Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Alicja - Sob 19 Sty, 2019 14:08
Admete, dzięki za ostatnie Dzieci
Admete - Sob 19 Sty, 2019 14:20
Nie ma za co
Alicja - Sob 19 Sty, 2019 14:33
| Admete napisał/a: | | BeeMer i Alicja - to wy dwie? |
zajrzałam do twoich znajmych na FB- to my dwie
miałam lżej, bo chłopcy mi pokazywali co ogarniać, też poblokowałam co nieco, ale korzystam z interesujących stron, a czasami popadam w fazę wstawiania zdjęć
I lżej mi tu kontaktować się ze znajomymi, messenger jest darmowy
W polubionych mam strony z dramami i o dramach, no i pracowe
Admete - Sob 19 Sty, 2019 14:48
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś strony o dramach.
Trzykrotka - Nie 20 Sty, 2019 00:35
Są. Na fb jest masa pożytecznych stron. Na przykład można wymieniac się ksiązkami, albo pozbywać się niechcianych książek na rzecz innych miłośników. Można oddać komuś coś, co tobie zawadza w domu, a innych zachwyci . Można kupować ekstra organiczne jedzenie albo kosmetyki, wymieniać informacje na wszelkie tematy, trzymać rękę na pulsie wydarzeń kulturalnych w twojej okolicy. Ja mam polubioną stronę Bollywood w Polsce i wiem, kiedy będzie jaka premiera w naszym Kijowie. Mam polubioną imprezę Najedzeni fest i chadzam na wszelkie uczty kulinarne - i tak dalej. Nie ma co pomstować na fb, to bardzo dobre narzędzie, jak każde inne. A wywnętrzać się czy zamieszczać własnych zdjęć wcale nie trzeba.
Chyba wreszcie uporałam się z dodatkową robotą, ale i tak oglądanie na razie u mnie leży. Alhambry dziś nie dali, więc pewnie jutro obejrzę oba finałowe odcinki na raz.
Aragonte - Nie 20 Sty, 2019 01:06
| Trzykrotka napisał/a: | | Są. Na fb jest masa pożytecznych stron. Na przykład można wymieniac się ksiązkami, albo pozbywać się niechcianych książek na rzecz innych miłośników. Można oddać komuś coś, co tobie zawadza w domu, a innych zachwyci . Można kupować ekstra organiczne jedzenie albo kosmetyki, wymieniać informacje na wszelkie tematy, trzymać rękę na pulsie wydarzeń kulturalnych w twojej okolicy. |
Ja tak właśnie korzystałam z f-b. I pewnie dalej bym korzystała, gdybym się nie sfoszyła. Facebook służył mi do kontaktu z częśći znajomych i do śledzenia jakichś niusów kulturalnych. A fotką w profilu był Benedict jako Sherlock
Admete - Nie 20 Sty, 2019 06:44
Tyle tylko, że dla mnie to chaotyczne i za dużo informacji
Admete - Nie 20 Sty, 2019 19:36
Podobno Alhambra się jakoś nieszczególnie skończyła. Jak Trzykrotka obejrzy, to może streści, bo mnie się nie chce sprawdzać.
Aragonte - Nie 20 Sty, 2019 19:44
Trzykrotka na pewno nam streści na życzenie
Alicja - Nie 20 Sty, 2019 22:26
| Trzykrotka napisał/a: | | Na fb jest masa pożytecznych stron. |
Ja korzystam jeszcze z grupy o mojej chorobie. Jest tam masa pożytecznych rzeczy, ale też przekonanie ,że są jeszcze gorsi ode mnie i głupsi też Korzystam z czego chcę, a czego nie chcę nie oglądam. Moi synowie co jakiś czas robią sobie heheszki jak to mama była największym wrogiem fb.
Obejrzałam ostatni odcinek Children of Nobody. Zakończenie było dobre, o ile w takiej sytuacji coś może być dobre. Cały czas bałam się, że Woo Kyung zrobi coś niedobrego.
Trzykrotka - Nie 20 Sty, 2019 22:33
Bardzo dobrze się skończyła. Nie wiem, o co można mieć pretensje. No dobra, wiem - że romans pozostał ładnie pastelowy, w zawieszeniu i że praktycznie nie było go na ekranie w ostatnich 2 odcinkach. Ale uważam, że ładnie podomykali wątki, łącznie z wątkiem koszmarnej 2 żony Jin Woo. 15 odcinek miał jeszcze sporo sensacji i akcji, 16 służył już pozbieraniu wszystkiego, oraz zarysowaniu przyszłości. Co miało skończyć się źle, to się skończyło, kto miał dostać odkupienie, albo choć wyzwolić się z jakiegoś ciężaru, jak 1 żona Jin Woo, to się wyzwolił. No i delikatny happy end też dostaliśmy
Do końca byłam bardzo z dramy zadowolona. To i tamto można było poprowadzić lepiej, widzę to oczywiście, ale i tak czekałam na każdy odcinek i nowe rozwiązania. Bardzo cieszę się, ze Hyun Bin dał się namówić na powrót do dramalandu, tym razem udany. A że drama była o niebo lepsza od W, to liczę na jakieś kolejne wypady pani scenarzystki w światy alternatywne.
BTW: czy któraś z was ma ładną wersję Nine z dopasowanym sosem? Już wiem, czemu nie obejrzałam tej dramy do końca: literki rozjeżdżaly mi się od któregoś odcinka tak, że się oglądać tego nie dało. Wróciłabym chętnie
Admete - Pon 21 Sty, 2019 06:22
A to dobrze, że ci się podobało. Dla mnie tam było za mało treści i konkretu, suspensu - wszystko tylko liźnięte. Reżyserii oraz większości aktorów się nie czepiam, bo byli dobrzy. Ogólnie dużo pieniędzy, a efekt jak dla mnie ( subiektywnie ) bardzo skromny.
Trzykrotka - Pon 21 Sty, 2019 06:41
A mnie wystarczyło żeby naprawdę dobrze się przy tej dramie bawić. Pierwsza od dłuższego czasu, która mnie nie znudziła w połowie. Sama rzeczywistość gry AR na taką skalę, w której coś poszlo nie tak, daje do myślenia. Nad kilkoma rzeczami muszę się tam jeszcze zastanowić, zwlaszcza nad umiejscowieniem ostatecznej rozgrywki oraz nad przesłaniem. Nie będę przebijać się przez komentarze na soompi, ale początek roku uznaję za darmowo udany.
Admete - Pon 21 Sty, 2019 06:53
| Trzykrotka napisał/a: | | Sama rzeczywistość gry AR na taką skalę, w której coś poszlo nie tak, daje do myślenia. |
No dla mnie to było tylko liźnięcie, chyba to efekt wychowania na cyberpunku od młodości Ani porządnej fantastyki, ani romansu, sensacji odrobinę, obyczaj - niby był Niby wszystkiego dużo, ale nie było się jak emocjonalnie zaczepić. Ale to ja taka marudna
Czekam teraz na Trap i na Item, ale to dopiero w lutym...Na razie niewiele dobrego jest - Crowned clown i tyle. Nadrobię chyba Sky Castle, choć myślałam, że w tym tygodniu skończą, a tu tylko odcinek 19 będzie.
Trzykrotka - Pon 21 Sty, 2019 09:10
Admete, każdemu według potrzeb i gustu. Mnie się podobało, przecież nie twierdzę, że i tobie musiało. Jak dla mnie wszystkiego było w sam raz. Nie wymagałam od dramy, żeby wnikała w problem gier AR bardziej niż "liźnięciem," bo nie tego od niej oczekiwałam. Nie oglądałabym też czystej sensacji, bo mnie ona zwykle śmiertelnie nudzi. Romansu było w sam raz, czyli niewiele. Mam oczywiście - jak już po wielokroć pisałam - uwagi co do sposobu poprowadzenia akcji, ale i tak czuję się wybawiona i usatysfakcjonowana.
Admete - Pon 21 Sty, 2019 11:56
No i super Ja też mam prawo do wyrażenia swojej opinii Ciekawe co dziś będzie w The Crowned Clown. W 4 odcinku za dużo typowego dworskiego knucia, ale może dziś będzie więcej akcji.
