Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
BeeMeR - Śro 14 Lip, 2010 15:46
Słuszna decyzja
Admete - Śro 14 Lip, 2010 17:21
Ja nawet kiedyś zaczęłam oglądać, ale chyba wybitnie nie miałam nastroju do oglądania filmów tego typu. Obiektywnie patrząc jest to sprawnie zrealizowany, dobrze zagrany serial sensacyjny.
Caitriona - Śro 14 Lip, 2010 20:14
| BeeMeR napisał/a: | | Słuszna decyzja |
Skoro popierasz moją decyzję, to się zabiorę, od jutra, bo dziś kończymy świętować urodziny mojej bratanicy i jestem juz kompletnie wypruta...
Anaru - Śro 14 Lip, 2010 20:56
Basiu, dorzuć do zbiorku dla mnie
BeeMeR - Śro 14 Lip, 2010 21:11
| Anaru napisał/a: | Basiu, dorzuć do zbiorku dla mnie | Ależ przecież nie chciałaś
Anaru - Czw 15 Lip, 2010 13:09
Zmieniłam zdanie
spin_girl - Nie 18 Lip, 2010 19:49
Ostatnio jestem uzależniona od serialu, który przestali kręcić w 2008 roku, po 5 sezonach. W Polsce właśnie zaczęto nadawać pierwszy sezon, na Polsacie chyba, pod tytułem "Orły z Bostonu". Tytuł oryginalny to "Boston Legal", jest to spin-off lecącego w USA bardzo długo "The Practice", które też chciałam oglądać, ale nie ma
W każdym razie "Boston Legal" jest świetne. Mamy w nim pokazaną grupę adwokatów z czołowej bostońskiej kancelarii. W każdym odcinku są przedstawione przynajmniej dwie sprawy, które ci prawnicy prowadzą. Sprawy są ciekawe, prawnicy są niesamowicie dobrzy w swoim zawodzie, mają świetne argumenty, ich mowy końcowe to majstersztyk. W międzyczasie mamy możliwość oglądania pewnych wątków prywatnych z ich życia (ale nie bardzo głęboko ingerujących w treść), które są bardzo ciekawe, ponieważ bohaterowie to osoby wybitnie inteligentne i bardzo bogate, a jednocześnie niezwykle realistycznie i krytycznie nastawione do życia i społeczeństwa, a w znacznej większości ekscentrycy, szczególnie główny bohater Alan Shore, który jest niesamowitym ekscentrykiem, nigdy nie przestającym zadziwiać. Zresztą cała kancelaria jest niesamowita, serial ma wyjątkowo wartką akcję, dużo humoru w bardzo dobrym gatunku a w dodatku jest dość zaangażowany politycznie, co stanowi miłą odmianę od 99% amerykańskich produkcji.
BeeMeR - Pon 19 Lip, 2010 12:34
| spin_girl napisał/a: | "The Practice", które też chciałam oglądać, ale nie ma | jak nie ma jak jest -> pw
BeeMeR - Pią 23 Lip, 2010 19:25
Od czasu do czasu lubię przetestować granice mojej wytrzymałości na bzdury
I między innymi nie mogłam się powstrzymać, by zobaczyć końcówkę amerykańskiego "Życia na Marsie", jak przeczytałam, że "uwłacza inteligencji widzów"
No więc, jak pierwszy odcinek, który kiedyśtam obejrzałam był niemal dokładną kalką brytyjskiej produkcji,
tak końcówka nie mogłaby być dalsza
A zatem, Sam Tyler, zwany przez swoich współpracowników kosmonautą/astronautą ratuje siebie jako dziecko ze szponów własnego ojca
Niby romansuje z tzw. Bezjajeczną i zdobywa uznanie wyglądającego na zmęczonego szefa (Harvey Keitel) i kolegów
a następnie - tadam!
BeeMeR - Sob 24 Lip, 2010 11:17
Zachwyty zaś moje kierują się w stronę brytyjskiego pierwowzoru o tym samym tytule:
Życie na Marsie (BBC)
ciesze się bardzo, że mi po pierwszym odcinku wybito z głowy USA na rzecz BBC Oba wszakże wychodzą z tego samego punktu wyjścia, że w wyniku wypadku policjant Sam Tyler przenosi się w czasie z 2008 do 1973 roku i trafiwszy do tamtejszego grona policji pod kierunkiem komendanta (wspaniały, niepodrabialny nawet przez Harvey'a Keitela Philip Glenister jako Gene Hunt ) rozwiązuje kryminalne zagadki wedle reguł tamtych czasów, niekiedy dość absurdalnych dzisiaj.
