To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Czy leci z nami Doktor? ;)

Aragonte - Sob 11 Lut, 2012 12:40

Fibula napisał/a:
Aragonte napisał/a:
W sumie to zaczęłam już przedostatni odcinek z Dziesiątym - grrr, Master znowu będzie mi działał na nerwy...

Zobaczymy. ;)

Fibulo, podejrzałam końcówkę ostatniego odcinka, więc wiem, jak to się skończy, ale to nie zmienia faktu, że Master mnie wkurza :-P Nawet początek piątego sezonu (żeby zobaczyć, jak wygląda w ruchu Jedenasty) kiedyś sobie puściłam. No i naturalnie widziałam przemianę Dziesiątego w Jedenastego :(

Fibula - Sob 11 Lut, 2012 13:39

Aragonte napisał/a:
Fibula napisał/a:
Aragonte napisał/a:
W sumie to zaczęłam już przedostatni odcinek z Dziesiątym - grrr, Master znowu będzie mi działał na nerwy...

Zobaczymy. ;)

Fibulo, podejrzałam końcówkę ostatniego odcinka, więc wiem, jak to się skończy, ale to nie zmienia faktu, że Master mnie wkurza :-P Nawet początek piątego sezonu (żeby zobaczyć, jak wygląda w ruchu Jedenasty) kiedyś sobie puściłam. No i naturalnie widziałam przemianę Dziesiątego w Jedenastego :(

No wkurza, ale z racji tego, że ma twarz Simma, stosuję wobec niego taryfę ulgową. ;) Jedenasty nadal mnie nie przekonuje - zawisłam w szóstym sezonie, choć niektóre odcinki były naprawdę fajne i lubię Rory'ego (Amy w zasadzie też).

Aragonte - Sob 11 Lut, 2012 17:30

Raczej nie nastawiam się na kontynuowanie przygody z Doktorem po odejściu Tennanta. To znaczy pewnie spróbuję obejrzeć kawałek następnego sezonu, ale wątpię, żebym wsiąkła.
Pewnie dzisiaj wieczorem, jak skończę pewną pilną robotę, włączę sobie ostatnie dwa odcinki, żeby to domknąć, i finito :-|

Aragonte - Nie 12 Lut, 2012 12:47

Jednak nie obejrzałam (bo wybrałam powrót do przeszłości i włączyłam coś innego).
Za to mam wieści z dobrze poinformowanego źródła :wink: że Zuza obejrzała jeden z odcinków "historycznych" DW (konkretnie Kod Szekspira) i jej się podobało :mrgreen: Ba, nawet zamierza zacząć oglądać od początku! Uprzedziłam lojalnie, żeby przed zapuszczeniem I odcinka pierwszego sezonu zaopatrzyła się w jakieś procenty, bo na trzeźwo to on ciężko wchodzi :lol:

Fibula - Nie 12 Lut, 2012 13:32

Aragonte napisał/a:
Jednak nie obejrzałam (bo wybrałam powrót do przeszłości i włączyłam coś innego).
Za to mam wieści z dobrze poinformowanego źródła :wink: że Zuza obejrzała jeden z odcinków "historycznych" DW (konkretnie Kod Szekspira) i jej się podobało :mrgreen: Ba, nawet zamierza zacząć oglądać od początku! Uprzedziłam lojalnie, żeby przed zapuszczeniem I odcinka pierwszego sezonu zaopatrzyła się w jakieś procenty, bo na trzeźwo to on ciężko wchodzi :lol:

:mrgreen: Czyli czekamy na komentarze Zuzy w tym temacie. :-)

Aragonte - Nie 12 Lut, 2012 13:40

Nie nastawiaj się na zbyt wiele, być może na widok Daleków i Cybermenów ucieknie z wrzaskiem :wink: Ale na odcinki "historyczne" będę ją na pewno namawiała.

Widziałaś ten obrazek? :mrgreen:
http://28.media.tumblr.co...kgz6so1_500.jpg

BTW słucham sobie soundtracków do DW i dochodzę do wniosku, że są naprawdę niezłe...
I chyba nabędę przy najbliższej okazji te ostatnie speciale z Tennantem, żeby mieć całość odcinków z Dziesiątym (w boxie z sezonami 1-4 ich nie było).

zuza - Nie 12 Lut, 2012 15:36

Zachecona przez Aragonte :serce: ogladam :) Pierwszy odcinek byl eeee, taki sobie moim zdaniem. Z pewnoscia, gdybym nie zobaczyla tego szekspirowego wczesniej, to by mnie nie zachecil do ogladania kolejnych.

Drugi odcinek juz lepszy, choc bez zachwytu.

Trzeci - z Dickensem - podobal mi sie bardzo :)

Ogladam czwarty - lubie Londyn, wiec coz - poki co mi sie podoba :)

zuza - Nie 12 Lut, 2012 15:38

W drugim odcinku jednak dostrzeglam nawiazanie do filmu, w ktorym sie bohaterowie smazyli w sloncu, tylko co to byl za film... a moze nie film, tylko serial? :mysle:
Aragonte - Nie 12 Lut, 2012 15:49

Na pewno to jest jakieś nawiązanie, ale do czego do nie mam pojęcia. Ogółem tam jest mnóstwo nawiązań do filmów i książek.
Zu, jeśli przeżyłaś ten koszmarny początek (ostrzegałam, żeby na trzeźwo nie oglądać :wink: ) i mimo to dalej oglądasz, to jest szansa, że Ci się całość spodoba :wink: Odcinek z Dickensem był uroczy :D Trochę żałuję, że tych odcinków z odniesieniami do historii nie było więcej, bo przeważnie to perełki.

