Seriale - Robin of Sherwood
Pemberley - Śro 21 Lut, 2007 09:13
| Marija napisał/a: | | Myślę sobie, że przy Robinie-Praedzie mógłw serialu zaistnieć tylko taki półgłowek Guy Gisborne (aktor zmarł w 2003). Wyobraźcie sobie diabolicznego Rysia w nieustającej pogoni za mistycznym Michaelem w jednym filmie... |
Wlasnie wczoraj zalapalam sie na jeden odcinek starego "Robina" na ITV i mialam podobne mysli. Przykro, ze ta najnowsza interpretacja tak sie minela z oczekiwaniami wiekszosci. Ogladanie Preada bylo czysta przyjemnoscia i koncowa muzyka Clannadu... po prostu aaach.
Trzeba by gdzies poczytac statystyki, jak ta walka podjazdowa ITV na ogladalnosc nowego Robina na BBC oddzialowywuje...
Marija - Śro 21 Lut, 2007 09:27
| AineNiRigani napisał/a: | Marijo, a podziel sie jeszcze źródłem swojego zakupu | W Merlinie
Anonymous - Śro 21 Lut, 2007 09:47
Ale jakim cudem? Wszedzie widzę 39,90 za płytę, a w Merlinie, nawet 42 ...
No chyba że miałaś wcześniej już rozpoczeta kolekcje
Marija - Śro 21 Lut, 2007 09:55
Cudów nie ma: to były dwie płytki...
Harry_the_Cat - Śro 21 Lut, 2007 10:03
Nie, no tego, jest więcej niż dwie...
Anonymous - Śro 21 Lut, 2007 10:07
Ja naliczyłam 5 sztuk, ale nie kojarze juz czy jest wiecej niż III sezony ...
Harry_the_Cat - Śro 21 Lut, 2007 10:12
Ja ostatni to właśnie 3 sezon wzrokowo pamiętam, ale najlepiej to się pewnie Aragonte spytać...
Anonymous - Śro 21 Lut, 2007 10:18
kurcze literówka - miało być 6 szt (po 2 na sezon)
Aragonteeeee !!!!
Aragonte - Śro 21 Lut, 2007 10:42
Ktoś mnie wzywał, czego chciał? :grin:
Już mówię, jak jest z Robinami.
Z Michaelem wydano to w sumie na 5 płytach (ale w czterech pudełeczkach), w ostatnim pudełku są dwie płytki. I to są dwa pierwsze sezony. Łącznie liczą trzynaście odcinków, bo takie historie jak "Miecze Waylanda" czy "Czarownik" są rozbite na dwa odcinki każdy.
Trzeci sezon, ten z Jasonem, to 4 płyty (w czterech pudełkach), na każdej płycie po trzy odcinki. I więcej niiii ma :sad:
Jest trochę dodatków, ale już nie będę wyliczać, na której płycie co, dodatków do LOTR to nie przebija, ale może być.
O to chodziło? Czy mam załączyć zdjęcia każdego pudełka i zawartości?
Marija - Śro 21 Lut, 2007 10:43
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Nie, no tego, jest więcej niż dwie... | Jejku, wiem, ale ja kupiłam dwie. Kolejne kupię potem....
Anonymous - Śro 21 Lut, 2007 11:05
acha - i wszystko wiadomo.
Zrozumiałam, że zafundowałaś sobie całość... :smile:
Marija - Śro 21 Lut, 2007 11:10
| AineNiRigani napisał/a: | acha - i wszystko wiadomo.
Zrozumiałam, że zafundowałaś sobie całość... :smile: | Aine, pobudka! Przecieżech mówię, że na razie tylko dwie płytki :sad: .
Anonymous - Śro 21 Lut, 2007 11:22
Skoro napisałaś:
| Cytat: | | Wiecie, wybuliłam 80 zł na serię I i nie żałuję |
myślałam, że cała seria z wykrzyknikiem, a nie I sezon, stad moje olbrzymiaste zainteresowanie gdzie tak tanio?
No ale już jesteśmy w domciu.
Marija - Śro 21 Lut, 2007 11:26
| AineNiRigani napisał/a: | Skoro napisałaś:
| Cytat: | | Wiecie, wybuliłam 80 zł na serię I i nie żałuję |
myślałam, że cała seria z wykrzyknikiem, a nie I sezon, stad moje olbrzymiaste zainteresowanie gdzie tak tanio?
No ale już jesteśmy w domciu. | Ja bym chciała być w domciu z drugim odcinkiem I (pierwszej :razz: ) serii, ale muszę pracować w pocie czoła na następne zakupy w Merlinie .
Aragonte - Śro 21 Lut, 2007 21:14
A najtańszy w sieci - według mojej orientacji - Robin jest w gigant.pl
Anonymous - Śro 21 Lut, 2007 22:12
w zasadzie tak, o ile kupujesz wysyłkowo i hurtem cała serię. Przy pojedynczym raczej nie robi wiekszej róznicy (oczywiscie jesli nie korzysta sie z Merlina, bo tutaj róznica to prawie 5 zł o ile sie nie myle...)
Marija - Czw 22 Lut, 2007 07:37
JUż tyle wydałam ogółem w Merlinie, że przynajmniej nie płacę za przesyłkę :razz: .
Gosia - Czw 22 Lut, 2007 11:34
Mnie by interesowala tylko 1 i 2 seria. Jason mi jakos zupelnie nie lezal...
Marija - Czw 22 Lut, 2007 11:44
| Gosia napisał/a: | | Mnie by interesowala tylko 1 i 2 seria. Jason mi jakos zupelnie nie lezal... | Ja bym też wolała, żeby na jego miejscu leżał Michael....
Anonymous - Wto 20 Mar, 2007 22:04
Cóz, czołówke zna każda, ale oficjalny clip Clannad do piosenki tytułowej - to perełka
http://www.youtube.com/watch?v=9iJwiGEZZto
Narya - Wto 20 Mar, 2007 22:42
Na YouTube można oglądać serial w 10min fragmentach. Na razie jest 6 odcinków I serii i 2części 1odcinka II serii. Z dnia na dzień dochądzą nowe części. Miło sobie przypomnieć ten niezapomnieny serial, nawet w tak niewygodny sposób :grin: Ale jakość jest całkoiem dobra.
Robin of Sherwood
Tutaj klipy do muzyki z filmu. Warto obejrzeć.
Robin (The Hooded Man)
Together We
Lady Marion
praedzio - Wto 10 Kwi, 2007 10:53
Ostatnio, z sentymentu postanowiłam poszperać po youtube.com i znalazłam parę perełek. Niektórzy pewnie to już znają, Ale ci, którzy nie oglądali, na pewno będą chcieli się pośmiać, a jest z czego!
http://www.youtube.com/wa...sIbsoD4wbg&NR=1
http://www.youtube.com/wa...VoVChBfhlM&NR=1
Aj, ten pocałunek Robina z Szeryfem!
Anonymous - Wto 10 Kwi, 2007 17:23
Raczej szeryfa z Robinem, bo biedny Michałek był tak zaskoczony i zszokowany, że hej
praedzio - Wto 10 Kwi, 2007 17:32
Racja. Scena nieziemska!
Albo jak kumple Nickolasa Grace'a (Szeryfa) wleźli mu w jednej scenie do łóżka i nagle - myk! - wyskakują mu przed nosem... mało z krzesła nie spadłam ze śmiechu.
Anonymous - Wto 10 Kwi, 2007 18:20
mnie tam sie podoba spiewający Gay
|
|
|