Wspaniale oddany jest nieco obskurny czasami klimat lat siedemdziesiątych, ubrania, fryzury, a przede wszystkim wystrój wnętrz - rewelacja No i cudne relacje na linii Sam Tyler-Gene Hunt
Polecam bardzo
Sam Tyler
Gene Hunt i koledzy z pracy
mój hit serialu, czyli urocze mieszkanie Sama
i rzut oka na okolicę i okoliczności przyrody :
A tu mam wrażenie kręcili też North & South
Admete - Sob 24 Lip, 2010 14:20
Life on Mars jest jednym z moich ulubionych seriali
Caitriona - Sob 24 Lip, 2010 22:19
BeeMeer fajnie że Ci się Life on Mars spodobało Świetny serial. Gene Hunt jest fantastyczny, prawda? Pamiętaj o kontynuacji, Ashes to Ashes: moim zdaniem jeszcze lepsza
Admete - Nie 25 Lip, 2010 13:07
Lepsza to moze nie, ale prawie dorównuje LoM
Alicja - Nie 25 Lip, 2010 13:14
dobra dusza, która obdarwała mnie serialem Deadwood powinna być obsypana kwiatami co ja piszę, powinnam jej ścielić kwiaty pod stopy
Zabrałam się do oglądania serialu. Świetny klimat westernowsko- hm..kryminalny. Film nakręcony całkiem realistycznie. Dziki Zachód wygląda naprawdę dziko a nie wymuskanie i ślicznie. Kobietom zdarza się mieć zwyczajnie brudne liczka, a niektórzy mężczyźni wanny nie widzieli conajmniej pól roku. W mieście można spotkać rewolwerowców wyjętych spod prawa, złodziei,dziwki, arystokratów, poszukiwaczy złota i zwykłe rodzinne. Te jednak w mniejszości Miasto bezprawia w wydaniu "wild west" wciąga mnie coraz bardziej.
Nie bez znaczenia jest też fakt, iż jednym z gniewnych rewolwerowców jest Seth Bullock, którego potomka ujrzałam w Justified Obejrzałam dopiero 4 odcinki i ciekawa jestem jak rozwinie się postać Ala, demonicznego właściciela saloonu
Admete - Nie 25 Lip, 2010 13:47
To ja chyba też w końcu powinnam się za to zabrać, ale wiecznie czasu brakuje...
Caitriona - Nie 25 Lip, 2010 21:07
Dobra, też miałam się zabrać za Deadwood podczas wakacji: chyba dziś zacznę
| Admete napisał/a: | | Lepsza to moze nie, ale prawie dorównuje LoM |
Oba seriale są jednakowo dobre, ale ja bardziej jednak polubiłam AtA, bo wolę jednak lata 80. i relacje Gene'a z Alex
Caitriona - Śro 28 Lip, 2010 17:55
Zaczęłam Deadwood i lecę normalnie maratonem, tak mi się spodobało Teraz doczytałam info w necie, że serial kończy się po trzech sezonach, wrrr... Mam nadzieję, że sprawy się porozwiązują.
Napiszę więcej jutro, bo teraz muszę lecieć
Admete - Śro 28 Lip, 2010 18:28
Dobra, to ja tez zacznę Widzę, że już masz avek stosowny
Alicja - Śro 28 Lip, 2010 21:19
Caitri, rewelacyjny jest twój nowy avek - moje dwie ulubione postacie z Deadwood
ja nie tylko wsiąkłam, ale wręcz utonęłam w tym serialu muszę go sobie dawkować po 2-3 odcinki, bo nie ma szans na kontynuację
postać Ala jest coraz ciekawsza, a Seth z odcinka na odcinek przystojniejszy
Caitriona - Pią 30 Lip, 2010 17:50
Pięknie dziękuję, ale avek jest bezczelnie komuś podprowadzony... Ale co tam, podobał mi się
I tak, zdecydowanie są na nim dwie moje ulubione i najciekawsze postacie. Co nie znaczy, że ten serial więcej takich nie posiada. O nie, on pełen jest bardzo wyrazistych i ciekawych postaci. Choćby doktor Cochran, kolejna postać, którą bardzo polubiłam. W Deadwood mamy pełen przekrój ludzi Dzikiego Zachodu: prostytutki, awanturnicy, poszukiwacze złota, stróże prawa, legendy owego czasu, rewolwerowcy, kupcy, kaznodzieje.
Zdecydowanie na pierwsze miejsce wybija się Al Swearengen, właściciel saloonu i człowiek, który mimo wszystkiego zła które zrobił, potrafi być dobry na swój sposób. Poza tym to właśnie on najbardziej przejmuje się tym co będzie z Deadwood i on gra pierwsze skrzypce w rozwiązywaniu różnych problemów. Znany nam z Justified Timothy Olyphant gra szeryfa osady, uczciwego, ale dość momentami brutalnego człowieka. Jest w dodatku małomówny. Ale ogólnie też jest ciekawą postacią.
Cały serial mi się podobał, szczególnie rozpoczęcie drugiego sezonu. Jest w nim i humor, i akcja, i polityka, i romans. Naprawdę szkoda, że zaprzestano produkcji tego serialu: przydałaby się jeszcze jedna seria
Agn - Czw 05 Sie, 2010 22:27
HMPF! Powstał miniserial na podstawie Filarów ziemi Kena Folleta. Ogląda się dobrze, a nawet świetnie. Połknęłam 3 pierwsze odcinki... na razie więcej nie wyemitowano. A ja tu płonę z ciekawości, co dalej. Noż cholewa jasna, ja to się zawsze w coś wkręcę...
http://www.filmweb.pl/ser...emi-2009-534068
Admete - Czw 05 Sie, 2010 23:22
A tak się broniłas
Agn - Pią 06 Sie, 2010 10:04
Czy ja wiem, czy się tak broniłam? Książki nie dałam rady przebrnąć, ale serial na próbę wzięłam na ząb. Ogląda się naprawdę fajnie.
Rufus świetnie wygląda. A Mateuszek jest wzruszający. Jest taką mieszaniną dobrego polityka i naiwnego mnicha. ^^
Admete - Wto 10 Sie, 2010 21:37
Daty odcinków premierowych jesienią:
My Dad Says Season 1 - 23 September
- 30 Rock Season 5 - 23 September
- 90210 Season 3 - 13 September
- American Dad Season 6 - 3 October
- Being Erica Season 3 - 21 September
- Better With You Season 1 - 22 September
- Blue Bloods Season 1 - 24 September
- Boardwalk Empire Season 1 - 19 September
- Body of Proof Season 1 - 24 September
- Bones Season 6 - 23 September
- Breaking Bad Season 4 - July 2011
- Brothers & Sisters Season 5 - 26 September
- Californication Season 4 - 10 Januar 2011
- Castle Season 3 - 20 September
- Chase Season 1 - 20 September
- Chuck Season 4 - 20 September
- Community Season 2 - 23 September
- Cougar Town Season 2 - 22 September
- Criminal Minds Season 6 - 22 September
- CSI: Crime Scene Investigation Season 11 - 23 September
- CSI: Miami Season 9 - 3 October
- CSI: NY Season 7 - 24 September
- Desperate Housewives Season 7 - 26 September
- Detroit 1-8-7 Season 1 - 21 September
- Dexter Season 5 - 26 September
- Eastbound & Down Season 2 - 26 September
- Family Guy Season 8 - 26 September
- Fringe Season 3 - 23 September
- Glee Season 2 - 21 September
- Gossip Girl Season 4 - 13 September
- Grey's Anatomy Season 7 - 23 September
- Happy Endings Season 1 - TBA
- Hawaii Five-O Season 1 - 20 September
- Hellcats Season 1 - 8 September
- Heartland Season 4 - 26 September
- House Season 7 - 20 September
- How I Met Your Mother Season 6 - 20 September
- Human Target Season 2 - 24 September
- It's Always Sunny In Philadelphia Season 6 - 16 September
- Law & Order: SVU Season 12 - 22 September
- Law & Order: LA Season 1 - 29 September
- Lie To Me Season 3 - 10 November
- Life Unexpected Season 2 - 14 September
- Lone Star Season 1 - 20 September
- Lost Girl Season 1 - 12 September
- Mad Men Season 4 - 25 Juli
- Medium Season 7 - 24 September
- Mike & Molly Season 1 - 20 September
- Modern Family Season 2 - 22 September
- Mr Sunshine Season 1 - TBA
- My Generation Season 1 - 23 September
- NCIS Season 8 - 21 September
- NCIS: Los Angeles Season 2 - 21 September
- Nikita Season 1 - 9 September
- No Ordinary Family Season 1 - 28 September
- Off the Map Season 1 - TBA
- One Tree Hill Season 8 - 14 September
- Outsourced Season 1 - 23 September
- Parenthood Season 2 - 14 September
- Private Practice Season 4 - 23 September
- Raising Hope Season 1 - 21 September
- Rules Of Engagement Season 5 - 20 September
- Running Wilde Season 1 - 21 September
- Sanctuary Season 3 - 28 September
- Skins Season 5 - TBA
- Smallville Season 10 - 24 September
- Sons of Anarchy Season 3 - 7 September
- South Park Season 14.5 - 6 October
- Spartacus Season 2 - TBA
- Spartacus: Gods of the Arena Season 1 - January 2011
- Stargate Universe Season 2 - 28 September
- Supernatural Season 6 - 24 September
- Terriers Season 1 - 8 September
- The Big Bang Theory Season 4 - 23 September
- The Cape Season 1 - Midseason 2010/2011
- The Cleveland Show Season 2 - 26 September
- The Closer Season 6 - 9 August
- The Defenders Season 1 - 22 September
- The Event Season 1 - 20 September
- The Good Wife Season 2 - 28 September
- The League Season 2 - 16 September
- The Mentalist Season 3 - 23 September
- The Middle Season 2 - 22 September
- The Office Season 7 - 23 September
- The Simpsons Season 22 - 26 September
- The Vampire Diaries Season 2 - 9 September
- The Walking Dead Season 1 - October 2010
- The Whole Truth Season 1 - 22 September
- Two And a Half Men Season 8 - 20 September
- Undercovers Season 1 - 22 September
- United States of Tara Season 3 - March 2011
- V Season 2 - Midseason 2010/2011
- Weeds Season 6 - 16 August
Z nowych na pewno zainteresuję się The Whole Truth, bo gra tam Rob Morrow.
http://www.spoilertv.com/...ruth-promo.html
Caitriona - Śro 11 Sie, 2010 11:37
Czyli z tych co mnie interesują pierwsi wystartują Sons of Anarchy A SPN dopiero pod koniec września...
|
|
|