Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 07:16
| Agn napisał/a: | Ja się nastawiałam na:
a) że Siwona będzie więcej
b) że historia nie będzie aż tak sztampowa. | Ja się akurat na sztampową sztampowość nastawiałam (hello, to Jackie Chan!), ale nie na to, że Siwon zagra w jednej scenie, jednej retrospekcji i w kolejnej zginie głupio.
No ale prawidłowe nastawienie to połowa sukcesu
| Trzykrotka napisał/a: | | Caly czas dręczy mnie materialistyczne pytanie - co sie stalo z pierscionkiem w lodach? | Co to za durny pomysł w ogóle - masz tu upaćkany pierścionek, obliż sobie i załóż?
Piosenka była okropnie smętna jak na planowane zaręczyny Powinna być ładna, romantyczna.
Bardzo mi się zaś podobało wiązanie krawata
a w Smokach 31 bardzo mi się podoba przemiana i przebranie YBW - lepiej mu bez tych wiszących kłaków
No i niech knuje dalej - wojska mu się zachciewa, he he
Admete - Wto 26 Sty, 2016 07:44
| Cytat: | | Bo on obiektywnie jest przeciętny z oblicza, ale to chucherko sobie tak potrafi urody dograć... |
To jest właśnie przypadek, który najbardziej lubię - dorobić się urody talentem
| BeeMeR napisał/a: | wojska mu się zachciewa, he he |
W 32 będzie szkolenie tego wojska Napisy do Sąsiada i do Smoków 33 już są. Będzie co oglądać popołudniem.
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 07:54
Na razie miałam ładne pożegnanie YBW z Boon Yi, a teraz on rozmawiam z "papieżycą" organizacji. Podoba mi się ta rogata wersja YBW
I faktycznie ładne nawiązanie do Królowej SeonDuk
Aragonte - Wto 26 Sty, 2016 09:53
| Admete napisał/a: | | Cytat: | | Bo on obiektywnie jest przeciętny z oblicza, ale to chucherko sobie tak potrafi urody dograć... |
To jest właśnie przypadek, który najbardziej lubię - dorobić się urody talentem |
BYH po prostu umie zagrać zarówno przeciętnego i niepozornego faceta, jak i kogoś wyraźnie atrakcyjnego - pojęcia nie mam, jak on to robi...
Podaję za Homurą:
Six Flying Dragons Episode 34 text preview
Air Date : January 26, 2016 PM 22:00
Yi Bang-Ji finds that Boon-Yi met Yeon-Hyang. Jung Do-Jeon is sent to exile in obedience to the royal command. Yeon-Hyang plans to stabilize the nation by killing Yi Seong-Gye and supporting Jung Mong-Joo. Meanwhile, Yi Seong-Gye falls off his horse while avoiding a sudden arrow. After hearing the news, Jung Mong-Joo tries to oust Yi Seong-Gye's faction including Jung Do-Jeon from the court.
I fotki:
http://s2.postimg.org/xzkieoe61/1453786539_15.jpg
http://t1.daumcdn.net/new...0039025sazl.jpg
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 12:06
U-turn
Mini-drama 4x5min (czytać: fabularyzowana reklama samochodów jakiejś marki, w geniuszu swoim nie zauważyłam nawet jakiej ).
Ji Subowi (SJS) spada z nieba, ot, wprost do bagażnika nieznajoma z amnezją (księżniczka z Hwajung). Jadą do niego do domu (tam RSR i Król Gongmin z Faith) i zastanawiają się kim ona jest. Głupotka, jakby ktoś był zainteresowany, to pierwszy odcinek tu:
https://www.youtube.com/watch?v=o4lLm_AFgck
Aragonte - Wto 26 Sty, 2016 12:22
Trochę gifów (w pierwszym podejrzewam YBJ o użycie jakiegoś super-glue ):
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CYcvCPIUwAAaPuF.mp4
Mieczowi dwaj (a właściwie to trzej):
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CYcqj_4UwAAp2L3.mp4
YBJ w wersji snujowej z 33 odcinka:
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CZkwtXhUYAAJk7Z.mp4
YBJ w wersji do podziwiania
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CYc49ZzUAAA-qo4.mp4
Aragonte - Wto 26 Sty, 2016 14:04
Może podrzucę (a nuż kogoś zainteresuje) sieć powiązań Mishil:
Admete - Wto 26 Sty, 2016 14:06
Wszystkie filmiki świetne, ale ta wersja do podziwiania najlepsza I wciąż nie mogę się nazachwycać scenografią, kostiumami i rekwizytami w Królowej. Uczta dla oczu. Podobają mi się kolczyki Deokman. Znowu się czepiają Yushina w związku z jego pochodzeniem z ludu Gaya. Boją się, że stanie na ich czele i zechce wybić się na niezależność. Tymczasem on już dawno stwierdził, że lepsze dla jego ludu jest włączenie się w proces jednoczenia i podboju Trzech Królestw, bo lepiej na tym wyjdą. Nie ma już powrotu do niepodległego Gaya.
