Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
aneby - Pią 10 Wrz, 2010 17:44
BeeMeR napisał/a:
Ale jeśli ktoś ma alergię na nastolatki to nie polecam
Na nastolatki śliniące się na widok wampirów Dlatego nawet nie zaczynam Agn - Pią 10 Wrz, 2010 22:22 Jeśli pominąć Elenę, to ślinotoku mało która tam dostaje. Caroline na początku fiksowała, ale więcej w tym było manipulacji Damona (prawdziwy villain, a nie jakaś popierdółka) niż faktycznego szaleństwa Caroline. Na początku może tak, ale potem się go przecież piekielnie bała.
I słusznie.
Bonnie na widok wampiórów nie dostaje ślinotoku, wręcz przeciwnie. Aż się boję pomyśleć, co ta dziewczyna będzie teraz robić.
Jenna ewidentnie lubi Alarica (i trudno się kobiecie dziwić!). A poza tym nie jest nastolatką. Chętkę na Damona miała też mamusia Tylera. Obaczym, czy wciąż będzie na niego lecieć.
Czyli w sumie nie tak źle.
Dobra, coco jumbo wciąż działa, może już dziś obejrzę Damona w akcji... może już dziś? praedzio - Śro 15 Wrz, 2010 14:29 U la la... Obejrzałam sobie najnowsze The Gates i stwierdzam, że coraz ciekawiej się robi. Szkoda, że za tydzień już finał. Aragonte - Śro 15 Wrz, 2010 14:54
aneby napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Ale jeśli ktoś ma alergię na nastolatki to nie polecam
Na nastolatki śliniące się na widok wampirów Dlatego nawet nie zaczynam
To ja mam podobnie Sofijufka - Śro 15 Wrz, 2010 17:07 a ten wilkołak?
praedzio - Śro 15 Wrz, 2010 17:09
Seksowny!Anaru - Śro 15 Wrz, 2010 18:56
Sofijufka napisał/a:
a ten wilkołak?
A cóż on taki plaskaty?
Tu wersja bardziej, khem, naturalna
http://grafikinvaders.dev...vatar-148263485Yvain - Śro 15 Wrz, 2010 19:17 Przydała by się jeszcze wersja z obnażonymi ząbkami Agn - Śro 15 Wrz, 2010 19:21 No proszę, Dr House vel smerfny alien. Anaru - Nie 19 Wrz, 2010 09:03 Nowy serial MTV Polska "Tajemnice Valemont", który jako pierwszy program w historii stacji zadebiutował w pierwszej kolejności w internecie, swoją premierę telewizyjną będzie miał w najbliższą niedzielę, 19 września, o godzinie 22.30.
"Tajemnice Valemont" to pierwszy serial MTV, poświęcony popularnej ostatnio tematyce wampirów. Każdy odcinek to kolejna część przygód Sophie Fields - nastolatki, której brat zaginął bez śladu w tajemniczych okolicznościach. Na początku programu Sophie dowiaduje się, że policja odnalazła ciało Erica. Dziewczyna – nie wierząc w to, że śmierć chłopaka była przypadkowa - postanawia dotrzeć do sedna zagadki i pod przybranym nazwiskiem zapisuje się na Uniwersytet Valemont, gdzie doszło do zaginięcia, aby odnaleźć sprawcę zbrodni. Jedyną wskazówką, którą posiada, jest telefon komórkowy brata, zawierający tajemnicze wiadomości. Z jego pomocą, udaje jej się dotrzeć do sedna sprawy i poznać szokującą prawdę.
http://film.onet.pl/zwias...2,fotonews.html
Nie wiem czy juz znacie, czy nie, nie wiem co to warte
I tak nie mam TV szept - Nie 19 Wrz, 2010 11:27 "Tajemnice Valemont"... jako ta, która takowych filmów, czy też seriali się boi, przyznam, że zdjęcia z ów strony ( http://film.onet.pl/zwias...2,fotonews.html ) nie są tak straszne, jakby się mogło wydawać:)Agn - Nie 19 Wrz, 2010 17:50 Nastolatki i wampióry wyprodukowane przez MTV. I have a bad feeling about this...
Choć pewnie z ciekawości zerknę na to. *sigh*szept - Nie 19 Wrz, 2010 18:48 Agn, obawiam się, że Twoje przeczucia są słuszne. Kiedyś z ciekawości przełączałam kanały i natknęłam się na MTV. Aż żal mówić, jakie tam mądrości usłyszałam. A teraz jeszcze ów 'wapiry' do smaku, ha!Agn - Nie 19 Wrz, 2010 18:51 Danie mdłe i ciężkostrawne z tego będzie, ja to po prostu czuję w kościach.
To może sobie odpuszczę. Ja nie wierzę w MTV. A przynajmniej nie to dzisiejsze MTV.Eeva - Nie 19 Wrz, 2010 21:43 mtv to było dobre kiedy ja byłam w liceum... teraz to chłam straszny. Jako music tv muzyki tam tyle co kot napłakał.praedzio - Wto 21 Wrz, 2010 11:08 Obejrzałam wczoraj najnowsze The Gates. Biedny Frank... Devon z piekła nie wyjrzy! asiek - Nie 26 Wrz, 2010 13:00
praedzio napisał/a:
Obejrzałam wczoraj najnowsze The Gates. Biedny Frank... Devon z piekła nie wyjrzy!
