Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
Aragonte - Nie 05 Lut, 2017 18:28
Widze, że w avku jednak nie masz białej koszuli, tylko kraciastą
Podejrzę sobie dzisiaj to Tomorrow, jeśli zdążę, ale nie obiecuję - muszę przede wszystkim znaleźć coś dobrego na doła
Jeszcze a propos Nine - czy komuś jeszcze się wydawało, że główny motyw muzyczny był inspirowany jednym z utworów z LOTR?
Podejrzałam Generał i ja i dramę z Mo Hyulem, ale niczego nie zaczęłam - ta pierwsza ma piękne kadry i stroje, więc choćby dla czystej przyjemności wizualnej warto na to zerknąć. W drugiej na razie są wątki dzieciowe, Mo Hyula nie było, więc nie mam do niej na razie serca Może potem spróbuję.
Usiłowałam wczoraj dokończyć Goblina w ramach porządków. Podobały mi się sceny z Goblinem "na wygnaniu", ale ostatnie dwa odcinki przewijałam na potęgę (a nie lubię ). Pięknie nakręcone, dobra muzyka i aktorzy, ale, rany, jakie dluuuugaśne te odcinki Z przyjemnością bym obejrzała pojedynczy film na ten temat albo np. 4-odcinkową dramę. Podobali mi się obaj główni panowie i część segukowa (obaj zresztą nieźle wyglądali w segukowych wersjach), niestety do romansu nr 1 nie miałam serca i ziewałam. Za to kiedy potem włączyłam sobie Jealousy Incarnate i Hwarang, to przestałam ziewać Mecz nadal mnie bawi Fajnie też, że teraz rozpoznaję od razu postacie drugoplanowe jak Yeo Wool, który IMO był wśród publiczności, oraz Ddansae, który był w drużynie Su Ho. Może dziś wreszcie obejrzę uczciwie te ostatnie odcinki.
Admete - Nie 05 Lut, 2017 18:32
Akurat to zdjęcie mi się spodobało
Aragonte - Nie 05 Lut, 2017 19:25
Zdjęcie ładne i pan też
Edit: fotki z nowych (jutrzejszych, jak myślę) Hwarangów, z pojedynku.
https://forums.soompi.com...822b7e317994518
https://forums.soompi.com...1be4a4218310600
OTP przeżyje jednakowoż
https://forums.soompi.com...45f46e570607284
I Hwarangowy photobook:
https://youtu.be/_aj3kRzjylU
BeeMeR - Nie 05 Lut, 2017 21:27
| Aragonte napisał/a: | | Usiłowałam wczoraj dokończyć Goblina w ramach porządków. Podobały mi się sceny z Goblinem "na wygnaniu" | Oj, jak ja się pultałam w zeznaniach, jak próbowałam opowiedzieć Trzykrotce ostatnie odcinki - kto umarł, kto nie umarł - sama chyba nie mam pewności co się tak naprawdę z tym Goblinem stało...
Ale sceny na wygnaniu były ładne.
W DGCH młodzi są już studentami (od 5. odcinka) i wybierają się do Seulu na te studia. Być może panna zostanie na prowincji, bo jej mama zachorowała. CEO pogodził się z panną - dalej jest ok. tj mnie bardziej wnerwia mężuś, co to do małżeństwa absolutnie nie dorósł (nic dziwnego - za młody jest) i jego sceny przewijam, zwłaszcza z natrętną Drugą
Widzę, że będzie "hwarangs - to the rescue"
cieszę się na nowe odcinki
Aragonte - Nie 05 Lut, 2017 21:38
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Usiłowałam wczoraj dokończyć Goblina w ramach porządków. Podobały mi się sceny z Goblinem "na wygnaniu" | Oj, jak ja się pultałam w zeznaniach, jak próbowałam opowiedzieć Trzykrotce ostatnie odcinki - kto umarł, kto nie umarł - sama chyba nie mam pewności co się tak naprawdę z tym Goblinem stało... |
Wiesz co, najgorsze jest IMO to, że mnie było w sumie wszystko jedno, co się stanie z bohaterami Owszem, było parę scen - w sumie epizodycznych - które mnie wzruszyły, ale chyba nic nie przebiło sceny ze duchem starszego pana i jego pieskiem w herbaciarni naszego Kosiarza ( ). Podobały mi się elementy urban fantasy (bogowie, kosiarze, sam pomysł), ale musiałoby być tego więcej, duuużo więcej, żeby to była moja drama. Romans mnie znudził. Z jaką uciechą oglądałam potem fragmenty JI, choć tam nie ma przygód i fantasy
A co do Hwarangów i ostatniego zdjęcia - wygląda to na kissu bardziej w stylu PSJ
Też się cieszę, że jutro nowy odcinek
BeeMeR - Nie 05 Lut, 2017 21:52
| Aragonte napisał/a: | najgorsze jest IMO to, że mnie było w sumie wszystko jedno, co się stanie z bohaterami | To tak jak mnie jest wszystko jedno, co się z nimi stało - i owszem, to bardzo źle świadczy o dramie.