Aragonte - Wto 26 Sty, 2016 16:06
A który oglądasz? W którym się czepiają Yushina?
Ja mam obejrzane 30 odcinków, zaraz mi się polski sos skończy.
Edit: niczego przy tym lepiej nie pić
https://www.instagram.com...n-by=smilegasna
Jak sięMo Hyul rozchichrał
https://www.instagram.com...n-by=smilegasna
Admete - Wto 26 Sty, 2016 16:20
W 36 się czepiają i chłop musi iść na kompromis. A Bidam coraz bardziej zazdrosny, nie o Deokman, a o to, że Munno widzi w Yushinie kogoś, kto będzie w stanie doprowadzić do zjednoczenia. Napisy do Królowej ( te angielskie ) są okropne!!!!! Chyba nie ma nigdzie innych. Nie wiem, który masz ode mnie, ale wymień je może na te pojedyncze riri.
Filmiki: też się śmiałam jak Moo hyul
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 18:16
Gify urocze, YBJ piękny , MH cudny
Wróciłam do Misaeng - żal mi dziobaków, siedzących godzinami po nocach nad papierzyskami o znikomym znaczeniu (albo i nie).
Agn - Wto 26 Sty, 2016 18:31
| BeeMeR napisał/a: | | prawidłowe nastawienie to połowa sukcesu |
No to ja skrewiłam na całej linii.
| BeeMeR napisał/a: | | Bardzo mi się zaś podobało wiązanie krawata |
Tak? Opowiesz nam o tym?
Bo wiesz, wiązanie krawata może być naprawdę frapujące.
| BeeMeR napisał/a: | | w Smokach 31 bardzo mi się podoba przemiana i przebranie YBW - lepiej mu bez tych wiszących kłaków |
Prawda?! Znacznie lepiej się prezentuje.
| BeeMeR napisał/a: | | I faktycznie ładne nawiązanie do Królowej SeonDuk |
Jestem jakimś debilem, bo jako jedyna nie wiem, o jakie nawiązanie chodzi...
| Aragonte napisał/a: | | BYH po prostu umie zagrać zarówno przeciętnego i niepozornego faceta, jak i kogoś wyraźnie atrakcyjnego - pojęcia nie mam, jak on to robi... |
Ja też nie, ale musi mieć to coś. ^^
Bardzo ładnie wyglądasz.
| Aragonte napisał/a: |
Yi Bang-Ji finds that Boon-Yi met Yeon-Hyang. Jung Do-Jeon is sent to exile in obedience to the royal command. Yeon-Hyang plans to stabilize the nation by killing Yi Seong-Gye and supporting Jung Mong-Joo. Meanwhile, Yi Seong-Gye falls off his horse while avoiding a sudden arrow. After hearing the news, Jung Mong-Joo tries to oust Yi Seong-Gye's faction including Jung Do-Jeon from the court.
I fotki:
http://s2.postimg.org/xzkieoe61/1453786539_15.jpg
http://t1.daumcdn.net/new...0039025sazl.jpg |
Ujoj - Sambong na wygnaniu, a Mo Hyul w starciu z białą panią. Fiu fiu będą iskry szły!
| BeeMeR napisał/a: | | Ji Subowi (SJS) spada z nieba, ot, wprost do bagażnika nieznajoma z amnezją (księżniczka z Hwajung). Jadą do niego do domu (tam RSR i Król Gongmin z Faith) i zastanawiają się kim ona jest. |
Prrrroszę, powiedz, co przywraca panience pamięć - czy będzie to tapicerka?
