To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Harry_the_Cat - Nie 23 Mar, 2008 17:56

Wiem, wiem, gadam do siebie... Ale Epps właśnei uciekł z wiezienia i rozbroił mnie Booth mówiący do Brennan : You are not to go out on your own.. ever. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Caitriona - Nie 23 Mar, 2008 18:34

E, tam - nie gadasz do siebie jeno do nas ;)

Przez Ciebie ;) zaczełam oglądać Bones regularnie i po kolei. Sprawia mi to niesamowitą frajdę!
Jestem po pierwszym odcinku II serii - cała ta sprawa z rodzinną tajemnicą Tempe wychodzi. Strasznie mi się podoba jak Seeley się troszczy o panią doktor.

I podobał mi się ten doktorek w okularkach - od tych piratów - co się podniecał cały czas zdecydowaniem i stanowczością Bones :mrgreen: :mrgreen: Uśmiałam się!

Harry_the_Cat - Nie 23 Mar, 2008 18:40

Seria druga jest dużo lepsza od pierwszej. Ja pewnie jak dojade do konca, to zaczne od początku, juz tak spokojniej, nie jeden za drugim :mrgreen:

ETA: Czy mówiłam już, że nie przepadam za Sallym? :rumieniec:

Admete - Nie 23 Mar, 2008 21:47

Jasne, że gadasz do nas. I my tez za panem S. nie przepadamy. Znaczy ja nie przepadam, nie wiem jak Caitri ;-) Tez sobie oglądam od czasu do czasu Bones, ale nie mogę ciągle siedzieć przed tv, więc pomału to idzie.
Caitriona - Nie 23 Mar, 2008 21:51

Harry_the_Cat napisał/a:
Czy mówiłam już, że nie przepadam za Sallym?

Ja szczerze go nie cierpię. Serio. Jest denerwujący, a w dodatku brzydki, blee...

Harry_the_Cat - Nie 23 Mar, 2008 21:52

Pan S własnie odpłynął. :mrgreen:

Fajnie był o niego zazdrosny Booth. :serduszkate:

Admete - Nie 23 Mar, 2008 21:54

Okropnie był zazdrosny. Pamiętasz tę scenę, w której Sully pyta Booth'a czy chce Bones dla siebie, a Booth nic nie mówi? ;-) Przepadam za nią.
Harry_the_Cat - Nie 23 Mar, 2008 21:59

Tak! :rotfl:

Sally powiedział, że to własnie dlatego Booth potrzebuje lekarza od czubków bo leci na swoją partnerkę :mrgreen:

Fajne też było, jak Bones tak wypaliła z tym, że spała z Sallym. Booth nie mógł się odnależć. I jego komentarz "Socks, sex, pretty much the same word" był świetny. :lol:

Harry_the_Cat - Pon 24 Mar, 2008 22:17

Gadamy własnie z Cait o Bonesach na Skypie i to mi przypomniało Gordona Gordona.
Muszę napisac, że Stephen Fry jest genialny w tej roli. :mrgreen: Po prostu majstersztyk - cała jego postać. I bawi mnie niezmiernie, że Booth ma w niego taka wiarę, a jak chce, żeby Gordon Gordon pomógł im rozwiązac problemy, to nigdy nie wie, o czym doktorek gada :mrgreen:

Caitriona - Pon 24 Mar, 2008 22:31

Bardzo lubię jego głos :D Ogólnie super postać!

Harry_the_Cat napisał/a:
Booth nie mógł się odnależć. I jego komentarz "Socks, sex, pretty much the same word" był świetny.

Piękne to było!!! Powalająca szczerość Bones i ta mina Seeleya :mrgreen:

Harry_the_Cat - Pon 24 Mar, 2008 22:40

Caitriona napisał/a:
Bardzo lubię jego głos

Tak. Chociaż ja od razu w głowie miałam audiobooka z Harry'ego Pottera :lol:

Caitriona - Pon 24 Mar, 2008 22:51

A, tego nie znam więc nie miałam żadnych skojarzeń ;) Angela nazwała go Monty ;) tez pasuje :lol:
Harry_the_Cat - Pon 24 Mar, 2008 23:23

Inna kwestia, która z Cait poruszyłyśmy, to niby to jaki Booth miał jednostajny ubiór w sezonie 1. Otóż okazuje się, że nie....

