Malarstwo i Teatr - Upiór w Operze/ Teatr ROMA
Harry_the_Cat - Wto 03 Cze, 2008 23:32
| Caitriona napisał/a: | | Gosia napisał/a: | | Długopisu nie kupilam, bo nie bylo.... |
Szkoda...
To ciekawe ze wprowadzili nowego Upiora.
Teraz czekam na płytę |
Gosia nawet zapytała, czy z wystawy by nie zdjęli
Gosia - Śro 04 Cze, 2008 16:50
Co by im szkodziło, w gablocie były chyba cztery, a ja chcialam kupic tylko trzy Dla siebie i Caitriony
achata - Czw 05 Cze, 2008 08:45
Dziewczynki, czytam i czytam o tym "Upiorze..." i ciekawość mnie zżera na czym polega oryginalność naszej wersji. Przypuszczam, ze londyńskie przedstawienie o którym pisze ten człowiek od Webbera było podobne do filmu. Gdybyście mi mogły na priva albo w ramach spojlera z zabezpieczeniem (tak apropo jak się to ustawia?) napisać jakie wyłapałyscie zasadnicze różnice w stosunku do wersji filmowej. Ja na pewno tego nie zobaczę, więc liczę na Waszą pomoc.
Harry_the_Cat - Pią 06 Cze, 2008 16:30
To ja zacznę:
ps: spoilery wpisujesz pomiędzy: {spoiler}tekst tu {/spoiler}; zamień {} na []
Gosia - Pią 06 Cze, 2008 19:09
Z pewnoscią róznicą są takze pewne językowe wtręty, lokalnie polskie. Takie językowe żarciki w dialogach.
Np. pisze - jest napisane czy rzymski - romski
achata - Sob 07 Cze, 2008 08:52
Dzięki za radę.
Harry_the_Cat - Sob 07 Cze, 2008 11:07
Tak, Achato.
achata - Sob 07 Cze, 2008 18:01
I to wszystko? Żadnych innych zmian w fabule czy chronologii?
Caitriona - Sob 07 Cze, 2008 18:42
Ja nie pamiętam żadnych większych zmian. Film i przedstawienie były bardzo podobne; np miałam wrażenie że niektóre kostiumy są zupełnie takie jak w filmie z Butlerem.
Admete - Sob 07 Cze, 2008 20:19
Dziewczyny mam pytanie. Jak długo to grają i czy dużo wcześniej trzeba rezerwować bilety? Mam znajomych, którze może by się wybrali na przedstawienie i mogłabym z nimi pojechać.
Aragonte - Sob 07 Cze, 2008 21:13
Admete, myślę, że półtora do dwóch miesięcy przed planowanym terminem trzeba by rezerwować bilety. Ja swoje na 28 czerwca mam w szufladzie od kwietnia
Grają to w lipcu, w sierpniu to pewnie mają przerwę, choć głowy nie dam... Ale może na lipiec znalazłyby się jakieś miejsca? Trzeba by w sieci sprawdzić.
Admete - Sob 07 Cze, 2008 21:14
Dobra przekażę im. Mnie by lipiec odpowiadał.
Gosia - Nie 08 Cze, 2008 18:45
Trzeba zerknac do ebiletu i poszperac w miejscach, czasem sie okazuje ze sa w pojedyncze lub podwojne. Troche gorzej z wieksza iloscia. ale trzeba probowac.
Admete - Nie 08 Cze, 2008 20:06
Zerknęłam. Niestety znajomi wyjeżdżają 11 lipca nad morze, a bilety wolne są na 12. Trudno. Może jesienią sie skuszą.
Aragonte - Nie 08 Cze, 2008 20:46
A może sama się skusisz?
Admete - Nie 08 Cze, 2008 20:59
Oj pociągiem to daleko. Z nimi pojechałabym samochodem No i oni wiedzą, gdzie się w Warszawie zatrzymać niedrogo, bo mąż koleżanki jest fotografem i jeździ ciągle po Polsce.
Aragonte - Nie 08 Cze, 2008 21:01
Noclegiem się nie przejmuj, to akurat da się zorganizować, jeśli alergii na kocią sierść nie masz
Gosia - Czw 12 Cze, 2008 21:28
Moja kolezanka byla na Upiorze i trafila na obsade" Damian, Paulina i Łukasz Talik.
Bardzo jej sie podobalo.
Admete, mam nadzieje, ze jak bedziesz w Warszawie, to znajdziesz czas, żeby się z nami zobaczyć. Byłoby super!
Harry_the_Cat - Czw 17 Lip, 2008 19:48
To nie w ROMIE, ale trochę niusów nt. sequela do Upiora: http://community.livejour...900.html#cutid1
Gosia - Śro 29 Paź, 2008 07:42
PŁYTA Z MUSICALU OD 15 LISTOPADA!
Jesteśmy szczęśliwi i dumni, że nareszcie możemy odpowiedzieć: Tak, już wkrótce będzie płyta z "Upiora"! Premiera 15 listopada, trwają ostatnie prace nad zgrywaniem materiału w studiu Zbigniewa Preisnera w Niepołomicach. Na płycie - premierowa obsada: Damian Aleksander, Paulina Janczak, Marcin Mroziński, Barbara Melzer, Jakub Szydłowski, Wojciech Dmochowski i inni. Gra orkiestra TM ROMA pod dyrekcją Macieja Pawłowskiego, śpiewa zespół Five Lines. Tak jak zawsze. Do tej pory udało nam się uwiecznić na płytach polskie wersje musicali "Koty", "Taniec wampirów" (2CD) oraz "Akademia Pana Kleksa" (2CD). Mamy nadzieję, że "Upiór w operze" będzie nie tylko wymarzoną pamiątką dla naszych widzów, ale stanie się wydarzeniem w polskiej fonografii. Muzyka Andrew Lloyda Webbera z pewnością na to zasługuje. Zwłaszcza w takim wykonaniu!
Na repertuar albumu "Upiór w operze" złożą się najbardziej znane i lubiane utwory, miedzy innymi: "Upiór w operze" (The Phantom of the Opera), "Noc muzykę gra" (The Music of the Night), "Primadonna" (Prima Donna), "O tyle proszę cię" (All I Ask of You), "Maskarada" (Masquerade), "Szkoda, że cię nie ma" (Wishing You Were Somehow Here Again), "Stąd odwrotu nie ma już" (The Point of No Return).
Będzie też niespodzianka - utwór, który nie pojawił się na płytach w innych krajach...
Caitriona - Śro 29 Paź, 2008 13:03
Bardzo się cieszę!
Harry_the_Cat - Śro 29 Paź, 2008 21:04
| Gosia napisał/a: | PŁYTA Z MUSICALU OD 15 LISTOPADA!
Paulina Janczak
Będzie też niespodzianka - utwór, który nie pojawił się na płytach w innych krajach...[/i] |
mialam nadzieję, że Edyta...
"No one would listen"?
Gosia - Czw 30 Paź, 2008 00:21
No wlasnie, tez się zdziwilam, ze wybrali jedną obsade i akurat Paulinę Janczak, ale kto wie - moze to była sugestia kogos od kompozytora?
Reklama płyty, a może to też okładka?

Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 15:55
Kupiłam i właśnie słucham "Noc muzykę gra"...
Caitriona - Wto 18 Lis, 2008 18:44
Już jest? Ale fajnie!
|
|
|