Fantastyka - Gra o tron (TV)
zuza - Nie 15 Maj, 2011 20:35
Moze kupie szybko, a jak nie, to skorzystam
Deanariell - Nie 15 Maj, 2011 22:24
| zuza napisał/a: | | Moze kupie szybko |
Kup, kup. Ja pożyczałam od Admete i skończyło się to tym, że i tak zapragnęłam w końcu mieć "swojego Martina".
Anonymous - Pon 16 Maj, 2011 00:06
| zuza napisał/a: | | Ja ja zwykle najbardziej zachwycam sie wredotami charakterologicznymi i podoba mi sie Jaime Lannister.. |
Tak calkiem obiektywnie, dla mnie to rowniez jest najatrakcyjniejsza fizycznie postac (chociaz poki co taka dosc...mialka - ale ja opozniona jestem ) Tyle, ze jesli chodzi o osobowosc, Tyrion to zdecydowanie moj klasyczny typ ulubienca
Deanariell - Pon 16 Maj, 2011 00:42
| AineNiRigani napisał/a: | Tak calkiem obiektywnie, dla mnie to rowniez jest najatrakcyjniejsza fizycznie postac (chociaz poki co taka dosc...mialka - ale ja opozniona jestem ) Tyle, ze jesli chodzi o osobowosc, Tyrion to zdecydowanie moj klasyczny typ ulubienca |
No to ja mam identycznie właśnie.
Anonymous - Pon 16 Maj, 2011 02:13
| Deanariell napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | Tak calkiem obiektywnie, dla mnie to rowniez jest najatrakcyjniejsza fizycznie postac (chociaz poki co taka dosc...mialka - ale ja opozniona jestem ) Tyle, ze jesli chodzi o osobowosc, Tyrion to zdecydowanie moj klasyczny typ ulubienca |
No to ja mam identycznie właśnie. |
jakos mnie to nie dziwi. ja mialam nawet napisac cos o podobienstwie Tyriona i Deana...
praedzio - Pon 16 Maj, 2011 05:26
Przepraszam, ale ja nie widzę podobieństwa do Deana. Dean ma takie wygłupy trochę w stylu gimnazjalnym. *kuli się, bo słyszy świst nadlatujących kul, siekier, mieczy, strzał i czego tam jeszcze ze strony rozzłoszczonych fanek tegoż* W Tyrionie za to jego ironia kryje ogromne pokłady gniewu i smutku. Jego słowa nie mają rozśmieszać - przynajmniej nie zawsze. One są bronią, czasem obosieczną, ale i jednocześnie tarczą.
BeeMeR - Pon 16 Maj, 2011 09:19
obejrzelismy 4 odcinki - pieknie, bajkowo filmowany serial, swietnie skontrastowane i zagrane postaci - czekam na dalszy ciag
praedzio - Pon 16 Maj, 2011 09:24
Eeee... Bajkowo? :o Domyślam się, że masz własną definicję tego słowa?
BeeMeR - Pon 16 Maj, 2011 09:29
zapewne
tak czy inaczej - podoba mi się bardzo (a ksiazka mi nie siadla )
zuza - Pon 16 Maj, 2011 11:19
a jaka masz sliczna trikolorke (przepraszam za OT)
Aragonte - Pon 16 Maj, 2011 11:25
| praedzio napisał/a: | Przepraszam, ale ja nie widzę podobieństwa do Deana. Dean ma takie wygłupy trochę w stylu gimnazjalnym. *kuli się, bo słyszy świst nadlatujących kul, siekier, mieczy, strzał i czego tam jeszcze ze strony rozzłoszczonych fanek tegoż* W Tyrionie za to jego ironia kryje ogromne pokłady gniewu i smutku. Jego słowa nie mają rozśmieszać - przynajmniej nie zawsze. One są bronią, czasem obosieczną, ale i jednocześnie tarczą. |
Serialu jeszcze nie oglądam (jeszcze ), ale popieram, że książkowy Tyrion z Deanem mi się nie kojarzył
Admete - Pon 16 Maj, 2011 12:49
Ja na razie nie oglądam, bo tak naprawdę chciałabym w końcu przeczytać kolejny tom.
