To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

Caitriona - Sob 09 Sty, 2016 22:47

Harry_the_Cat napisał/a:
chyba sie za Agent Carter wezme, bo mi sie spodobala.

Ja też namawiam :) :D

Harry_the_Cat - Sob 09 Sty, 2016 22:59

Na razie odpalilam Jack Ryan: Shadow Recruit - jego przykrywka to moje zycie nie tak dawno. Compliance Officer jedzie do Moskwy rozmawiac z klientami :rotfl:
Szafran - Nie 10 Sty, 2016 22:09

No i dojechałam z "JJ" do końca. Ciekawa jestem, w jaką stronę poprowadzą kolejny sezon.

Ogólnie nieźle się bawiłam, ale moim zdaniem jest o jakieś 3 odcinki za długi, zamknięcie historii w 10 zrobiłoby jej na dobre. Tak jak w pewnym momencie akcja zaczęła się zagęszczać, tak pod koniec siadła, zrobiła się rozrzedzona, jakby na siłę rozciągnięta to tych 13 epizodów.

Z trudem przyzwyczajałam się do Tennanta jako geniusza zła. Po prostu nawykowo jak go widzę, chcę mu kibicować;), bardzo sympatyczny aktor. No i nic nie poradzę, dla mnie pzede wszystkim Doktor:D.

Nie mogłam za to znieść przyjaciółki bohaterki, Trish dla mnie śmiało może konkurować z Barbarą z "Gotham" w kategorii najbardziej irytującej postaci kobiecej;).

Harry_the_Cat - Wto 12 Sty, 2016 21:47

praedziu - na now tv juz nie mam odc 1 i 2 - czy musze cos wiedziec, czy sie wciagne od odc 3?
Aa, mowie o Agent Carter.

praedzio - Wto 12 Sty, 2016 21:53

Hm, już nie pamiętam, jak tam leciało po kolei. :mysle: A na yt nie ma?
Anaru - Nie 17 Sty, 2016 00:18

Heh, też jestem zdania, że tak to własnie wygląda przy wymyślaniu polskich tytułów filmów ;)

podkradłam stąd:
https://www.facebook.com/MARVELFanPolska/?fref=nf

Szafran - Sob 23 Sty, 2016 16:31

Napoczęłam "Daredevila" i mam mieszane uczucia. Pierwszy odcinek mi się podobał, ale potem... to mnie nuży, to znów zaciekawia. Jestem na 8 odcinku, więc pewnie dojadę do końca sezonu. Ale o czymś świadczy, że nie zrobiłam sobie maratonu devilowego, choć mam dziś cały dzień na relaks i oglądanie, a przerzuciłam się na fabuły.

Chyba niedobrze, że bardziej od głównego bohatera obchodzi mnie Karen - btw, miło widzieć w innym wcieleniu Jessicę z "True Blood" :D

praedzio - Sob 23 Sty, 2016 16:59

No, popatrz - a ja dokładnie tak mam z Jessicą Jones. :mysle: Nie jestem w stanie obejrzeć na raz więcej niż pół odcinka. Męczy mnie - nie w sensie, że nudzi, tylko męczy psychicznie. Robię się nerwowa, niespokojna, pauzuję odcinek, żeby zająć się czymś innym i odpocząć. Ewentualnie później odpalam znowu. ;)

Jak babcię kocham, z DD nie miałam takich perypetii. ;)

Szafran - Sob 23 Sty, 2016 17:17

Ale DD mnie nie męczy psychicznie:). Tylko tak zwyczajnie nudzi.

I jak ja nie znoszę rosyjskich gangsterów :roll:

praedzio - Sob 23 Sty, 2016 17:23

E, ten jeden fajny był.
W ogóle podobają mi się czarne charaktery tutaj. :oklaski:

Szafran - Sob 23 Sty, 2016 17:30

Mnie się spodobał ten mentor bohatera, który się pojawia znienacka. I motyw tej papierowej bransoletki.
praedzio - Sob 23 Sty, 2016 18:13

O, a dla mnie to go mogłoby nie być. Jakaś niedopracowana postać.
:roll: Za to Wesley... :love_shower: No, majstersztyk! :thud: :thud: :thud: Kurczę, mam ochotę sobie powtórzyć ten serial! :lol:

Szafran - Sob 23 Sty, 2016 18:45

Ale za to te marvelowe seriale zmobilizowały mnie w końcu, żeby obejrzeć filmy kinowe. Bo, wstyd przyznać, nie widziałam nic.

