To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Przygody Merlina

Harry_the_Cat - Pon 16 Sie, 2010 22:04

No to poczekamy sobie razem... ;)

edit: niestety za pozno na pokaz przedpremierowy :(
fully booked: http://www.bfi.org.uk/wha..._preview_merlin

Harry_the_Cat - Nie 22 Sie, 2010 20:05

Aragonte - Merlin wraca 11 wrzesnia :mrgreen:
Aragonte - Nie 22 Sie, 2010 20:12

Hurrrra :mrgreen: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:
Caitriona - Nie 22 Sie, 2010 22:22

Harry_the_Cat napisał/a:
Aragonte - Merlin wraca 11 wrzesnia

Ja nie Aragonte, ale też się ucieszę :banan:

Harry_the_Cat - Śro 01 Wrz, 2010 21:32

sezon 3 Merlina tuz tuz: http://www.youtube.com/watch?v=7-LBH-YPlYE
Caitriona - Śro 01 Wrz, 2010 22:07

Ojej, Merlin ściął włosy, uszy odstają mu jeszcze bardziej ;) A zła Morgana prezentuje się nieźle ;)
Harry_the_Cat - Śro 01 Wrz, 2010 22:09

No wlasnie zle sie prezentuje ;)
Caitriona - Śro 01 Wrz, 2010 22:09

Nawet bardzo źle ;) Kiedy Merlin rusza?
Aragonte - Czw 02 Wrz, 2010 01:43

Ze trzy strony wstecz Harry o tym pisała, zdaje mi się, że około 11 września, czyli już niedługo :D
Obejrzałam trailer i doszłam do wniosku, że stęskniłam się za oboma chłopcami :mrgreen:
Mimo że Merlinek ma uszka jak nietoperek :-P

Przy okazji trafiłam na youtubkach na jedną z moich ulubionych scen :lol:
http://www.youtube.com/wa...at8Jsx3zfY&NR=1

Harry_the_Cat - Pon 06 Wrz, 2010 00:39
Temat postu: Merlin, sezon 3, BFI Screening
Bylam, zobaczylam.

Nie bylam dzis w najlepszej formie, ale jakos dotarlam ok 12.30 na Southbank do British Film Institute. Bradley mial pokazy z mieczem, bylo podpisywanie autografow - Richard, Katie, ANgel, Bradley i Colin (jak zwykle sie nie zalapalam), mozna bylo nabyc figurki (wcale nie podobne) i w ogole bylo bardzo tloczno.
Pokaz zaczal sie z opoznieniem - bo wlasciwie byly dwa pokazy. Powiedziano nam, ze edycja dwoch pokazywanych odcinkow skoczyla sie po 12 w nocy i pokazano je jako 1,5 godzinny film. Fabula pierwszych dwoch odcinkow to ogolnie rzecz mowiac powrot Morgany po 12 miesiacach - mocno zmienionej, ale oczywiscie tylko Merlin zdaje sobe sprawe z jej prawdziwej natury.
Mamy wiec siostrzane knowania (tak, Morgause wraca!), Mamy rozne twarze Uthera, Arthura podejmujacego bardzo odpowiedzialne i trudne decyzje, sir Leon u jego boku (wielki aplauz na widowni), Gajus nosi dziwna peruke, Arthur jest bez koszuli mniej wiecej raz na odcinek ;) . Duzo duzo CCG. Chlopcy nadal sie sprzeczaja, takze najwazniejsze elementy sa nadal obecne ;) Bylo sporo dramatycznej muzyki i chyba ogolnie maja nieco wiekszy budzet.
Ne chce za bardzo spoilerowac, ogolnie tempo odcinkow bylo niezle, choc po 1,5 godziny usmieszki Morgany dowodzace jej zlej natury staly sie nieco meczace. I jak teraz mysle, to pierwszy odcinek dynamika przypomina nieco odc 1 serii 2. Ale jest chyba nieco slabszy.
W sumie najfajniejsze w takich pokazach jest to, ze cala widownia reaguje. Oczywiscie nawet najbardziej niewinnie wygladajace sceny byly przez cala widownie interpretowane w sposob bardzo seksualny - koles prowadzacy potem panel byl zachwycony.
Nie bylo zbyt wielu ciekawych pytan i musze powiedziec, ze sama slyszalam juz tak z polowe tych pytan albo w zeszlym roku, albo na Expo.
Katie i Tony wydawali sie najmilsi z calej bandy, Bradley byl nieco znudzony chyba.