I tak pięknie macha!
Aż sobie chyba zapuszczę, bo to ładna walka była.
Nie posłuchałam. *wybiera herbatę z monitora*
Miałam podobną reakcję, jak mu miszczu kazał robić prezentację.
| BeeMeR napisał/a: | | Wróciłam do Misaeng - żal mi dziobaków, siedzących godzinami po nocach nad papierzyskami o znikomym znaczeniu (albo i nie). |
Który odcinek podziwiasz?
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 18:43
| Agn napisał/a: | Opowiesz nam o tym?
Bo wiesz, wiązanie krawata może być naprawdę frapujące. | Drań wiązał bratu (idącemu się oświadczać pannie) krawat w taki sposób, jakby chciał go nim udusić
| Agn napisał/a: | Jestem jakimś debilem, bo jako jedyna nie wiem, o jakie nawiązanie chodzi... | Była mowa, że tajna organizacja powstałą za czasów Silla, królowej SeonDuk, założył ją ktośtam (pewnie jeden z bohaterów).
| Agn napisał/a: | | Który odcinek podziwiasz? | 7.
| Agn napisał/a: | Prrrroszę, powiedz, co przywraca panience pamięć - czy będzie to tapicerka? | Oj ty prześmiewcze - drama nie jest skomplikowana, lekko szarpana i zagrana tak sobie, mało logiczna (jak to reklamówki ) okazuje się, że
Auto filmowane jest ładnie, jakakolwiek by to nie była marka
Admete - Wto 26 Sty, 2016 18:46
| BeeMeR napisał/a: | | założył ją ktośtam (pewnie jeden z bohaterów). |
Ojców będzie co najmniej dwóch Bidam i taki cwany kupiec, z którego scenek ostatnio się chichrałam. Ale ogólnie wydaje mi się, że Królowa też cos ma z tą organizacją do czynienia. Zobaczę już niedługo.
Agn - Wto 26 Sty, 2016 18:47
| BeeMeR napisał/a: | | Drań wiązał bratu (idącemu się oświadczać pannie) krawat w taki sposób, jakby chciał go nim udusić |
Łeee? A już miałam nadzieję, na kolejną opatrzoną sowicie fotkami instrukcję wiązania krawata dla par.
Z drugiej strony tę też możesz zaprezentować.
| BeeMeR napisał/a: | | Była mowa, że tajna organizacja powstałą za czasów Silla, królowej SeonDuk, założył ją ktośtam (pewnie jeden z bohaterów). |
Łeeee to ma być to nawiązanie? To jak wspomnienie o królu Gongminie miałoby być nawiązaniem do Faith.
| BeeMeR napisał/a: | | Oj ty prześmiewcze - drama nie jest skomplikowana, lekko szarpana i zagrana tak sobie, mało logiczna (jak to reklamówki ) |
Ja nie prześmiewam, tylko że jak LMH reklamował dramowo Toyote Camry (że też ty nie pamiętasz marki samochodu! Ja Toyotę Camry do końca życia zapamiętam! ), to jego z amnezji wyleczył bodajże gps zainstalowany w wozie, tak zajebisty, że działa lepiej niż wszyscy lekarze tego świata razem wzięci.
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 18:53
| Agn napisał/a: | (że też ty nie pamiętasz marki samochodu! Ja Toyotę Camry do końca życia zapamiętam! | Ja jestem wyjątkowo a-samochodowa, jedyna marka samochodu (i nr rejestracyjny) jaki w życiu zapamiętałam to Tomkowy rover ale odnośnie modelu dotąd nie mam pewności
| Agn napisał/a: | A już miałam nadzieję, na kolejną opatrzoną sowicie fotkami instrukcję wiązania krawata dla par.
Z drugiej strony tę też możesz zaprezentować. | To była niemal niema scenka - bracia tu ładnie ze sobą grają, wyobraź sobie
| Agn napisał/a: | Łeeee to ma być to nawiązanie? To jak wspomnienie o królu Gongminie miałoby być nawiązaniem do Faith. | Kiedy tu było odniesienie nie tylko do historycznej królowej, ale także jednej z (domniemuję) postaci dramy, która czegoś dokonała.