Poprosiłam przyjaciela komiksiarza i kinomaniaka, by mi poradził, co warto bardziej, a co mniej, i z jego przewodnictwem sobie sporządziłam kolejkę:D Jak dobrze pójdzie, dziś zacznę od początku, czyli "Iron Mana". :D

A poza tym jestem już meganakręcona na "Deadpoola" - zwiastunami i ich genialną kampanią promocyjną. I znając kategorię wiekową, jaką ma film w USA, oczekuję, że będzie naprawdę niegrzecznie :twisted:

Caitriona - Sob 23 Sty, 2016 21:07

Szafran napisał/a:
A poza tym jestem już meganakręcona na "Deadpoola" - zwiastunami i ich genialną kampanią promocyjną. I znając kategorię wiekową, jaką ma film w USA, oczekuję, że będzie naprawdę niegrzecznie

Czekam na ten film z niecierpliwością :D :D Ma świetną kampanię :rotfl:

Admete - Sob 23 Sty, 2016 21:15

Obejrzałam zwiastun i stwierdziłam, ze dla mnie minął już czas filmów gore ;)
Caitriona - Sob 23 Sty, 2016 21:37

Admete napisał/a:
ze dla mnie minął już czas filmów gore

W życiu takiego nie obejrzałam ;)

Admete - Sob 23 Sty, 2016 21:48

Ja też nie :) No i nie zamierzam - dla mnie ten zwiastun był już wystarczająco krwawy.
Caitriona - Sob 23 Sty, 2016 21:51

Krwawy tak, ale do gore to chyba mu jednak daleko. Ale ok, dla każdego co innego :D Mnie kusi humor i zupełnie inny superbohater niż wszyscy dotychczas.
Admete - Sob 23 Sty, 2016 21:53

Ja nie mam po drodze z superbohaterami ;) Za stara jestem, nie chwyci. Agentka Carter chyba wróciła z 2 sezonem, ale ja nie wiem, z którego komiksu ona jest ;)
Caitriona - Sob 23 Sty, 2016 22:10

Admete napisał/a:
Agentka Carter chyba wróciła z 2 sezonem

Tak, nawet dałam radę obejrzeć pierwszy odcinek.

Też nie wiem, z Kapitana A.? Nie czytałam komiksów, ale lubię ich ekranizacje :-P

Szafran - Nie 24 Sty, 2016 01:34

"Iron Man" jest czadowy. :love_shower: :love_shower:

I poprzestanę na tym zdawkowym entuzjazmie, bo padam spać:D

Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2016 18:22

John Barrowman & Stephen Amell spiewaja Music of the Night: https://www.facebook.com/...384224/?theater

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

praedzio - Pon 25 Sty, 2016 05:14

Jakoś nigdy nie miałam okazji zobaczyć wyciętej sceny z Avengersów: https://www.youtube.com/watch?v=Pov4qMSfg9w

Kapitan... :serce:

Szafran - Wto 26 Sty, 2016 21:55

No i "Daredevil" dokończony.

Raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie na plus.

Główny Zły mi się bardzo nie podobał. Taki tłuk, zero finezji. Lubię złych, co są w jakimś sensie fascynujący. Tutaj po Wesleyu nikt mi już nie został po złej stronie.

Na ten film kinowy o Daredevilu, co coś o nim się przebąkuje, bym się nie pogniewała.

Szafran - Śro 27 Sty, 2016 17:57

"Thor" - bardzo się dobrze bawiłam, choć nie bez pewnych ale. Największe "ale" to Natalie Portman i jej nijaka postać.
Nie zachwyciły też sceny akcji.

Ale Anthony Hopkins <3. I Loki<3 Tyleż fajniejszy od braciszka:P