Seriale - Hell on Wheels
milenaj - Wto 03 Sty, 2012 17:54
Ja się muszę rozejrzeć za soundtrackiem. Świetna jest muzyka.
Admete - Wto 03 Sty, 2012 19:53
Nie wiem, czy gdzieś znajdziesz, bo to by chyba musiała być fanowska kompilacja. Na pewno jeszcze nie wydali.
milenaj - Wto 03 Sty, 2012 20:03
Poczekam, jak wydadzą.
Agn - Wto 03 Sty, 2012 22:27
| milenaj napisał/a: | Podobno serial ma dobrą oglądalność. |
Szalenie się cieszę z tej informacji, bo jak są widzowie, to jest wtedy serial. A ja piekielnie chcę ciąg dalszy!
| Admete napisał/a: | | Już ogłoszono, że będzie druga seria, a na wydaniu dvd też zarobią. |
Oj na pewno. Nie wiem, jak to zrobię, ale będę chciała mieć to DVD.
| Admete napisał/a: | | Nie wiem, czy gdzieś znajdziesz, bo to by chyba musiała być fanowska kompilacja. Na pewno jeszcze nie wydali. |
Mam nadzieję, że wydadzą, bo muzyka jest naprawdę rewelacyjna. Kurczę, ten serial jest znakomity na tylu płaszczyznach... Miodzio!
Admete - Wto 03 Sty, 2012 22:29
Thin - Amazon brytyjski ( własnie obgadałysmy z Aragonte najświeższe zamówienia ) albo ebay. W tym wypadku pewnie prędzej ebay, bo nie wiem, kidy Amerykańce dadzą to dvd na Europę. Też kupuję Mogliby wydac od razu, Anglicy są cwani - mają zapowiedzi dvd już w czasie emisji serialu. A jak juz przyslą dvd, to tak ładnei dziekują za wspieranie brytyjskiego przemysłu filmowego. zawsze mnie to rozczula
Agn - Wto 03 Sty, 2012 22:31
No ja bym wolała, by jednak brytyjski, żebym mogła to obejrzeć normalnie na DVD, a nie na kompie...
| Admete napisał/a: | | A jak juz przyslą dvd, to tak ładnei dziekują za wspieranie brytyjskiego przemysłu filmowego. zawsze mnie to rozczula |
To jest to takie wielkie złote "thank you" na płycie?
Admete - Wto 03 Sty, 2012 22:32
Moje dvd jest takie sprytne, że czyta wszystkie regiony A to zwykłe, stare dvd.
Agn - Wto 03 Sty, 2012 22:33
Moje DVD jest niestety niepełnosprytne i nie czyta po amerykańsku. Sniff...
Edycja:
Chcę nowy odcinek HoW...
*piszczy*
Chcę nowy odcinek HoW...
Bardzo chcę nowy odcinek HoW...
Myślicie, że to przyspieszy poniedziałek?
Chcę nowy odcinek HoW...
Anonymous - Sob 07 Sty, 2012 17:26
Jak sie przebierzesz za Mikolaja i zaczniesz wolac HoW, HoW, HoW nie bedzieto nawet specjalnie podjerzanie, a urok bedzie odczyniony...
Agn - Sob 07 Sty, 2012 18:27
Aine, ależ to jest genialny w swej prostocie plan!!! Niniejszym lecę tak uczynić!
Admete - Sob 07 Sty, 2012 19:31
Aine widzę cała i zdrowa
Agn - Sob 07 Sty, 2012 19:37
Aine wzbogacona o siniaki. Mam nadzieję, że schodzą ładnie i niedługo nie będzie po nich śladu.
Czy jeśli motyw z napisów początkowych ustawiłam sobie jako dzwonek w telefonie (chwilowo dając odpocząć Edith - btw odzyskałam telefon!), to mam obsesję?
(Kurczę, muszę na nowo wprowadzić całą książkę telefoniczną. *sigh*)
Admete - Sob 07 Sty, 2012 19:37
A podeslij mi ten motyw, co? Nie masz obsesji
Agn - Sob 07 Sty, 2012 19:44
Ależ robi się natychmiastowo! Jak to się forumowo rzecze - dobrem należy się dzielić. Zwłaszcza zrodzonym w bólach, bo nie masz pojęcia, ile ja się namęczyłam i naklęłam, by wyciągnąć ten motyw z serialu...
Admete - Sob 07 Sty, 2012 19:45
Wyobrażam sobie i doceniam
Agn - Sob 07 Sty, 2012 19:55
Uszy więdły, powiadam ci...
Zazdroszczę Amerykanom. Oni będą mogli cieszyć się nowym odcinkiem już jutro. Chlip!
I wiecie, co mnie wkurza? Na oficjalnej stronie serialu my, małe żuczki, nie dostąpimy zaszczytu oglądania wszystkich "inside HoW" i takich tami video, bo "The video you are trying to watch cannot be viewed from your current country or location." Hmpf! A ja bym chciała obejrzeć te dokumenty do odcinków. To sobie mogę... grrrr...
Szperam po tubisiu, na razie znalazłam "Inside Hell on wheels 101: Pilot": http://www.youtube.com/watch?v=9ciurG0VrXI
Admete - Sob 07 Sty, 2012 20:26
To z ich strony głupie, przecież jestesmy potencjalnymi klientami. Ja się już nastawiam na kupno dvd.
Dzięki
Agn - Sob 07 Sty, 2012 20:37
| Admete napisał/a: | To z ich strony głupie, przecież jestesmy potencjalnymi klientami. Ja się już nastawiam na kupno dvd.
