To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Paul Newman

praedzio - Czw 09 Sie, 2012 08:40

Oooo, muszę zaopatrzyć się w Lady L! :excited:
Agn - Czw 09 Sie, 2012 21:34

Kochana, polecam ci ten film z całego serca! Jeno uprzedzam, że sos angielski. Ale jest!

Dziś nabyłam Żądło. I siostra zezwoliła, bym poszalała. No to zamówiłam sobie tę kolekcję filmów, 4 za w sumie 75 zł. Teraz muszę obczaić, gdzie dokładnie jest ten punkt odbioru na Legnickiej... :mysle:

Aha, bach wam między oczy!

Paul w szkole aktorskiej. Wy też zwróciłyście uwagę, że nosi białe skarpetki do ciemnych spodni i butów? Potem z sukcesem ten numer powtórzył chyba tylko Michael Jackson. :lol:

praedzio - Czw 09 Sie, 2012 21:41

O, rety! Prehistoria! :D Dzięki za foty!! :kwiatki_wyciaga:
Agn - Pią 10 Sie, 2012 00:01

Polecam się! :mrgreen:

Wrażenia z nowego seansu napiszę jutro, bo już teraz goni mnie łóżko...

Anonymous - Pią 10 Sie, 2012 00:36

:thud:
Agn - Pią 10 Sie, 2012 06:48

Masz ci los! Aine nam zemdlała!

Oto, ahem, sole trzeźwiące... :twisted:

I wrażenia z Gdy czas ucieka: http://forum.northandsout...art=2575#335907

praedzio - Pią 10 Sie, 2012 07:51

Agn napisał/a:
Oto, ahem, sole trzeźwiące...

Ładne mi sole trzeźwiące... :twisted: Księżniczka co innego natenczas zażywała. :rotfl:

Anaru - Pią 10 Sie, 2012 08:54

praedzio napisał/a:
Agn napisał/a:
Oto, ahem, sole trzeźwiące...

Ładne mi sole trzeźwiące... :twisted: Księżniczka co innego natenczas zażywała. :rotfl:

Co zażywała? Księcia? :sprytny:

praedzio - Pią 10 Sie, 2012 08:57

Też. :mrgreen:
Agn - Nie 12 Sie, 2012 15:01

Jaka księżniczka? :mysle:

Butch Cassidy i Sundance Kid: http://forum.northandsout...art=2575#336035

PS Biografia dotarła!!!!!!!!!!!!!!!!!! :banan: :banan: :banan:

Edycja: No tak, przecież Chance nazywał tę aktorkę księżniczką. :zalamka: Matko, jaka ja jestem tępa... to przechodzi ludzkie pojęcie! :rumieniec:

Agn - Śro 15 Sie, 2012 09:38

A tu co? Cisza? Pomdlały?

Czytam sobie tę biografię, co do mnie dotarła. Czasami przypomina mi zbiór recenzji kolejnych filmów (Paul miał dosyć trudne początki w karierze filmowej). Jeden fragment (dot. Długiego gorącego lata) znajduję uroczym...
Cytat:
Pouting underneath his hat, Quick is cocky, self-assured and seemingly amoral. The film shamelessly exploits Newman's sexuality, putting the star in jeans and a dirty white vest, then stripping him down to white boxer shorts.

Oh how true...
I dalej:
Cytat:
Obsessed with perpetuating the family line, Will Varner soon has his eye on Quick, a 'prize blue-ribbon bull' and a 'big stud horse'. Bull or horse, Quick is prime breeding stock.

Pozostawiając wam w głowach konkretne obrazki życzę miłego dzionka! :twisted:

praedzio - Śro 15 Sie, 2012 11:53

Niezłe obrazki! :rotfl: Coś w sam raz na dzisiejszą smętną pogodę i cholerny ból głowy.
Agn - Śro 15 Sie, 2012 12:55

Nie wiem, jak u ciebie, bo u mnie piękne słońce grzeje, aż miło. Acz fantazjować można przy każdej pogodzie...
Aby to ułatwić...

Od razu cieplej, hmmm? :twisted:
Ale na ból głowy to nie wiem, co poradzić. Utulam!

praedzio - Śro 15 Sie, 2012 13:05

U mnie trzeci dzień z rzędu siąpi deszcz. :-| Więc i nastrój stosowny mam:

Agn - Śro 15 Sie, 2012 14:08

W przypadku Paula mogę sobie bezwstydnie popaść w geriatrofilię... :serce:
Kurde, nie mam przy sobie swoich filmów, mam kilkudniowy głód PN-owy, ratunku!!! :cry2: *hands shaking*

praedzio - Śro 15 Sie, 2012 14:46

No, to naści na pocieszkę:

Aragonte - Śro 15 Sie, 2012 15:22

praedzio napisał/a:
Niezłe obrazki! :rotfl: Coś w sam raz na dzisiejszą smętną pogodę i cholerny ból głowy.

Ciebie też boli? :pociesz:

Szalejecie Newmanowo :wink: Jak będę miała więcej czasu, to się uśmiechnę o coś z jego kolekcji, bo mnóstwa rzeczy nie znam.

Agn - Śro 15 Sie, 2012 17:08

Aragonte, rzeknij tylko słówko... Chętnie zrobię ci pranie mó... eeeeee zapoznam cię z rozkładem filmowym CocoJumboTV! :mrgreen:

praedzio napisał/a:
No, to naści na pocieszkę:

Oooooch! :serce:

Wiecie co? Napaliłam się na książkę "Exodus". Tak, istnieje takowa! Podobno była największym hitem wydawniczym od czasów Przeminęło z wiatrem. Strasznie mnie ciekawi, czy też kończy się w takim momencie jak film i co tam jest WIĘCEJ niż pokazano w rzeczonym filmie.
608 stron... kusi, cholewa... :mysle:
Tu jest: http://www.fabryka.pl/ksi...n-uris-2006461/

praedzio - Śro 15 Sie, 2012 17:45

Qrde, przetłumaczono ją na ponad 50 języków, a wśród nich zabrakło języka polskiego. :evil: Pffff! :evil:
Agn - Śro 15 Sie, 2012 18:12

Tiaaa... A co? Czyżbyś też miała ochotę? Btw biografia jest dosyć prosto napisana, nie mam ani jednego problemu ze zrozumieniem. :-) Więc gdybyś chciała, to po przeczytaniu mogę udostępnić. :mrgreen:
Agn - Śro 15 Sie, 2012 18:45

Przejrzałam, jak to jest napisane: http://www.amazon.co.uk/E...ader_0808515039
Chcęęęę... Dam radę, nooo... *liczy złotówki*

Aragonte - Śro 15 Sie, 2012 19:08

Agn napisał/a:
Aragonte, rzeknij tylko słówko... Chętnie zrobię ci pranie mó... eeeeee zapoznam cię z rozkładem filmowym CocoJumboTV! :mrgreen:

Pod koniec września się może zgłoszę :wink:

Agn - Śro 15 Sie, 2012 19:45

Nie ma problemu! :mrgreen:
Agn - Czw 16 Sie, 2012 08:30

PS Zamówiłam książkę. Siostra dała kasę i powiedziała, że mam ukrócić swe cierpienia. Nie zasługuję na taką siostrę, naprawdę nie wiem, czemu jest dla mnie taka dobra... :serce2: :serce2: :serce2:
Anaru - Czw 16 Sie, 2012 10:02

Agn napisał/a:
PS Zamówiłam książkę. Siostra dała kasę i powiedziała, że mam ukrócić swe cierpienia. Nie zasługuję na taką siostrę, naprawdę nie wiem, czemu jest dla mnie taka dobra... :serce2: :serce2: :serce2:

Bo jest Twoją siostrą? :mrgreen:

Trzeba pielęgnować hopla :przytul: