Fantastyka - Star Wars
BeeMeR - Pon 25 Lip, 2022 21:22
Och, to było na cześć Boby kiedy pokonywał różne piaskowe stwory (czerwie to to nie były ) i takie tam inne
Admete - Pon 25 Lip, 2022 22:28
Cieszę się, że Adaś dobrze się bawi
BeeMeR - Wto 26 Lip, 2022 22:10
Boba Fett - odcinek 2 - bardzo udany
Poznajemy dalszą jego historię, skąd ma broń, jak na nią zasłużył i jak sobie wyrzeźbił
Trochę starwarsowego Dzikiego Zachodu, napad na pociąg zupełnie jak z bandą Indian i takież tańce plemienne na koniec w wykonaniu Ludzi Pustyni (czy to są ludzie? ).
Skojarzenia miałam też z Panem Lodowego Ogrodu, bo Boba (suszący nieraz zęby jak Boguś Linda trochę lat temu ) dostaje tu "dar", który w niego znika powodując na jakiś czas odmienny stan świadomości
Były też dwie ślimacze pokraki - rodzina Jabby - i wyszło, że Adaś dokładnie pamięta jak Jabba zginął, a ja niekoniecznie
BeeMeR - Śro 27 Lip, 2022 10:53
Trzeci odcinek za nami, też spoko. Boba buduje swoje krolestwo tj otacza się wybranymi ludźmi i stworami.
Pytanie od Adasia: czy są kobiety Jedi czy tylko mężczyźni?
Admete - Śro 27 Lip, 2022 13:25
Jak dojdzie do tych nowych części, to się przekona, że tak No i w Rebeliantach jest Asoka. Mistrzynią Kanana też była kobieta - Depa Billaba.
Aragonte - Śro 27 Lip, 2022 14:06
| BeeMeR napisał/a: | Były też dwie ślimacze pokraki - rodzina Jabby - i wyszło, że Adaś dokładnie pamięta jak Jabba zginął, a ja niekoniecznie |
No jak to nie pamiętasz Powtórka "Powrotu Jedi" jest niezbędna, jak widzę
BeeMeR - Śro 27 Lip, 2022 14:29
Fakt, była też ta dwuwarkoczowa w Mando przez chwilę
Powtórzę części V i VI , bo IV była niedawno
Aragonte - Śro 27 Lip, 2022 15:40
Admete, to dla ciebie - scenki z Kananem i tatusiem Hery
https://www.youtube.com/watch?v=mR13FDtPTTM
Dopiero tutaj zarejestrowałam, jak chaotycznie i bez sensu przedstawiał załogę speszony Kanan
Kanan: This is the rest of our Crew. This is Ezra ( Points to Sabine), Sabine (Points to Zeb), And Zeb (Points to Ezra).
Admete - Śro 27 Lip, 2022 15:45
No tak - całkiem stracił głowę Oglądasz ostatni sezon?
Aragonte - Śro 27 Lip, 2022 16:22
Oglądam, ale teraz to akurat w pracy jestem Mam obejrzane 4-5 odcinków, nie pamiętam teraz. Możliwe, że do końca tygodnia dokończę, chyba że życie towarzyskie mi to uniemożliwi.
BTW Zeb w czasie tej scenki wyraźnie dawał znać mimiką, że wie, co jest grane i czemu Kanan tak się spłoszył tylko Ezra jest nieświadomy niczego
Admete - Śro 27 Lip, 2022 16:31
No tak - nie mógł jeszcze wiedzieć Na Disney+ pojawił się serial dokumentalny "Light and magic" o Industrial Light and Magic, o efektach specjalnych w SW i nie tylko tam.