Admete - Wto 26 Sty, 2016 19:00
Oj no Bidam maczał paluszki w utworzeniu Bezimiennych zresztą sam teraz jest tytułowany jak Bidam z klanu Bezimiennych.
Aragonte - Wto 26 Sty, 2016 21:54
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Łeeee to ma być to nawiązanie? To jak wspomnienie o królu Gongminie miałoby być nawiązaniem do Faith. | Kiedy tu było odniesienie nie tylko do historycznej królowej, ale także jednej z (domniemuję) postaci dramy, która czegoś dokonała. |
Ano - to nawiązanie do dziejów fikcyjnej postaci z Królowej Seon Deok, Bidama, chociaż chyba nie tylko jego losów, tylko samej królowej także. Skoro chodzi o postać fikcyjną i tak samo fikcyjną organizację, to jesteśmy (poniekąd) w tym samym uniwersum, które stworzyli scenarzyści
Ja do momentu założenia tej tajnej organizacji jeszcze nie dojechałam, jestem w połowie dramy tak mniej więcej - przy 31. odcinku, zaraz będą wybory, a raczej walka o przywództwo hwarangów - znaczy się będą się bili, fajnie
BTW wrócił Munno i naturalnie pokonał wszystkich bez użyciu broni
Teraz będę trzymać kciuki za Yushina
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 23:18
Smoki 32
Jakie piękne ognisko - wah, wah!
Jaka piękna katastrofa chciałoby się powiedzieć, bo to musi być katastrofa...
Agn - Wto 26 Sty, 2016 23:41
| Aragonte napisał/a: | | Ano - to nawiązanie do dziejów fikcyjnej postaci z Królowej Seon Deok, Bidama, chociaż chyba nie tylko jego losów, tylko samej królowej także. Skoro chodzi o postać fikcyjną i tak samo fikcyjną organizację, to jesteśmy (poniekąd) w tym samym uniwersum, które stworzyli scenarzyści |
Wiesz, rzecz w tym, że ja widziałam tylko 3 odcinki, żadnego Bidama tak naprawdę jeszcze nie znam i pojęcia nie mam, czy to postać fikcyjna czy nie, załapałam królową, a że królowa najwyraźniej historyczna, to nie uznałam, że to nawiązanie do tej właśnie dramy.
Ale dziękuję za wyjaśnienia, teraz przynajmniej rozumiem.
Aragonte - Śro 27 Sty, 2016 00:02
Nie no, rozumiem i właśnie dlatego napisałam ciut szerzej A nie wiem, ile dokładnie wyjaśniać, bo nie wszyscy tolerują spoilery (na sobie zaspoilerowałam niechcący finał Królowej Seondeok ).
Odcinek 32. KS, wybory naczelnego hwaranga - na razie jednak są egzaminy z teorii, nie praktyki, pffff czyli teoria i zagadki ale jakaś walka musi w finale być
Agn - Śro 27 Sty, 2016 01:00
| Aragonte napisał/a: | | nie wszyscy tolerują spoilery (na sobie zaspoilerowałam niechcący finał Królowej Seondeok ). |
No, tego mi nie mów przypadkiem, proszę!!!
Aha, gdyby cię to interesowało, to napisałam wrażenia z lektury pewnej książki: http://forum.northandsout...art=1975#448414
Admete - Śro 27 Sty, 2016 07:15
Będzie cały odcinek o walkach
Agn - Śro 27 Sty, 2016 10:43
| Admete napisał/a: | | Będzie cały odcinek o walkach |
Gdzie? W Królowej czy w Smokach?
Trzykrotka - Śro 27 Sty, 2016 11:38
Z innej, choć też walecznej, beczki: w informacji o powrocie z wojska bardzo fajnego aktora Yoon Shi Yoona wymieniają tych, którzy zaraz pójdą do koszar - i patrzcie no, kto jest na liście razem z Żabulem i Świrusem - Książątkiem? LMH! Ciekaaawe...
http://www.dramabeans.com...mong-us-hurrah/
|
|
|