Harry_the_Cat - Śro 15 Wrz, 2010 21:29 Agn - Śro 15 Wrz, 2010 21:29 Znaczy się Kaśka by go pogryzła, a on z ran...? Zanim by skonał, zdołałby jeszcze pięć razy wyznać Elenie miłość... wolę nie ryzykować i swoją nadzieję pokładam w niezawodnej bazooce.
Kocie, zaprawdę powiadam ci, że zaiste istnieje coś takiego jak Team Stefan. Aczkolwiek ja też nie wiem, co za ślepaki w nim siedzą...Eeva - Śro 15 Wrz, 2010 21:36
Agn napisał/a:
Nie jesteś jedyna. Ja osobiście mam szczerą nadzieję, że ktoś sprzątnie Stefana, a Elena postawi na morderczą szczerość i zabójcze poczucie humoru Damona.
Oraz całą jego seksowność, rzecz jasna.
Swietnie, zgadzam sie w 100%.
A jak Elena się na to nie zdecyduje to ja to zrobię.Harry_the_Cat - Śro 15 Wrz, 2010 21:39 Niestety swiadoma ludzkiej slepoty i glupoty wierze, ze takowy team istnieje. Ale i tak Eeva - Śro 15 Wrz, 2010 21:48 A ja wbrew wszystkiemu oświadczam, ze nie wierzę, ze istnieje Team Stefan!!!!Harry_the_Cat - Śro 15 Wrz, 2010 22:02 Przeczytalam to i jestem skonfundowana (przeczytawszy najpierw streszczenia powyzej - stad konfuzja http://en.wikipedia.org/w...(novel_series))
Spoiler:
Midnight/Phantom/Evensong
[edit]Stefan's Diaries: Origins
Set during the Civil War, against a backdrop of grand estates, unimaginable riches, and deadly secrets, three teenagers in Mystic Falls, Virginia enter a torrid love triangle that will span eternity.
Brothers Stefan and Damon Salvatore are inseparable until they meet Katherine, a stunning, mysterious woman who turns their world upside down. Siblings turned rivals, the Salvatores compete for Katherine’s affection, only to discover that her sumptuous silk dresses and glittering gems hide a terrible secret: Katherine is a vampire. And she is intent on turning them into vampires so they can live together—forever.
Book not available until November 2, 2010.
The book cover for Stefan's Diaries: Origins features Stefan's face-this is the only cover so far.
[edit]Stefan's Diaries: Bloodlust
Stefan and Damon Salvatore are now vampires, and must deal with the consequences of their fate. They escape their small hometown of Mystic Falls, which is overrun with vampire hunters, and travel to New Orleans. While Stefan revels in his powers, Damon continues to mourn the loss of Katherine, the beautiful vampire that turned them both. But New Orleans offers temptations and dangers. Stefan falls in love with another human, and his willpower is tested to the limit. Damon ends up captured by an evil, sadistic vampire hunter. Stefan knows that he must save his brother, but will it cost him his new love?
Book not available until January 4, 2011.
No cover has been released.
[edit]Stefan's Diaries: The Craving
Stefan Salvatore has come to terms with being a vampire. The events of the past few months have sobered him, and the fog of his own blood lust has begun to lift. He travels to New York City to start a new life, one that does not require him to kill humans to survive. Instead he feeds off of animals in Central Park. But the quiet life he envisioned is jolted when he runs into his brother Damon, who has convinced New York high society that he is Italian royalty. While Stefan is regaining his humanity, Damon has completely lost his. Stefan will do whatever it takes to protect Damon from himself, but there is another villain present. A vampire that seeks revenge for a death the Salvatores are responsible for. Stefan and Damon will have to work together to fight the greatest evil yet.
Book not available until May 3, 2011.
No cover has been released.
Czytam dalej - angielskie opisy postaci:
Bonnie: In the TV series Bonnie's physical features have changed dramtically,Harry_the_Cat - Śro 15 Wrz, 2010 22:46 huh? http://cgi.ebay.com/TWITC...#ht_3255wt_1139Agn - Czw 16 Wrz, 2010 19:10
EDYCJA: Wiecie, mnie męczy jeszcze jedna rzecz, tylko ciągle zapominam o tym napisać. Jeremy zapytał Jaśka, czemu jego ojciec nie przeżył, skoro miał na paluchu pierścień. Jasiek na to wypalił, że śmierć ojca Jeremy'ego była wypadkiem i nie przytrafiło mu się nic supernaturalnego.
Co to za brednie?! O ile wiem zlot z balkonu też trudno nazwać paranormalnym przypadkiem, nawet jeśli wyrzucił go zeń wampiór (Damon "zabił" tak Jaśka), a jednak ten przeżył. "Śmierć" Alarica też nie była chyba supernaturalna, a też przeżył...Eeva - Czw 16 Wrz, 2010 20:41 tu sprzadają to że Ian (badz inna gwiazda) bedzie Cię obserwował na twitterze i komentował Toje wpisy itp.
Samo wypadnięcie z balkonu nie jest supernaturalne, ale jak sprytnie zauwazyłam wypchnał go Damon.
Ej a co się stał oz alaricem? bo juz nie pamietam.Agn - Czw 16 Wrz, 2010 20:51 Tak, ale supernaturalne to dla mnie... nie wiem, zabicie czarami albo wyssanie krwi by pod to podeszło. Natomiast wypchnięcie - mógł go wypchnąć choćby i Alaric.
