Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."
Anonymous - Pią 02 Lis, 2012 03:45
big bang theory - w Polsce funkcjonuje jako Teoria wielkiego podrywu...
serial o geniuszach lub tylko naukowcach - pracownikach akademickich, doktorach i takie tam. Ludzie o blyskotliwym umysle scislym, a jednoczesnie mentalnosci malych chlopcow, spedzajacych czas na grach, ogladaniu seriali (BSG, Star Treck czesto sie przewija ) i calkowicie niezyciowych, nie majacych powodzenia u dziewczat - z tych wszystkich powodow.
I nagle w ich zyciu pojawia sie Penny - kelnerka aspirujaca do aktorstwa, atrakcyjna dziewczyna, inteligentna, ale niewyksztalcona, z normalnym podejsciem do zycia. I troche burzy swiat naszych geniuszy. Trzeba do tego dodac, ze Leonard z miejsca sie w niej zakochuje, Sheldon jest aspoleczny i sie od niej odcina, a reszta chce ja zwyczajnie przeleciec i zabiera sie w najgorszy z mozliwych sposobow.
Smieszna komedyjka, ale do ogladniecia tylko raz. Ja przez ostatnie 2 lata ogladam ja co dzien 2 x dziennie po 2 odcinki (duzo tych 2-jek ) i mi troche bokiem wychodza te stare odcinki (niektore znam na pamiec...)
Anaru - Pią 02 Lis, 2012 09:50
A, to jakoś obiło mi się o uszy, czy chyba raczej oczy, że coś takiego jest, ale nie widziałam ani odcinka. Lubię jak filmy, seriale itd bawią się same sobą.
Zabieram się do nadrabiania zaległości w posiadaniu 8 serii, czas zerknąć czy będzie warta oglądania
Anonymous - Pią 02 Lis, 2012 10:47
U mnie ostatnio na tapecie motyw z ostatniego odcinka: http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
To juz drugi utwor, ktory mnie zafascynowal w tej serii. Odcinek inny - fajnie, ze ciagle jeszcze eksperymentuja z forma. Tym razem bylo cos w stylu filmu o filmie, przy czym bracia pelnili role aktorow drugo-trzecioplanowych. Specjalnie sie nie nagrali, za to zostali pokazani z boku
Caitriona - Pią 02 Lis, 2012 18:20
Ostatni odcinek był naprawdę niezły, choć właśnie bracia byli nieco w drugim tle Kawałek muzyczny też zwrócił moją uwagę
BeeMeR - Pią 02 Lis, 2012 18:56
A ja obejrzałam dwa (niecałe) odcinki nowej serii i mi nie siadły dam jeszcze szansę trzeciemu.
Anonymous - Sob 03 Lis, 2012 02:12
bo te dwa pierwsze sa stosunkowo slabe - szczegolnie z retrospekcja. Ale z cala pewnoscia ogladalo sie je lepiej niz poczatki poprzedniego sezonu.
BeeMeR - Sob 03 Lis, 2012 18:50
Ja już nawet nie pamiętam początków poprzedniego sezonu...
To też o czymś świadczy
Anonymous - Nie 04 Lis, 2012 00:39
Ja tez nie pamietam poczatkow poprzedniego sezonu. Ale pamietam swoje odczucia po kolejnych odcinkach i to, ze jak przerwalam po 6, czy 7 - wcale mi ich nie brakowalo.
BeeMeR - Pon 05 Lis, 2012 12:55
Obejrzałam trzeci odcinek i na razie nie zmieniam zdania - mam jeszcze czwarty to pewnie też obejrzę, ale więcej zdobywać nie będę.
Anonymous - Pon 05 Lis, 2012 14:14
mnie tam sie nadal podoba
edit: sprostowanie. Znowu podoba
Caitriona - Pon 05 Lis, 2012 15:16
Mnie też, oglądam i to ze sporą chęcią.
Deanariell - Wto 06 Lis, 2012 13:26
A ja pewnie też będę oglądała, ale na razie nowych nie mam. Nie mam czasu zdobywać...
Anonymous - Czw 08 Lis, 2012 03:20
W ostatnim odcinku udzial wzieli:
Sam,
Dean,
Benny,
Castiel,
Pies,
mlynek do odpadkow,
zlew,
i 800 limonek.
Oblizujacy sie Sam z bezpruderyjnymi limonkami rusza w turnee po Ameryce, a Dean z Bennym taplaja sie w zlewie.
