Fantastyka - Earth 2
Aragonte - Śro 06 Paź, 2010 22:13
Następna seria zdjęć kole weekendu, na razie oglądam sobie Earth 2 na TV (bez napisów, bo moje TV ich nie łyka, grrrr - przynajmniej się angielskiego pouczę) i wyszywam
Szukałam w necie jakichś informacji i wyszło mi, że powstało kilka scenariuszy odcinków II sezonu, ale do realizacji nie doszło Mało niestety wytropiłam, chociaż chyba miały zajść jakieś spore zmiany, bodaj czy nie chciano ukatrupić Morgana i Yale'a (ale mogłam źle zrozumieć).
DVD wydane w Stanach jest chyba niedostępne dla mego odtwarzacza - buuuu...
Aragonte - Czw 07 Paź, 2010 20:29
Oglądam dalej. Trzeci odcinek jest z komentarzem Danzigera z offu tym jego niiiiiiskim głosem - miodzio
Scenariusz naprawdę jest dobry. Co za kretynizm, że nie zrobili więcej
Admete - Czw 07 Paź, 2010 20:40
Cóż poradzić...Earth 2 było dośc pionierskie i nowoczesne jak na czas,w którym powstało. Nie dośc, że fantastyka nigdy nie była i nie będzie bardzo popularna, to jeszcze zrobili ten serial w sposób, który miał zapanowac powszechnie w tv dopiero za jakiś czas.
Aragonte - Sob 09 Paź, 2010 10:49
Garstka fotek z drugiego odcinka, First Contact (part two).
Będę monotematyczna
Admete - Sob 09 Paź, 2010 14:06
Zdjęcia z najniższego rzędu idealne na avki.
Aragonte - Sob 09 Paź, 2010 14:23
Już nawet się do produkcji jakiegoś przymierzałam, ale na razie dałam spokój, mam dość innych avków
Mnie się bardzo podobają też te ujęcia rządek wyżej.
praedzio - Pon 18 Paź, 2010 13:57
Trochę zdjęć, które znalazłam na stronie internetowej Jessiki Steen odgrywającej rolę Julii Haller:
Aragonte - Pon 18 Paź, 2010 16:45
Fajne
Obejrzałaś do końca?
praedzio - Pon 18 Paź, 2010 19:56
Jeszcze nie.
Wczoraj byłam tak padnięta po tym pi pi pi zjazdowym weekendzie, że zasnęłam w połowie Castle'a.
Może dziś sobie zapuszczę odcineczek?
asiek - Wto 19 Paź, 2010 18:07
Miło spędziłam czas z serialem ... Boshe, jaka byłam młoda, kiedy oglądałam to po raz pierwszy....ehhhh... to se ne wraci
Admete - Wto 19 Paź, 2010 18:10
Ja byłam chyba na studiach
Aragonte - Wto 19 Paź, 2010 20:20
No to tylko ja byłam zapóźniona i obejrzałam to w zaawansowanym wieku
praedzio - Wto 19 Paź, 2010 20:55
Ja takoż.
Aragonte - Wto 19 Paź, 2010 21:05
Ty to jeszcze - jeśli chodzi o ścisłość - nie obejrzałaś
praedzio - Wto 19 Paź, 2010 21:22
Bo jak dziabnę tępą igłą...! W 90% obejrzałam.
Aragonte - Wto 19 Paź, 2010 21:51
Iii tam, nie dość, że tępa, to daleko Nie boję się nic a nic
praedzio - Wto 19 Paź, 2010 21:57
Bo zacznę sadzić ortografy!!
Aragonte - Wto 19 Paź, 2010 22:24
Szantażystka
Ortografy zmoderuję
Aragonte - Pią 29 Paź, 2010 21:08
Na OT Forum wykopałam informację (stareńką) o Earth 2.
Ponieważ pochodzi z jakiejś grupy dyskusyjnej Google i nie wiem, jak długo się tam uchowa, to przeklejam.
> NB czytalam gdzies, jak usilowali sprzedac pomysl drugiego sezonu -
> wprowadzili genialne dzieci, ten polamany pilot (ogladalam w sumie moze
> ze trzy odcinki, wiec nie pamietam, jak sie nazywal) zystal nadludzkie
> moce, ktoras z kobiet odkrywala na nowo swa stlamszona tozsamosc
> seksualna... jak to pokazali na jakims konwencie w Stanach, to publika
> wyla ze smiechu.
Trochę to jest na zasadzie "jedna pani drugiej pani", więc nie wiem, czy to prawda.
Na OT Forum wskazano ponadto podobieństwo pewnych pomysłow z Avatara do Earth 2.
Wątek jest tu, jakby kogoś zainteresowało, ale więcej ciekawych informacji tam nie wykopałam.
http://forum.gwrota.com/i...opic=1609&st=40
Admete - Pią 29 Paź, 2010 21:33
Nie sądzę, żeby to była prawda. Scenarzyści E2 mieli za duzo rozsądku. Chyba, ze mieli ich zamiar zmienić Alonzo mógłby dostac supermoce Prawie już je otrzymał - śnił razem z Terranami. Lost czerpał całymi garściami z E2.
BeeMeR - Pią 03 Gru, 2010 16:40
Obejrzałam jakiś czas temu i ja, a teraz doczytałam wątek.
Też uważam serial za niewykorzystany potencjał, ciekawy pomysł, przepiękne krajobrazy Ziemi 2, interesujące postaci i związki między nimi, i tylko fabularnie miejscami mi kulało, ale generalnie obejrzeć było warto.
Bardzo podoba mi się postać Danzigera i jego relacje z True
Fantastyczna chemia ojcowsko-córczyna
Podoba mi się też postać Morgana - wnosi do serialu sporo zamieszania
Devon, Alonzo, Julia, Ully, Yale - wszyscy też ok
Aragonte - Pią 03 Gru, 2010 20:30
Ooo, fajnie, że się wpisałaś do wątku
A co do fabularnych zawikłań - czy miałaś odcinki we właściwej kolejności, tzn. bez jakiejś durnej przestawki, do której doszło w telewizorni amerykańskiej (polskiej być może też), w związku z czym odcinek szósty został puszczony jako przedostatni?
BeeMeR - Pią 03 Gru, 2010 20:51
Miałam przestawione, niestety.
Nawet nie wiedziałam o tym przestawieniu, ale trudno się było nie zorientować
Koniec - ech, szkoda, że taki, też uważam, że pięknie kiełkowało na linii Devon - Danziger, związek Alonzo-Julia ładnie rozpracowano, Bess-Morgan też (nawiasem, ja bym takiego malkontenta jak Morgan utłukła ), ale jak pisałam i tak uważam, że najlepsza chemia była na linii Danziger-True
Aragonte - Pią 03 Gru, 2010 20:55
Popieram, mieli świetną chemię jako ojciec - córka
A jeśli chodzi o Danzigera i Devon, to przez jakiś czas intensywnie wczytywałam się w fanfiki, żeby mieć chociaż substytut dokończonego wątku
Admete - Pią 03 Gru, 2010 22:18
Największy potencjał był właśnie w postaciach, a to czesto kuleje we współczesnych produkcjach. Fabularnie pewnie by się jeszcze wyrobili.
|
|
|