North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?
Sofijufka - Wto 16 Lut, 2010 18:32
Witaj, siostro!
Mara - Wto 16 Lut, 2010 18:45
Witaj, witaj, cieszę się bardzo, że nie jestem w mych poglądach osamotniona.
Sofijufka - Wto 16 Lut, 2010 18:46
więcej jest przeciwniczek jasiowej cnoty....
Mara - Wto 16 Lut, 2010 19:00
...tym bardziej musimy bronić naszych ideałów.
Sofijufka - Wto 16 Lut, 2010 19:34
ja nie zamierzam pasowaĆ ...
Calipso - Wto 16 Lut, 2010 20:07
| Sofijufka napisał/a: | | ja nie zamierzam pasowaĆ |
Nie musisz,my też nie mamy zamiaru.Także wszystko jest jak być powinno ( czyt.dziewicem nie jest ).
Sofijufka - Wto 16 Lut, 2010 20:10
mów sobie, mów, gadaniem cnoty nie odbierzesz...
Anonymous - Wto 16 Lut, 2010 20:59
nie mozna odebrac czegos, co juz dawno zostalo odebrane... L
Calipso - Wto 16 Lut, 2010 22:32
| Sofijufka napisał/a: | | mów sobie, mów, gadaniem cnoty nie odbierzesz... |
Gdybym mogła nie gadać,tylko....ale
| AineNiRigani napisał/a: | | nie mozna odebrac czegos, co juz dawno zostalo odebrane... |
O to to
Tamara - Śro 17 Lut, 2010 11:43
| Sofijufka napisał/a: | | mów sobie, mów, gadaniem cnoty nie odbierzesz... |
Przepraszam , a Syfon zgwałcony przez uszy ?
Alicja - Śro 17 Lut, 2010 20:45
Tamaro miałam wrażenie, że wcześniej, jak i ja byłaś zwolenniczką opcji nie-dziewictwa ?
Tamara - Czw 18 Lut, 2010 21:18
Oczywiście , że jak najbardziej nią jestem w dalszem ciągu , i dlatego na stwierdzenie Sofi , ze Jaśkowi cnoty odebrać gadaniem nie można , przytaczam przykład iż można , aczkolwiek jest to działanie bezcelowe , bo jak wiadomo , dawno już ją stracił , więc i odbierać nie ma czego
Loana - Czw 18 Lut, 2010 21:54
Troche to smutne, ze wszystkie jestescie takie przywalone proza zycia, ze nie wierzycie, ze jakis facet moze byc uczciwy i czysty do slubu...
Dobrze Sofi i Maro ze mimo wszystko wierzymy w dobroc i madrosc u mezczyzn!
Anonymous - Czw 18 Lut, 2010 22:40
A dlaczego sadzisz, ze facet, ktory stracil cnote przed slubem jest nieuczciwy? Nieczuciwy bylyby, gdyby twierdzil, ze jest prawiczkiem w sytuacji gdy nim nie jest.
Alicja - Pią 19 Lut, 2010 20:36
| Loana napisał/a: | | ze nie wierzycie, ze jakis facet moze byc uczciwy |
ależ nie bronimy mu uczciwości i nawet wierzymy w nią, ale w dziewictwo już nie
Tamara - Sob 20 Lut, 2010 17:56
| Loana napisał/a: | Troche to smutne, ze wszystkie jestescie takie przywalone proza zycia, ze nie wierzycie, ze jakis facet moze byc uczciwy i czysty do slubu...
|
A co ma uczciwość do dziewictwa ? Jedno drugiego nie wyklucza , tak samo niedziewictwo nie wyklucza dobroci i mądrości
trifle - Sob 20 Lut, 2010 22:51
| Tamara napisał/a: | | Loana napisał/a: | Troche to smutne, ze wszystkie jestescie takie przywalone proza zycia, ze nie wierzycie, ze jakis facet moze byc uczciwy i czysty do slubu...
|
A co ma uczciwość do dziewictwa ? Jedno drugiego nie wyklucza , tak samo niedziewictwo nie wyklucza dobroci i mądrości |
Ma całkiem sporo biorąc pod uwagę chrześcijańskie wartości. Ja też jestem za dziewictwem
Anonymous - Sob 20 Lut, 2010 22:56
Mnie dopadły wątpliwości(coś Ty uczynił Nenufarze), ale raczej czy chciałabym żeby Jasiek był niewinny czy stawiam na(szwajcarskie ) doświadczenie...
bo jednak dalej trwam uparcie, że niezależnie od naszych chcic to dziewicem on nie był
Ale stosując odpowiednio wersję Brandonową czuję się zaspokojona....
(to prawo mi się na musssk rzuca)
Tamara - Pon 22 Lut, 2010 11:26
| trifle napisał/a: | | Tamara napisał/a: | | Loana napisał/a: | Troche to smutne, ze wszystkie jestescie takie przywalone proza zycia, ze nie wierzycie, ze jakis facet moze byc uczciwy i czysty do slubu...
|
A co ma uczciwość do dziewictwa ? Jedno drugiego nie wyklucza , tak samo niedziewictwo nie wyklucza dobroci i mądrości |
Ma całkiem sporo biorąc pod uwagę chrześcijańskie wartości. Ja też jestem za dziewictwem |
W takim razie wszyscy mężczyźni , którzy nie są dziewicami i kobiety zapewne też , są nieuczciwi , głupi i źli , taki jest logiczny wniosek . A co z tymi , którzy są głupi i źli od dziecka ?
Sofijufka - Pon 22 Lut, 2010 11:34
ale my nie mówimy o dzisiejszych czasach, tylko wiktoriańskich i o mężczyźnie, który samodyscypline doprowadził niemal do skrajności... Pani Gaskell na mur-beton stworzyła go jako dziewica....
Tamara - Pon 22 Lut, 2010 11:42
Ale szybko być nim przestał i już
Sofijufka - Pon 22 Lut, 2010 12:12
słusznie, przestał, ale po slubie...
trifle - Pon 22 Lut, 2010 12:13
| Tamara napisał/a: | | trifle napisał/a: | | Tamara napisał/a: | | Loana napisał/a: | Troche to smutne, ze wszystkie jestescie takie przywalone proza zycia, ze nie wierzycie, ze jakis facet moze byc uczciwy i czysty do slubu...
|
Ma całkiem sporo biorąc pod uwagę chrześcijańskie wartości. Ja też jestem za dziewictwem |
W takim razie wszyscy mężczyźni , którzy nie są dziewicami i kobiety zapewne też , są nieuczciwi , głupi i źli , taki jest logiczny wniosek . A co z tymi , którzy są głupi i źli od dziecka ? |
Ja bym takiego wniosku nie wysnuła, ale skoro tak mówisz
Sofi ma rację, to inne czasy - co nie znaczy, że teraz nie ma takich osób - a Thornton miał czym się zajmować.
Anonymous - Pon 22 Lut, 2010 12:35
| Cytat: | biorąc pod uwagę chrześcijańskie wartości. Ja też jestem za dziewictwem |
| Cytat: | | a Thornton miał czym się zajmować. |
W epoce w ktorej Anglia miala najwieksza ilosc burdeli, a chrzescijanskie wartosci sprawily, ze "przemysl nierzadny" przezywal swoj najwiekszy rozkwit - z cala pewnoscia mial sie czym zajmowac. Oj bardzo mial...
trifle - Pon 22 Lut, 2010 13:52
| AineNiRigani napisał/a: | | Cytat: | biorąc pod uwagę chrześcijańskie wartości. Ja też jestem za dziewictwem |
| Cytat: | | a Thornton miał czym się zajmować. |
W epoce w ktorej Anglia miala najwieksza ilosc burdeli, a chrzescijanskie wartosci sprawily, ze "przemysl nierzadny" przezywal swoj najwiekszy rozkwit - z cala pewnoscia mial sie czym zajmowac. Oj bardzo mial... |
Apage! Jak mnie niecnie wykorzystała, no! Protestuję!
|
|
|