Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Aragonte - Pon 24 Lip, 2017 13:56
| Szafran napisał/a: | No i jeszcze znakomici aktorzy, którzy nie mają dużo czasu ekranowego i okazji do tworzenia wielkich kreacji.
Sir Keneth Branagh <3. |
No to stanowczo powinnam obejrzeć
Agn - Pon 24 Lip, 2017 15:00
| Admete napisał/a: | | Muszę się wybrać. Ale sama niestety, bo żadna koleżanka nie che. Kino wojenne... |
Ja bym w podskokach z tobą poszła. Tylko trochę daleko od siebie mieszkamy.
Admete - Pon 24 Lip, 2017 15:37
No niestety.
milenaj - Pon 24 Lip, 2017 16:56
Sama się wybieram. Słyszałam same pozytywne opinie i to ze skrajnych źródeł, więc w weekend zamierzam sprawdzić ich zasadność.
ita - Pon 24 Lip, 2017 19:45
| Szafran napisał/a: | | Ita, może. Film ma kategorię PG-13 bodaj. Jest tam realizm .... |
Szafran, dziękuję za wyczerpującą opinię. Zobaczymy jak to się poukłada, "bazę danych' dzięki Tobie już mam . W razie czego i tak będę musiała zapytać w pierwszej kolejności siostrę i szwagra, a jak będzie zielone światło - samego zainteresowanego
milenaj - Wto 25 Lip, 2017 18:57
Byłam dzisiaj w mieście i tak mi się sprawy ułożyły, że między jednym załatwianie, a załatwianiem, miałam 2 godziny wolnego. I wylądowałam na "Dunkierce"
Bardzo mi się podobało.
Szafran - Wto 25 Lip, 2017 20:39
Ciągle mi z głowy nie ucieka. Chyba pójdę drugi raz, żeby się lepiej uleżało.
Caitriona - Wto 25 Lip, 2017 21:23
Na Dunkierkę chcę obejrzeć, ale teraz niestety kasy brak...
Widziałam za to Baby Driver, o mamuś, świetny film Ciekawie zrealizowany: sceny są komponowane pod muzykę. Lekki, z akcją, z humorem, dobrze zagrany. Spodobał mi się szczególnie Ansel Elgort, czyli Baby. Na pewno sobie wrócę do tego filmu.
Szafran - Wto 25 Lip, 2017 22:32
Na "Baby drivera" też chcę drugi raz (hehe, uroki karty Unlimited:)). Tak dobrej choreografii nie było w kinie od dawna:D:D:D (nie, to nie jest film taneczny:)).
Doskonale się bawiłam. A to, że historia raczej cienka, zupełnie mi nie przeszkadzało. Ansel super. i Kevin Spacey też. A jaki John Hamm :D:D
Caitriona - Wto 25 Lip, 2017 22:36
| Szafran napisał/a: | | A to, że historia raczej cienka, |
Tego się nie zauważa Po prostu płynie się z prądem i człowiek dobrze się bawi
| Szafran napisał/a: | | A jaki John Hamm |
A, tak - też fajna rola, i niezła fryzura
milenaj - Śro 26 Lip, 2017 11:58
| Szafran napisał/a: |
Na "Baby drivera" też chcę drugi raz (hehe, uroki karty Unlimited:)). Tak dobrej choreografii nie było w kinie od dawna:D:D:D (nie, to nie jest film taneczny:)).
Doskonale się bawiłam. A to, że historia raczej cienka, zupełnie mi nie przeszkadzało. Ansel super. i Kevin Spacey też. A jaki John Hamm :D |
Nie no! To ja też chcę.
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 13:45
Idź, idealny film na lato:).
milenaj - Śro 26 Lip, 2017 13:55
Pójdę, jak zdam coś w poniedziałek. W co wątpię, bo nie zaczęłam się jeszcze uczyć...
Ale dzisiaj do tego przysiądę i mam motywację.
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 14:03
Do poniedziałku kupa czasu. Do książek marsz:D
Admete - Śro 26 Lip, 2017 19:13
Ha - mam z kim iść na Dunkierkę i idę w sobotę. Akurat przyjaciółka przyjedzie z Krakowa do rodziców i do fryzjera ( u nas taniej ). To się umówiłyśmy. Za studenckich czasów ciągle razem chodziłyśmy do kina.
milenaj - Śro 26 Lip, 2017 21:21
| Admete napisał/a: |
Ha - mam z kim iść na Dunkierkę i idę w sobotę. Akurat przyjaciółka przyjedzie z Krakowa do rodziców i do fryzjera ( u nas taniej ). To się umówiłyśmy. Za studenckich czasów ciągle razem chodziłyśmy do kina. |
Bawcie się dobrze, chyba nie jest dobrym określeniem, ale mimo wszystko.
Admete - Czw 27 Lip, 2017 06:47
Próbowałam wczoraj obejrzeć Azyl ( Zookeeper's wife ) - ale się nie dało. Jaki to jest kiepski film. Znam historię państwa Żabińskich i to jest rewelacyjny materiał filmowy, ale to co zrobili z tego Amerykanie woła o pomstę do nieba. Nie wiem, co mnie bardziej denerwowało - aktorka czy sentymentalny sos, którym podlano całość.
http://www.rmf24.pl/news-...ka-,nId,2373106
Szafran - Czw 27 Lip, 2017 08:04
Tez mi się niezbyt podobało. Ale już o tym pisałam kiedyś. W kinach przepadł, mimo dużej promocji i liczby kopii.
Admete - Czw 27 Lip, 2017 08:08
Bo to jest takie nie wiadomo co. Nie wzrusza, nie ma się czym przejąć. Strasznie siermiężny w odbiorze.
milenaj - Czw 27 Lip, 2017 10:44
No zgadzam się niestety, a bardzo czekałam na film. Za dużo wszystkiego i do tego rozmyte to jakieś nijakie. Nawet Jessica nie pomogła.
Admete - Czw 27 Lip, 2017 11:18
Ona moim zdaniem zaszkodziła.
Szafran - Czw 27 Lip, 2017 11:55
I ten kretyński pomysł, żeby kazać aktorom mówić z obcym akcentem (wcale niebrzmiącym na polski, tak btw:>), przez co wydają się jakimiś ubogimi przybyszami skądś. Albo się robi film z polską obsadą mówiącą po polsku, albo zagraniczną mówiącą standardowym angielskim (ewentualnie Niemcom można wtedy dać mówić, jako obcym, z obcym akcentem).
Uwielbiam Jessicę Chastain, ale jako Żabińska była bardzo słaba. Wiem, ze rozmawiała z córką swojej bohaterki, więc miała dostęp do informacji, jaka naprawdę to była osoba. Zamiast silnej, zaradnej babki zagrała jakieś eteryczną, nieśmiałą, wycofaną nimfę.
Admete - Czw 27 Lip, 2017 12:01
No właśnie ta nimfa mnie osłabiała Nimfa, która z anielską miną znosi wszytko i jak święta Franciszka kocha zwierzątka duże i małe. Ten dziwaczny akcent też był męczący. Poza tym nijakie zdjęcia, żaden montaż, muzyki nie zapamiętałam. Może ja jestem teraz rozpieszczona wschodnimi produkcjami, ale tam się o efektowne zdjęcia dba tak z marszu.
Szafran - Czw 27 Lip, 2017 13:27
A zdjęcia akurat mnie się podobały. A swoją drogą, WL-ka wznowiła ostatnio wspomnienia Żabińskiej, bardzo sympatyczna lektura. Choć opisuje straszne czasy, to siła Antoniny, poczucie humoru i taka zwykła ludzka przyzwoitość czynią z tego opowieść dającą nadzieję.
Aragonte - Czw 27 Lip, 2017 23:29
Książkę kupiłam i czeka na przeczytanie. Film sobie chyba odpuszczę po waszych recenzjach
|
|
|