To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Sob 15 Mar, 2014 21:39

Kolejny dobry odcinek Grimma,a zapowiadają się jeszcze lepsze. Mamusia Grimma wraca niedługo.
Aragonte - Sob 15 Mar, 2014 21:47

Ja właśnie Grimma oglądam, ale robię sobie przerwy (bo wiem, że i tak obejrzę powtórnie z polskim sosem :wink: ). Fakt, dobre odcinki są ostatnio :)

Obejrzałam do końca (heh, ciekawe, co z z sierżantem Wu) i widziałam zajawkę następnego odcinka.
Czyżby Adalinde z dzieckiem miała trafić pod opiekę Nicka???

praedzio - Nie 16 Mar, 2014 07:50

Jejku, cały sezon mam do nadrobienia. ;) Ostatnio tak się zapuściłam z Arrowem, więc wczorajsze popołudnie nadrabiałam, zawieszając Patrykowe plany na kołku (troszkę pomogła mi w tym niewyjściowa pogoda :mrgreen: ). Jeszcze dwa odcinki mi zostały. ;)
asiek - Nie 16 Mar, 2014 09:39

W Grimmie stanęłam na zombiakach. Nie lubię tych wymuszonych przerw w emisji, bo tracę zainteresowanie.
BTW, jest już nowy odcinek Helixa. :-)

Admete - Nie 16 Mar, 2014 10:55

Ale teraz już się zrobiło dużo odcinków i możesz nadrabiać. Po przerwie świątecznej chyba teraz lecą dość równo. Adalinda pod opieką Nicka :lol: Zobaczymy, czym się to skończy. Ostatecznie mamusia nicka zabiła mamusię Adalind.
asiek - Nie 16 Mar, 2014 16:00

Admete napisał/a:
Ale teraz już się zrobiło dużo odcinków i możesz nadrabiać.

Poczekam na "wena" i nadrobię. :wink:

Praedziu, nie oglądaj nowego odcinka Helixa przy jedzeniu. :lol: :roll:

praedzio - Nie 16 Mar, 2014 16:16

Oh, shit... Dzięki za uprzedzenie. :lol:
Nadrobiłam Arrow. Będę miała o czym dyskutować z koleżankami w pracy. ;)

praedzio - Wto 18 Mar, 2014 22:29

Continuum wróciło. :cheerleader2: :czekoladka:
Admete - Śro 19 Mar, 2014 18:40

Person of interest umieszczam już na stałe w sf :) I nieustannie jestem pod wrażeniem scenariusza, bogactwa różnych interpretacji, aktorstwa. Dla mnie to najlepszy serial ostatnich lat.
Jotka - Śro 19 Mar, 2014 18:58

Wciągający i dający do myślenia
Aragonte - Czw 20 Mar, 2014 09:33

Sezon IV Grimma potwierdzony :)
Admete - Czw 20 Mar, 2014 11:06

Ciesze się bardzo :)
asiek - Czw 20 Mar, 2014 11:26

Admete napisał/a:
Person of interest umieszczam już na stałe w sf

A o czym to ? :mysle:

EDIT...
Doczytałam... to chyba nie dla mnie...

Admete - Czw 20 Mar, 2014 16:22

Dlaczego nie? Tam jest wszystko co trzeba fantastyka krótkiego zasięgu ( to znaczy prawie możliwe rozwiązania techniczne ), ciekawe postacie, bardzo dobre dialogi i rozłożona w czasie akcja związana z superkompuiterem. To jest tylko na początku serial sensacyjny, potem to już tylko sf. Maczali w tym paluszki Nolan i Abrams. Jeśli przeczytałaś, że chodzi w nim o zapobieganie morderstwo, to nie o to chodzi. Owszem mają na początku taki plan, ale on ulega potem daleko idacej modyfikacji. The Machine staje się AI i zaczyna działać trochę na własną rękę. Teraz doszła do tego grupa Vigilantes i Decima...prawdopodobnie pojawi się konkurencyjna maszyna podobna do tej, która skonstruował Finch. Najbardziej mi się podoba, ze scenarzyści stopniowo budują bardzo spójną historię.
asiek - Pią 21 Mar, 2014 06:16

Admete napisał/a:
Jeśli przeczytałaś, że chodzi w nim o zapobieganie morderstwo, to nie o to chodzi.

Właśnie to przeczytałam, zapachniało kryminałem. :wink:

Aragonte - Sob 05 Kwi, 2014 14:26

Nowy Grimm obejrzany. Dalej jest ciekawie :D Żadnego wątku pobocznego, tylko główny :)
Mam nadzieję, że Meissnera nie utłuką, ciekawy jest.
No i mamy rodzinkę Hexenbeastów :-P Kapitan z dzieckiem na rękach wygląda jeszcze lepiej niż zwykle :wink:

Admete - Sob 05 Kwi, 2014 20:22

Ja się dopiero teraz zabiorę, bo nie miałam czasu, ale ciszę się na oglądanie :)

EDIT:

Obejrzane. Rewelacyjny odcinek. Za każdym razem gdy mamusia Nicka się pojawia, akcja rwie do przodu ;) Bardzo mi się podobają interakcje między nią a Nickiem - teraz to już gadają jak grimm z grimmem. Ciekawa jestem, jak rozwiążą problem dziecka...

praedzio - Pon 07 Kwi, 2014 20:11

Ja tymczasem nadrobiłam Revolution. Czasem tak mam z tym serialem, że zbyt duża dawka emocji towarzysząca mi przy oglądaniu sprawia, że robię sobie kilkutygodniową przerwę. Po czym nadrabiam obgryzając paznokcie po same łokcie (nie czuję, że rymuję ;) ). :excited: Tak też miałam wczoraj i dzisiaj. Najnowszy odcinek skończył się tak, że mam ochotę komuś dać w mordę. :roll: I weź tu człowieku, czekaj na następny... :czekam2:
Admete - Pon 07 Kwi, 2014 20:34

To ja sobie potem zrobię takie dawkowanie po zakończeniu serii ;)
asiek - Pon 07 Kwi, 2014 20:55

No to cieszę się na oglądanie, mam do nadrobienia sporo odcinków. Podobnie z Grimmem. :-)
praedzio - Pon 07 Kwi, 2014 20:57

Noo, a ja się w końcu zabiorę za finał Helix. :banan:
praedzio - Śro 09 Kwi, 2014 17:41

Obejrzałam wczoraj do poduszki dwa ostatnie odcinki Helix. No żesz.... :shock: Mam nadzieję, że Sarah nie zginęła podczas wybuchu??? I tak mi żal Daniela... Ale fakt, faktem - nie rozumiem jego czynu. :(

Ciekawa jestem, jak to się potoczy w drugim sezonie. :mysle:

Admete - Sob 12 Kwi, 2014 20:01

Bardzo dobry odcinek Grimma, a nowy trzeba trochę poczekać. Zaskoczenie roku - mamusia Grimm zajmie się dzieckiem Adalind...Za to w następnym odcinku pojawi się kolejny Grimm...dziewczyna, która nie wie, że jest grimmem.
Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 23:44

Najnowszy Grimm jeszcze przede mną, miałam inne rozrywki. Pewnie jutro do śniadania sobie zapuszczę.
praedzio - Nie 20 Kwi, 2014 17:57

Nadrobiłam najnowszy odcinek OUAT. Biedny Hook.... :(