To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

BeeMeR - Wto 24 Wrz, 2019 11:34

A mnie trudno sięgnąć po coś nowego bo state idą wolno - ale idą, mam przed sobą ostatni odcinek Lekarza Kima. W seguku trochę się zniecierpliwiłam dziecięcym początkiem romansu (dziewczątko jest dość sztuczne, najgorzej jak się śmieje na pokaz :roll: ), na razie i tak czekam aż dorosną :wink:
Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 15:17

No właśnie, lekarz już zaraz się skończy skoro prezes się wybudził. Teraz jeszcze ostatnia afera i happy end :oklaski:

Edit: po 6 odcinku stwierdzam, że jedna rzecz w One Spring Night zaczyna zatruwać mi życie: piosenka przewodnia, którą grają na okrągło. Piękna jest, ale mam jej już serdecznie dość.

Admete - Wto 24 Wrz, 2019 15:19

Cytat:
Żeby nie było tak całkiem dobrze: nasza bohaterka, surowo ubrana i skromna bibliotekarka ma na toaletce imponującą kolekcję kosmetyków, które reklamuje grająca ją aktorka, a kamera starannie pokazuje, jak się je aplikuje :roll:

Popatrz umknęło mi to zupełnie. Nie zwróciłam uwagi :shock:

Zgadzam się, piosenka jest okropna, bo za często ją grają.

Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 16:05

Admete napisał/a:

Popatrz umknęło mi to zupełnie. Nie zwróciłam uwagi :shock

Bo ty nie zwracasz uwagi na ppl, ale tutaj było to dość nachalne. Dziewczyna siedzi przy toaletce, filmowana jest zza pleców, jej twarz widzimy w lustrze. Bierze butelkę z aplikatorem, nakłada kosmetyk na wierzch dłoni, potem palcami wklepuje w policzki i czoło. Kamera robi zbliżenie.

Aragonte - Wto 24 Wrz, 2019 16:12

Trzykrotka napisał/a:
Admete napisał/a:

Popatrz umknęło mi to zupełnie. Nie zwróciłam uwagi :shock

Bo ty nie zwracasz uwagi na ppl, ale tutaj było to dość nachalne. Dziewczyna siedzi przy toaletce, filmowana jest zza pleców, jej twarz widzimy w lustrze. Bierze butelkę z aplikatorem, nakłada kosmetyk na wierzch dłoni, potem palcami wklepuje w policzki i czoło. Kamera robi zbliżenie.

To już wolałam podobny PPL z Małpą :wink:

BTW koleżanka z pracy dokończyła Kroniki Arthadal i gorąco zachęca, mówi, że to taka koreańska Gra o tron :-D

Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 16:16

O tak, małpi ppl z wklepywaniem pod oczy był jedyny w swoim rodzaju :serce:

Kroniki obejrzę pewnie zimą. Albo na fali któregoś w nadchodzących seguków, czy Nokdu Flower. Wszystko zebrane i czeka. Swoją drogą: zerknęłam na joseońską agencję matrymonialną, ale :confused3:

Aragonte - Wto 24 Wrz, 2019 18:15

Trzykrotka napisał/a:
Albo na fali któregoś w nadchodzących seguków, czy Nokdu Flower. Wszystko zebrane i czeka.

A na Wschodzie to mamy? :wink:

Admete - Wto 24 Wrz, 2019 20:23

Nokdu mamy w całości.
Trzykrotka - Wto 24 Wrz, 2019 22:53

Admete napisał/a:
Nokdu mamy w całości.

Dzieki Admete mamy :kwiatek: Zaraz będą premiery seguków My Country i tego przebierankowego, z chłopakiem udającym ginsaeng. Miałabym chęć spróbować obu, Rookie Historian nam się kończy.

Na razie lecę z 2 odcinkiem Vagabond :excited:
No są emocje, są.

A oto Małpa w odsłonie blond i czarnej

Aragonte - Wto 24 Wrz, 2019 23:16

Małpa w kolorze blond... No! :boisie: :boisie2:
BeeMeR - Wto 24 Wrz, 2019 23:49

Też go wolę na czarno :mrgreen:

A u mnie poszli na wojnę ;) i wygrali, skończyłam. Tylko szefowej pielęgniarek dałabym czerwony płaszczyk ;)

Trzykrotka - Śro 25 Wrz, 2019 20:00

Mam nadzieję, że Pasikonik nie będzie robił sobie niebotycznie długiej przerwy po Słoneczku i że czyta stosy scenariuszy. Koszmit już wyszedł z wojska i nawet miał cameo w Hotel Del Luna. Muszę ten jeden odcinek obejrzeć. Mam nadzieję, że pokazał się na ekranie dłużej niż Jun Ki.
A Małpa już wywiesił na swoim instagramie program trasy po Azji pod hasłem Vagabond :roll:

Admete - Śro 25 Wrz, 2019 20:17

Czekam na dwa ostanie odcinki Rookie historian. Mam nadzieję, że zakończenie będzie sensowne.
Trzykrotka - Śro 25 Wrz, 2019 23:39

Wiele osób przewiduje śmierć następcy tronu, ale nie chciałabym takiego rozwiązania, bo lubię tę postać.

Aaaa! :excited: Przeskakałam 16 odcinek Hotel Del Luna w poszkiwaniu Koszmita i już myślałam, że mnie asianwiki robi w konia. A on jest! Jest - po napisach końcowych. I to jak! W tym starym dobrym bollywoodzkim stylu, kiedy to bohater wchodzi i widzimy najpierw jego rękę Potem kroczące nogi. Potem rozwiane włosy. Potem cień sylwetki.