Przeprosiłam się z The Gates i oglądam dalej... Co ta diablica Devon wymyśliła ?
Praedziu, skończyłaś już sezon ?praedzio - Nie 26 Wrz, 2010 20:40
asiek napisał/a:
Praedziu, skończyłaś już sezon ?
Tak, wczoraj.
Spoiler:
Devon jest (przepraszam za określenie) arcy-suką!!!! Taki numer na koniec wywinęła, że proszę siadać!
Zakończenie ewidentnie sugeruje, że będzie kolejny sezon, a przynajmniej powinien być.asiek - Nie 26 Wrz, 2010 20:54
praedzio napisał/a:
Zakończenie ewidentnie sugeruje, że będzie kolejny sezon, a przynajmniej powinien być.
Właśnie skończyłam oglądać ostatni odcinek ... Serial pod koniec nabrał tempa. Finał intrygujący... Widać komendant całkiem zgooopiał skoro poszedł na układ z Devon. ... A do tego Peg zgodziłą się na czarną magię. praedzio - Nie 26 Wrz, 2010 21:14 Za to cieszę się, że wyjaśniło się, co Leigh trzymała w pudełku. Jeden z internautów kilka tygodni temu trafnie zgadywał, że policjantka przechowuje tam swoje serce. No i faktycznie. Jej partner-policjant bardzo ładnie się zachował w obliczu takiej nowiny. I czy to możliwe, że przez taki kawał czasu nie kapnął się, jacy są prawdziwi mieszkańcy The Gates?
A Nick... cóż... Miał prawo zgłupieć. W końcu chodziło o jego syna. Ale Peg powinna była mu powiedzieć, czym może grozić rozwiązanie zasugerowane przez Devon. Z drugiej strony zabrakło czasu...asiek - Nie 26 Wrz, 2010 21:43
praedzio napisał/a:
A Nick... cóż... Miał prawo zgłupieć. W końcu chodziło o jego syna. Ale Peg powinna była mu powiedzieć, czym może grozić rozwiązanie zasugerowane przez Devon. Z drugiej strony zabrakło czasu...
Peg początkowo wspominała o cenie czarnej magii, ale potem dziwnie zmilkła. ...
Spoiler:
Zdziwiło mnie, że Nick i jego żona zgodzili się na śmierć syna... I dlaczego nie szukali pomocy w szpitalu ? Wprawdzie ojciec Andie przestrzegał przed tym, ale przecież przeżył kurację adrenaliną...Ehhhh...za bardzo to naciągnęli. Szkoda chłopaka, nie podoba mi się, że zrobiono z niego zombie.
A Devon, to zasługuje na pal niczym Azja Tuhajbejowicz ... Rozumiem, że chciała zemścić się na Franku, ale co jej zawiniła rodzina Nicka ? praedzio - Pon 27 Wrz, 2010 08:16
asiek napisał/a:
A Devon, to zasługuje na pal niczym Azja Tuhajbejowicz ... Rozumiem, że chciała zemścić się na Franku, ale co jej zawiniła rodzina Nicka ?
Devon kroczy po trupach do celu. A że czyhają na nią wampiry, to kurczowo się chwyta wszelkich okazji, żeby utrzymać się na powierzchni.RaczejRozwazna - Wto 19 Paź, 2010 23:24 Kolejna produkcja na fali mody na wampiry i wilkołaki. Nota bene autorstwa siostry mojego znajomego Amerykanina (stąd o niej wiem). Nightshade by Andrea Cremer
A tu notka z "Los Angeles Times"
Dzisiaj zaś była premiera "Mechanicznego anioła" Cassandry Clare. Jest to prequel (luźno pisząc, bo akcja otwartej tym tomem trylogii ma miejsce 100 lat wcześniej) do "Darów anioła" (ang. Mortal instruments - tak, kochamy pomysły tłumaczy). Mam nadzieję, że jutro będzie u mnie w pracy, to nabędę. I ciekawa jestem, czy i tu będą wampiry.
A'propos wampiórów - czytam teraz "Księżniczkę" Pilipiuka. Wcześniej połknęłam "Kuzynki" - z radością. Owszem, jest tu jeden wampir, ale... tak naprawdę w tej książce o wiele bardziej przykuła mnie atmosfera Krakowa i alchemiczna historia. Świetnie mi się to czytało, autorowi należą się brawa za autoironię. Tak więc ze smakiem wgryzam się teraz w drugi tom - znów czyta się bardzo przyjemnie, tak płynie się przez tę książkę. Miodzio. Polecam. Nawet jeśli ktoś chce przeczytać wyłącznie dla wampira - nietypowa wampirzyca jest, żadne kły czy chlanie krwi co dwie godziny... i bardzo mi się to podobało, co jest o tyle istotne, że ja najbardziej lubię wampiry z kłami i pijące krew. No ale Monika... nie da się jej nie lubić. I nie da się radować takim wampirem Agn - Wto 11 Sty, 2011 16:22 Na Pilipiuka zawsze można liczyć. Jakiś czas temu obiło mi się o uszy, że pan Andrzej jest już głęboko zniesmaczony modą na wampiry w takim wydaniu, w jakim teraz powstają i zamierza się z tego ponabijać. No i... chyba mamy efekt jego zniesmaczenia!
Za trzy dni premiera Wampira z M-3!