytałaś i nie sądzę, abyś miała okazję to przeczytać). Ktoś stracił rękę, ktoś był dręczony na różne sposoby, a ktoś inny przeżył wojenny gwałt.

To ja mam pewnie nieco inaczej. ;)
Na szczęście nie dręczę nikogo swoją grafomanią.
No, powiedzmy, że do czasu. :P
Aragonte napisał/a:
No dobra, idę sobie

Gdzie? Wracaj! :cry2:

Aragonte - Pią 01 Kwi, 2016 01:26

Agn napisał/a:
To ja mam pewnie nieco inaczej. ;)
Na szczęście nie dręczę nikogo swoją grafomanią.

Ja dręczyłam :? Ale dałam już spokój.

I nie ma mnie tu :-|

Agn - Pią 01 Kwi, 2016 01:32

Widzę cię! *wskazuje paluchem na Aragonte*
Spokojnie, spokojnie, niedługo wszyscy zostaniecie udręczeni. :twisted:
No chyba że mi nic nie wyjdzie, to wtedy zostaniecie uratowane. ;)

Agn - Pią 01 Kwi, 2016 02:01

Nawzruszałam się przy smoczych pieśniach, ochłonęłam po podwójnej dawce Kropek... Czas na ploty!
No i macie - PSH nie wystraszyła się i poszła na głęboką wodę.
http://www.dramabeans.com...r-sbss-doctors/
On ją naprawdę pożre w dwie sekundy i tylko mlaśnie.
Ale z przyjemnością sobie to pooglądam. Nawet jeśli to medyczna drama (wytrzymam! będę dzielna!), ale Kim Rae Wona to ja chętnie obejrzę. Prrrrroszę, niech on będzie wyjątkowo wrednym ordynatorem, który będzie nią komenderował do woli. :twisted:

Agn - Pią 01 Kwi, 2016 02:08

I jeszcze głupotka, czyli 9 must-see dramy pani od scenariusza Kropek.
https://www.dramafever.co...s-kim-eun-sook/
1. NIE! Próbowałam kiedyś (nie wiedziałam, że to ona) - nie polecam.
2. Już po tytule, który brzmiał jak jedynka stwierdziłam, że nie chcę.
3. Patrz wyżej. :rotfl:
4. Nie znam.
5. O rany, to ona? Tak! Tak! Tak!
6. NIE! Ma chwile świetne, ale po przemyśleniu doszłam do wniosku, że jednak nie lubię tej dramy. Tak, obejrzałam ją, momentami się śmiałam, ale nie. Nie. Nie.
7. Taaaaak. Lubię. Bardzo. Wiecie o tym, proszę o wybaczenie. ;)
8. LMH, przepraszam... wiem, że zachowałam dramę... wiem, że ją tłumaczyłam... ale do tej pory nie udało mi się przekonać, że powinnam ją powtórzyć.
9. Mhmm... :serduszkate: