To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Caitriona - Nie 09 Lis, 2014 19:44

Admete napisał/a:
Za to Grantchester świetne

Oglądasz? Super. Bardzo mi się ten serial podoba. Dochodzę do wniosku, ze lubię gdy osoba duchowna rozwiązuje zagadki kryminalne ;)

Harry_the_Cat - Nie 09 Lis, 2014 19:54

Zapomnialam o Granchester :/
Caitriona - Nie 09 Lis, 2014 19:59

To nadrób, jak dasz radę - warto ;)
Akaterine - Nie 09 Lis, 2014 20:09

Caitriona napisał/a:
Oglądasz? Super. Bardzo mi się ten serial podoba. Dochodzę do wniosku, ze lubię gdy osoba duchowna rozwiązuje zagadki kryminalne ;)

Szczególnie, gdy osoba duchowna jest młoda, przystojna i przesympatyczna :serce2: .
Szkoda, że to już koniec.

Admete - Nie 09 Lis, 2014 20:16

Bardzo przystojna i wyjątkowo sympatyczna ;) Czy wy też nie możecie ścierpieć tej całej Amandy? zachowuje się jakby żyłą w średniowieczu co najmniej musi słuchać tatusia w sprawie zamążpójścia. Pani M - prawdziwy skarb ;) A Leonard? Przeuroczy.
Caitriona - Nie 09 Lis, 2014 21:40

Akaterine napisał/a:
Szczególnie, gdy osoba duchowna jest młoda, przystojna i przesympatyczna

:mrgreen: :mrgreen: oj, miły dla oka jest ten chłopak, nie ma co ukrywać.

Admete napisał/a:
Pani M - prawdziwy skarb ;) A Leonard? Przeuroczy.

Uwielbiam ich, szczególnie gdy mają wspólne sceny :D

Katarynka - Wto 11 Lis, 2014 12:30

Zachęcona pozytywnymi opiniami nt. serialu "Grantchester" zabrałam się za niego wczoraj i jestem już na 4 odcinku :) Przyznaję jestem pod dużym wrażeniem serialu. :)
Caitriona - Wto 11 Lis, 2014 15:23

Katarynka napisał/a:
Przyznaję jestem pod dużym wrażeniem serialu

Bardzo mnie to cieszy :D

A ja obejrzałam ostatni odcinek. Trochę mnie zaskoczyli, chyba że będzie druga seria? Dobrze mi się to ogląda.

Eeva - Wto 11 Lis, 2014 18:03

Ile odcinków? 6?
Caitriona - Wto 11 Lis, 2014 18:41

Tak :)
Katarynka - Wto 11 Lis, 2014 20:20

Mnie też zakończenie zaskoczyło, aczkolwiek myślę że to było bardzo fajne zakończenie. Ciekawa jestem czy drugi sezon w planach?
A jako, że miałam dziś dużo wolnego czasu obejrzałam jeszcze "The suspicions of Mr Whicher" :)

Admete - Wto 11 Lis, 2014 21:43

Podobał mi się ten ostatni odcinek.
Caitriona - Wto 11 Lis, 2014 22:20

Cytat:
Podobał mi się ten ostatni odcinek

Scena na komisariacie z mrs M. i Leonardem, bosska :mrgreen:

Caitriona - Pią 14 Lis, 2014 16:05

The Fall wróciło z drugą serią.
Akaterine - Pią 14 Lis, 2014 16:29

Dzięki za info, myślałam, że dopiero na początku przyszłego roku.
Caitriona - Pią 14 Lis, 2014 21:45

Tez tak myślałam, a tu prosze, jest pierwszy odcinek. Wróciło też Ripper Street z trzecią serią :banan_Bablu:
Harry_the_Cat - Pią 14 Lis, 2014 22:57

Obejrzalam pierwszy odcinek The Fall (nie widzialam pierwszej serii, ale uznalam, ze musze zobaczyc, czy chce mi sie szukac). Dobrze zrobione, ale ciezkie. Nie na wszystkie dni...!
Admete - Sob 15 Lis, 2014 07:47

Nie wiem, czy będę wracać do The Fall, a do Ripper Street nie wrócę, bo nie widziałam do końca 2 serii.
Jotka - Sob 15 Lis, 2014 10:52

Zaczęłam oglądać Skorpion http://www.filmweb.pl/serial/Skorpion-2014-710660# , można się troche pośmiać z geniuszy :wink:
Niestety AXN puszcza odcinki o 23-ciej :-|

Caitriona - Sob 15 Lis, 2014 23:02

Ja Ripper Street nie porzuciłabym za Chiny - jest wszystko to, co lubię ;) Co do The Fall, fakt, ciężki klimat, ale Anderson jest świetna.
BeeMeR - Sob 15 Lis, 2014 23:10

Czy ja wspominałam może, że moim absolutnie ulubionym bohaterem White Collar jest Mozzie? Uwielbiam tą postać :serduszkate: Główni panowie są ok, ale to Mozzie mnie najbardziej cieszy :banan:
Admete - Nie 23 Lis, 2014 19:23

Nadrabiam różności. Zbrodnię próbowałam obejrzeć i nie dałam rady. Straszne nudy, a aktorzy nie potrafią grać. To już ten pierwszy odcinek Watahy był lepszy.
primavera - Pon 24 Lis, 2014 14:09

ostatnio przez przypadek obejrzałam Profilage - francuski serial kryminalny a na AXN leci już 4 seria - zaintrygował mnie nawet chiciaż trudno powiedzieć co w nim nowatorskiego po prostu sprawy sa ciekawie przedstawione imho
Admete - Czw 27 Lis, 2014 21:02

Person of interest ma niesamowity sezon. Wszystko jest przemyślane do ostatniego elementu.
Akaterine - Sob 29 Lis, 2014 20:03

Dla informacji na przyszłość - powstaje serial "Partners in Crime" oparty (pewnie luźno) na powieściach Agathy Christie o duecie Tommy i Tuppence. Jako Tuppence siostra Jenny Lee z "Call The Midwife" :) .