A Alarica zatłukł Damon, przebił mu czymś płuco, już nie pamiętam, czym, ale żadną magiczną bronią. No i... przeżył.Yvain - Czw 16 Wrz, 2010 21:28 że to mogło być całkiem zwyczajnie, zresztą Stefan tam był przy tym wypadku, może on coś wie na ten temat.BeeMeR - Pią 17 Wrz, 2010 12:44
Cytat:
Chwała Eru, Damon pozostał Damonem, nie ochrzczono go Damono.
Jesczez mogli go przerobić na Damiana... Wyobrażacie sobie, że zachwycamy się jakimś Damianem?
Co do pierścienia, to ja zrozumiałam że chroni przed wampirami - i one nie mogą zrobić krzywdy. tj. np. Damon zrzuciwszy Alarica nie zabił go, Kaśka też pierwsze odcięła pierścień a potem brała się do męczenia swojej ofiary, a rodzice Eleny, cóż, czy to nie był wypadek samochodowy? Najwyraźniej żaden wampir go nie spowodował praedzio - Pią 17 Wrz, 2010 14:12
BeeMeR napisał/a:
Wyobrażacie sobie, że zachwycamy się jakimś Damianem?
Ekhem. BeeMeR - Pią 17 Wrz, 2010 14:14 Hm?
Sori, jakby coś praedzio - Pią 17 Wrz, 2010 14:32 Agn - Pią 17 Wrz, 2010 21:01 Jednakowoż wampiór był w pobliżu. Kiepsko to wymyślili. W ogóle mi się to kupy nie trzyma i jest naciągane jak gumka w majtasach.
BeeMeR napisał/a:
Cytat:
Chwała Eru, Damon pozostał Damonem, nie ochrzczono go Damono.
Jesczez mogli go przerobić na Damiana... Wyobrażacie sobie, że zachwycamy się jakimś Damianem?
Co masz do Damianów? Mój kuzyn ma tak na imię. Eeva - Pią 17 Wrz, 2010 21:05 Damon brzmi nieco lepiej
Ej nowy odcinek super!!!!Yvain - Sob 18 Wrz, 2010 01:39 Szkoda Caroline, miejmy nadzieję, że uda jej się jakoś dojść do siebie. Tylko z drugiej strony Damonowi jeszcze jeden wróg przybędzie ehhh...
Zastanawiające jest, że Taylor nie ufa swojemu wujkowi, jakoś tu nie ma bratania się w stadzie wilków, ciekawie co za historia z tym kamieniem.
A Bonnie wkurza jak nigdy, jak się nauczyła paru zaklęć to powinna nauczyć się też jak nad tym panować, mało nie spaliła Damona i jeszcze naburmuszona razem z Eleną odwróciły się i poszły sobie, psiapsiułki jedne Dobrze, że biedaczek ma zdolność regeneracji, co ona się tak na niego uparła.
Jeremy fajnie nawet na koniec zagadał, bo już jego postać nudziła trochę, było by ciekawie jakby doszedł do porozumienia z Damonem może chłopak potrzebuje starszego brata.Anaru - Sob 18 Wrz, 2010 08:42 No, zapuściłam żurawia w czeluście CocoJumbo TV, trza obejrzeć zanim wszystko tu wyczytam i nie będę miała frajdy przy oglądaniu
Kiedy te odcinki idą, bo wydawało mi się, że jakoś w weekend? W piątek?Eeva - Sob 18 Wrz, 2010 09:09 W piątek już sa dostępne.
No szkoda Caroline, ale myślę, że się jakoś ogarnie.
Bonnie zaczyna mnie już irytować, szczerze mówiąc.BeeMeR - Sob 18 Wrz, 2010 15:10
Agn napisał/a:
Co masz do Damianów?
Nic, tylko nie znam żądnego (fajnego) Damiana i imię mi się nieszczególnie podoba
Idę się zapoznawać z 2x02 Yvain - Pon 20 Wrz, 2010 10:54 Czy nikt już nie ogląda tego serialu cisza taka jak na księżycu.BeeMeR - Pon 20 Wrz, 2010 11:06 Ja oglądam, ale prócz upodobania do Damona nie wiele tam widzę
Odcinek drugi np. zakończył się tak romantycznie
Spoiler:
Stefek zabierający Elenę na szczyt młyńskiego koła by ją tam pocałować
że aż mnie niemal zemdliło , acz być może Team Stefan skacze z radości
Ciekawe czemu Bonnie, która jest ciekawą postacią, acz nieco drętwo graną, za wszystko wini Damona, a nie siebie, skoro on tylko wykonywał jej i Eleny prośbę.
Brat Eleny (który btw dobrze, że nie jest 4-letnią dziewczynką ) jest też postacią, której przyszłości jestem znacznie bardziej ciekawa niż np. Eleny i Smętka
Caroline też - zaczyna łobuzować ładnie - ona zawsze była moją ulubienicą z kobiecych postaci.
Gdzie jest Alaric?
Jeśli za niego ma być ten gogusiowaty wujek Tylera to hm... Szkoda.
Swoją stroną wątku Tylera też jestem ciekawa, bo na razie jakoś to rozwlekają Agn - Pon 20 Wrz, 2010 12:28 Mnie dziwiło, że Elena powiedziała Bonnie, że one nie mogą być takie jak on, że powinny być ponad to. No pardon, lasencjo, ale zdaje się, że Damon zrobił to na waszą prośbę? Niby Elena cośtam protestowała, ale to Bonnie nacisnęła "bo to Caroline". Lubię Bonnie, w wielu momentach ją rozumiem, ale wtedy to ją chciałam walnąć w ten jej durny łeb.BeeMeR - Pon 20 Wrz, 2010 12:41