Deanariell - Pon 16 Maj, 2011 16:03
| AineNiRigani napisał/a: | | mialam nawet napisac cos o podobienstwie Tyriona i Deana... |
To akurat nie przyszło mi do głowy, ale skojarzenia różnymi chadzają ścieżkami.
| Aragonte napisał/a: | | popieram, że książkowy Tyrion z Deanem mi się nie kojarzył |
Książkowy na pewno nie, ale ten filmowy... może to coś w twarzy?
Podobny czy nie - Tyriona lubię tak czy inaczej. A Jaime oszałamiająco prezentuje się w zbroi i z mieczem. Gdyby nie ta jego beznadziejna siostra...
Admete - Pon 16 Maj, 2011 16:37
Jaime jako bohater zyska w późniejszych seriach/tomach. Zdecydowanie. Teraz nawet go lubię...
Natomiast Cersei - cóż - cieszy mnie to, co się jej przytrafiło później. Oj cieszy...
zuza - Pon 16 Maj, 2011 16:43
Ile tych tomow jest? Oswieccie mnie prosze
Aragonte - Pon 16 Maj, 2011 16:59
| zuza napisał/a: | Ile tych tomow jest? Oswieccie mnie prosze |
Sześć, ale następny ma wyjść jakoś niedługo.
Diana - Pon 16 Maj, 2011 18:55
12 lipca ma się ukazać (po ang.) "Dance with the dragons". Czekam z niecierpliwością.
Zaś 17 czerwca na zamku w Nidzicy podczas Międzynarodowego Festiwalu Fantastyki gościem ma być pan George R. R. Martin. Ma ponoć być spotkanie z czytelnikami i podpisywanie książek.
http://festiwal.solarisnet.pl/
Czy ktoś może się wybiera do Nidzicy?
Admete - Pon 16 Maj, 2011 20:09
Nie ma sześciu. Piąty wyjdzie dopiero, a podobno ma być siedem.
Gra o tron, Starcie królów, Nawałnica mieczy, Uczta dla wron. Teraz czekamy na Taniec ze smokami. Widziałam dziś w księgarni wydanie z okładką filmową - fajnie się prezentuje.
praedzio - Pon 16 Maj, 2011 20:33
Mam filmowe wydanie.
Aragonte - Pon 16 Maj, 2011 20:57
| Admete napisał/a: | Nie ma sześciu. Piąty wyjdzie dopiero, a podobno ma być siedem.
Gra o tron, Starcie królów, Nawałnica mieczy, Uczta dla wron. Teraz czekamy na Taniec ze smokami. Widziałam dziś w księgarni wydanie z okładką filmową - fajnie się prezentuje. |
Admete, liczyłam po prostu ksiązki na półce W polskiej wersji wyszło sześć, to co będę Zuzie mieszać w głowie
Admete - Pon 16 Maj, 2011 21:18
Dwie części zostały w polskim tłumaczeniu wydane jako dwa tomy - ze względu na ilośc stron i pewnie ze względu na ilość kasy, jaką można w ten sposób zarobić.
zuza - Pon 16 Maj, 2011 22:15
Dzieki Juz sobie poczytalam w wiki na temat
och, och, moze by to byl powod do czytania po angielsku? Ale zanim ja te tomy po polsku przeczytam... No nic, trzeba sie wziac za siebie
Aragonte - Pon 16 Maj, 2011 22:18
| Admete napisał/a: | | Dwie części zostały w polskim tłumaczeniu wydane jako dwa tomy - ze względu na ilośc stron i pewnie ze względu na ilość kasy, jaką można w ten sposób zarobić. |
Ależ wiem Z Kołem czasu Jordana jest przecież podobnie.
Agn - Pon 16 Maj, 2011 22:57
| Admete napisał/a: | | Nie ma sześciu. Piąty wyjdzie dopiero, a podobno ma być siedem. |
A nie dziewięć? Dziewięć to taka ładna liczba...
Calipso - Śro 18 Maj, 2011 09:36
| Agn napisał/a: | Muszę poszukać tego Dróżnika i Penelopy... |
Penelopę masz w domu
|
|
|