Aktorzy austenowscy - Matthew Macfadyen
Gunia - Pią 09 Cze, 2006 23:18
Wiesz, o tych dyktafonach też pomyślałam... My to naprawdę bratnie dusze jesteśmy... A ja już nie mogłam... W pewnym momencie zaczęłam głośno najeżdżać... I wołać po meczu, żeby pokazali naszego drogiego trenera... A jak potem zaraz po meczu puścili tą reklamę z uśmiechniętym Janasem, to zapytałam: Po co oni to zrobili? Teraz tysiące polskich telewizorów spływają jajkami... Ciekawe czy nasz Mateuszek ogląda Mundial...
Panna_Marta - Pią 09 Cze, 2006 23:54
| Gunia napisał/a: | | Ciekawe czy nasz Mateuszek ogląda Mundial... |
Właśnie herbata, którą przed chwilą w spokoju zażywałam spływa po monitorze . Wizja Mateuszka - TEGO Mateuszka, który przy każdym seansie "DiU" wprawia w drgnienie każdą cząstkę mego serca i trzęsienie rąk - siedzącego na kanapie z założonym szalikiem w barwach narodowych, w ręce z pilotem i swym cudnym głosem wołający "Gooooooool" (rzecz jasna po angielsku) - to dla mnie stanowczo zbyt wiele.
Oj, nie, wolę sobie wyobrażać, że on Swój głos wykorzystuje tylko i wyłącznie do recytowania wierszy i wyznawania uczuć np. I love you. Most ardently tudzież I would have to tell you, you have bewitched me body and soul, and I love you .
Do Mateuszka po prostu nie pasuje coś tak trywialnego jak oglądadanie meczów piłki nożnej...
Gunia - Pią 09 Cze, 2006 23:58
Taaa... Zapominasz, że minęła już Regeneracja, a on jest dzisiejszym facetem... Czy nam się to podoba, czy nie... Módlmy się tylko, aby nie widział dzisiejszego meczu, bo będziemy się na (a raczej po ) wymarzonym spektaklu wstydzić za Rodaków...
Trzykrotka - Sob 10 Cze, 2006 00:04
Hehe, to mi przypomina nasze rozważania w TAMTEGO forum na temat - jak też Mateuszek zachowuje się w domu
Jedna frakcja twierdziła, że rzuca skarpetki na srodek pokoju, nie zmywa po sobie i nie opuscza klapy w ubikacji, druga - że od rana w jedwabnej koszuli przechadza się po swej rezydencji/apartamencie i pozuje do zdjęć lub recytuje sonet 29
Gunia - Sob 10 Cze, 2006 00:07
Hehe... Chyba nie muszę mówić za kim się opowiadam...
Panna_Marta - Sob 10 Cze, 2006 00:11
| Gunia napisał/a: | | Taaa... Zapominasz, że minęła już Regeneracja, a on jest dzisiejszym facetem... Czy nam się to podoba, czy nie... |
Sęk w tym, że ja widzę w nim Darcy'ego, a jak sądzę pan Darcy meczów piłki nie oglądał, bowiem urodził się kilkadziesiąt lat za wcześnie . Ale któż to wie, może Mateuszek jako chlubny wyjątek przedkłada czytanie wierszy nad piłkę nożną...
Cóż, ideałów nie ma, ale pomarzyć można...
monika29.09 - Sob 10 Cze, 2006 12:03
kolejna praca fanki z innego forum - dowód na to, jak MM pięknie gestykuluje:
m.
Gunia - Sob 10 Cze, 2006 12:05
O ja... Wstrząsnęło to mną...
GosiaJ - Sob 10 Cze, 2006 21:01
| Trzykrotka napisał/a: | Hehe, to mi przypomina nasze rozważania w TAMTEGO forum na temat - jak też Mateuszek zachowuje się w domu
Jedna frakcja twierdziła, że rzuca skarpetki na srodek pokoju, nie zmywa po sobie i nie opuscza klapy w ubikacji, druga - że od rana w jedwabnej koszuli przechadza się po swej rezydencji/apartamencie i pozuje do zdjęć lub recytuje sonet 29 |
Hehe, próbowałyśmy sobie go zracjonalizować i udowodnić, że nie jest taki idealny i nie ma aż tak bardzo czego zazdrościć jego żonie Teraz to pewnie pani Mateuszkowa się wkurza, że nie ma spokoju, bo dziś Angole grają I siedzi, dzieckiem się taki nie zajmie, tylko piwko, chipsy i przed tv - a brzuszek rośnie
Gunia - Nie 11 Cze, 2006 13:21
Taaak... A wy tam takie oszczerstwa o niej! Że niby specjalnie go podtucza, żeby fanki nie były tak oszalałe...
monika29.09 - Pon 12 Cze, 2006 08:44
Trochę avatarów z "moim" cudem:
miłego dnia
m.
Trzykrotka - Pon 12 Cze, 2006 12:30
Oj, Matthew, zagraj coś jeszcze! Zagraj jeszcze raz jakiegoś pana Darcy, bo uschniemy
Gunia - Pon 12 Cze, 2006 15:25
Właśnie... Uschniemy... Ratuj nas! A avatary piękne! I i IV bardzo mi się podoba... No i bardo go lubię jako Hartona, więc V też O.K. Wszystkie jego kwestie w "Wichrowych Wzgórzach" działają na moje motylki brzuszne lepiej niż wiosna...
monika29.09 - Pon 12 Cze, 2006 16:58
| Gunia napisał/a: | Właśnie... Uschniemy... Ratuj nas! A avatary piękne! I i IV bardzo mi się podoba... No i bardo go lubię jako Hartona, więc V też O.K. Wszystkie jego kwestie w "Wichrowych Wzgórzach" działają na moje motylki brzuszne lepiej niż wiosna... |
Guniu, motyle to nic złego Wklejam jeszcze trochę Mateusza - i całuśnego i zawstydzonego - do wyboru, do koloru:
m.
monika29.09 - Śro 14 Cze, 2006 18:01
link do kolejnej strony fanów MM:
http://lifeandstuff.com/matthewmacfadyenfan/
m.
Gitka - Śro 14 Cze, 2006 18:13
Moniczko, strona fajna.
Mam prośbę dawaj choćby po jednej małej fotce codziennie, bo wczoraj nic nie napisałaś w tym temacie i było mi smutno :oops:
Jakie ładne tam są tapety.
Ta niebieska śliczna, widziałaś?
http://lifeandstuff.com/m...ction=Viewphoto
monika29.09 - Śro 14 Cze, 2006 19:03
[quote="Gitka"]Moniczko, strona fajna.
Mam prośbę dawaj choćby po jednej małej fotce codziennie, bo wczoraj nic nie napisałaś w tym temacie i było mi smutno :oops:
Jakie ładne tam są tapety.
Ta niebieska śliczna, widziałaś?
-----
Gitko, prośbę postaram się spełniać, już myślałam, że Mateusz idzie w zapomnienie Cieszę się, że czekasz na jego zdjęcia, bo smutno tak samemu oglądać
Tapetę widziałam, faktycznie super. Zarejestrowałam się tam nawet. Zobaczę, jak będzie się rozwijać strona.
Spełniacz prośby:
a w gratisie :
pozdr.
m.
monika29.09 - Pon 19 Cze, 2006 10:09
Mateusz na dzis:
pozdr.
m.
Caitriona - Pon 19 Cze, 2006 10:13
Ooo! Ten Mateuszek jakis taki Spooksowy. Super! Dzieki Moniko :grin:
monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 09:17
Dziewczyny, ciąg dalszy dla Was (no, i trochę dla mnie ) - kolejna całuśna scena z MM:
(link do clipu musiałam usunąć, przepraszam)
Jest to fragment z The Way We Live Now (2001 r.), a z ciekawostek: aktorka, która tak namiętnie całuje Mateusza to Shirley Henderson, ta sama która zagrała w Harry Potterze postać Moaning Myrtle:
http://glinki.com/?l=g5h5rd
przyznacie, że głos ma "przedziwny". Ale głoś MM wszystko rekompensuje
m.
monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 10:44
O kręceniu Atonement bez Mateusza - ciąg dalszy:
http://www.filmweb.pl/Red...s,News,id=29362
:cry:
m.
Panna_Marta - Wto 20 Cze, 2006 11:06
Moniko, a wiadomo kogo miał zagrać Matthew w owym filmie?
Ech, a tak chciałam znów zobaczyć Keirę i Matthew razem... :cry:
monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 11:17
| Panna_Marta napisał/a: | Moniko, a wiadomo kogo miał zagrać Matthew w owym filmie?
Ech, a tak chciałam znów zobaczyć Keirę i Matthew razem... :cry: |
Jeśli się nie mylę (co z wiekem staram się zawsze zakładać ) MM miał grać rolę szkolnego przyjaciela bohaterki granej przez Keirę.
Swoją drogą reżyser, Keira i pani Bennet - powtórka po Dumie. Widocznie są jakieś powody, dla których MM nie zagrał w tym filmie.
m.
Panna_Marta - Wto 20 Cze, 2006 11:25
| monika29.09 napisał/a: | Jeśli się nie mylę (co z wiekem staram się zawsze zakładać ) MM miał grać rolę szkolnego przyjaciela bohaterki granej przez Keirę. |
Wiedziałam. A mogło być tak pięknie, sądząc po opisach...
Mateuszek bez wątpienia mógłby znów zagrać jakąś motylopędną rolę.
Ech, na pocieszenie obejrzę chyba po raz dwudziesty "Dumę...".
Gitka - Wto 20 Cze, 2006 11:42
Moniczko, dzięki za kolejną porcję Mateusza.
On w 2006 roku chyba robi sobie przerwę.
W 2007 ma zaplanowany film
Death at a Funeral (2007)
http://www.imdb.com/name/nm0532193/
Aha i jeszcze ten Middletown (2006)
fotosy do niego
http://outnow.ch/Media/Img/2006/Middletown/
Moniko, wiesz coś o tych filmach?
|
|
|