Muzyka zapowiada, że oto, za chwilę i..... jest!

:serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:
Pół minuty na ekranie i jedna kwestia: księżyc już wzeszedł. Otwierajmy drzwi, ale rola ważna. Aj, pięknie.

Aragonte - Czw 26 Wrz, 2019 00:56

Jakie ładne ujęcia Koszmita :serce:

Też mam nadzieję, że następca tronu przeżyje.
BTW jestem do tyłu z oglądaniem Rookie Historian. Teraz to na ogół puszczam sobie pod wyszywanie albo i dla relaksu TGL - prawie zapomniałam, jakie to fajne i zabawne jest :-D pomijając wizję mediów, która jest chyba w dużej części prawdziwa :? A Gongowa bardzo mi się w tamtej roli podoba. No i Dokko :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 07:05

Koszmitowi wojsko nie zaszkodziło na urodę - Ha Neulowi chyba tak, zrobił się jakiś cięższy i zwalisty.
Dokko! Szukałam czegoś na dobry humor, a zapomniałam o Dokko :serduszkate:

Admete - Czw 26 Wrz, 2019 08:19

Camelię zacznę w sobotę, to ci powiem, jak mi się podoba.
BeeMeR - Czw 26 Wrz, 2019 08:55

Z dobrym humorem to mi się tegorocznie ISWAK kojarzy - co się naśmiałam to moje :rotfl:
Nawet Aragonte obejrzała do końca- co nie jest takie częste :wink:

A Dream High nie planujesz, Trzykrotko? Biorąc pod uwagę słabość do Koszmita :wink: To się dobrze oglądało, acz ma swoje wady, jak każda inna drama.

Ja wczoraj skonczyłam ostatni, po części prequelowy odcinek Lekarza Kima - batdzo mi się podobała ta rola i postać :oklaski:

Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 09:25

O tak, Dream High czeka w kolejce, planuję jak najbardziej. Teraz będzie trudniej, bo sypnęło premierami, a i moje tajne snujowe oglądanie wkrótce się skończy, ale tak, chcę to zobaczyć. Przepadam za Koszmitem.
Aragonte - Czw 26 Wrz, 2019 09:33

BeeMeR napisał/a:
Nawet Aragonte obejrzała do końca- co nie jest takie częste

Obejrzałam i się solidnie pośmiałam :rotfl: Z TKA miałam już chyba dwa falstarty, jednak początek jest ciężki do przejścia :zalamka:

BeeMeR - Czw 26 Wrz, 2019 09:37

Może powinnaś sobie odpuścić TKA :wink: a jeśli zechcesz spróbować obejrzeć raz jeszcze to może po prostu wyłącznie ostatni odcinek
Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 10:15

Zabijcie mnie, ale to już chyba starość - co to było ISWAK i TKA? :zawstydzona2:
BeeMeR - Czw 26 Wrz, 2019 10:28

It started with a kiss oraz they kiss again - tajwańskie rom-komy z Ariel Lin :wink:
Odnośnie starości- kto leży na schodach w avku bo niedowidzę? :rumieniec:

Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 10:39

A prawda :zalamka: przecież obie to oglądałyście.

Boguś leży i marzy o Wachlarzowej w kubańskim ogrodzie. To już ostatni avek z Encounter jaki zrobiłam i postanowilam wykorzystać.

Trzykrotka - Czw 26 Wrz, 2019 16:08

Mam za sobą 5 odcinków One Spring Night i bohaterka w końcu zdecydowała się powiedzieć chłopakowi, że z nim zrywa. Uff, co za postęp, wreszcie. Takie długotrwałe do niczego nie prowadzące związki to jakaś zgroza, naprawdę. Mam nadzieję na jakieś mini - dramaty, jakąś reakcję tego omc narzeczonego, rodziny, przyjaciół, bo w końcu nowy facet jest z tego samego środowiska. Koleżanka z pracy Bibliotekarki jest jego sąsiadką, ex narzeczony kolegą z boiska i studiów, natrętna siostra łazi po mieście z jego przyjacielem. I sa jeszcze dalsze kręgi: szwagier panny chce kredyt na piękne oczy, a może go dostać tylko kiedy omc przymknie oko, więc szwagier gra tym wyczekiwanym ślubem, ojciec omc jest zwierzchnikiem ojca panny - i tak dalej, łańcuszek zależności i wtykania nosa w nie swoje sprawy. Powiem szczerze, że pan Farmaceuta mi się podoba z charakteru, to nie bardzo widzę uzasadnienie, czemu zakochał się w Bibliotekarce. Jest oschła i zasadnicza i - no dobra - nudna okropnie. Jest ładna, koledzy tak twierdzą, więc to pewnie powód. Oby tylko nie dała w kość temu miłemu chłopakowi. Moderatorka dramabeans, która streszczała OSN pisała, że Bibliotekarka powinna uczyć się od siostry jak być pogodną i wyluzowaną :roll: A mnie ta siostra do szału doprowadza. Bezrobotny pasożyt na garnuszku u sióstr.
Bardzo czekam na rozwinięcie się Bibliotekarki z surowego pąka w piękny kwiat. Mały synek Farmaceuty na nią czeka.
Przeklętą piosenkę trochę utemperowali. Pojawia się raz na odcinek, co za ulga!