To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Star Wars

Admete - Pią 22 Lip, 2022 14:46

W drugim sezonie miał 15. Był odcinek z dniem urodzin i Ezra mówił, ile ma lat. Całość zaczyna się na 5 lat przed bitwą o Yavin, więc zakładam, że na koniec ma z 19. W Hanie Solo też nie poznałam aktorki od Daenerys. Dopiero jak sprawdziłam obsadę, to dowiedziałam się, że to ona. Właśnie skończyłam Powrót Jedi. Po latach stwierdzam, że najlepsze jest Imperium. Widzę także, jak wiele pracy w nawiązanie do stylu dawnych SW włożyli twórcy współczesnych części, seriali.
Aragonte - Pią 22 Lip, 2022 15:06

Admete napisał/a:
W drugim sezonie miał 15. Był odcinek z dniem urodzin i Ezra mówił, ma lat. Całość zaczyna się na 5 lat przed bitwą o Yavin, więc zakładam, że na koniec ma z 19. W Hanie Solo też nie poznałam aktorki od Daenerys. Dopiero jak sprawdziłam obsadę, to dowiedziałam się, że to ona. Właśnie skończyłam Powrót Jedi. Po latach stwierdzam, że najlepsze jest Imperium. Widzę także, jak wiele pracy w nawiązanie do stylu dawnych SW włożyli twórcy współczesnych części, seriali.

Zawsze uważałam, że Imperium jest najlepsze :mrgreen:
Daenerys poznałam :wink:
O, umknęło mi, że Ezra podawał swój wiek - ale w sumie to logiczne, że miał 15, taki wyrośnięty nastolatek.

Oglądam stroje ze świata SW i trafiłam na taki cosplay dwuosobowy - jak ci się podoba, Admete? :mrgreen: COś sobie zaspoilerowałam, ale nie jest to nic, czego by się nie spodziewała :mrgreen:
https://www.belloflostsou...nan-jarrus.html

A ten spoilerowy filmik zapuściłam i zrobiło mi się bardzo smutno :cry2:
https://www.youtube.com/watch?v=oVqxMrtWG8o

Admete - Pią 22 Lip, 2022 15:52

Fajne te zdjęcia z cosplay. No niestety, końcówka Rebeliantów nie jest całkiem radosna...
Aragonte - Pią 22 Lip, 2022 16:11

Myślę nad kostiumem Ahsoki Tano, ale nie wiem, czy coś z tego wyjdzie :wink:

Tak wygląda Ahsoka w polskim Rebel Legion, do którego należy też moja przyjaciółka Zuza (jako Jokasta Nu, bibliotekarka z "Wojen klonów"):
https://www.facebook.com/...614613971945077

Admete - Pią 22 Lip, 2022 17:01

Zuza się udziela w grupie cospley? Nie wiedziałam.
Aragonte - Pią 22 Lip, 2022 18:29

Myślałam, że pisałam. Od wielu lat :)
Może znajdę gdzieś zdjęcie z pokazów czy np. WOŚP, to pokażę.

Edit: Zuza raczej się nie ukrywa, więc te zdjęcia powinny być spokojnie widoczne, choćby jedno z profilowych :wink: ale można też zerknąć ogółem w zdjęcia:
https://www.facebook.com/zuza.zuzowa

A tu przykładowe:
https://www.facebook.com/...25142842&type=3
A tu ślub dwojga rebeliantów, jeśli dobrze pamiętam, w obstawie towarzystwa legionowego, Zuza też tam jest:
https://www.facebook.com/...9883633/?type=3

Admete - Pią 22 Lip, 2022 18:47

Fajnie wygląda :)
Aragonte - Pią 22 Lip, 2022 18:51

Bardzo efektowny jest ten strój :)
Jeśli będziesz oglądała "Wojny klonów", to tam postać Jokasty Nu będzie się podobno przewijać :mrgreen:

Admete - Pią 22 Lip, 2022 19:06

Myślę, że właśnie Wojny klonów obejrzę, bo tam sporo było Obi Wana ;)
Admete - Sob 23 Lip, 2022 16:55

Oglądam te najnowsze SW i stwierdzam, ze dobre są. Widowiskowe, dobrze obsadzone, zachowują klimat. Lubię Adama Drivera jako Bena Solo ( Kaylo Rena ), lubię Ren i Finna, Rose jest świetna. Z dawnych aktorów najlepiej wypada Mark Hamil. Poe przechodzi ładną przemianę - z pilota, który przede wszystkim chce się wykazać do prawdziwego przywódcy.

EDIT: To skończyłam Skywalker - Odrodzenie. Dzięki oglądaniu pod rząd filmów i animacji SW doceniłam w pełni wszystkie nawiązania i te trzy ostatnie filmy zdecydowanie bardziej mi się podobały. Nawet się trochę wzruszyłam pod koniec, zwłaszcza przy głosach Jedi zagrzewających Rey do walki. Aragonte Kanan też tam był, najważniejszych rozpoznałam samodzielnie, potem sobie tylko sprawdziłam resztę na jakiejś stronie w Internecie. Chciałabym jakiś serialik o dalszych losach Rey - jestem pewna, że została świetną mistrzynią, nie popełniła już starych błędów.

Tu jest filmik, w którym zaznaczono poszczególne głosy:

https://www.youtube.com/watch?v=DIJbQ_YB9fI

Aragonte - Sob 23 Lip, 2022 23:19

Obejrzałam ten filmik z głosami i zerknęłam na komentarze - sporo ludzi cieszyło się bardzo z pojawienia głosów Ahsoki i Kanana :mrgreen: A ktoś jeszcze wymieniał Herę Syndullę jako jedną z ulubionych postaci.
Rebelianci górą :banan_czerwony:

Aragonte - Nie 24 Lip, 2022 02:28

Oglądam 19. odcinek Rebeliantów i się chichram z wyzłośliwiających się droidów :lol:
Ja wiem, to serial dla dzieci, ale moje wewnętrzne dziecko całkiem nieźle się bawi :rotfl:

Chyba zacznę polować na DVD :wink:

Admete - Nie 24 Lip, 2022 08:47

O tak Rebelianci górą. To jest świetnie pomyślany serial. Ma wszystkie konieczne elementy. Też mam zamiar kupić dvd, po wypłacie.
BeeMeR - Nie 24 Lip, 2022 09:58

Czy Rebelianci nadają się dla Adasia? A Bobby Fetta?
Został nam ostatni odcinek Mandaloriana, pewnie skończymy dziś.

Admete - Nie 24 Lip, 2022 12:37

Rebelianci jak najbardziej nadają się dla Adasia. Bobba Fett chyba też, ma to samo oznaczenie wiekowe co Mandalorianin. Obie z Aragonte nie widziałyśmy całości Fetta - zaczęłyśmy od 5 odcinka, bo ten cały poświęcony jest Mando. Od tego odcinka pojawia się już do końca serialu. Akcja w Bobie jest prosta - muszą zatrzymać szmuglowanie i rozpowszechnianie przyprawy na Tatooine.
Aragonte - Nie 24 Lip, 2022 13:41

Nie angażowałam się specjalnie w główny wątek Bobby Fetta, za to w interakcje Mando i Grogu bardzo :wink:

Został mi ostatni, podwójny odcinek trzeciego sezonu Rebeliantów.
Potem chyba wezmę się za starą trylogię.

