Filmy - Powiew Orientu
Calipso - Pon 16 Lis, 2009 22:43
| Admete napisał/a: | | Madhuri, Konkona - świetne obie. |
Podoba mi się że Madhuri nie jest suchą tyczką,tylko normalną kobietą.Przyjemnie się na nią patrzyło
| BeeMeR napisał/a: | | Polski tytuł powinien brzmieć: "ckliwa bukolika o nadobnym i wiernym bohaterze oraz jego dobrej, a pięknej oblubienicy" |
Przeczytałam że taki jest polski tytuł tego filmu
Calipso - Pon 16 Lis, 2009 22:44
| Trzykrotka napisał/a: | | W Aaja Nachle gra też Konkona Sen Sharma i przystojniak - Kunal Kapoor! |
Którzy to ?
Trzykrotka - Pon 16 Lis, 2009 22:46
| Calipso napisał/a: |
| BeeMeR napisał/a: | | Polski tytuł powinien brzmieć: "ckliwa bukolika o nadobnym i wiernym bohaterze oraz jego dobrej, a pięknej oblubienicy" |
Przeczytałam że taki jest polski tytuł tego filmu |
Gdyby film wydawał Epelpol, na pewno nie zawahałby się go użyć. Skoro z Pary stworzonej w niebie zrobili Do zakochania jeden krok, nie boja się niczego
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2009 09:08
Cóż - ja czasem mam zapotrzebowanie na landrynki - już sobie przygotowałam do obejrzenia kolejne, chyba ostatnie nie widziane jeszcze przez mnie dzieło Sooraja - Hum Saath Saath Hain z młodziutkim Saifem i Salmanem, Karismą i Tabu
Aaja Nachle bardzo lubię - a uwielbiam muzykę
I scenę tańca i przekomarzania się Kunala z Konkoną - oboje rewelacyjni w swoich rolach
Tutaj Konkona czaruje i niemal atakuje biustem Kunala:
http://www.youtube.com/watch?v=kF5W8LKiQbc
A tu jeszcze kilka obrazków z filmu (w pierwszym rzędzie: Kunal, Konkona, Madhuri x2):
Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2009 09:49
Kunal z Konkoną grali jeszcze w tym samym roku w Laaga Chunari... i moim zdaniem wypadli lepiej i ciekawiej niż para Rani - Anhishek.
Basia uśmiecham się o obie słodkości
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2009 09:57
| Trzykrotka napisał/a: | Basia uśmiecham się o obie słodkości | Polecam się
| Trzykrotka napisał/a: | | Laaga Chunari... i moim zdaniem wypadli lepiej i ciekawiej niż para Rani - Anhishek. | Zgadzam się - a też wspaniałą parę stworzyła Konkona z Irrfanem Khanem w Life in a Metro - też polecam
Caitriona - Wto 17 Lis, 2009 12:38
Konkonę lubię właśnie za te dwie role, z Aaja Nachle i Life in a Matro
W ogóle AajaNachle bardzo lubię i widziałam go już chyba trzy razy i za każdym razem świetnie się bawiłam. Madhuri pięknie tańczy i ma fantastyczną spódnicę, tą niebiesko-czarną, ogromnie mi się ona podoba
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2009 12:40
Ja jeszcze lubię ją w Mr. and Mrs. Iyer i w Omkarze
Też polecam bardzo
Calipso - Wto 17 Lis, 2009 17:14
Wracając do Aaja Nachle,myślałam że Dia zostanie w Indiach i że wreszcie dojdzie do jej ślubu z dawnym absztyfikantem.Poseł nie bardzo mi się podobał,taki za pewny siebie cwaniak.
Admete - Wto 17 Lis, 2009 17:27
Ona była zbyt światowa na dawnego absztyfikanta. No i jej życie na razie jest w USA. Podobało mi się takie otwarte zakończenie. Może jeszcze wróci, kto wie...
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2009 18:18
Mi się też podobało otwarte zakończenie - i dawny absztyfikant nie ma szans, ale nowy - kto wie
Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2009 20:05
Ja jestem pewna, że nowy bardzo niedługo zadzwonił, żeby ją zaprosić na kawę, gdzieś w Nowym Jorku. A przyjęła zaproszenie. Może nawet siedzieli dwa stoliki za Mayą i Devem
Calipso - Wto 17 Lis, 2009 21:55
Nie myślałam o tym,jako o otwartym zakończeniu.W sumie może by im się udało.Jednak szkoda mi tego,który został.
Admete - Wto 17 Lis, 2009 21:57
Ten który został jeszcze ułoży sobie to i owo. Stary nie jest i odzyskał wiarę w siebie, znów zaczął się cieszyć życiem
Calipso - Wto 17 Lis, 2009 22:01
Nie pamiętam jego imienia dlatego nazywam go dawnym absztyfikantem.
Irm - Wto 17 Lis, 2009 22:06
Potrzebuję rady Czy są na sali osoby, które widziały zarówno TRRP i TPTM i im się ten pierwszy film nie podobał? Bo zastanawiam się nad nabyciem TPTM (Saif i Rani <3), ale jeśli w tym filmie jest takie "pedagogiczne" przesłanie jak w TRRP to podziękuję. A niestety ie mam możliwość, by film tylko pożyczyć, a nie od razu kupować.
Anaru - Wto 17 Lis, 2009 22:45
Ee? Co to TPTM? TRRP mnie nie oczarował, chociaż Saif apetyczny.
Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2009 22:46
Moim zdaniem - nie warto kupować. Bo zastanawiasz się nad Toda Pyar?
To jest film zrobiony profesjonalnie i pięknie, Yash Raj nie schodzi jednak poniżej pewnego poziomu. Rani i Saif są dobrzy, on - chmurny i posępny, ona - wesoła wariatka. Jest czwórka dobrych dziecięcych aktorów. Jest Rishi Kapoor w ładnym SA. Mają fajne efekty specjalne: Rani i dzieci tańczą z dinozaurem, ich obraz jest wmontowany w zdjęcia historyczne z dziejów Indii (na przykład idą z Gandhim w stronę oceanu p sól). Wszystko fajnie. Jednak nie wychodzi to poza słodką opowiastkę o przemianie wewnętrznej na skutek miłości. I jak zauważyła kiedyś BeeMer, są tam elementy mało pedagogiczne, jak na przykład niszczenie narzeczonej Saifa, tylko dlatego, że dzieciom się nie podoba...
Dla mnie ten film to bardzo ładna konfekcja, ale niekoniecznie trzeba ją kupować.
Tara Rum Pum mi się nie podobało, za to Hum Tum (mówię wciąż o filmach Saif-Rani) bardzo
Irm - Śro 18 Lis, 2009 08:57
TPTM to "Thoda Pyaar Thoda Magic", czyli "Odrobina miłości, odrobina magii"
| Cytat: | | Tara Rum Pum mi się nie podobało, za to Hum Tum (mówię wciąż o filmach Saif-Rani) bardzo |
To się posłucham Twoje rady Trzykrotko, bo mam taki sam stosunek do filmów pary Saif-Rani - TRRP, jak pisałam, niekoniecznie (oprócz "Ab to forever" - uwielbiam za równo piosenkę jak i klip) a "Hum Tum" jest jedną z moich ulubionych bollywoodzkich produkcji ("Tom Criuse look" Saifa rządzi ).
Za to zamierzam poprosić brata na Boże Narodzenie o "Bachna Ea Haseeno" - chętnie zapoznam się w końcu z Ranbirem, a nowy film z Deepiką czy Minishą też by się przydał
Edit: PS Jest promocja na Merlinie - można kupić sporo starszych tytułów Epelpola taniej
Admete - Śro 18 Lis, 2009 11:55
Aaja Nachle opłacałoby się kupić - 2 płyty - 25 zł. Kolor szafranu też niedrogo, ale ja tego filmu nie lubię.
BeeMeR - Śro 18 Lis, 2009 12:32
| Admete napisał/a: | | Aaja Nachle opłacałoby się kupić - 2 płyty - 25 zł. | w sumie tak
Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2009 13:54
Aaaaaaaaaaa!! Zrobię zakupy, na taką okazję czekałam. Są Outsouced! Aaja Nache, Pokiri może kupię, co tam.
Dziękuję!
Irm - Śro 18 Lis, 2009 19:35
Ależ proszę
"Pokiri" kup koniecznie, 20 zł za "Devudę" to nie jest dużo
Ja za RdB nie przepadam ze względu na końcówkę, ale pierwsza część to jest dla mnie majstersztyk. No i klipy mnie powalają. I tylko dla nich jestem w stanie kupić ten film
Zastanawiam się nad nabyciem jeszcze "Aaja Nachle" i CDI, ale nie wiem, jak mój portfel to zniesie
Caitriona - Śro 18 Lis, 2009 20:14
Kurczę, ja sobie chyba Aaja Nachle zakupię w prezencie pod choinkę...
BeeMeR - Czw 19 Lis, 2009 07:41
| Caitriona napisał/a: | | Kurczę, ja sobie chyba Aaja Nachle zakupię w prezencie pod choinkę... | ja chyba też...
czy jak kupię to jedno - 25zł to trzeba dopłacać za jakąś przesyłkę?
|
|
|