Z odpowiedzi i preview 3 sezonu - sporo gosci, powrot Lancelota, pojawi sie brat Gwen no i wraca excalibur. I szczerze mowiac nie pamietam.

Zdjecia mam beznadziejne, wiec sobie odpuszcze.

W lazience wpadlam na Katie McGrath, tak totalnie mnie to zaskoczylo (nie wiem w sumie czemu, przeciez aktorzy tez maja takie potrzeby), ze powiedzialam 'Hello', Katie odpowiedziala, no i jeszcze skomentowalam, ze szkoda ze ze wszystkich miejsc spotkalam ja wlasnie w lazience....

troche wiecej komentarzy i zdjecia znalazlam tu: http://jhava.livejournal.com/242122.html

Aragonte - Pon 06 Wrz, 2010 00:57

Harry, fajnie, że napisałaś, dzięki :D
A Tony to który? Bo jakoś nie kojarzę :ops1:

Harry_the_Cat - Pon 06 Wrz, 2010 01:00

Anthony Head - Giles z Buffy :mrgreen:
Aragonte - Pon 06 Wrz, 2010 01:04

A w Merlinie kim jest? :wink:
Harry_the_Cat - Pon 06 Wrz, 2010 01:06

Utherem Pedragonem
Aragonte - Pon 06 Wrz, 2010 01:10

Aaa! :mrgreen: Kompletnie nie pamiętałam, jak się nazywa ten aktor :ops1:

Ciekawe, czy w tym sezonie Artur pozna wreszcie szczególne umiejętności Merlinka :wink:

Caitriona - Pon 06 Wrz, 2010 12:21

Aragonte napisał/a:
Ciekawe, czy w tym sezonie Artur pozna wreszcie szczególne umiejętności Merlinka

Też jestem tego bardzo ciekawa ;)

Harry, widać miałaś udany i ciekawy dzień :D Zazdraszaczam :)

Kim jest sir Leon?

Harry_the_Cat - Pon 06 Wrz, 2010 12:44

Mysle, ze nie w tym sezonie-a szkoda.... :/

No jak to???? Sir Leon jest najwierniejszym rycerzem Arthura!!!

Caitriona - Pon 06 Wrz, 2010 15:45

Harry_the_Cat napisał/a:
Sir Leon jest najwierniejszym rycerzem Arthura!!!

Serio? Ja go nie pamiętam... Za bardzo się chyba na naszym duecie skupiam oglądając :-P

Aragonte - Pon 06 Wrz, 2010 17:15

Caitriona napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Sir Leon jest najwierniejszym rycerzem Arthura!!!

Serio? Ja go nie pamiętam... Za bardzo się chyba na naszym duecie skupiam oglądając :-P

Nie ty jedna :wink:

Harry_the_Cat - Nie 12 Wrz, 2010 14:04

I co, widzialy Merlina?
Aragonte - Nie 12 Wrz, 2010 18:43

Na razie nie znalazłam go na żadnym kanale :-|
Ale ja mało jestem obyta z TV Coco-Jumbo :roll:

A Ty widziałaś?

Harry_the_Cat - Nie 12 Wrz, 2010 18:46

No ja w zeszlym tygodniu w kinie przeciez :mrgreen:
Aragonte - Nie 12 Wrz, 2010 19:12

A racja - ale w TV u Ciebie też leci, prawda? Myślałam, że miałaś powtórkę :)
Caitriona - Nie 12 Wrz, 2010 19:19

Ja widziałam ;) Merlinowi uszy odstają, Artur nic się nie zmienił, a Morganie do twarzy z wrednym uśmieszkiem. Fajnie, że Merlin wrócił :D
Aragonte - Nie 12 Wrz, 2010 19:20

Caitri, a masz sosik? :wink: