To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Rufus Sewell

Gosia - Śro 14 Lut, 2007 22:07

Obejrzalam "Poskromienie zlosnicy". Dla Rufusa oczywiscie, bo dla kogóż innego ;)
Dobra muzyka, kilka sekwencji swietnych np. zmiana koła. ;)
Dwie sceny mnie powalily na kolana ..
Dlugie ujecie z dolu do gory na Rufusa w surducie przed slubem :thud:
A druga jak nozke zalozyl na nozke i bylo widac nogi w rajstopkach :thud:
Ale mimo to wole go ogladac w meskich ciuchach :mrgreen:
Ten moment w ktorym ona mowi jak to jest podnozkiem meza, drazni mnie we wszystkich ekranizacjach tej sztuki :? ??:

Alison - Czw 15 Lut, 2007 11:17

Gosia napisał/a:

Dwie sceny mnie powalily na kolana ..
Dlugie ujecie z dolu do gory na Rufusa w surducie przed slubem :thud:

Prawdaaaa? :serduszkate:

Pemberley - Czw 15 Lut, 2007 11:37

Gosia napisał/a:
:

no i dotego zamawianie tego alkoholu na lotnisku :rotfl:

Alison - Czw 15 Lut, 2007 11:38

Pemberley napisał/a:
Gosia napisał/a:
:

Tak! Potrójna. Ale DUŻA!

Pemberley - Czw 15 Lut, 2007 11:38

Alison napisał/a:
Pemberley napisał/a:
Gosia napisał/a:
:

Tak! Potrójna. Ale DUŻA!

dokladnie!!! :rotfl:

Monika - Pon 19 Lut, 2007 11:33

Powiem jedno. ON jest BOSKI :thud: Jestem w trakcie oglądania Middlemarch, niebawem może załapię się na Poskromienie. Gdzie ja się uchowałam, że go nie dojrzałam :mrgreen:
Pemberley - Pon 19 Lut, 2007 11:41

Monika napisał/a:
Jestem w trakcie oglądania Middlemarch, Gdzie ja się uchowałam, że go nie dojrzałam :mrgreen:

ja go odkrylam wlasnie w Middle i to bylo zaskoczenie. a potem bylo " Dark city". najlepsze wciaz przed toba.

okryc super aktora, a potem jeszcze odkryc jego talent komediowy, aaaaaaach.
- bedziesz miec podowojna radosc przy "poskromieniu"

Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 11:41

Mówcie co chcecie, jego mina na wieść, że ona na urlopie nie nosi majtek jest zabójcza. Ot rybka złapana na haczyk :D
moniczko - poskromienie jest BOSSSSKIE !!!!

Monika - Pon 19 Lut, 2007 12:05

AineNiRigani napisał/a:

moniczko - poskromienie jest BOSSSSKIE !!!!

Wyobrażam sobie :mrgreen: Tylko martwię się trochę o siebie, bo zmieniam facetów w sygnaturze, niemal z prędkością światła, to jest normalne??? :? ??:

Harry_the_Cat - Pon 19 Lut, 2007 12:08

Mi tam się chwilowo tylko krzyżyk wyświetla ;)
Marija - Pon 19 Lut, 2007 12:14

Monika napisał/a:
Tylko martwię się trochę o siebie, bo zmieniam facetów w sygnaturze, niemal z prędkością światła, to jest normalne??? :? ??:
Szkoda, że nie ma teraz lusterek kieszonkowych ze zdjęcuszkiem Gwiazdy na rewersie. Ile byś miala lusterek w torebce? :shock: :rotfl:
Monika - Pon 19 Lut, 2007 12:22

Nie strasz mnie; choć przyznam, że mam pojemną torbę, tak samo jak serce :mrgreen:
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 12:24

Marijo, ile każda z nas by miała? ja sama bez kozery powiem: pińćset.
malmik - Pon 19 Lut, 2007 18:44

w tym 499 z T :rotfl: obikiem
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 19:24