Oczywiście, tradycyjny garnitur jest górą:

Ale Booth dba o to, żeby nie było zbyt nudno - mamy więc krawaty różne - bardziej stonowane:

i te bardziej "flashy" ;) :

Czasami w zestawie z koszulą innej maści:

I nawet mu zdarzył szary garnitur :paddotylu: :

I to wydawałoby się wszystko, ale pamięc nas jednak zawodzi i oto, co jeszcze znalazłam! :

Agent Booth bez karawata!

i bez marynarki (w pracy!)

w bardzo miłym wdzianku do zadan specjalnych ;) :

i w pracy w wydaniu kalifornijskim:

nowo-orleańskim:

i pustynnym ;) :

no i na koniec Booth-rycerz:

i wydaniu świątecznym:

Ta Dam! Nie ma tu wszystkich odcinków serii 1, ale nie sądzę, żebym to update'owała...
Ale pewnie zrobię potem przegląd serii 2 ;)

Caitriona - Pon 24 Mar, 2008 23:28

Harry_the_Cat napisał/a:
Inna kwestia, która z Cait poruszyłyśmy, to niby to jaki Booyh miał jednostajny ubiór w sezonie 1.

Serio, wydawało mi się że nie ma tego aż tak dużo :lol: :lol:

Harry, extra!! :D :D :D Niezła robota :D

Ja zdecydowanie wybieram wydanie nowo-orleańskie :mrgreen:

Harry_the_Cat - Pon 24 Mar, 2008 23:31

Caitriona napisał/a:
Serio, wydawało mi się że nie ma tego aż tak dużo

No, mi też nie.... :paddotylu:

Ale ciężko wybrać - podoba mi się Booth rycerz (fotka nr. 1 w szczególności), Nowy Orlean ale też ten kombinezonik z tunelu... :rumieniec:

Caitriona - Pon 24 Mar, 2008 23:33

Harry_the_Cat napisał/a:
podoba mi się Booth rycerz (fotka nr. 1 w szczególności), Nowy Orlean

Bo to ta sama kurteczka ;)
Wdzianko z tunelu tez było fajne :D :D

Jak Bones nazywała grupę operacyją? Tic-tak team zamiast Tac-team? To był fajny odcinek.

Harry_the_Cat - Pon 24 Mar, 2008 23:39

Tak, Tic-tac chyba :lol:

Oglądam pierwszy odcinek znowu - tzn, powtarzam serię, ale spokojniej :D

Caitriona - Pon 24 Mar, 2008 23:45

Ja jestem na 18 II - Booth zaginął i Bones pomaga jej tata ;) :D
Harry_the_Cat - Pon 24 Mar, 2008 23:52

Pamiętam (oglądałam to wczoraj :rotfl: ).

Pamiętam minę Bones, jak mówi ojcu, że Booth zaginął.
Lubię taki angscik ;)

A w Pilocie pojawia sie Oliver - nie pamiętałam tego.

No i Booth ma inny gabinet, a Bones mieszkanie.

Caitriona - Pon 24 Mar, 2008 23:57

Oliviera też nie pamiętałam z pierwszego odcinka.
To pierwsze mieszkanie było do bani, dobrze ze je zmienili ;)

A to piosenka Poco z odc.18: http://www.youtube.com/watch?v=d3D9xLtDZ1A (a tutaj ze scenami z serialu: http://www.youtube.com/watch?v=YI6dZGIW7uA )

A, i nie to że się czepiam, ale ja na tyle ciosów które odbrał mało mial Seeley twarz pokiereszowaną ;)

Harry_the_Cat - Wto 25 Mar, 2008 00:02

Caitriona napisał/a:
A, i nie to że się czepiam, ale ja na tyle ciosów które odbrał mało mial Seeley twarz pokiereszowaną

Oj wcale byś nie chciała, żeby mial bardziej ;)

Tak samo w sumie po tym odcinku w Vegas - powienien bardziej być posiniaczony, nie?

Caitriona - Wto 25 Mar, 2008 00:09

Nie to żebym chciała, ale jakieś realia powinny być chyba bardziej zachowane... Dokładnie, tak samo w LV - powinno być więcej siniaków itp
Harry_the_Cat - Wto 25 Mar, 2008 00:11

Keep On Tryin' w Bones: http://www.youtube.com/watch?v=YI6dZGIW7uA

I Booth związany "Max Keenan, you are under arrest" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Caitriona - Wto 25 Mar, 2008 00:12

Harry_the_Cat napisał/a:
I Booth związany "Max Keenan, you are under arrest"

Od razu widac że kocha swoją pracę ;)

Harry_the_Cat - Wto 25 Mar, 2008 00:15

A ten dzwięk, jak Bones powiedziała ojcu, że kluczyki są w stacyjce - rewelacja :rotfl: