Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Wto 24 Wrz, 2019 11:34
A mnie trudno sięgnąć po coś nowego bo state idą wolno - ale idą, mam przed sobą ostatni odcinek Lekarza Kima. W seguku trochę się zniecierpliwiłam dziecięcym początkiem romansu (dziewczątko jest dość sztuczne, najgorzej jak się śmieje na pokaz ), na razie i tak czekam aż dorosną
Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 15:17
No właśnie, lekarz już zaraz się skończy skoro prezes się wybudził. Teraz jeszcze ostatnia afera i happy end
Edit: po 6 odcinku stwierdzam, że jedna rzecz w One Spring Night zaczyna zatruwać mi życie: piosenka przewodnia, którą grają na okrągło. Piękna jest, ale mam jej już serdecznie dość.
Admete - Wto 24 Wrz, 2019 15:19
| Cytat: | Żeby nie było tak całkiem dobrze: nasza bohaterka, surowo ubrana i skromna bibliotekarka ma na toaletce imponującą kolekcję kosmetyków, które reklamuje grająca ją aktorka, a kamera starannie pokazuje, jak się je aplikuje |
Popatrz umknęło mi to zupełnie. Nie zwróciłam uwagi
Zgadzam się, piosenka jest okropna, bo za często ją grają.
Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 16:05
| Admete napisał/a: |
Popatrz umknęło mi to zupełnie. Nie zwróciłam uwagi :shock |
Bo ty nie zwracasz uwagi na ppl, ale tutaj było to dość nachalne. Dziewczyna siedzi przy toaletce, filmowana jest zza pleców, jej twarz widzimy w lustrze. Bierze butelkę z aplikatorem, nakłada kosmetyk na wierzch dłoni, potem palcami wklepuje w policzki i czoło. Kamera robi zbliżenie.
Aragonte - Wto 24 Wrz, 2019 16:12
| Trzykrotka napisał/a: | | Admete napisał/a: |
Popatrz umknęło mi to zupełnie. Nie zwróciłam uwagi :shock |
Bo ty nie zwracasz uwagi na ppl, ale tutaj było to dość nachalne. Dziewczyna siedzi przy toaletce, filmowana jest zza pleców, jej twarz widzimy w lustrze. Bierze butelkę z aplikatorem, nakłada kosmetyk na wierzch dłoni, potem palcami wklepuje w policzki i czoło. Kamera robi zbliżenie. |
To już wolałam podobny PPL z Małpą
BTW koleżanka z pracy dokończyła Kroniki Arthadal i gorąco zachęca, mówi, że to taka koreańska Gra o tron
Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 16:16
O tak, małpi ppl z wklepywaniem pod oczy był jedyny w swoim rodzaju
Kroniki obejrzę pewnie zimą. Albo na fali któregoś w nadchodzących seguków, czy Nokdu Flower. Wszystko zebrane i czeka. Swoją drogą: zerknęłam na joseońską agencję matrymonialną, ale
Aragonte - Wto 24 Wrz, 2019 18:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Albo na fali któregoś w nadchodzących seguków, czy Nokdu Flower. Wszystko zebrane i czeka. |
A na Wschodzie to mamy?
Admete - Wto 24 Wrz, 2019 20:23
Nokdu mamy w całości.
Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 22:53
| Admete napisał/a: | | Nokdu mamy w całości. |
Dzieki Admete mamy Zaraz będą premiery seguków My Country i tego przebierankowego, z chłopakiem udającym ginsaeng. Miałabym chęć spróbować obu, Rookie Historian nam się kończy.
Na razie lecę z 2 odcinkiem Vagabond
No są emocje, są.
A oto Małpa w odsłonie blond i czarnej

Aragonte - Wto 24 Wrz, 2019 23:16
Małpa w kolorze blond... No!
BeeMeR - Wto 24 Wrz, 2019 23:49
Też go wolę na czarno
A u mnie poszli na wojnę i wygrali, skończyłam. Tylko szefowej pielęgniarek dałabym czerwony płaszczyk
Trzykrotka - Śro 25 Wrz, 2019 20:00
Mam nadzieję, że Pasikonik nie będzie robił sobie niebotycznie długiej przerwy po Słoneczku i że czyta stosy scenariuszy. Koszmit już wyszedł z wojska i nawet miał cameo w Hotel Del Luna. Muszę ten jeden odcinek obejrzeć. Mam nadzieję, że pokazał się na ekranie dłużej niż Jun Ki.
A Małpa już wywiesił na swoim instagramie program trasy po Azji pod hasłem Vagabond
Admete - Śro 25 Wrz, 2019 20:17
Czekam na dwa ostanie odcinki Rookie historian. Mam nadzieję, że zakończenie będzie sensowne.
Trzykrotka - Śro 25 Wrz, 2019 23:39
Wiele osób przewiduje śmierć następcy tronu, ale nie chciałabym takiego rozwiązania, bo lubię tę postać.
Aaaa! Przeskakałam 16 odcinek Hotel Del Luna w poszkiwaniu Koszmita i już myślałam, że mnie asianwiki robi w konia. A on jest! Jest - po napisach końcowych. I to jak! W tym starym dobrym bollywoodzkim stylu, kiedy to bohater wchodzi i widzimy najpierw jego rękę Potem kroczące nogi. Potem rozwiane włosy. Potem cień sylwetki.

Muzyka zapowiada, że oto, za chwilę i..... jest!
Pół minuty na ekranie i jedna kwestia: księżyc już wzeszedł. Otwierajmy drzwi, ale rola ważna. Aj, pięknie.
Aragonte - Czw 26 Wrz, 2019 00:56
Jakie ładne ujęcia Koszmita
Też mam nadzieję, że następca tronu przeżyje.
BTW jestem do tyłu z oglądaniem Rookie Historian. Teraz to na ogół puszczam sobie pod wyszywanie albo i dla relaksu TGL - prawie zapomniałam, jakie to fajne i zabawne jest pomijając wizję mediów, która jest chyba w dużej części prawdziwa A Gongowa bardzo mi się w tamtej roli podoba. No i Dokko
Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 07:05
Koszmitowi wojsko nie zaszkodziło na urodę - Ha Neulowi chyba tak, zrobił się jakiś cięższy i zwalisty.
Dokko! Szukałam czegoś na dobry humor, a zapomniałam o Dokko
Admete - Czw 26 Wrz, 2019 08:19
Camelię zacznę w sobotę, to ci powiem, jak mi się podoba.
BeeMeR - Czw 26 Wrz, 2019 08:55
Z dobrym humorem to mi się tegorocznie ISWAK kojarzy - co się naśmiałam to moje
Nawet Aragonte obejrzała do końca- co nie jest takie częste
A Dream High nie planujesz, Trzykrotko? Biorąc pod uwagę słabość do Koszmita To się dobrze oglądało, acz ma swoje wady, jak każda inna drama.
Ja wczoraj skonczyłam ostatni, po części prequelowy odcinek Lekarza Kima - batdzo mi się podobała ta rola i postać
Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 09:25
O tak, Dream High czeka w kolejce, planuję jak najbardziej. Teraz będzie trudniej, bo sypnęło premierami, a i moje tajne snujowe oglądanie wkrótce się skończy, ale tak, chcę to zobaczyć. Przepadam za Koszmitem.
Aragonte - Czw 26 Wrz, 2019 09:33
| BeeMeR napisał/a: | | Nawet Aragonte obejrzała do końca- co nie jest takie częste |
Obejrzałam i się solidnie pośmiałam Z TKA miałam już chyba dwa falstarty, jednak początek jest ciężki do przejścia
BeeMeR - Czw 26 Wrz, 2019 09:37
Może powinnaś sobie odpuścić TKA a jeśli zechcesz spróbować obejrzeć raz jeszcze to może po prostu wyłącznie ostatni odcinek
Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 10:15
Zabijcie mnie, ale to już chyba starość - co to było ISWAK i TKA?
BeeMeR - Czw 26 Wrz, 2019 10:28
It started with a kiss oraz they kiss again - tajwańskie rom-komy z Ariel Lin
Odnośnie starości- kto leży na schodach w avku bo niedowidzę?
Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 10:39
A prawda przecież obie to oglądałyście.
Boguś leży i marzy o Wachlarzowej w kubańskim ogrodzie. To już ostatni avek z Encounter jaki zrobiłam i postanowilam wykorzystać.
Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 16:08
Mam za sobą 5 odcinków One Spring Night i bohaterka w końcu zdecydowała się powiedzieć chłopakowi, że z nim zrywa. Uff, co za postęp, wreszcie. Takie długotrwałe do niczego nie prowadzące związki to jakaś zgroza, naprawdę. Mam nadzieję na jakieś mini - dramaty, jakąś reakcję tego omc narzeczonego, rodziny, przyjaciół, bo w końcu nowy facet jest z tego samego środowiska. Koleżanka z pracy Bibliotekarki jest jego sąsiadką, ex narzeczony kolegą z boiska i studiów, natrętna siostra łazi po mieście z jego przyjacielem. I sa jeszcze dalsze kręgi: szwagier panny chce kredyt na piękne oczy, a może go dostać tylko kiedy omc przymknie oko, więc szwagier gra tym wyczekiwanym ślubem, ojciec omc jest zwierzchnikiem ojca panny - i tak dalej, łańcuszek zależności i wtykania nosa w nie swoje sprawy. Powiem szczerze, że pan Farmaceuta mi się podoba z charakteru, to nie bardzo widzę uzasadnienie, czemu zakochał się w Bibliotekarce. Jest oschła i zasadnicza i - no dobra - nudna okropnie. Jest ładna, koledzy tak twierdzą, więc to pewnie powód. Oby tylko nie dała w kość temu miłemu chłopakowi. Moderatorka dramabeans, która streszczała OSN pisała, że Bibliotekarka powinna uczyć się od siostry jak być pogodną i wyluzowaną A mnie ta siostra do szału doprowadza. Bezrobotny pasożyt na garnuszku u sióstr.
Bardzo czekam na rozwinięcie się Bibliotekarki z surowego pąka w piękny kwiat. Mały synek Farmaceuty na nią czeka.
Przeklętą piosenkę trochę utemperowali. Pojawia się raz na odcinek, co za ulga!
|
|
|