Aragonte tu jest książka o spotkaniu Kanana i Hery:
https://www.amazon.pl/Sta...r/dp/0099590883
BeeMeR - Śro 27 Lip, 2022 20:37
Na czwartym odcinku Boby dramatycznie przysnęłam: albo był słabszy albo ja bardziej zmęczona, być może jedno i drugie po trochu
BeeMeR - Czw 28 Lip, 2022 09:07
Adaś twardo ogląda Gwiezdne wojny lego
dziś pytał, jak się nazywa pierwszy epizod bo chce go wyszukać w wersji lego, podobno są śmieszne, opowiadał mi fragmenty On nawet jak nie oglądał to wie już więcej niż ja po obejrzeniu
Dziś rano: Mamo, śniło mi się, że byłem jedi i miałem zbroję mandaloriańską i oni wszyscy - Mando, Boby, imperialni - mnie szukali bo był na mnie list gończy, ale się ukryłem w tłumie
a w piątym odcinku Boby wrócił Mando
Admete - Czw 28 Lip, 2022 09:45
Adaś😘 Już mu się nawet śni. Na piątym chyba nie uśniesz.
BeeMeR - Czw 28 Lip, 2022 10:18
Och, nie, mowy nie ma
Ale pierwsze trzy odcinki były naprawdę fajne, czwarty... hm... nie pamiętam zbytnio, wiem, że dopełniał przeszłości Boby
Mam nadzieję, że będzie sobie wspominał te starwarsowo - władcopierścieniowe wakacje
Aragonte - Czw 28 Lip, 2022 12:02
| BeeMeR napisał/a: | Dziś rano: Mamo, śniło mi się, że byłem jedi i miałem zbroję mandaloriańską i oni wszyscy - Mando, Boby, imperialni - mnie szukali bo był na mnie list gończy, ale się ukryłem w tłumie |
Cudownie Ależ fajne wakacje ma Adaś
BeeMeR - Czw 28 Lip, 2022 12:12
Nie wspominając, że chodzi dziś w koszulce, która ma z przodu zarys jakiegoś kasku (szturmowca bodajże) a z tyłu napis "rule the galaxy"
Admete - Czw 28 Lip, 2022 14:30
No i chłopak rządzi 🙂
Admete - Czw 28 Lip, 2022 16:59
Ralph McQuarrie był artystą, który wykonał pierwsze wizualizacje świata SW i w Rebeliantach twórcy nawiązywali do jego koncepcji - tu jest ciekawe zestawienie. Rzeczywiście R2D2 wyglądał na początku jak potem Chopper:
https://imgur.com/gallery/giY0HrZ#9bsk2dv
O artyście:
https://starwars.fandom.com/wiki/Ralph_McQuarrie
Aragonte - Czw 28 Lip, 2022 22:17
W sumie to cieszę się, że dostaliśmy i R2D2, i Choppera I Chewbaccę, i Zeba
BeeMeR - Czw 28 Lip, 2022 22:22
Jesteśmy po 5 odcinku Boby - bez Boby za to z Mando z nowym statkiem
ponowne spotkanie z patrolem było cudne
Aragonte - Czw 28 Lip, 2022 22:28
Mando się już będzie kręcił aż do końca serialu
I nie tylko Mando
BeeMeR - Czw 28 Lip, 2022 22:35
Wybiera się do znajdki z prezentem
Admete - Czw 28 Lip, 2022 22:56
No to słodkie było. Ten prezent. A remont statku i pani mechanik I oblatywania potem.
BeeMeR - Sob 30 Lip, 2022 11:21
Obi Wan Kenobi - skończyłam, uważam za jednorazowe, acz oglądało się bez przykrości i nudy. No, może ciut długo się rozkręca, ale ogólnie konfrontacja Obi Wana z Anakinem/Darth Vaderem zgrabniej ujęta imho niż w poprzedniej trylogii, sam Hayden jakby też lepiej wypadł w cameo
Pytanie od Adasia (retoryczne): czym oni tam oddychają na Tatooine, jak tam nie ma drzew ani innych roślin?
Edit. Zaczęłam Rebeliantów, fajny ten starwarsowy Alladyn & co
Ładna kreska, postaci odróżnialne, dubbing spoko, po pierwszym odcinku jestem na tak
|
|
|