A ja włączyłam znowu I część The End of Time - o rany, Donnę pokazali... a Dziesiąty taki smutny, ojjj :(
Fibulo, rozumiem, że narratorem są jacyś Władcy Czasu? :mysle:

Edit: Zu, łatwo Ci się było przyzwyczaić do zmian odtwórcy głównej roli?

zuza - Nie 12 Lut, 2012 15:55

Bede myslec o tym nawiazaniu, ciagle o nim mysle, moze mi sie jakas klapka otworzy ;)
Fibula - Nie 12 Lut, 2012 20:50

Aragonte napisał/a:
A ja włączyłam znowu I część The End of Time - o rany, Donnę pokazali... a Dziesiąty taki smutny, ojjj :(
Fibulo, rozumiem, że narratorem są jacyś Władcy Czasu? :mysle:

Tak.
W tym odcinku pojawiają się chyba wszyscy towarzysze Dziesiątego.

zuza - Nie 12 Lut, 2012 20:53

Aragonte napisał/a:

Wole tego drugiego - Tennanta. Ten z pierwszego sezonu jakis taki nie bardzo...
Ale trudno poki co mowic o zmianach, skoro widzialam tylko 5 odcinkow :)

Fibula - Nie 12 Lut, 2012 21:13

zuza napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Wole tego drugiego - Tennanta. Ten z pierwszego sezonu jakis taki nie bardzo...

Ja początkowo nie mogłam się na Tennanta przestawić, ale szybko doszłam do wniosku, że to jedyny słuszny Doktor. :wink:

zuza - Nie 12 Lut, 2012 21:17

Ja Tennanta z Pottera kojarze, na szalenca pozytywnego tez mi pasuje ;)
Aragonte - Nie 12 Lut, 2012 22:55

zuza napisał/a:
Wole tego drugiego - Tennanta.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fibulo, ja Dziesiątego zaakceptowałam w ciągu jednej minuty. A może i w ciągu 10 sekund :D A już jak usłyszałam "Merry Christmas" w jego wykonaniu, zostałam podbita bez reszty :mrgreen:

zuza napisał/a:
Ten z pierwszego sezonu jakis taki nie bardzo...

Jak na jeden dzień to bardzo dobry wynik :D

I wracam do oglądania drugiej części The End of Time - chlip, chlip...

Edit: obejrzałam do końca :cry2:

Ech, po Tolkienowsku mi zabrzmiał jeden cytat z końcówki tego odcinka:
"Ta pieśń dobiega końca, ale historia będzie trwała wiecznie."

Buuuuuuu... i nie ma już Dziesiątego :cry2:

Na pociechę puściłam sobie końcówkę I sezonu, Children in Need ze Tennantem i chyba zerknę na początek świątecznego odcinka...

Fibula - Wto 03 Kwi, 2012 22:16

Aragonte, widziałaś TO? :excited:
Szukam książki. :mrgreen:

Aragonte - Wto 03 Kwi, 2012 22:22

Tennant będzie w tym grał? :shock:
Muszę zdobyć autograf :mrgreen: :mrgreen:

Fibula - Wto 03 Kwi, 2012 22:33

Koniecznie, trzeba tylko zlokalizować Tennanta. :wink: :mrgreen:
Aragonte - Wto 03 Kwi, 2012 23:24

To nie będzie trudne - zlokalizujesz tłum fanek, a gdzieś w środku tego kłębu będzie, osłaniany przez ochronę, sam Tennant :-P
Admete - Śro 04 Kwi, 2012 08:34

To będziecie polować ;)
Aragonte - Czw 19 Kwi, 2012 20:03

Trzeba by się jeszcze dowiedzieć, kiedy i gdzie :wink:
Na Filmwebie znalazłam linka do artykułu, z którego wynika, że zdjęcia ruszyły 11 kwietnia. Znaczy się David może już być w Warszawie :mrgreen:

A tak w ogóle to David miał wczoraj 41. urodziny :-D
Happy Birthday, Dziesiąty! :tort: :kwiatki_wyciaga:

Fibula - Sob 21 Kwi, 2012 12:19

Aragonte napisał/a:
Trzeba by się jeszcze dowiedzieć, kiedy i gdzie :wink:
Na Filmwebie znalazłam linka do artykułu, z którego wynika, że zdjęcia ruszyły 11 kwietnia. Znaczy się David może już być w Warszawie :mrgreen:

Gdzieś czytałam, że kręcą na Starym Mieście i w BN, co - przynajmniej teoretycznie - zawęża pole poszukiwań. :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
A tak w ogóle to David miał wczoraj 41. urodziny :-D
Happy Birthday, Dziesiąty! :tort: :kwiatki_wyciaga:

Sto lat! :party:

praedzio - Sob 21 Kwi, 2012 12:35

BN, powiadacie... ;->
Fibula - Sob 21 Kwi, 2012 12:55

Powiadamy. Sprawdzicie? :D
praedzio - Sob 21 Kwi, 2012 13:26

Szukam jakichś info, ale na razie udało mi się znaleźć m.in. to: http://davidtennantontwit...g-of-david.html