To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Agn - Śro 11 Sie, 2010 19:48

Sons of Anarchy? The Whole Truth? O, Rob Morrow... pofruwam po google sprawdzić, z czym to się spożywa.
Ha! TVD już 9 września! A SPN dopiero 24... wziąć się tylko pochlastać z wyczekiwania... :roll:

Admete - Śro 11 Sie, 2010 19:52

Z tych nowych to ja się jeszcze nastawiam na Chase.
Caitriona - Śro 11 Sie, 2010 20:01

Chase może być niezłe. Mnie jeszcze zainteresował Boardwalk Empire: prohibicja i Steve Buscemi w roli głównej ;) http://www.youtube.com/watch?v=StkrCTZPS-c
Admete - Śro 11 Sie, 2010 20:04

To też może być ciekawe.
Agn - Śro 11 Sie, 2010 20:28

Sons of anarchy mnie nie zainteresowali. A zamiast "The whole truth" na YT wyskakuje jakiś pseudozwiastun pseudośmiesznej pseudokomedii. :roll: To chyba nie to...
Caitriona - Śro 11 Sie, 2010 21:06

Agn napisał/a:
Sons of anarchy mnie nie zainteresowali

Każdemu co innego odpowiada: ja jestem po dwóch sezonach i mnie ten serial bardzo się podobał ;)

Agn - Śro 11 Sie, 2010 21:09

Acz nie mogłam sobie przypomnieć, gdzie widziałam aktorkę, która tam gra. No i przyszło olśnienie - Peggy Bundy! :mrgreen:
Caitriona - Śro 11 Sie, 2010 22:14

Agn napisał/a:
Peggy Bundy!

Dokładnie :mrgreen:

Nie wiem czy to tu pisać, czy nie tu. Chodzi mi o nowego Sherlocka Holmesa, w sumie nie jest to serial, tylko filmy tv, ale skoro już tu jestem ;) Podobało mi się i to bardzo! Już teraz czekam na następne części Sherlocka. Świetny pomysł z przeniesieniem bohaterów do naszych czasów. Nie jestem fanką powieści i opowiadań, ale ten Sherlock podoba mi się chyba najbardziej ze wszystkich jakich widziałam. Watson naturalnie również. Tworzą bardzo fajny zespół. Jest szybkie tempo, dobra obsada, fajny pomysł, dora realizacja. Jestem za :D I polecam ;)

Admete - Śro 11 Sie, 2010 23:02

Ja już o Sherlocku pisałam tu i ówdzie ;) To chyba mój przebój lata. Thin link do The Whole Truth jest pod spisem serialowym na wczesniejszej stronie.
Alicja - Czw 12 Sie, 2010 19:50

a ja, tradycjonalistka :wink: , dostanę prezent urodzinowy - Housa

Sons of Anarchy jest całkiem niezły, zbyt wiele nie mogę napisać na początku, ale powoli, powoli...
Dzikuję Admete :kwiatek:

Caitriona - Czw 12 Sie, 2010 20:04

Admete napisał/a:
To chyba mój przebój lata

Dokładnie. Choć Deadwood też mnie bardzo wciągnęło ;) I Going Postal też...

praedzio - Sob 14 Sie, 2010 19:30

Zabrałam się dziś z Filary ziemi i kurde balans - wpadłam! Rufus jest :serce: :serce: :serce:
Historia zgrabnie opowiedziana, charaktery przecudnej urody, i nawet mój etatowy wredny rudzielec jest... eee... wredny. :mrgreen: Z ochotą zabieram się za kolejne odcinki. :-D

milenaj - Sob 14 Sie, 2010 20:24

A ja zrobiłam sobie powtórkę "Ally McBeal", a dokładniej czwartego sezonu, w którym występuje Robetr Downey Jr. Bardzo lubiłam jego postać i cały związek z Ally. I po latach stwierdzam, że nadal mi się podoba.

A w kolejce zachwalane przez was seriale.... Uzbierało sie tego rochę...

Admete - Sob 14 Sie, 2010 21:48

Mam zamiar zabrac się za Filary... ;)
aneby - Sob 14 Sie, 2010 23:17

Ja właśnie skończyłam oglądać 1. odc. Bardzo podoba mi się muzyka :excited: Akcja myślę, że też się rozkręci, bo na początku nie mogłam się połapać o co chodzi :roll:
praedzio - Sob 14 Sie, 2010 23:34

Pozwoliłam sobie założyć osobny wątek dla FZ. ;)
Admete - Wto 24 Sie, 2010 09:35

Obejrzałam pierwszy odcinek Wojny Foyla - cudny :) Niestety nie mam wszytskich serii. Tam gra Anthony Howell czyli Roger z Żon i córek :) Jak fajnie :)
BeeMeR - Wto 24 Sie, 2010 09:38

Ja obejrzałam pierwszy odcinek The Gates - niby wszystko poprawnie, ale mnie serial nie chwycił. :roll:
Admete - Wto 24 Sie, 2010 09:42

BeeMeR napisał/a:
Ja obejrzałam pierwszy odcinek The Gates - niby wszystko poprawnie, ale mnie serial nie chwycił. :roll:

Mnie też. Odpuszczam zupełnie rzeczy, które mi nie podchodzą. Szkoda czasu.

BeeMeR - Wto 24 Sie, 2010 10:02

No właśnie - szkoda czasu, gdy mnóstwo innych rzeczy czeka :)
Może się skuszę na jeszcze jeden odcinek, pierwszy nie zawsze jest najlepszy ;)
ale raczej przeskikam :mysle:

Oglądam za to Sagę rodu Forsyte z 1967 :mrgreen:

Trochę to nudne, trochę cudne ;)

Admete - Wto 24 Sie, 2010 10:07

Ja na pewno będę oglądać Wojne Foyle'a - tyle, ile mam.

EDIT:

Widział to już ktoś:

http://news.suite101.com/...-driver-a266883

Deanariell - Wto 24 Sie, 2010 13:58

Admete napisał/a:
Widział to już ktoś

Brzmi interesująco. :mysle:

Admete - Wto 24 Sie, 2010 14:05

Mam zamiar się zapoznać.
Caitriona - Wto 24 Sie, 2010 16:17

Admete napisał/a:
Obejrzałam pierwszy odcinek Wojny Foyla - cudny

Prawda, że fanie zrealizowany serial? Bardzo mi się podobał, oglądałam kilka odcinków w tv. Pamiętam, że widziałam w rolach gościnnych klika znanych nam aktorów, m.in. Anne z Perswazji'95.

Admete - Wto 24 Sie, 2010 22:30

Świetnie zrealizowany i dobrze zagrany. Jestem pełna podziwu dla detektywa Foyla :)