Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Admete - Nie 05 Wrz, 2021 07:07
U nas też się tak leczy. Moja pani doktor preferuję taką metodę. Ja niekoniecznie. Jak wierci wiertłem, które używa wody, to wszystko spływa do gardła. Mam problem z odsysaniem. Druga połowa odcinka jest bardziej refleksyjna. Ta starsza aktorka daje popis, cudna bohaterka. A Dołeczek i SMA są całkowicie naturalni.
Admete - Nie 05 Wrz, 2021 14:32
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki Red Sky/Lovers of a Red Sky. Malownicza drama fantasy. Pooglądam trochę, zobaczę, jak się akcja rozwinie.
Trzykrotka - Nie 05 Wrz, 2021 15:53
Obsada bardzo przyjemna i widzialam, że kadry malownicze, ale jakoś po River boję się tych młodzieńczych seguków. Daj znać czy dalej będzie się dobrze oglądało. Mam piza tym wrażenie, że grają tam na zmianę tylko te same dwie młode aktorki
Admete - Nie 05 Wrz, 2021 17:58
Dam znać. Na razie oglądam Dołeczka, który w odcinku 4 śpiewał i ciągle wygląda obłędnie.
BeeMeR - Nie 05 Wrz, 2021 18:06
Zachwalajcie, może też się wezmę
HP w tym tygodniu nie było? Bo wydaje mi się, że powinien już być następny odcinek (i dlatego nie lubię dram ongoing )
Admete - Nie 05 Wrz, 2021 18:17
Nie było, zamiast tego jakieś rozgrywki. A Hometown Cha Cha Cha polecam. Piękne krajobrazy, ja chcę nad takie morze i do takiej wioski. To śpiewamy razem - La, la, la, la romantic sunday
https://www.youtube.com/watch?v=T-H7JkrHUPg
BeeMeR - Nie 05 Wrz, 2021 18:28
Bez sensu te rozgrywki
Admete - Nie 05 Wrz, 2021 19:21
Też tak sądzę, ale co zrobić...
Trzykrotka - Nie 05 Wrz, 2021 20:56
BeeMer i inne dziewczyny Home Cha Cha Cha jest przeuroczą dramą Przypomina mi się trochę DoDoSolSol, ale jednak nie do końca, bo nie jest aż tak słodka, jest bardziej realistyczna. Ale klimat, krajobrazy, ludzie - coś pięknego. Dołeczek z SMA to para dramowo dla siebie stworzona. A sam Dołeczek w dwa odcinki sprawia, że się w nim zakochujesz
Sama oglądam teraz siatkowkę, więc 4 odcinek będzie po meczu albo jutro, ale już dziś słodko mi i czuję, że się uśmiecham. Jak on z oddaniem wypielegnował zagubiony pantofelek dentystycznego Kopciuszka!
SMA w dramie ma zamiłowanie do całkiem nie wiejskich bucików

BeeMeR - Nie 05 Wrz, 2021 21:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Sama oglądam teraz siatkowkę, | Ja też, w Krakowie grają ciekawe gdzie
Ja sobie Cha Cha Cha na pewno obejrzę, ale niech może będzie więcej odcinków bo czekanie na kolejne odcinki zabija moje zainteresowanie
Admete - Nie 05 Wrz, 2021 21:39
Czekanie na dobrą dramę jest męczące. Dołeczek jest do zakochania się natychmiast. Brat jest na tym meczu w Krakowie.
Trzykrotka - Nie 05 Wrz, 2021 21:48
W Tauron Arenie. Wczoraj na meczu z Serbią było podobno jakieś 12.000 osób. Już nie mówię że maseczki powiewały na nadgarstkach. Za to doping poniósł naszych do zwycięstwa.
Na NF jest już You're My Spring. Kurcze, dziwny i niepokojący był pierwszy odcinek. Miałam ciarki na plecach momentami
Admete - Pon 06 Wrz, 2021 05:39
Oglądaj dalej, nie zrażaj się.
BeeMeR - Pon 06 Wrz, 2021 09:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Wczoraj na meczu z Serbią było podobno jakieś 12.000 osób. Już nie mówię że maseczki powiewały na nadgarstkach | Wczoraj też nie widziałam maseczek.
To mv z Dołeczkiem i SMA bardzo zacnie wygląda - morze cudne, oni też fajni
Trzykrotka - Pon 06 Wrz, 2021 11:24
Momentami podczas oglądania przypomina mi się Camelia, bo i miasteczko podobne i piękna kobieta z zewnątrz się pojawia i wielbiciela od razu zyskuje (jakkolwiek Dołeczek poza podsunięcie pani swojej daty urodzenia twardo udaje, że wielbicielem nie jest ). Ale jednak tam klimat był mroczniejszy i Gongowa stała w pozycji raczej pariasa i cała wieś była przeciwko niej z powodów tzw. moralności i przyzwoitości. Tutaj pani należy do elity i jest początkowo niezbyt lubiana z powodu własnego zachowania. No i w miasteczku nie dzieją się zbrodnie i malwersacje, tylko co najwyżej ktoś wyrzuca śmieci na dziko.
Podejrzewam, że jeszcze jakieś mroczności wyjdą, ale na razie jest pięknie i pozytywnie.
Znalazłam dziś na tumblrze elektryzujące zdjęcia Ryu Joon Yeola, rzadko oglądanego Jung Hwana z AM1988. Uuu, ależ wygląda Drama się zaczęła z nim i panią z Good Wife. Tytuł - Lost, ale opis taki, że konia z rzędem temu, kto mi powie, co to będzie...
https://asianwiki.com/Lost_(Korean_Drama)
Loana - Pon 06 Wrz, 2021 11:53
| BeeMeR napisał/a: | | Ja sobie Cha Cha Cha na pewno obejrzę, ale niech może będzie więcej odcinków bo czekanie na kolejne odcinki zabija moje zainteresowanie |
Ja poczekam aż będą wszystkie i dacie mi znać, czy się dobrze kończy Bo jednak nie chcę oglądać smutnej dramy. Jakoś ostatnio nie mam ochoty zaczynać czegoś nowego, tzn chciałabym, ale się boję, bo za mocno mnie wciąga i potem nie śpię po nocach A dużo teraz mam do zrobienia i nie mogę ciągle niedosypiać. I tak wczoraj poszłam spać koło 1, bo powtarzałam sobie "My Roommate is a Gumiho" - mam fazę na powtórki i sobie powtarzam dramy ostatnio. I nadal są wciągające, mimo, że już przecież je widziałam
Admete - Pon 06 Wrz, 2021 19:21
Myślę, że się dobrze skończy, bo to na motywach filmu z 2004 roku - Chief Hong, a ktoś na soompi napisała, jak się kończy.
Wiola dziś oprowadza po nowym osiedlu. Stwierdzam, że pod pewnymi względami nadawałabym się bardzo do tego, żeby mieszkać w Korei.
Ładne mv z Hometown:
https://www.youtube.com/watch?v=6AUEHdzBPek
Trzykrotka - Pon 06 Wrz, 2021 22:21
Dobrze ze mnie ostrzegłaś przed soompi - co za ludzie żeby robić spoilery po 4 odcinku
Nic dziś nie oglądam, zasypiam na siedząco. Chief Hong i pani doktor poczekają do jutra. Nawet film Violi obejrzałam do połowy i skręca mnie z zazdrości kiedy widzę jak po ludzku można mieszkać.
Tylko nie u nas.
Aragonte - Pon 06 Wrz, 2021 23:50
O, muszę w wolnej chwili vloga Wioli nadrobić.
A na razie oglądam sobie Mieczowego i Hafciarkę, jestem przy 18. odcinku.
Admete - Wto 07 Wrz, 2021 05:25
Spokojnie na soompi spoiler był pod kołderką. Serial jest na tyle bogatszy od pierwowzoru, że to nic wielkiego nie było. Chciałam tylko wiedzieć, czy mam się martwić o główną parę. Mnie też skręca z zazdrości, że można mieszkać godnie w mieszkaniu w bloku.
BeeMeR - Wto 07 Wrz, 2021 07:16
Ja wczoraj nie byłam w stanie nawet meczu dokończyć bo mi się oczy same zamykały
Rankiem tylko kontynuowałam prace nad szczepionką przeciw ospie w Jejoongwon
Trzykrotka - Wto 07 Wrz, 2021 09:39
Ech, no właśnie, ja mecz przedrzemałam, a i to rano nie mogłam sie dobudzić. Jakieś senne popołudnie było.
Aragonte Jak ci się podobają perypetie małżeńsko-konkubinowe?
BeeMeR - Wto 07 Wrz, 2021 09:41
Ja pierwszy set obejrzałam, w drugim kładłam dzieci spać a w trzecim odpłynęłam sama.
No właśnie, jak ci się Aragonte ogląda markiza i jego kobiety?
(i jak Nokdu flower?)
Aragonte - Wto 07 Wrz, 2021 12:14
| BeeMeR napisał/a: | No właśnie, jak ci się Aragonte ogląda markiza i jego kobiety?
(i jak Nokdu flower?) |
Bardzo dobrze mi się ogląda, jak widać Czasem lubię sobie popatrzeć na takie damskie knujstwa i podchody. Rozwala mnie to ciągłe komentowanie, w którym pawilonie której konkubiny czy ślubnej żony markiz spędził noc I to chyba dość wiarygodne jest - i to zaręczanie kilkuletnich dzieci, i ta bezlitosna rywalizacja w tym małym haremie, i wojny klanów.
Postacie przekonujące i nieźle zagrane, bohaterka bardzo charakterna i na szczęście inteligentna, a markiz coraz ciekawszy, zwłaszcza jak się uśmiecha Czekam na dalszy rozwój małżeńskiej relacji po tym udawanym zasypianiu na komendę i nerwowych myślach "czy dzisiaj nie uda mi się TEGO uniknąć?" Markiz ma cierpliwość, oj ma To akurat jest dla mnie wyidealizowane, ale jak najbardziej gra
Nokdu Flower czeka na dokończenie - chcę dooglądać dramę jednym ciągiem, a do tego potrzebuję swobodnej głowy i trochę czasu. Chyba dopiero w czasie urlopu (zaczynam w poniedziałek) mi się to uda. Oby Miecz i Haft na mój obecny nastrój i zabieganie jest lepszy, bo relaksuje.
BeeMeR - Wto 07 Wrz, 2021 14:11
No, może trochę wyidealizowane ale nie miałam z tym problemu, zwłaszcza że dramowo dość umotywowano dlaczego markiz trzyma się z dala od swych kobiet to i czekać mógł z cierpliwością niespotykaną Miecz i haft faktycznie poprawiają humor i dobrze się je ogląda w ciągu
|
|
|