Malmiku, jak możesz? !!!! całe pińset !!!!
A drugie pińset zostawię sobie na Horasia z jeziora, Willa (ach ahc ach - moje ostatnie odkrycie), Upiornego Marka Attyllę i kilku innych.
Mam pojemne torebki (tzw. "torebki nauczycielskie" :D ), w dodatku typowo kobiece (nawet drucik nosze) to się wszystko zmieści :D

malmik - Pon 19 Lut, 2007 20:53

Ciekawe jakie byłoby prawdopodobieństwo wyciągnięcia Tobika
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 21:14

1:1?
malmik - Pon 19 Lut, 2007 22:00

A słyszałaś o prawie Murphy'ego :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 22:32

słyszała ... no cóz, zgodnie z nim, to Tobik nie wpadnie w łapki wcale (lub 1:10) :D
Pemberley - Wto 20 Lut, 2007 09:57

Monika napisał/a:
Powiem jedno. ON jest BOSKI :thud: Jestem w trakcie oglądania Middlemarch, niebawem może załapię się na Poskromienie. Gdzie ja się uchowałam, że go nie dojrzałam :mrgreen:

Jak juz obejrzysz, to moze podzielisz sie wrazeniami? Middlemarch jest wciaz jakos malo popularny tu wsrod dam, moze ktos sie zainteresuje :hello:

Anonymous - Wto 20 Lut, 2007 12:07

Mało popularny??? Prawie wszystkie je mają, oglądały i sa pod wielkim wrażeniem. Z tego co pamietam burzliwie komentowałyśmy ...
Alison - Wto 20 Lut, 2007 14:19

AineNiRigani napisał/a:
Mało popularny??? Prawie wszystkie je mają, oglądały i sa pod wielkim wrażeniem. Z tego co pamietam burzliwie komentowałyśmy ...

Aine Tobika zdradziłaś? I masz taki sam avatar co Aragonte, ja już nie wiem, która gada muszę sygnaturki czytać. Co to się porobiło.... :? ??:

Anonymous - Wto 20 Lut, 2007 14:41

Bo my z Aragonte połączone wyśpiewywaniem peanów ku czci pewnego górnika ... :D
Tobik wróci predzej czy pozniej (tytułu nie zmieniłam :D ), ale nie mogłam sie oprzec pokusie złożenia hołdu tym boskim oczom i rzesom ...

P.S. Nasze avatary nie są takie same :D

Monika - Pon 26 Lut, 2007 21:32

Obejrzałam Poskromienie, raz sama, drugi z mamą, trzeci z obojgiem rodziców, została jeszcze siostra :mrgreen: Dawno się tak nie uśmiałam. Rufus bajeczny, nawet ta kiecka i makijaż nie pozbawił go męskości. A ta malutka Katarzynka i ta górna wściekła warga, scena w windzie powalająca :thud: A niedługo zrobię sobie seansik z Dangerous beauty, Rufus w wenecjańskich ciuchach :razz:
miłosz - Pon 16 Kwi, 2007 16:57

Rufus Sewell zagra obok Emmanuelle Beart w "Vinyan", nowym horrorze w reżyserii Fabrice’a du Welz, autora intrygującego dreszczowca "Calvaire".

Akcja "Vinyan" (słowo to oznacza po tajsku duszę) toczy się w czerwcu 2006. Rodzice nie mogący pogodzić się ze stratą syna w tsunami powracają do Bangkoku. Ciało zaginionego nigdy nie zostało odnalezione, więc matka nie ustaje w poszukiwaniach. Niespodziewanie w jej ręce trafia kasta wideo, na której kobieta dostrzega chłopca wyglądającego identycznie jak jej dziecko. Małżonkowie wyruszają w śmiertelnie niebezpieczną podróż w głąb tajskiego półświatka.

Zdjęcia rozpoczną się w połowie maja w Tajlandii i potrwają 10 tygodni (wiadomość z filmweba)