| Aragonte napisał/a: | wygląda to na kissu bardziej w stylu PSJ | Szczerze mówiąc odniosłam wrażenie, że tu zalecono wszystkim chłopakom (bo oni są bardziej aktywni w tym temacie ) wallkissy - a że są ładnie nakręcone to nie mam z tym problemu. PSJ ładnie ją przygarnia na tej fotce
Aragonte - Nie 05 Lut, 2017 23:08
Pewnie masz rację. Zobaczymy niedługo
Trzykrotka - Nie 05 Lut, 2017 23:36
Podesłałam 18 odcinek JI 18. Wierzyć mi się nie chce, że jeszcze 6 do zrobienia Ale damy radę, bo jeszcze sporo radości w tej szóstce czeka.
Nie, po wczorajszej rozmowie z BeeMer w pociągu, kiedy to usiłowała sobie przypomnieć, co właściwie stało się w końcówce Goblina, podjęłam decyzję, że ja nie muszę dołączać do klubu nie pamiętających. Nie mam serca do tej dramy - wylatuje. I od razu lżej w zapasach.
Marudzilam wam na Chefa Kima, ale się nie oparłam i obejrzałam następne 2 odcinki, z przyjemnością patrzenia na świetnego Namgoonga. Marnował się ewidentnie w podobnych rolach eleganckich sunbae różnych pięknych pań. Tutaj jako drobny cwaniaczek uwikłany w paskudnie wielkie i wstrętne machinacje, z których nie ma się jak wywinąć, jest boski. Podoba mi się Wilczkowa i Gunmanowa panna, choć niestety, nie mają za naszym sunbae damsko-męskiej chemii. Ale może nie będzie romansu, albo jakiś pretekstowy. Gra tam jeszcze taki jeden pan ładny, idol. Nie wiem, kto zacz, ale na pewno już nie nastolatek. Bardzo, zadziwiająco dobry. Gra elegancką mendę, przeżartą korupcją do szpiku kości. Nie wiem, czy jednak nie pociągnę oglądania.
Zdjęcia z Hwarangów bardzo mi się podobają. Czekam z utęsknieniem nie na całusy (choć takim prawdziwym a la PSJ nie pogardzę ) ale na rozwój: króla do swojej roli, samoświadomości Sun Wona, solidarności i męstwa Hwarangów.
Jutro seansik
W Generale cudów i zawijasków akcji jest co niemiara - trzeba to oglądać z dużym założeniem, że to baśń, ale jaka OTP jest fantastyczna. Nie mogę napatrzeć się na obydwoje. I przede wszystkim wierzy się od kopa, że aż się do siebie palą. Pan Wallace Chung nie dość, że męski i urodziwy nad podziw, to jeszcze śpiewa piosenkę kończącą odcinki.
Aragonte - Nie 05 Lut, 2017 23:45
| Trzykrotka napisał/a: | Podesłałam 18 odcinek JI 18. Wierzyć mi się nie chce, że jeszcze 6 do zrobienia Ale damy radę, bo jeszcze sporo radości w tej szóstce czeka. |
Dasz radę, dasz To już naprawdę z górki. A ile ładnych scen nas czeka Przy powtórkach poza głównymi postaciami kolejny raz zachwycają mnie postacie drugoplanowe typu szef Hwa Shina, mamusie i reszta Cudni są.
Trzykrotka - Pon 06 Lut, 2017 00:25
Oj tak Weźmy choć szefa w studiu, którym w gruncie rzeczy ani Hwa Shin, ani obie matki Ppal Gang się nie przejmują. A willa Rak to cudo samo w sobie. Chefa uwielbiam i macochę Na Ri, która wygląda na młodsza od niej, ale jest mamusią i dla Buma i dla 'córeczki' której zapełnia lodówkę świeżym kimczi. Aż szkoda, że tak jej mało.
Aragonte - Pon 06 Lut, 2017 09:15
Zwłaszcza obie mamusie, które kłócą się szefowi nad głową A Hwa Shin potrafi grzecznie wyprosić szefa z jego własnego gabinetu
Obejrzałam w nocy ostatnie Hwarangi - dobre były Podobał mi się finał z wykrzyczanym przez Sun Woo "To ja jestem królem Silla!" Była w tym moc, IMO Mam nadzieję, że podjął tę decyzję nie tylko dla Ah Ro
Scena z dziadkiem Han Sunga i Dan Se była strasznie przykra Niech Sun Woo robi już tę rewolucję z Bone Rank, bo to jakiś koszmar jest
Szkoda, że Ban Ryu dostarczył wiadomy list, ale cóż, chyba nie miał wyjścia Mam wrażenie, że czuł się pilnowany przez tamtych "gangsterów" wysłanych przez jego przybranego tatusia, z którymi od początku dramy ma na pieńku Sun Woo. Mieli dostarczyć dary dla księcia Baekje, ale też chyba pilnować Ban Ryu i sprawdzić, czy wypełni zadanie.
Podobało mi się, że panny w tym ostatnim odcinku wykazały się większym rozsądkiem od czterech Hwarangów, których za bardzo unosi testosteron i są gotowi przypuścić szturm do bram więzienia własnymi głowami Ah Ro musiała sporo opowieści sprzedać, bo obdarowano ją jakąś naprawdę pokaźną ilością jedzenia Dobrze, że mi podpowiedziałyście, że jest aluzja do DOTS, bo nie miałam szansy tego wychwycić. Urocze to
A chociaż zrobiło się poważniej, to mnie np. rozbawiła scena, w której Sun Woo w sposób naturalny zaczyna wydawać rozkazy typu: "ty przynieś opał (do Su Ho), ty poszukaj jedzenia", Ban Ryu się oburza, że niby jakim prawem, po czym zostaje od razu osadzony przez Su Ho i ostatecznie kończy szukając chrustu, a potem jeszcze w wodzie Rozbawiła mnie też była scenka przy ognisku z Sun Woo i Ji Dwi - ten drugi chyba nie przeszedł na razie szkoły życia w terenie, bo zwalił na mikry ogieniek kilka wielkich gałęzi, mu zgrozie Sun Woo Fajnie, że wygrywają dalej komizm wynikający z różnic charakterów.
W sumie Hwarang to taka bezpretensjonalna rozrywka, ale bardziej się wczuwam w bohaterów tej dramy niż Goblina To trochę tak, jak z czytaniem literatury młodzieżowej - niby wiekowo mi nie pasuje, a czasem też potrafi się spodobać i sprawić zwykłą przyjemność.
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2017 09:57
| Trzykrotka napisał/a: | całusy (choć takim prawdziwym a la PSJ nie pogardzę ) | Też bym nie pogardziła. Tak jak linkiem, o którym rozmawiałyśmy w pociągu
| Aragonte napisał/a: | Scena z dziadkiem Han Sunga i Dan Se była strasznie przykra Niech Sun Woo robi już tę rewolucję z Bone Rank, bo to jakiś koszmar jest | Ano koszmar.
| Aragonte napisał/a: | Podobał mi się finał z wykrzyczanym przez Sun Woo "To ja jestem królem Silla!" Mam nadzieję, że podjął tę decyzję nie tylko dla Ah Ro | Ależ pewnie głównie dla AR
Jak w zwiastunie jeden z kmiotków jej grozi zabiciem, to aż mi się westchnęło - a zabijcie ją, przynajmniej inne watki będą się rozwijać No ale nie powiem nie powrotowi wątku miłosnego głównego OTP (bo moim zdaniem ubili go bardzo tym "chcę być twoim bratem nawet jeśli ty nie chcesz" i unikami SW) i dalszemu rozwojowi pobocznego OTP
| Aragonte napisał/a: | | Fajnie, że wygrywają dalej komizm wynikający z różnic charakterów. | i wychowania
Mnie Hwarangi też sprawiają dużo frajdy - a Goblin nudził
Aragonte - Pon 06 Lut, 2017 11:30
| BeeMeR napisał/a: | Też bym nie pogardziła. Tak jak linkiem, o którym rozmawiałyśmy w pociągu |
Jakim linkiem?
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2017 11:42
DG CH 6-8
Para zaliczyła wycieczkę na wieś do babci, z obligatoryjnym noclegiem
No i rozstali się - separacja, nie rozwód, na życzenie ojca mężusia, bo on pannę bardzo lubi i jest jej wdzięczny, że dzięki niej chłopak wziął się wreszcie do nauki i zdał na uniwersytet. Ojciec jest fajny
Panna nie mogła już patrzeć (ja też, ja też!) na umizgi męża i Drugiej, tj. jak ona go na pasku wodzi. A jak trafiła na ich kissu to kielich goryczy się przelał - wyprowadziła się, zrezygnowała ze studiów i Seulu (bo on tam pojechał i Druga też), wzięła do pracy i tyle. (oto jak nakręcić kissu bez całowania )
Pannie we wszystkim pomagał Ojczulek Długonóżek w osobie CEO, który na koniec oświadczył się jej tymi słowy - ciągle jeszcze daleko do buca, ale druga połowa dramy przede mną :
Panna jednakowoż nie chciała, ale na inaugurację czegośtam z nim poszła - a mężuś z Drugą, ale to żonę ratował przed spadającym reflektorem :
No i koniec końców para zamieszkała razem dla jakiegoś tam pretekstu albowiem mąż zdecydował wreszcie, na której pani mu zależy i postanowił działać
Więc oczywiście musiał być deficyt ubraniowy i odwiedziny CEO w wielce odpowiednim momencie
Panowie omówili to zresztą nad drinkiem
Znajomi tez działają - a to wyciągnęli parę na ślub nauczyciela by jako para z liceum zaśpiewali miłosny duet, a to przystroili im pokój jednoznacznie i przygotowali bieliznę Bezskutecznie, panna niechcący rozbiła mężowi głowę
z ciekawostek:
pierwsza jazda po otrzymaniu prawo jazdy opatrzona karteczką "żółtodziób"
osobne kabinki w saunie
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2017 11:56
śpiewające chłopaki hwarangowe:
Park Seojun - Our Tears:
https://www.youtube.com/watch?v=wxRJSDvQ0OM
Park HyungSik - I'll be Here
https://www.youtube.com/w...BmWtBxoY&t=104s
Aragonte - Pon 06 Lut, 2017 12:55
Zasadniczo wolę i tak instrumentale, ale miło, że obaj coś nagrali do tej dramy.
I co to za link omawiałyście w pociągu, pytam
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2017 13:17
| Cytat: | I co to za link omawiałyście w pociągu, pytam | Jakieś najlepsze kissy 2016 roku, tez czekam na prezentację
Takich filmików jest trochę, a nie wiem dokładnie, który miała na myśli - pamiętam, że zawierał kissu z OHY
Ten jest zacny na przykład:
https://www.youtube.com/watch?v=lexgrZqFwyQ
| Aragonte napisał/a: | | miło, że obaj coś nagrali do tej dramy. | No właśnie - piosenki są dramowe - ani dobre, ani złe, tj. mnie nie drażnią ani zachwycają, tj. przy końcówce PSH, jak robi "łoł, łoł, łoł" to wymiękam i przewracam oczami
Jak już obejrzałaś poprzednie odcinki, to powiedz co sądzisz o Saprtakusowym pomyśle? Mnie się wydaje nietrafiony, bo wizyta w Baekje to nie czas na żarty, a poza tym to nie ten etap relacji - niewolnicy bili w stanie oddać za Spartakusa życie, bo dokonał wielkich rzeczy w walce o ich wolność, a ten król jeszcze niczego nie dokonał, nawet nie wiedza kim jest naprawdę
Aragonte - Pon 06 Lut, 2017 14:08
| BeeMeR napisał/a: | Jak już obejrzałaś poprzednie odcinki, to powiedz co sądzisz o Saprtakusowym pomyśle? Mnie się wydaje nietrafiony, bo wizyta w Baekje to nie czas na żarty, a poza tym to nie ten etap relacji - niewolnicy bili w stanie oddać za Spartakusa życie, bo dokonał wielkich rzeczy w walce o ich wolność, a ten król jeszcze niczego nie dokonał, nawet nie wiedza kim jest naprawdę |
Spartakusowy pomysł w sensie takim, że każdy z Hwarangów wysłanych do Baekje miałby wystąpić i obwołać się królem? Nie, kompletnie to nie pasowało mi do tej sytuacji, na DB popłynęli, IMO. Pokazane w odcinku reakcje panów były uzasadnione i pasujące do rozwoju wydarzeń - Ban Ryu prawie nie podnosił wzroku, chyba mogło do niego dotrzeć, że wysłany przez "tatusia" list właśnie wpakował ich w kabałę, Su Ho zerkał niespokojnie na Sun Woo, Ji Dwi wahał się, łamał z soba i wyraźnie cierpiał (dobrym pomysłem było w sumie to, że nawet krew zabijanych go ochlapała, żeby poczuł się mocniej winny za to, co się stało ), a Sun Woo pomyślał krótko (albo i wcale ) i podjął taką decyzję, jaką podjął. Nawet Su Ho, chociaż królowa kazała mi pilnować Sun Woo, nie wiem, czy podjąłby taką decyzję, żeby poświęcić się i podać za króla Jinheunga. Tak jak napisałaś - to nie ten etap, oni króla nie znają, dopiero co dowiedzieli się, że może znajdować się wśród nich. Tylko Ji Dwi i Sun Woo mogli wystąpić przed szereg (po części z różnych powodów), tylko w ich wykonaniu byłoby to wiarygodne. Tak na to patrzę
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2017 14:46
| Cytat: | | Spartakusowy pomysł w sensie takim, że każdy z Hwarangów wysłanych do Baekje miałby wystąpić i obwołać się królem? | Tak rozumiałam te krzyki w komentarzach
| Aragonte napisał/a: | | dopiero co dowiedzieli się, że może znajdować się wśród nich. | Właściwie potwierdzili podejrzenia, bo wszyscy z pokoju vipów byli prawie pewni, że jest wśród nich król
Aragonte - Pon 06 Lut, 2017 15:10
| BeeMeR napisał/a: | Właściwie potwierdzili podejrzenia, bo wszyscy z pokoju vipów byli prawie pewni, że jest wśród nich król |
Ale dopiero po pojawieniu się zwoju, przecież wcześniej nawet nasze VIP-y nic nie wiedziały
Podczytuję recap na Soompi. Pewnie znowu będzie jakiś wredny cliffhanger
Widzę, że na Soompi znowu część marudzi, że scenarzystka pozwala błyszczeć Sun Woo, a nie Ji Dwi Kurczę, jakoś cały czas miałam wrażenie, że to Sun Woo jest głownym bohaterem, więc zdziwiłabym się, gdyby było odwrotnie
Admete - Pon 06 Lut, 2017 16:02
Oglądam Voice i stwierdziłam, że jakbym miała do czegokolwiek ten serial porównać w ogólnym nastroju, to byłoby chyba The Killing. Przy czym o nastrój mi idzie, nie tematykę. Jakbym miała resztę odcinków od razu, to bym łyknęła. Na takie ponure dni najlepsze jest ( dla mnie ) męskie kino Defendanta w takim razie czas zacząć.
Aragonte - Pon 06 Lut, 2017 16:14
Defendant ma bardzo dobre wyniki oglądalności, z tego, co widzę.
Ja się na razie wolę lekko odmóżdżać
Admete - Pon 06 Lut, 2017 16:32
A kto powiedział, że ja się nie odmóżdżam? Po prostu lubię mocną akcję Własnie trup zawinięty w folię wypadł z szafy pewnej babci Pooglądałabym co dalej, tym bardziej, ze tam jakaś piętrowa korupcja w policji i morderca na wolności.
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2017 17:06
| Aragonte napisał/a: | Ale dopiero po pojawieniu się zwoju, przecież wcześniej nawet nasze VIP-y nic nie wiedziały | No tak, wiedzieli po wywieszce, list nic nie zmienił, tylko potwierdził spekulacje - o to mi chodziło
Aragonte - Pon 06 Lut, 2017 20:30
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Ale dopiero po pojawieniu się zwoju, przecież wcześniej nawet nasze VIP-y nic nie wiedziały | No tak, wiedzieli po wywieszce, list nic nie zmienił, tylko potwierdził spekulacje - o to mi chodziło |
A, to na pewno, teraz dopiero zrozumiałam, co miałaś na myśli
Zerkam na Subscene, ale napisów do nowych Hwarangów jeszcze nie ma
To może podejrzę coś innego? Tylko jakoś nic mnie zbyt mocno nie kusi
|
|
|