The end.
praedzio - Czw 08 Lis, 2012 05:21
BeeMeR - Czw 08 Lis, 2012 07:51
Obejrzałam odcinek 4 i faktycznie ma ciekawy pomysł na formę: oglądanie braci W. niejako z boku wydarzeń. No i dobrze, że
Anonymous - Czw 08 Lis, 2012 13:26
No to kolejny mozesz sobie odpuscic. Poza limonkami i klimatyzatorem niewiele jest ciekawych rzeczy, chociaz poznajemy blizej historie Bennego
Mimo wszystko - nadal mi sie podoba
BeeMeR - Czw 08 Lis, 2012 13:49
I dobrze, że się podoba
Zapomniałam dodać że muzyka faktycznie jest jak za starych dobrych sezonów - świetnie dobrana
Caitriona - Pią 25 Sty, 2013 15:28
Czy ktoś jeszcze ogląda chłopaków? Poza mną?
Ostatni odcinek był bardzo fajny. Z dużą dawką humoru. Chłopaki wpadli w sam środek afery wśród geeków i LARP-a A Sam przez moment biega z włosami zawiązanymi w kucyk
zooshe - Pią 25 Sty, 2013 15:31
Oczywiście że ogląda chociaż przyznaję bez bicia że mam zaległości jeśli chodzi o najnowszy sezon. Ale mam silne postanowienie nadrobić przez weekend.
Deanariell - Sob 26 Sty, 2013 15:27
| Caitriona napisał/a: | | Czy ktoś jeszcze ogląda chłopaków? Poza mną? |
Ja bym w sumie bardzo chciała, ale problemy techniczne i czasowe mi utrudniają... Myślami wciąż jestem wierna.
Liczę, że w końcu kiedyś nadrobię zaległości...
Anonymous - Wto 26 Lut, 2013 19:14
Jaaaaa ogladam !!!! (tylko z lekkim opoznieniem - lubie ogladac kilka odcinkow jeden po drugim. No i ze wstydem przyznaje, ze ten watek niechcacy mi sie wrzucil do ignorowanych Dopiero dzis zauwazylam) Z wielka przyjemnoscia widze coraz to nowe avatary na Twoim profilu
Musze przyznac, ze ta seria ma kilka naprawde swietnych odcinkow w starym, dobrym supernaturalno-kripkowym stylu Szczegolnie na widok Deana z dlugimi warkoczami daje nie mozna sie nie smiac (chociaz Sam we wdzianku i zmieczem tyz wzbudz). Cala scena bitwy i przemowienia jest po prostu cudowna.
Zainteresowaly mnie 3 boze proby. Jakos nie dziwi mnie to, ze Sam czochral sie z psiakiem - w koncu to jego kolej (aczkolwiek uzasadnienie ladne : )
No i wreszcie dowiadujemy sie dlaczego zostalo zaplanowane polaczenie rodow Winchesterow i Cambpelow. Coz... wychodzi na to, ze to John byl "lepsza partia" i to on popelnil "mezalians" zeniac sie z Mary, a nie na odwrot, jak to caly czas uwazal Samuel.
Anonymous - Czw 07 Mar, 2013 01:33
Sama nie wiem, czy ktos jeszcze oglada - ale ja TAK !!
Suchar na dzis:
Sam: Zadzwonic na 911?
Dean: I co powiesz, ze truposz z kostnicy, ktory zostal potracony przez samochod, a potem rozszarpany przez niedzwiedzia wlasnie dostal ataku serca? "
* * *
Sam: musimy pomyslec. Kto walczy jak Jason Bourne, czesto ginie i ma na pienku z brutalna kobieta
Dean: pomyslmy... Ty?
Przyznaje, ze dialogi trzymaja poziom.
Nosz, podoba mi sie ta seria. Nawet jesli temat pismiennych mnie jakos nie do konca pasjonuje, pozostaje w zakatkach umyslu, ze to dziedzictwo Johna. A przeciez ja Johna ajlowju forewer... No i dzieki temu w migawkach sie pojawia...
No i stosunek Deana do pokoju sprawia, ze utwierdzam sie w swoich preferencjach
Admete - Czw 07 Mar, 2013 10:11
No ja chętnie, ale gorzej z dostępem...Anaru prośbę bym miała na koniec sezonu, co?
Caitriona - Czw 07 Mar, 2013 15:38
Ach, Dean i jego pokój. Normalnie zaraz Impala będzie miała rywala
Seria mi się podoba, z chęcią oglądam, większą niż serię poprzednią. Odcinek z bogami z Olimpu był średni, ale już nie narzekam. No i Cassa mi brak...
Admete - Czw 07 Mar, 2013 17:52
Jaki pokój?
|
|
|