Młodziak z Children of nobody - tutaj wygląda baaaardzo młodo
Admete - Pon 21 Sty, 2019 16:30
Na tej stronie, z której korzystam nie ma tego serialu.
Alicja - Pon 21 Sty, 2019 20:18
| Admete napisał/a: | | Młodziak z Children of nobody |
Ostatnio miałam szczęście do niego, bo w Investigation couple, którą wczoraj również skońszyłam oglądać, grał jedną z głównych ról - policjanta śledczego.
Co oznacza,że skończyłam jednocześnie i nieszczęśnie 2 seriale więc mam braki. Dzisiaj rozpoczęłam Jugglers - niespodziewanie znalazłam tu ulubioną aktorkę. Nadal zbieram Less than evil, The last empress i Crowned clown. Moon lovers ma u mnie przerwę. Szukam czegoś medycznego albo prawniczego dla równowagi . Kto oglądał Dr Frost albo Witch's court? Sposób oglądania nie zmienił mi się - oglądam różne seriale jednocześnie w zależności od nastroju. Tak samo czytam książki
Admete - Pon 21 Sty, 2019 20:29
| Alicja napisał/a: | | Witch's court |
Było całkiem niezłe, to znaczy do połowy było naprawdę dobre, potem trochę się pogorszyło. Weź sobie obyczajowe Misaeng. Jedna z lepszych dram.
Aragonte - Pon 21 Sty, 2019 20:31
| Admete napisał/a: | | Alicja napisał/a: | | Witch's court |
Było całkiem niezłe, to znaczy do połowy było naprawdę dobre, potem trochę się pogorszyło. Weź sobie obyczajowe Misaeng. Jedna z lepszych dram. |
A z medycznych to może Romantic Doctor?
Admete - Pon 21 Sty, 2019 21:15
Romantic doctor fajnie się ogląda.
Trzykrotka - Wto 22 Sty, 2019 06:39
Ja po skończeniu literek do kolejnego odcinka Paintera (uczymy się malować portrety), wróciłam do Life on Mars. Bardzo dobrze się to ogląda. Taka solidna, klasyczna robota z bardzo dobrymi aktorami. Ostatnio mam też jak Alicja, skaczę z kwiatka na kwiatek, w zależności od nastroju. Jugglers co prawda nie dokończyłam, ale dobrze mi się oglądało kiedyś. Aktorka, czyli nasza cesarzowa Tanasiri, bardzo dobrze pasowała do konwencji takiej idealnej asystentki z charakterkiem.
Admete - Wto 22 Sty, 2019 07:01
Możliwe, że w końcu zajrzę do Life on Mars, bo mam, ale na pewno ominę zakończenie.
EDIT: Ostatni odcinek Alhambry był najlepszy, bo nie było już gry Scenarzystka jak się w przyszłości skupi na romansie i obyczaju, to będzie lepiej. Na fantastyce to się nie zna. Rozumiem rozgoryczenie niektórych widzów. Zakończenie można odebrać jako zbyt otwarte i mogę uwierzyć, że te, które się koncentrowały na romansie czuły się oszukane. Przy Black też tak było Chce ktoś ten serial? Mam dobrą jakość. Mogę wrzucić, bo potem wyrzucę.
Trzykrotka - Wto 22 Sty, 2019 11:30
Ja wrzucałam na bieżąco, ale w średniej jakości - wrzuć.
To jest pani, która napisała Nine? To jednak trochę się zna...
Admete - Wto 22 Sty, 2019 12:31
Nine i Królową pisała w parze z inną scenarzystką. Ta druga napisała Duel i to ona moim zdaniem odpowiadała wcześniej za sensację i fantastykę. Song Jae-Jung - autorka W i Ahambry. Kim Yoon-Joo - pisała z nią Nine i Królową, potem napisała Duel. Duel było dobre, ale powinno mieć 12 odcinków, nie 16. Miało ciekawe postacie, szybką akcję. Mam jednak nadzieję, że stacje w Korei przyzwyczają się do myśli, że powinny mieć tyle odcinków, ile jest materiału. Trap ma mieć chyba 9.
|
|
|