Admete - Nie 24 Lip, 2022 14:53

Nie chcesz na razie 4? Z wiadomego powodu? 4 sezon jest dobry. Początkowo jest związany z Mandalororem, a potem akcja przenosi się już całkowicie ma Lothian. Miałam już kiedyś zapytać, jak ci się podobają koty z Lothian 😉 Łotra obejrzyj przed powtórką starej trylogii.
Aragonte - Nie 24 Lip, 2022 16:00

A nie, oczywiście obejrzę do końca Rebeliantów, zanim wezmę się za inne filmy czy seriale :-)
Koty z Lothian są super, chcę takiego :mrgreen:

Jak ci się podobał odcinek, w którym droidy odgrywały pierwszoplanową rolę? :lol: Kumpel Choppera jest dużo bardziej złośliwy i ma cięty język niż C3PO, wcale nie powielili tego schematu :-P
Fajne jest w Rebeliantach to, że każdy z bohaterów ma okazję wysunąć się na pierwsze miejsce, nawet Zeb błysnął i niechcący zwerbował agenta Kallusa :wink: A tenże Kallus rozwinął się jako postać i nawet zaczął budzić sympatię.
To już bardziej papierowe postacie widywałam w zwykłych serialach, a nie kreskówkach.

Edit: skończyłam 3. sezon Rebeliantów. No, to się nazywa bitwa :oklaski: Kanan jak Eowyn, a przywódca rebelii jak pewna pani kapitan w Babylon 5 :wink: Świetnie to się oglądało.
Teraz zrobię faktycznie małą przerwę, bo mam w planach parę zabiegów kosmetycznych i do tego wolę puścić coś, co nie będzie wymagało ode mnie uwagi :-P

Admete - Nie 24 Lip, 2022 18:07

Bardzo mi się ten odcinek podobał. Jak się licytowali, który ma rację i który rządzi 😁 Masz rację z tym rozwojem postaci.
BeeMeR - Nie 24 Lip, 2022 22:40

Skończyliśmy Mandaloriana - podobał mi się ten serial, pasuje do niego konwencja gry rpg: misja - informacja i tak na zmianę ;)
Na koniec jak się pojawił w odsieczy tajemniczy Jedi w pelerynie to Adaś krzyknął: "ja znam tylko jeden zielony miecz świetlny i to jest Luke Skywalker!" No i owszem :mrgreen:
Ja oczywiście nie kojarzyłam kto ma jaki miecz świetlny, bo jak lubię walki na miecze zwykłe albo katany tak świetlne śmiertelnie mnie nudzą :P Ale to nie zmienia faktu, że końcowe pożegnanie baby Yody z tatusiem lekko mnie wzruszyło ;)
Adasiowi też się podobało, chce teraz oglądać Bobba Fetta (nie jestem pewna czy dobrze to odmieniam) i to od początku.

Aragonte - Pon 25 Lip, 2022 13:46

No właśnie też się gubiłam, jak to brzmi :-P Ale chyba w mianowniku to Boba Fett, czyli Boby Fetta.

Cieszę się, że Manadalorian Ci (czy też raczej Wam) się spodobał :-D
Ja w nocy zapuściłam czwarty sezon Rebeliantów i był to błąd, bo wciągał :wink: Nie wyspałam się.

BeeMeR - Pon 25 Lip, 2022 14:02

Zaczęliśmy Bobę Feta, Adaś mi tu tańce godowe odstawiał z okrzykami, z czego wnioskuję, że mu się bardzo podoba, bardziej nawet niż mnie, bo mój entuzjazm jest bardziej umiarkowany :wink:
Ale nie jest źle :wink:

Skończyłam też Hana Solo - podobał mi się, to niezła przygodówka i to dobrze obsadzona, główny pan dużo gra na luzie, na uśmiechu, dobrze podaje tekst, prawie mogłam uwierzyć że to młody Han Solo :wink:

Zaczynam Obi Wana :mrgreen:

Admete - Pon 25 Lip, 2022 14:26

Może piosenka z serialu mi się spodobała, taka dość energetyczna jest 😉
BeeMeR - Pon 25 Lip, 2022 14:28

Z którego serialu?
W Bobie była fajna piosenka na koniec, o nią chodzi?

Aragonte - Pon 25 Lip, 2022 14:40

Pewnie o nią - mnie też się podobała, chociaż nie uskuteczniałam tańców godowych :wink: