To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

BeeMeR - Wto 29 Lip, 2014 10:29

Bardzo zdecydowanie wystarczyłyby dwie części. Drugą miałam ochotę osobiście już w kinie skrócić o godzinę :roll: Co najmniej.
Aragonte - Wto 29 Lip, 2014 15:22

Zdecydowanie za długie to jest, fakt. Ale i tak nie mogę się doczekać trzeciej części :)

Taki sobie żarcik (ale z wymową się zgadzam :-P )
https://www.facebook.com/...?type=1&theater

Loana - Śro 06 Sie, 2014 12:07

Ja jeszcze drugiej nie widziałam, czekam, aż będzie dostępna do obejrzenia w domu. Mąż widział i nie był zachwycony.
Anonymous - Śro 06 Sie, 2014 15:59

pierwszy hobbit sprawil, ze czulam sie jakbym wracala do swiata, ktory przez kilka lat byl dla mnie zamkniety. Ostatecznie po powtorkach w pobliskim kinie zakonczylam swoja kinowa obecnosc na I czesci liczba 37 seansow.
II czesc juz jakos nie miala tej magii... Bylam tylko 9 razy.

Jackson jakos za duzo gada w Hobbicie...

Admete - Śro 06 Sie, 2014 16:40

Mnie Hobbit podszedł dużo mniej. W kinie byłam tylko po 1 razie, na dvd - jednokrotna powtórka i to tyle. Wolałabym mniej Jacksona, więcej Tolkiena.
Anonymous - Śro 06 Sie, 2014 18:21

to fakt. Za duzo Jacksona, ale I czesc lubie. Jest kilka ciekawych momentow, wiele smiesznych...
Anaru - Czw 07 Sie, 2014 14:11

Ja na pierwszej części byłam chyba dwa razy w kinie, na drugiej raz. Obie części widziałam potem z Asią w domu i starczy. Na trzecią nie czekałam jakoś z utęsknieniem, chociaż na pewno pójdę na nią do kina.
BeeMeR - Czw 07 Sie, 2014 14:39

Ja się też postaram trafić na trójkę do kina.
Ufam, że Bitwa Pięciu Armii będzie epicka :mrgreen:

arlekin - Czw 07 Sie, 2014 18:22

A mi się druga podobała, choc widziałam ją tylko dwa razy. Raz w kinie, raz w domu.
Aragonte - Pią 07 Lis, 2014 11:50

Całkiem długi trailer trzeciego Hobbita :excited:
https://www.facebook.com/...&type=2&theater

Thorin :serce: Elrond wydobywający miecz :serce: wkurzony Kili :serce:
Aaaaaaaaa, nie mogę się doczekać :D

BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 14:27

Aragonte napisał/a:

Całkiem długi trailer trzeciego Hobbita :excited:
Bardzo udany zwiastun :oklaski:
Ja to już zupełnie zapomniałam, że czekam na ten film :P

Admete - Pią 07 Lis, 2014 15:02

Podoba mi się. Elrond rządzi. Muszę w końcu kupić dvd drugiej części.
Admete - Czw 13 Lis, 2014 05:30

Harry wkleiła w innym wątku - piosenka z ostatniej części Hobbita:

https://www.youtube.com/watch?v=aRGTHLNNEOc#t=37

Bardzo mi się podoba - piękne zakończenie podróży. Lubię głos Billy Boyda.

BeeMeR - Czw 13 Lis, 2014 07:16

Admete napisał/a:
Bardzo mi się podoba - piękne zakończenie podróży. Lubię głos Billy Boyda.
Amen.
Aragonte - Czw 13 Lis, 2014 08:15

Admete napisał/a:
Podoba mi się. Elrond rządzi. Muszę w końcu kupić dvd drugiej części.

Jest już wersja rozszerzona, jakby co :wink:

Admete - Czw 13 Lis, 2014 15:05

Wiem. Chyba nawet dziś zamówię. Na Merlinie nawet rozsądna cena. Tekst piosenki.

I saw the light fade from the sky
On the wind I heard a sigh
As the snowflakes cover my fallen brothers
I will say this last goodbye

Night is now falling
So ends this day
The road is now calling
And I must away
Over hill and under tree
Through lands where never light has shone
By silver streams that run down to the Sea

Under cloud, beneath the stars
Over snow one winter’s morn
I turn at last to paths that lead home
And though where the road then takes me
I cannot tell
We came all this way
But now comes the day
To bid you farewell
Many places I have been
Many sorrows I have seen
But I don’t regret
Nor will I forget
All [who took the road with me]

Night is now falling
So ends this day
The road is now calling
And I must away
Over hill and under tree
Through lands where never light has shone
By silver streams that run down to the Sea

To these memories I will hold
With your blessing I will go
To turn at last to paths that lead home
And though where the road then takes me
I cannot tell
We came all this way
But now comes the day
To bid you farewell

I bid you all a very fond farewell.

Tamten zaznaczony fragment bardzo mi się podoba. Ja w tej mojej balladzie, która napisałam wieki temu ;)
Zamówiłam dobie dvd części drugiej. Przy okazji odkryłam, że sa u mnie w mieście punkty odbioru Merlina i że wtedy przesyłka jest za darmo.

Aragonte - Czw 13 Lis, 2014 16:50

O, to świetnie :) To zaoszczędzisz na przesyłce.

Pamiętam tę balladę :wink:

Admete - Sob 29 Lis, 2014 16:29

Uwielbiam Jacksonowe dodatki do filmów. W Hobbicie nr 2 też wszyscy dają czadu ;) Jak kręcili scenę z rybami w beczkach, śniadanie władcy Miasta na Jeziorze, komentarze tego aktora od Dwalina :lol: Ori tez przecudny i James Nesbitt :) Nie wiedziałąm, ze Lee Pace jest tak wysoki - sprawdziłam - 196 cm! W filmikach wypada przezabawnie i przystojnie ;) Ma świetny głos. Bardzo sympatyczny jest też ten aktor grający sługę władcy Miasta.

https://www.youtube.com/watch?v=q8ir8rVl2Z4

Oficjalne video do ostatniej piosenki. Siem wzruszyłam.

Aragonte - Sob 29 Lis, 2014 16:46

Też się wzruszyłam. Zwłaszcza tymi przebitkami na pożegnania ludzi z obsady Hobbita i LOTR.
Koniec przygody, koniec pewnej epoki...

Admete - Sob 29 Lis, 2014 16:53

Ano...a ile człowiek był młodszy, gdy pierwsza część WP pojawiła się w kinach.
Anonymous - Sob 29 Lis, 2014 22:26

Pamietam, jak 3 lata temu przy I Hobbicie mowilam, ze tak sie szalenie ciesze, ze moge wrocic do Srodziemia. Dla mnie Hobbit jest takim powrotem do miejsca, ktore kocham.
Oczywiscie wracam ksiazkowo co roku (taka mam tradycje, ze w grudniu po Mikolajkach zabieram sie za WP. W ulubionym tlumaczeniu Fracow).
Cokolwiek Jackson nie zmieni, ja i tak jestem wdzieczna za to, ze daje nam wszystkim klucz do swiata, ktory byl w wyobrazni, a teraz pojawia sie w formie materialnej.
Niech sobie zmienia fabule jak chce - i tak oddaje klimat i atmosfere Srodziemia. Oddaje to, co w nim najcenniejsze - dusze.

Ta ballada jest zakonczeniem pewnej przygody. W stylu Annie Lennox (rozmawialam z nia o tej piosence - ona tez lubi LOTR :) ) I bede strasznie ryczec. Znowu bede sie zegnac z miejscami, ktore kocham. A ja tak nie lubie pozegnan...

BeeMeR - Sob 29 Lis, 2014 22:30

Admete napisał/a:
Oficjalne video do ostatniej piosenki. Siem wzruszyłam.
ładna piosenka i bardzo ładne mv :serduszkate:
Admete - Nie 30 Lis, 2014 07:25

Obejrzałam też 2 część Hobbita - nadal podobają mi się te rzeczy, które podobały mi się w kinie i nadal wycięłabym orków przy beczkach, Legolasa i orków w Mieście, skróciłabym plątanie się krasnoludów po Ereborze. Uwielbiam Martina jako Bilba. Jego rozmowa ze smokiem :serce2: W dokumentach widać jak on niesamowicie pracuje, jak daje reżyserowi szereg interpretacji najmniejszej sceny. Szacun zawodowy.
Admete - Nie 30 Lis, 2014 17:56

Obejrzałam dokumenty z Hobbita 2 już prawie w całości. Została mi jedna płyta. Jest tam fragment materiałów z kręcenia ostatniej części. Chętnie bym już teraz obejrzała. Bardziej będę czekać na dvd niż na sam seans filmowy. Właśnie sprawdziłam i w jednym kinie będzie tylko wersja 3D. Drugie kino nie ma jeszcze zapowiedzi. Dla mnie przez to 3D chodzenie do kina na Hobbita nie jest już taką radością jak na WP. Wolę oglądać w domu.
asiek - Nie 30 Lis, 2014 18:53

Piękna piosenka, aż nabrałam ochoty na powtórkę Hobbita. Druga część widziałam tylko w kinie, prawie rok temu...