To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

praedzio - Pon 28 Cze, 2010 09:17

Czy ktoś ogląda nowy serial ABC The Gates? Fajne to?
Admete - Pon 28 Cze, 2010 10:08

To o wampirach, więc nie oglądam ;)
praedzio - Pon 28 Cze, 2010 10:42

Aha. :mrgreen:
Anonymous - Pon 28 Cze, 2010 16:04

czyli nic ciekawego :)
praedzio - Pon 28 Cze, 2010 19:51

Czekaj, czekaj. Wypowiem się jak obejrzę. ;) Ale skoro wilkołak tam się zaplątał, to masz rację - nie może być nic ciekawego. :P
BeeMeR - Wto 29 Cze, 2010 15:32

Justified

Skończyłam 13-odcinkową serię, całkiem udana, z czasem coraz bardziej podoba mi się postać szalonego Boyda o nastroszonej fryzurze i nawracającego innych przez zastraszenie ;) , postać Rylana też i relacji z Boydem oraz ich tatusiów i ukazanie relacji między ojcami a synami - swoimi i nie tylko.

dla porządku dwie kobiety Rylana i Zuy, który szczególnie mi się spodobał swoją wredotą :twisted:

BeeMeR - Wto 29 Cze, 2010 15:57

Dexter
Zaczęłam oglądać, ale coś mnie póki co mało bierze :roll:
I to nawet nie chodzi o fakt, że główny bohater jest zupełnie nie w moim typie i jego jasnoróżowa szminka też :P
Ale mimo szalenie interesującego mnie tematu (zbrodnie, tropienie morderców i innych łajdaków, ślady zbrodni, krew itp.) pierwsze dwa odcinki były przegadane - mam na myśli głos z offu. Mam nadzieję, że to tylko z początku, coby wyjaśnić widzowi co i jak... :mysle:

Alicja - Wto 29 Cze, 2010 20:44

Spartacus brzmi nieźle... :mysle:
BeeMeR - Pon 05 Lip, 2010 13:15

im dalej Dextera oglądam, tym bardziej mamy gejowskie skojarzenia :P , tak się odżegnuje od kobiet, a już jak Angelo pokazywał mu biżuterie :rotf:
Denerwuje mnie tylko to ciągłe wmawianie widzowi: "ja nic nie czuję, jestem zimny jak ryba: :roll: To mi przypomina nastolatki wmawiające sobie i innym swoją odmienność :roll: (i tylko potwierdzające przeciętność :P )

Dla odmiany więc zaczęłam inny serial: Jeremiasza (2002)

Tajemniczy wirus wybił wszystkich dorosłych, ostały się tylko dzieci. Obaliły czego nie lubiły, np. szkoły, i zaczęły własne rządy. 15 lat później wszystkiego zaczyna brakować, dorosłe już dzieci nieszczególnie chętne są do pracy, bardziej do cwaniactwa kosztem innych, szukania tego co zostało niż produkowania własnych dóbr. Tytułowy Jeremiasz (Luke Perry) szuka tajemniczego sektora Valhalla - obiecanej idylli, o której mówił mu ojciec.
Serial nie zachwyca, ale i nie razi, ot, oglądajło.

Alicja - Pon 05 Lip, 2010 18:30

przypomniałam sobie wczoraj z Archiwum X. Jak ja kiedyś uwielbiałam ten serial!
Para Scully - Mulder to była dla mnie par wszechczasów, w przypadku której nie mogłam się doczekać żeby ktoś wreszcie, wreszcie ich połączył :roll:

W każdym razie wczoraj włączyłam, X-files I want to believe ( mało serialowo :wink: ), co z kolei zachęciło mnie do odświeżenia kilku sezonów x-files. Zobaczymy ile czasu mi to zabierze :thud: Ogladanie przerwałam na 4 sezonie i potem jakoś tak... nie znalazłam czasu. Po I want to believe dowiedziałam sie, że Scully i Mulder mieli dziecko i są razem ( w końcu!) ukrywając się przed RZĄDEM USA. Wątek kryminalno-filmowy jakoś tak pobocznie , bardziej interesowały mnie ich wzajemne relacje w obecnym czasie - wiadmo, życie codzienne potrafi zabić największe uczucie. Scenarzyści ładnie je zbudowali, pokazując, że ich uczucie przetrwało trudne czasy, jest nawet trwalsze i stabilniejsze.