Dzięki |
No właśnie ja też, a tu taka wredna polityka... Chlip!
Anonymous - Sob 07 Sty, 2012 23:20
Ojciec - a moze u mnie sie da? Tylko czy mozna to jakos nagrac?
Agn - Nie 08 Sty, 2012 11:38
Aine, jeno nawet jak się nagra, to i tak zanim by tutaj dotarło... w poniedziałek rano w polskiej telewizji CocoJumboTV poleci, wytrzymam jakoś...
Admete - Pon 09 Sty, 2012 20:02
Nie widziałam jeszcze odcinka 9, ale jaki fragment odcinka 10:
http://www.spoilertv.com/...d-of-chaos.html
Klasyka westernowa
I bal będzie. Szczerze mówiąc juz od jakiegoś czasu myślałam o potańcówce w Hell on wheels - ludziom pracy się należy rozrywka, bo mordobicie i strzelanie do czego popadnie nie wystarczy na dłuższą metę
http://www.spoilertv.co.u...10_1170.JPG.php
Agn - Pon 09 Sty, 2012 21:17
Ja już obejrzałam. Końcówka taka, że... O MÓJ BOŻE! Tego to ja się nie spodziewałam.
Piękny moment z Ruth i Josephem, smutny z Josephem i jego ojcem. Ładniutko tez iskrzy między Bohannonem a Lily (ta wymiana spojrzeń pod koniec, oj, oj, wiedzcie, że coś się dzieje...). I na początku rzecz jasna niespodzianką widzowi po zębach, bo czemu nie? Ale jak ładnie robota szła, no, no, jestem pełna podziwu. Szwedem gardzę - jak każdym facetem, który nie tyle jest w stanie uderzyć kobietę, co zwyczajnie zlać ją na środku... khem "miasta". Co za suczysyn, aż mnie trzepało, by go dorwać i wygarbować mu skórę!!!
Lily pijąca brandy - ładne to było, mało jej nie wykręciło na lewą stronę, ale nie dała się kobitka. Swoją szosą - nieźle sobie poradziła w tym odcinku. Widać dobrze podglądała męża przy pracy, tudzież Robert niczego przed nią nie ukrywał. Albo ją doszkalał. Albo nie wiem co.
Wrócili bracia! Wiedziaaaałam, że jak mają nowe slajdy, to będą to slajdy z panienkami. I co? I sukces.
Bohannon już bardziej pociągająco wyglądać nie może, cholewa...
Aha, odnośnie jeszcze końcówki - świetna muzyka wtedy leciała. Słowo daję, jeśli nie będzie soundtracku, to ktoś zapłaci za to głową.
Dobra, to teraz odnośnie filmików - Lily mnie rozbroiła. "Could you possibly help me? That is if you're not... busy... killing anyone...?" Ale tak czy siak - miło mi patrzeć na nią, kobietkę, która z wyglądu prezentuje się dość delikatnie, a tu proszę - żyje w namiocie, nie boi się wziąć młotka do ręki, a w obronie własnej morduje Indian. Brawo dla niej!
Ale rozmowa między Cullenem a nią - oj, gula mi rosła w gardziołku.
A potańcówka - czemu nie? Wszyscy tam całymi dniami zasuwają w pocie czoła, za rozrywkę mają slajdy albo panie lekkich obyczajów. No to mogą sobie potupajkę zorganizować. Lily pewnie będzie tańczyła z Durrantem. O co zakład?
Mnie na tym linku wrzuciło do jednego zdjęcia. Tu cała galeria: http://www.spoilertv.com/...f-chaos_09.html
To mnie zafrapowało: http://www.spoilertv.co.u...10_1357.JPG.php
Czyżby Cullen dowiedział się, kto wmontował pieprzowy soczek w bandaże Elama kiedy się tłukli?
Admete - Pon 09 Sty, 2012 21:26
Wiedziałam, że ten tekst Lily ci się spodoba Idę oglądać tych brudasów z Hell on Wheels
Agn - Pon 09 Sty, 2012 21:29
Oglądaj, oglądaj. Okrutniem ciekawa twych wrażeń!
A ja gnam pakować plecak i do łózia spać. Ech... Żeby mnie się taki jeden z whisky przyśnił to byłoby całkiem nieźle...
Admete - Pon 09 Sty, 2012 22:38
Ja po seansie. Ten odcinek jeszcze lepszy od poprzedniego. Jaki początek - zestawienie muzyki, słów piosenki i obrazu - strasznie to smutne. Ogólnie dobór muzyki raz jeszcze wychwalac będę pod niebiosa - soundtrack, soundtrack! Masz rację Thin - ten sukinkot Bohannon nie może już być przystojniejszy, choć nadal brudas Sceny, w których się chichrałam: bracie znow w showbiznesie, Sean proponujący Bohannanowi, żeby zabił Szweda, bo całe miasteczko się zrzuciło, scena jak Elam wchodzi do baru i siada przy stole Bohannona
Zaskoczenie odcinka - ten gość żyje, normalnie zombie
I jaka piękna końcówka - ciesze się, że Cullenowi udało się dokończyć te 40 mil - wkurzył mnie Durant, który sobie wbił ostatni gwóźdź. Zazdosny o to, że Cullena teraz ludzie podziwiają i Lily na niego przychylniej patrzy. Ładna scena z Josephem i jego ojcem,a potem z Ruth. No i drugi szoker odcinka - zakończenie.
|
|
|