North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?
Caroline - Sob 27 Lut, 2010 07:50
Obaj noszą z wdziękiem krawaty
Anaru - Sob 27 Lut, 2010 08:34
| Caroline napisał/a: | Obaj noszą z wdziękiem krawaty |
Faktycznie
Nie kojarzę psa
Sofijufka - Sob 27 Lut, 2010 08:49
| Caroline napisał/a: | O, kurczę, właśnie sprawdziłam, Huckleberry był niebieski
[url=http://images42.foto...94m.jpg]Obrazek[/URL]
Co nie zmienia faktu, że jest postacią fikcyjną (jak Jasiek) i jako takiej przysługują jej pewne prawna - na przykład posiadania niebieskiego ubarwienia, choć jest ono nierealne w świecie rzeczywistym. I takoż Jasiek Thornton może być dziewicą, ponieważ tak go jako postać fikcyjną skonstruowano (IMHO), jakkolwiek nieprawdopodobne może się to wydawać zważywszy na obyczaje panujące w wiktoriańskiej Anglii. |
hmmm... obyczaje - taki Dickens nie miał żadnych doświadczeń przedślubnych, żonie był cieleśnie wierny [robiąc jej dziesięcioro dzieci] do zakochania się w Ellen Ternan...
Calipso - Sob 27 Lut, 2010 13:52
| Anaru napisał/a: | | Nie kojarzę psa |
No jak to | Cytat: | Pies Huckleberry (ang. Huckleberry Hound) – serial animowany wyprodukowany w 1958 roku przez studio Hanna-Barbera.
Głównym bohaterem serialu jest pies Huckleberry. W tym serialu również występował Miś Yogi (potem zrobiono oddzielny serial). Za PRL-u wielokrotnie emitowany w telewizji (np. w ramach Teleferii i Zwierzyńca w styczniu 1974 roku); były także w obiegu kopie filmowe. Obecnie emitowany na kanale Boomerang. Dawniej serial był wydawany na kasetach VHS przez Polskie Nagrania, głosu Psu Huckleberry użyczył Wiktor Zborowski |
http://www.youtube.com/watch?v=QpDrnKLCySM
Anonymous - Sob 27 Lut, 2010 14:57
Ol maj darling ol maj darling, ol maj darling Klementajn...
Uwielbiam te piosenke - szczegolnie w jego wykonaniu
Anonymous - Sob 27 Lut, 2010 15:07
| AineNiRigani napisał/a: | | Ol maj darling ol maj darling, ol maj darling Klementajn... |
mogłam ją śpiewać godzinami...
Tamara - Sob 27 Lut, 2010 17:26
Nie ma niebieskich psów ? Proszę bardzo http://fundir.org/gallery...sy,598,0,0.html
Zatem Jasiek dziewicą nie był
Aragonte - Sob 27 Lut, 2010 17:29
Pogubiłam się Czy dowodem na dziewictwo Jaśka stał się farbowany pies?
Anonymous - Sob 27 Lut, 2010 17:33
Na tym poziomie abstrakcji i absurdu - tak, niebieski pies spiewajacy Clementine jest argumentem kluczowym w sprawie dziewictwa Jaska. Czy raczej jego braku
Tamara - Sob 27 Lut, 2010 17:54
| Aragonte napisał/a: | Pogubiłam się Czy dowodem na dziewictwo Jaśka stał się farbowany pies? |
No tak , bo skoro jego niedziewictwo jest równie nieprawdopodobne jak istnienie niebieskiego psa , to zaprezentowanie psa niebieskiego udowadnia , że dziewicem nie był Jasiek , nie pies , oczywiście
spin_girl - Sob 27 Lut, 2010 19:19
W dalszym ciągu uważam, że dla zdrowia fizycznego i psychicznego Jasiek musiał sobie od czasu do czasu ulżyć. Czy on w książce i serialu sprawia wrażenie gotowego w każdej chwili wybuchnąć wariata? Bo do tego właśnie doprowadziłoby 30 lat bez możliwości rozładowania nagromadzonego...napięcia
Anaru - Sob 27 Lut, 2010 23:17
| Tamara napisał/a: | dziewicem nie był Jasiek , nie pies , oczywiście |
Zastanawiam się czy niebieski pies był dziewicem
Anonymous - Sob 27 Lut, 2010 23:23
W to juz nie wnikamy...
Caroline - Sob 27 Lut, 2010 23:59
| spin_girl napisał/a: | | Czy on w książce i serialu sprawia wrażenie gotowego w każdej chwili wybuchnąć wariata? Bo do tego właśnie doprowadziłoby 30 lat bez możliwości rozładowania nagromadzonego...napięci | Yyyyy, spin, pozwolę sobie przypomnieć pierwszy odcinek w fabryce. On jest wybuchającym wariatem
I to chyba oczywiste, że przez większość książki i serialu sprawia wrażenie, jakby był nabuzowaną emocjami chodzącą bombą zegarową.
Spin, czy jesteś sekretną zwolenniczką teorii dziewictwa i w podstępny sposób (udając zwolenniczkę nie-dziewictwa) chciałaś nam przedstawić dowody?
Udało Ci się Przekonałaś mnie, że JT był niewinny jako lilija.
Admete - Nie 28 Lut, 2010 00:01
| Cytat: | | to chyba oczywiste, że przez większość książki i serialu sprawia wrażenie, jakby był nabuzowaną emocjami chodzącą bombą zegarową. |
Jakkolwiek kwestia tutaj dyskutowana jest mi w zasadzie obojętna , to sama miałam to własnie napisac
Anonymous - Nie 28 Lut, 2010 00:08
no bo w trakcie akcji książki(gdzie nie chodzi znowu aż taki naładowany) i filmu miał kłopoty biznesowe i czasu nie miał zbytnio....
spin_girl - Nie 28 Lut, 2010 11:41
| Caroline napisał/a: | Spin, czy jesteś sekretną zwolenniczką teorii dziewictwa i w podstępny sposób (udając zwolenniczkę nie-dziewictwa) chciałaś nam przedstawić dowody?
Udało Ci się Przekonałaś mnie, że JT był niewinny jako lilija. |
Bynajmniej nie jestem i proszę mnie o to nie podejrzewać, bo się obrażę. Pomimo pobicia Stevensa w pierwszym odcinku, czego zresztą w książce nie ma, Thornton na pewno, przynajmniej IMHO nie sprawia wrażenia wariata. Nie sprawia też wrażenia oszalałego z frustracji. Raczej sprawia wrażenie skupionego na interesach, a podejrzewam, że gdyby był dziewicem w tym wieku to na niczym już nie byłby w stanie się skupić...
Sofijufka - Nie 28 Lut, 2010 11:54
eeee taaam... Seks, jak wiadomo, to spory wydatek energii. Facet tak skupiony na swoim celu [i mający swój kodeks moralny, dodam] nie miałby juz sił na grzeszenie.
Anonymous - Nie 28 Lut, 2010 12:02
Ja znam takiego 30-letniego dziewica. Poczatkowo mialo to podloze religijne (ze seks przed slubem jest niedopuszczalny), a teraz to juz jest kwestia potencji - a raczej jej braku.
Nie, 30-letni dziewic (niezaleznie od czasow) to albo walach, albo wytwor fantazji - i nie sadze ze Gaskell.
spin_girl - Nie 28 Lut, 2010 12:06
| AineNiRigani napisał/a: | | Nie, 30-letni dziewic (niezaleznie od czasow) to albo walach, albo wytwor fantazji |
Amen!!!!!!! Nie pozwólmy zrobić z Jaśka wałacha!!
Sofijufka - Nie 28 Lut, 2010 12:13
ja tam nie robię.... Wałach jest cnotliwy, bo nie może inaczej, a Jasiek - bo chciał!
Anonymous - Nie 28 Lut, 2010 12:36
W przypadku 30-letniego dziewica nie ma roznicy. To juz nie jest kwestia wyboru.
Anonymous - Nie 28 Lut, 2010 13:00
Czytam akurat N&S i jeżeli książkowy Jaś jest dziewicą to ja jestem normalniewdowa z Windsoru.... człowiek kochający tak namiętną miłością miałby być dziewicem?? never ever
spin_girl - Nie 28 Lut, 2010 13:03
No pewnie, że nie jest. Jasiek namiętny jest, co widać w jego relacjach z Małgośką, a namiętni ludzie nie zostają 30-sto letnimi dziewicami.
Anonymous - Nie 28 Lut, 2010 13:14
nawet nie tyle w relacjach, Jego myśli odzwierciedlają siłę jego namiętności...
|
|
|