Cóż, kosmici byli, są i będą, spiski rządowe również, a prawdziwa miłość wszystko zwycięża. :-D

Anaru - Wto 06 Lip, 2010 00:46

Alicja napisał/a:
wczoraj włączyłam, X-files I want to believe

Chyba sobie ten film w końcu obejrzę ;)

Jeremiaasza chcę :mrgreen: (* to do siostry mojej Barbary :wink: )

Czy ja mam Justified? :mysle: (* to również :wink: )
(nie mam jak sprawdzić, bo skaner mi zajął miejsce dysku z filmami, chlip :roll: )

Admete - Wto 06 Lip, 2010 08:30

Też zostałam zainspirowana przez Alicję - film juz czeka, ale na razie mam zaległe końcówki seriali przeróżnych do obejrzenia ;)
Caitriona - Wto 06 Lip, 2010 15:48

Mnie się I want to believe średnio podobało... Ja ogólnie nigdy nie byłam fanką związku Muldera i Scully... Wolałam, gdy byli przyjaciółmi.
Admete - Wto 06 Lip, 2010 16:03

A ja byłam fanką ;)
praedzio - Wto 06 Lip, 2010 17:04

Ładnie to pokazali w filmie. Tak naturalnie to wyszło, bez udziwnień.
praedzio - Śro 07 Lip, 2010 22:16

Oglądam sobie Happy Town. Po dwóch odcinkach mogę rzec, że widać w tym rękę twórców Lost. Nie chodzi już o obsadę, ale o ilość nagromadzonych tu tajemnic i zagadek oraz tzw. nieoczekiwanych zwrotów akcji. ;) Wszystko to sprawia, że gdzieś podskórnie podczas oglądania poszczególnych odcinków czuję sztuczność fabuły. Ciągle mam wrażenie, że to już było, że pomysły są wtórne, aczkolwiek postaci jako takie są świetne i na pewno dają się lubić. :D
Caitriona - Śro 07 Lip, 2010 22:22

Mnie się bardzo spodobał właściciel House of Ushers grany przez Sama Neila i klub wdów :D
Serial zdjęli po pierwszej skróconej serii, razem osiem odcinków. Ja obejrzałam sześć i im dalej tym bardziej mi się podobało.

Admete - Śro 07 Lip, 2010 23:07

Obejrzysz resztę, nie ma obaw ;)
Caitriona - Śro 07 Lip, 2010 23:21

:kwiatek: :mrgreen:

Szczerze mówiąc, to ten serial bardziej mi się podobał niż Harper Island. Mniej krwawy :)

Admete - Śro 07 Lip, 2010 23:23

Widziałam dwa odcinki i tez uważam, że jest lepszy od Harper Island.
BeeMeR - Śro 14 Lip, 2010 10:12

Strike Back (2010)

Sześcioodcinkowy mini-serial (chodzą słuchy, że będzie kontynuacja) o agencie służb specjalnych (Richard Armitage jako John Porter - czy ja się już zachwycałam jaki on ma piękny tembr głosy i akcent? :serduszkate: ): ciut jego mrocznej przeszłości, ale skupienie się głównie na zadaniach bojowych obicia tego czy innego jeńca w Afganistanie czy Zimbabwe. Jak dla mnie pierwszy i ostatni odcinek miejscami szwankowały przy utrzymaniu mojej całkowitej uwagi, miejscami trochę naciągania i supermanowych rozwiązań wśród tysiąca wrogów ;) ale środkowe jak najbardziej trzymają wysoki poziom. Jako całość oceniam jako niezły/dobry - oczywiście jeśli ktoś lubi militaria, strzelanki i tajnych agentów.
Wisienką na torcie był dla mnie występ w ostatnich dwóch odcinkach dwóch aktorów, których bardzo lubię, a jak zwykle nie wiedziałam że tam występują: :mrgreen: Toby Stephens i znany mi chyba jedynie z Cairo Time Alexander Siddig. Dodatkowo warto wspomnieć Jodhi May, znana z ostatniej Emmy, Daniela Derondy czy Muskając aksamit.
Generalnie na aktorstwo narzekać nie można :)

Prześliczne zdjęcia pustyni :love_shower: , w ogóle piękne zdjęcia Londynu czy nawet więzienia :mrgreen:

różne oblicza Rysia: :mrgreen:

Yvain - Śro 14 Lip, 2010 11:09

Nabrałam smaka :mrgreen: zdjęcia pustyni super, to z makami przepiękne. A oblicza Rysia :mrgreen: no no no jest na czym oko zawiesić.
BeeMeR - Śro 14 Lip, 2010 11:26

A polecam, polecam - zwłaszcza, jeśli ktoś lubi Rysia - można się napatrzeć i nasłuchać że hej :serce:
On ma taaaki cudny głos :serce2:

praedzio - Śro 14 Lip, 2010 11:33

To prawda. :D Ja jeszcze bardzo lubię Andrew Lincolna. :serce2:
Caitriona - Śro 14 Lip, 2010 15:40

Muszę się za to zabrać ;)